Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Σημεία και τέρατα, αλλά δεν το βάζουν κάτω στην Κωμιακή…


Τίποτα δεν είναι τυχαίο

με τα δημόσια «έργα»,

τις μελέτες,

τους εργολάβους,

τους υπεύθυνους παραλαβής

και την αλυσίδα της αμαρτίας…


Η φωτογραφία είναι του Αντ. Χωριανόπουλου, από το «ΚΩΜΙΑΚΗ & ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ»

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταστρέφεται σταδιακά ένα απ' τα ομορφότερα τοπία της Νάξου, ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα τους τεράστιους όγκους των χωμάτων, βράχων κ.λ.π τους ρίχνουν οι μπουλντόζες του Επαρχείου στο ρέμα ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Αυτό απαγορεύεται ρητά από το νόμο. Θα επέμβει άραγε η πολεοδομία ή ο εισαγγελέας να τους σταματήσει; Αλλιώς όλα αυτοί οι τεράστιοι όγκοι απο βράχους και χώματα θα μεταφερθούν από τον ποταμό στον όρμο του Απόλλωνα και θα τον μετατρέψουν σε ΟΙΚΟΠΕΔΟ, θα τον ισοπεδώσουν σε μεγάλη έκταση. Ποιος θα αντιδράσει; Μήπως το Επαρχείο που ευθύνεται για την υπονόμευση του βουνού από τις τεράστιες ποσότητες δυναμίτιδας που έπεσαν όταν γινόταν γύρω στο 2000 η διαπλάτυνση του δρόμου χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες, χωρίς στοιχειώδη μέτρα;
Τότε οι κάτοικοι της Κωμιακής διαμαρτύρονταν γιατί τρανταζόταν το ίδιο το χωριό απ' τα φουρνέλα, αλλά οι αρμόδιοι κώφευαν.
Τώρα ποιος θα προστατέψει τον όρμο του Απόλλωνα απ' την πρωτοφανή σε όγκο επιχωμάτωση που θα υποστεί; Μήπως οι υπέρμαχοι του αλιευτικού καταφυγίου;

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι τα...Τέμπη της Νάξου. Που δεν ξέρει κανείς πότε θα αποκατασταθεί η συγκοινωνία μεταξύ των οικισμών Κωμιακής-Απόλλωνα. Και ύστερα μας κακοφαίνεται που έπιασε δουλειά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(θυμίζει το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο του τέλους του 19ου αιώνα). Διαβάστε και τη χθεσινή δήλωση που μπήκε στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ(IMF):

IMF Statement on Greece
Press Release No. 10/31
February 11, 2010
Caroline Atkinson, Director of External Relations at the International Monetary Fund (IMF), issued the following statement in Washington today:
“We welcome the support for Greece from its EU partners, which, together with policy actions undertaken by the Greek authorities, are important new steps in response to the challenges the country faces. The Fund, as noted by the EU leaders, is prepared to offer expertise and support as necessary.”

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΤΟΝ 9:56;

Ανώνυμος είπε...

Ρε 9:56 αυτά γίνονται σε συντεταγμένη πολιτεία όχι στη Νάξο. Στη Νάξο ευδοκιμεί το είδος του 10:07.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή όμως είναι η αλήθεια και για την Κωμιακή και για τον Απόλλωνα. Τώρα οι χωριανοί θα βλέπουν κάθε πρωί μια τεράστια κατολίσθηση στη θέση του μέχρι προχτές πανέμορφου τρούλου και στον Απόλλωνα οι τεράστιοι όγκοι λάσπης θα προκαλέσουν πρωτοφανή οικολογική καταστροφή και η θάλασσα θα ριχύνει δραματικά. Αυτή είναι η αλήθεαι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Για ποιους προστάτες μιλάει κάποιος; Αν αμφισβητεί αυτά που γράφτηκαν να επιχειρηματολογήσει για το αντίθετο. Δυστυχώς ο Απόλλωνας δεν έχει προαστάτες, ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ έχει.....

Ανώνυμος είπε...

Να δωθεί το έργο αποκατάστασης
στους ίδιους εργολάβους
στους ιδιους μελετητές
για να γίνει η Κωμιακή παραθαλάσια.

Ομως
Εχει και η κατολίσθηση τα ωφέλη της
- Συνενώνονται χωριά
- Μειώνονται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ
- Επιτυγχάνονται και οικονομίες κλίμακας (sic)
- Εφαρμόζεται άμεσα ο Καλικράτης (πάλι πρωτοπόρα η Κωμιακή)

Ανώνυμος είπε...

Για σταθείτε. Έγινε μια φυσική καταστροφή. Και τέτοιες γίνονται χωρίς να φταίει πολλές φορές ο άνθρωπος. Αν καθυστερούσε να δράσει το Επαρχείο θα το καταρριόσαστε. Μπορεί να φταίει και αυτό όμως γιατί-λέει- με τα έργα διαπλάτυνσης του δρόμου και τα φουρνέλα...υπονόμευσε το βουνό. Μήπως έγινε και καμιά πυρηνική δοκιμή και δεν το μάθαμε ακόμα; Τώρα λέτε οτι τα μπάζα ρίχτηκαν στο ρυάκα. Με το νόμο-και ποιο νόμο;-πού έπρεπε συγκεκριμένα να πάνε; Και πόσα απ' αυτά θα φτάσουν τελικά στον Απόλλωνα;
Ερωτήματα βάζω. Για μια πιθανή προσφυγή στο ΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Προσφυγές στο ΣτΕ τέλος. Σωθείτε μόνοι σας την επόμενη φορά. Αφήστε που όλα είναι σχετικά. Μην ξεχνάτε ότι από το μπάζωμα του Απόλλωνα, είτε αυτό προέλθει από την λάθος διαχείριση των υλικών της κατολίσθησης είτε από τα μπάζα που οι Κωμιακίτες εργολάβοι πετάνε στα ρέματα (Απολλωνιάτες εργολάβοι δεν υπάρχουν, ψαροχώρι βλέπετε), θα αυξηθεί η επιφάνεια της Νάξου με αποτέλεσμα να αυξηθούν και τα χωρικά ύδατα. Μεγαλώνει η Ελλάδα μας δηλαδή μπαζώνοντας με χώματα, πλακάκια, τσιμέντα, είδη υγιεινής και άλλα. Με τζάμπα υλικά. Αυτό είναι το σοβαρό γιατί υπάρχει και το ελάχιστο. Ποιο είναι αυτό; Ξεχάστε την διάφανη θάλασσα στον Απόλλωνα. Με την ελάχιστη φουρτούνα πλέον η θάλασσα θα θολώνει. Murano θα γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Όμορφος κόσμος το πρωί...

Ανώνυμος είπε...

σε έκτακτη ανάγκη έπρεπε να κυρηχτεί η Κωμιακή και οχι μόνο για τσοι Πρίνους. Ο πρώην βουλευτής μας που είναι; Μόλις πηρε το συνταξάκι μας άφησε γεια οριστικά;

Ανώνυμος είπε...

υπάρχει αξίωμα "πρώην βουλευτής"; και με ποιες αρμοδιότητες και εξουσίες;

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τις εξυπνάδες μερικοί, τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα. Στη θέση Πρίνους βρίσκονται τα θεμέλια της Κωμιακής, εκεί δίπλα είναι η Ποδαριά. Οι κατολισθήσεις αυτές εκεί κάτω, που ξεκίνησαν μετά τη διαπλάτυνση του δρόμου γύρω στο 1998, είναι λίαν επικίνδυνες και καλά θα κάνουν οι υπεύθυνοι να προσέξουν. Ας μην διακωμωδούν κάποιοι εξυπνάκηδες την κατάσταση. Όσοι γνωρίζουν τι έχει γίνει τα χρόνια μετά τις πλημμύρες του 2001 και 2003 καταλαβαίνουν πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, απαγορεύεται από το νόμο να ρίχνουν μπάζα μέσα στα ρέματα. Το Επαρχείο πρέπει να αναζητήσει επίπεδο χώρο μέσα στον οποίο να αποθέσει τα χώματα απ' τις κατολισθήσεις. Απαγορεύεται να τα ρίχνει στο ρέμα και δεν χρειάζεται Συμβούλιο Επικρατείας, η ίδια η αστυνομία κια ο Εισαγγελέας μπορούν να επέμβουν. Το τελευταίο για τον έξυπνο, που αδιαφορώντας για το χωριό και το περιβάλλον παίζει εν ου παικτοίς.

Ανώνυμος είπε...

Εκεί ζούνε στην κοσμάρα τους.
Το πολύ να χάζευαν το θέαμα, αν και μπορεί πολλοί να μην το έχουν μάθει ακόμα.
Περίμενα κάποια στοιχειώδη αντίδραση, αλλά ούτε στον κόπο να μας ενημερώσουν δεν μπαίνουν. Στο μπλογκ που ανταλλάσουν βιντεο και φωτογραφίες και έχουν και τοπικούς ανταποκριτές ούτε σχόλιο δεν έκαναν.
Αυτοί τώρα ετοιμάζονται για το χορό.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρνάβαλος είναι εδώ και ενδιαφέρεται για το χωρι'ο. Ας τον εκμεταλλευτούμε πριν τον κάψουμε.

Ανώνυμος είπε...

6:59μμ Είσαι βαθιά νυχτωμένος και όπως πάντα εμπαθής. Ζήσε στην δική σου κοσμάρα ,άχρηστε και άσε τους στην εγκατάλειψη που εσύ τους την επιτείνεις.

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρευτείτε το πρόβλημα είναι σοβαρότατοοοοοοο.