Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Απόψε η κυβέρνηση έπαιζε δυστυχώς μονότερμα…


Είπα να σχολιάσω τις κυβερνητικές εξαγγελίες, έστω και βεβιασμένα, πλην όμως διαπίστωσα πως τα κόμματα δε μίλησαν μέχρι στιγμής ( άραγε είναι θέμα αιφνιδιασμού, ευθύνης ή καιροσκοπισμού ).

Λίγο πολύ όλοι γνώριζαν τι θα ανακοίνωνε η κυβέρνηση και έτσι δεν δικαιολογείται η απουσία τους.

Άκουσα την Παπαρήγα αρκετά απροετοίμαστη στο ALTER και το Λαφαζάνη να εκφέρει ατάκτως φράσεις, όπως

« …η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε μέτρα, αλλά εξαπέλυσε ένα «τσουνάμι» εισοδηματικής, φορολογικής και ασφαλιστικής λεηλασίας των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.Η οικονομία εξωθείται σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση και η κοινωνία οδεύει σε εφιάλτη.Το κοινωνικό ηφαίστειο έχει ήδη ενεργοποιηθεί και ότι είναι η ώρα των μεγάλων ενωτικών ταξικών και κοινωνικών αγώνων για μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή με σοσιαλιστικό ορίζοντα».


Σύντροφε Λαφαζάνη με συνθήματα δεν κάνουμε πολιτική.


Όσον αφορά τη ΝΔ ούτε κουβέντα.


Απόψε η κυβέρνηση έπαιζε δυστυχώς μονότερμα…


Επιγραμματικά όμως μπορώ να πω ότι θα πληρώσουν οι ίδιοι, δηλαδή όσοι μέχρι σήμερα ήταν ειλικρινείς στις φορολογικές δηλώσεις τους και παραμένει ζητούμενο αν θα συλληφθούν οι φοροφυγάδες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενώ δεν το αναδεικνύουν οι Έλληνες, μίλησε άλλος…

O Nτάνιελ Κον Μπεντιντ, επικεφαλής των πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, είπε αυτό που όλοι οι Ευρωπαίοι ξέρουν αλλά κάνουν την πάπια γιατί τους βολεύει. Είπε λοιπόν ο κύριος Μπεντιντ ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι.αμυντικές της δαπάνες που είναι το 4.3% του ΑΕΠ, και το αυτό επειδή η Ευρώπη δεν έχει βοηθήσει στη λύση του κυπριακού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων...

Ανώνυμος είπε...

Α, μπράβο, βρήκατε τον ένοχο. Ο Λαφαζάνης φταίει για όλα. Στην πυρά.
Το οτι βέβαια συμφωνεί και δεν λέει κουβέντα η ΝΔ λέει πολλά για τη φύση και τις επιπτώσεις των μέτρων και αυτό το παραβλέπετε. Τα κόμματα της Αριστεράς(με διαφορετικές προσεγγίσεις) έχουν εκφράσει θέσεις για την όλη κατάσταση, τις ρίζες και την αντιμετώπισή της. Εσείς περιμένετε από τις πρώτες δηλώσεις που γίνονται βιαστικά(όλα στο ρυθμό του τηλεοπτικού χρόνου) να τοποθετηθούν με λεπτομέρεια; Γιατί τα μέτρα μπορεί να ήταν μέσες-άκρες γνωστά αλλά η δημόσια ανακοίνωσή τους απαιτεί προσεκτικότερη μελέτη και ειδικότερη κριτική.
Τα συνδικάτα πού είναι; Τέτοιο κυβερνητικό, εργοδοτικό και κομματικό συνδικαλισμό δεν έχουμε ξαναδεί. Γι' αυτό η απήχηση, ειδικά της ΓΣΕΕ, είναι αμελητέα, γι' αυτό περνά η κυβέρνηση κατεδαφιστικά και εξοντωτικά μέτρα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Γι' αυτό οι υπεύθυνοι για την κατάντια μας δεν θα πληρώσουν ποτέ.
Όσο για τον παραπάνω σχολιαστή, δεν είναι μόνο οι αμυντικές δαπάνες το προβλημά μας, όπως είπε ο πάλαι ποτέ κόκκινος Μπεντίτ. Αλλά και αυτές ποιοι τις τροφοδοτούν; Συγκεκριμένες πολιτικές και επιχειρηματικές τάξεις, συγκεκριμένα συμφέροντα και προσανατολισμοί, συγκεκριμένες πολιτικές. Μήπως ακούσατε οτι για την αλλαγή στάσης της Γερμανίας απέναντί μας έπαιξε σημαντικό ρόλο και η παραγγελία Eurofighter; Μας...βοηθούν να ξελασπώσουμε(υποτίθεται) και συγχρόνως αυξάνουν το χρέος μας με νέους εξοπλισμούς!