Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

EMBOΛΙΑΣΜΟΙ:ΩΦΕΛΟΥΝ Η ΒΛΑΠΤΟΥΝ;




Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κάποιος με συντομία σχετικά με το αν οι εμβολιασμοί ωφελούν ή βλάπτουν. Και τούτο επειδή, πολλά χρόνια τώρα, η διαφήμισή τους, αλλά και η ασφυκτική πίεση, που ασκείται από την συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών υπέρ τους, μας ωθούν στο να αποδεχόμαστε a priori την ορθότητά τους.


Όμως, οι φωνές κατά των εμβολιασμών ακούγονται όλο και περισσότερο και μας προειδοποιούν, ότι οι εμβολιασμοί όχι μόνο δεν ωφελούν, δηλαδή δεν μας προστατεύουν από τις ασθένειες κατά των οποίων υποτίθεται πως έχουν γίνει, αλλά ότι μπορούν να προκαλέσουν διάφορες σοβαρές διαταραχές, ακόμα και τον θάνατο στους εμβολιαζόμενους.


Έτσι πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα οι νέοι γονείς, προβληματίζονται για το αν πρέπει ή όχι να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Σ' αυτόν τον προβληματισμό επιθυμεί να βοηθήσει το άρθρο αυτό, όχι αναλύοντας πλήρως το θέμα των εμβολιασμών, αφού αυτό δεν είναι εφικτό στον κατ' ανάγκη περιορισμένο χώρο ενός άρθρου, δίδοντας, ωστόσο, κάποια στοιχεία που μπορούν να ωθήσουν κάθε ενδιαφερόμενο σε περαιτέρω έρευνα.

Άλλωστε για τα παιδιά μας πρόκειται!

Για να κατεβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα η ζωή, μας έχει περισσότερο «ψαγμένους».
Καλό είναι να προβληματιζόμαστε και να είμαστε επιφυλακτικοί σε πολλά πράγματα.
Από αυτό μέχρι να δημιουργούμε χίμαιρες, υπάρχει απόσταση, διότι υπάρχει η ολιγαρχία των συμφερόντων, υπάρχει όμως και μια επιστημονική κοινότητα που μπορεί και θέλει να προασπίσει την αξιοπρέπειά της.