Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Περί ΟΝΑΣ , τοπικών Συλλόγων και δημοκρατίας

Η σχετική ανάρτησή μας για την ΟΝΑΣ πέραν από τη συμβολική αποκριάτικη διάσταση, μέσα από τα ενδιαφέροντα και πολύ αξιόλογα σχόλια ανέδειξε ένα τεράστιο πολιτικό πρόβλημα.. Όλες οι απόψεις και προβληματισμοί που αναπτύχθηκαν είναι σωστοί και παράλληλα αναδεικνύουν στην ουσία το πρόβλημα της κοινωνικής εκπροσώπησης που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες σήμερα.
Πρόβλημα αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι τοπικοί Σύλλογοι αλλά όλοι οι θεσμοί εκπροσώπησης κόμματα, συνδικάτα κλπ.. Κανένας δεν θέλει να εκπροσωπείται από κανένα. Οι λόγοι και αιτίες είναι πολλοί και δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε.( Θα το κάνουμε μια άλλη φορά )
Επιγραμματικά μόνο να πούμε πως αναδεικνύεται πιο ώριμα το ζητούμενο Έμμεση ή Άμεση Δημοκρατία.

Αυτά προς το παρόν.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θέτεις σε σωστή βάση και έμμεσα πλην σαφώς που λένε και οι αναλυτές αποδοκίμασες την προηγούμενη ανάρτηση. Όχι όμως να το ρίξουμε στο...καρναβάλι. Μ' αυτή την πρόφαση μπορούμε να γράφουμε ό,τι μ...μας κατέβει;

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν κάνω λάθος οι βασικοί υπεύθυνοι του blog είστε τέσσερεις (ζωή να ‘χετε που λένε στο χωριό μου).
Το θεωρώ φυσιολογικό και υγειές να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για ένα ζήτημα. Όταν δε αυτές εκφράζονται κόσμια και με πολιτικά κριτήρια τότε είναι και εξαιρετικά χρήσιμες. Πιστεύω ότι δεοντολογικά αλλά και για την πρόοδο του αξιόλογου διαλόγου που έχει ανοίξει πρέπει να τοποθετηθεί και ο κ. sirios, αλλά και οι υπόλοιποι διαχειριστές.

Ανώνυμος είπε...

Για όσους αμφισβητούν την κατάσταση στην ΟΝΑΣ και θεωρούν υπερβολικά όσα γράφουν οι διαχειριστές του blog να διαβάσουν καλά το άρθρο του κ. Βερνίκου στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Σαγκριωτών, αλλά και την απάντηση του ίδιου στον Ν.Λεβογιάννη, ο οποίος είχε γράψει άρθρο με τίτλο η ΟΝΑΣ σε κρίση στην εφημερίδα "Ναξιακόν Παρόν".

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα κάνατε σουρωτήρι τον… πιανίστα και τώρα αρχίζετε και το καλοσκέφτεστε. Εγώ είπα ότι συμφωνώ μαζί του από χτες βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΝΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΕΡΝΙΚΟΥ ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Ο Βερνίκος είναι μέρος του συστήματος ΟΝΑΣ, της πρασινούλας γιάφκας που υπάρχει εκεί και έχει σημασία τι λέει και γράφει, ανεξάρτητα από το γιατί τα λέει και τα γράφιε. Κανένας σκεπτόμενος δεν συμφωνεί ιδεολογικά μαζί του, όμως περιγράφει την πραγματικότητα.
Το σύστημα ΟΝΑΣ αποκαλύπτεται από τα μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με πολλά απ’ όσα έχουν λεχθεί, έστω και αν φαινομενικά δείχνουν να συγκρούονται. Προσυπογράφω τα σχόλια των φίλων:
«Η ΟΝΑΣ μπορεί να ξαναζωντανέψει, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί απαιτείται ριζική αλλαγή όχι μόνο στα π΄ροσωπα αλλά στις δομές της που υπάρχουν από το 1976 που ιδρύθηκε, που τότε ήταν μια άλλη εποχή που δεν έχει σχέση με το σήμερα.»

«Μπορεί κάποιος να αναφέρει ένα πρόβλημα του νησιού για το οποίο έκανε έστω ένα υπόμνημα κάπου η ΟΝΑΣ; Το πρωτόκολλο αλληλογραφίας της ΟΝΑΣ είναι άδειο εδώ και 10 χρόνια.»

«Το τι είναι συντηρητικό και τι προοδευτικό, άστο να πάει. Με έγγραφα πάντως δε λύνονται τα προβλήματα, που άλλοι έχουν τον πρώτο λ'όγο και ρόλο. Ας έπαιζε τουλάχιστο το ρόλο της η ΟΝΑΣ στο ρημαγμένο πολιτισμό μας.
Ντρέπομαι σαν Ναξιώτης για τη κατάντια μας σ΄αυτόν τον τομέα. Και δεν είναι σημερινό το φαινόμενο. Είναι διαχρονικό.»

«Ο Βερνίκος είναι μέρος του συστήματος ΟΝΑΣ, της πρασινούλας γιάφκας που υπάρχει εκεί και έχει σημασία τι λέει και γράφει, ανεξάρτητα από το γιατί τα λέει και τα γράφιε. Κανένας σκεπτόμενος δεν συμφωνεί ιδεολογικά μαζί του, όμως περιγράφει την πραγματικότητα.
Το σύστημα ΟΝΑΣ αποκαλύπτεται από τα μέσα.»

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ Ο ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ Ο.ΝΑ.Σ., ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΕΩΡΗΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΧΘΟΥΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ Ο.ΝΑ.Σ. ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ Ο.ΝΑ.Σ.ΓΙΑ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ. ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ.
ΑΝ ,ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ,ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΑΣ Η ΜΟΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΘΕΑΤΡΟ. ΜΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΡΕΠΟΝΤΑΙ? ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ?