Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Μη μιλάς, μη γελάς σε παρακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικό κράτος στήνει η κυβέρνηση
Βάζουν τον Μεγάλο Αδελφό και τη σύγχρονη τεχνολογία στη ζωή των πολιτών
Κάμερες σε 24ωρη λειτουργία και λήψη DΝΑ ακόμα και για πλημμέλημα ή τροχαία παράβαση


Μη μιλάς, μη γελάς και μην κινείσαι γιατί σε παρακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. και ενίοτε η ΕΥΠ παρ΄ ότι αυτή δεν είναι ακριβώς η δουλειά της. Αυτό είναι το νέο δόγμα και η τελευταία ζαριά της κυβέρνησης, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας και την αποκατάσταση στη χώρα του νόμου και της τάξης, πριν στηθούν οι κάλπες για εθνικές εκλογές. Για την επίτευξη του στόχου ξεχνά τους κεντρώους πειραματισμούς της πρώτης περιόδου και μέρα με τη μέρα κάνει στροφή δεξιά χτίζοντας- έπειτα από σχεδόν πεντέμισι χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία- σκληρό αστυνομικό κράτος. Οι διωκτικές αρχές προχωρούν σε εκτεταμένες παρακολουθήσεις πολιτών για την πάταξη της εγκληματικότητας, σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να σταματήσουν τις διαρροές της Ν.Δ. από τα δεξιά προς τον ΛΑΟΣ και από τον μεσαίο χώρο προς το ΠΑΣΟΚ.

Η αγωνία όμως του Μεγάρου Μαξίμου να εξαρθρώσει όλες τις, μεγάλες και μικρές, εγκληματικές συμμορίες και να αποκαλύψει τις σχέσεις κακοποιών με τρομοκρατικές οργανώσεις- τις οποίες θεωρεί δεδομένεςοδηγεί την κυβέρνηση σε υπερβολές που φέρνουν στην επιφάνεια μνήμες από το «βαρύ χέρι» της πανίσχυρης Χωροφυλακής του κράτους της Δεξιάς.

Μόνο που σήμερα, όπως καταγγέλλουν έντονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τον αυταρχισμό, τους φακέλους και τα κλομπ της δεκαετίας του ΄60 αντικαθιστούν ο Μεγάλος Αδελφός και η σύγχρονη τεχνολογία για την παρακολούθηση της ζωής των πολιτών και την καταπάτηση των προσωπικών δικαιωμάτων. Και για να πετύχει σύντομα τον νέο στόχο της η κυβέρνηση κάθε μέρα προωθεί και μια νέα ρύθμιση. Τα καρτοκινητά
Χθες ψήφισε με διαδικασίες εξπρές στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής τη χρήση καμερών στους δρόμους όλο το 24ωρο χωρίς την παρουσία εισαγγελέα- ένα μέτρο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και έως πριν από 6 μήνες ήταν θέμα ταμπού για όλες τις πολιτικές δυνάμεις-, τη δημιουργία τράπεζας DΝΑ από πολίτες που κατηγορούνται ακόμη και για πλημμελήματα, αλλά και την κατάργηση των καρτοκινητών που δεν έχουν ονοματεπώνυμο. Πηγές της αντιπολίτευσης υπογράμμιζαν χθες ότι οι διωκτικές αρχές θέλουν με τη δημιουργία της τράπεζας DΝΑ να έχουν στη διάθεσή τους όσο γίνεται περισσότερα δείγματα από το γενετικό υλικό των πολιτών, ώστε να είναι πιο εύκολο να κάνουν ταυτοποιήσεις με πρόσωπα που εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις. Το μέτρο αυτό μάλιστα, όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, το ζητούν χρόνια οι αμερικανικές αρχές προκειμένου να ξεμπλοκάρουν το θέμα τις βίζας. Με δύο σούπερ κοριούς Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ακόμη ότι οι διωκτικές αρχές προχωρούν και σε ένα πρόσθετο μέτρο με στόχο την πάταξη της τρομοκρατίας: την εκτεταμένη παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων. Είναι η μέθοδος που οδήγησε στην εξάρθρωση της συμμορίας Βλαστού και οι διωκτικές αρχές σχεδιάζουν να την επεκτείνουν.

Παρά λοιπόν τις επίσημες διαψεύσεις είναι γνωστό ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει προμηθευτεί από την πρώτη θητεία της Ν.Δ. δύο υπερσύγχρονους κοριούς. Τα μηχανήματα αγοράστηκαν από γερμανική εταιρεία έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Το πρώτο λειτουργεί ήδη στον 9ο όροφο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης από την ΕΥΠ και έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης 3.000 έως 3.500 τηλεφώνων και γραπτών μηνυμάτων.

Το δεύτερο μηχάνημα είναι δίδυμο με το πρώτο και το έχει προμηθευτεί η Αντιτρομοκρατική αλλά επιχειρησιακά θα είναι έτοιμο σε δύο μήνες. Επίσης, από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων οι διωκτικές αρχές έχουν ως κληρονομιά το περίφημο βαλιτσάκι παρακολουθήσεων, με τη βοήθεια του οποίου εντοπίστηκαν οι Πακιστανοί σε μια επιχείρηση που θεωρείται ένα φιάσκο από τα μεγαλύτερα της Αστυνομίας.





Ένα βήμα δεξιότερα ακόμη και από τον ΛΑΟΣ έκανε χθες στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία, καθώς μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές του Β΄ Θερινού Τμήματος τάχθηκαν υπέρ της χρήσης κάμερας στον δρόμο όλο το 24ωρο χωρίς την παρουσία εισαγγελέα. Έτσι ψηφίστηκε η τροπολογία που προβλέπει την 24ωρη χρήση κάμερας, αλλά και τη λήψη DΝΑ από πολίτες που κατηγορούνται για πλημμελήματα - ακόμη δηλαδή και για κάποιες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η επίμαχη τροπολογία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία κατήγγειλαν την κυβέρνηση πως εκμεταλλεύεται το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και επιχειρεί την περιστολή των ατομικών ελευθεριών τους. Άλλωστε η αρνητική θέση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για τη λειτουργία του συστήματος με τις κάμερες, με την αιτιολογία πως «θα στρέφονται επί δικαίων και αδίκων» και ότι «άλλο να λειτουργούν κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης όταν υπάρχει ακραία ενέργεια κατά του κράτους και άλλο να παρακολουθούν τους έντιμους και ανυποψίαστους πολίτες», έφερε σε ακόμη πιο δεινή θέση την κυβερνητική παράταξη. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι για το συγκεκριμένο θέμα ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος έσπευσε να χαρακτηρίσει τη Νέα Δημοκρατία «την πιο δεξιά δύναμη στο πολιτικό σύστημα» και συμπλήρωσε ότι «ο Καραμανλής πηγαίνει πιο δεξιά από τον Καρατζαφέρη». Τέλος, τόνισε πως «ο ΛΑΟΣ κάνει πιρουέτες καθώς ενώ είχε στην πρώτη σελίδα του την ασφάλεια, τώρα αποστασιοποιείται από τα μέτρα για τις κάμερες». Και όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση των συνταγματικών ατομικών δικαιωμάτων και πως το υπουργείο επιχείρησε έγκαιρα να ενημερώσει την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά «λόγω των ρυθμών της απάντησε ότι θα συνεδριάσει τον Σεπτέμβριο για να εκφέρει θέση», έντονα ήταν τα φραστικά πυρά από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. ●Έντονη ήταν και η αντιπαράθεση για τη δημιουργία της τράπεζας DΝΑ, ακόμη και για όσους κατηγορούνται για πλημμελήματα που τιμωρούνται με ποινές άνω των τριών μηνών, παρότι υπέρ της σχετικής διάταξης τάχθηκε μόνο ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «ενώ εμφανίζεται σημαιοφόρος της ανάγκης δημιουργίας ενός πλαισίου ασφάλειας, το παραπέμπει στην... έμπνευση του ποιητή».

http://www.tanea.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To 2004 ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΖΕΜΠΕΛΙ ΤΑ ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΕΣΤΕ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ ; ΠΑΝΤΑ ΕΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ.