Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Ο λύκος κι αν εγέρασε….


Η ιστορία της δεξιάς στην Ελλάδα
έχει δείξει ότι στο τέλος ο Φρανκεστάιν
στρέφεται εναντίον των δημιουργών του:


Ο θείος Καραμανλής
αποχώρησε από την Ελλάδα το 1963 όταν οι παρακρατικοί , που ο ίδιος είχε ευνοήσει να δημιουργηθούν και κατόπιν ανέχθηκε, δολοφόνησαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Παρ όλα αυτά ο ανιψιός επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος .
Ίσως τελικά το παρακράτος να είναι στο DNA της παράταξης..

Από την ομάδα του TVXS

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ο πολιτικός εκείνος που σταμάτησε τις εκτελέσεις στην μετεμφυλιακή Ελλάδα (κάτι ξέρει να σας πεί γι αυτό και ο Μ.Γλέζος που γλύτωσε τότε το εκτελεστικό απόσπασμα), οι οποίες να μην ξεχνιόμαστε ήταν κεντρώας προέλευσης. Επίσης, διερωτήθηκε ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο, πράγμα που ουδέποτε έκανε ο Α.Π. (εκείνος ήξερε φαίνεται) στις μέρες του οποίου την εκκαθάριση των πολιτικών του αντιπάλων είχαν αναλάβει οι Κουφοντίνας, Ξηρός & Σια.
Ας μην αφήνουμε την εμπάθεια να κυριαρχεί στην όποια κριτική μας σκέψη.
W

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα ξέρεις καλά μεγάλε. Χρειάστηκε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ κινητοποίηση για να μην καταδικαστει σε θάνατο το 1959 ο Γλέζος ως κατάσκοπος. Και επειδή πρωτοστατούσαν στις διαμαρτυρίες οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ο Καραμανλής μίλαγε για...κομμουνιστικό δάκτυλο. 'Ωσπου ξαφνικά τού ριξε ένα χαστούκι γερό η κυβέρνηση της Νορβηγίας-χώρας μέλους του ΝΑΤΟ και συμμαζέυτηκε.
Τα περί Ανδρέα Παπανδρέου και 17 Νοέμβρη που γράφεις είναι προβοκατόρικα. Ξεχνάς φαίνεται το έργο που άφησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, την αποκατάσταση ουσιαστικής δημοκρατίας, το κοινωνικό κράτος, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, έργο για την ξεχασμένη Ελλάδα, για τους μη προνομιούχους κ.λπ. ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ή ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το "εκτελέσεις κεντρώας προέλευσης" πού το βρήκες γραμμένο; Δεν είσαι πληροφορημένος καλά λεβέντη, μάλλον δεν τα πηγαίνεις καλά με την ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Γεγονότα
1) Ο Γλέζος γλύτωσε επι Καραμανλή την εκτέλεση, μία πρακτική που εισήγαγε το Κέντρο.
2)Δεν μίλησα για το έργο του Α.Π. αλλά ΜΟΝΟΝ για την τρομοκρατία που έδρασε ανενόχλητη στις μέρες του.
3)Η εμπάθεια, και το ψευτομάγκικο ύφος κυριαρχούν στην όποια κριτική σου ικανότητα.
W
ΥΓ. Ο Μπελογιάννης ΔΕΝ γλύτωσε την εκτέλεση επί ημερών Πλαστήρα.

Ανώνυμος είπε...

Επί Καραμανλή συνελήφθη και κατηγορήθηκε για κατασκοπία και με τη διεθνή κατακραυγή γλύτωσε. Μήπως έχεις δει το περιβόητο σκίτσο του Πικάσο; Τα ανάκτορα και ο στρατός κυβερνούσαν όλη την εμφυλιοπολεμική περίοδο. Τον Μπελογιάννη τον εκτέλεσαν οι παρακρατικοί μηχανισμοί εν αγνοία του κατάκοιτου και ετοιμοθάνατου Πλαστήρα. Ό,τι κακό έγινε στη χώρα μας το έπραξε η ΔΕΞΙΑ (παλάτι, ξενοκρατία και οι μαριονέτες τους στις διάφορες κυβερνήσεις). Η ιστορία θέλει διάβασμα, κρίση και βαθειά μελέτη.

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρεστε σε δύο «ιερά τέρατα» της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας.
Αν αφαιρέσετε την λέξη «ιερά» θα διαπιστώσετε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο φαίνονται και θα καταλήξετε σε κοινά συμπεράσματα.
Πάντως ο διάλογος έχει ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

ανεξάρτητα από το αν είναι τα τερατα ιερά η ιστορική πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη και δεν πρέπει να την παραποιούμε κατά πως μας βολεύει κομματικά, ιδεολογικά κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

Φοβόμουνα μήπως στις προσωπικές πολιτικές αναφορές παρεισφρήσει και ο λεγόμενος «Γέρος της Δημοκρατίας» οπότε θα γκρεμιζότανε κάθε διάθεση για τεκμηριωμένο πολιτικό αντίλογο.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα η άποψη πως όταν κυβερνάει το κέντρο κυβερνάει η δεξιά, και όταν κυβερνάει η δεξιά πάλι κυβερνάει η δεξιά!!!!
Ο Βενιζέλος έκανε το ιδιώνυμο, ο Βενιζέλος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Μεταξά.
Α, και κάτι ακόμα βαρέθηκα όσους κομπάζουν για τις γνώσεις τους όντας παντελώς ανίδεοι.
W

Ανώνυμος είπε...

Ο γέορος της δημοκρατίας εγκατέστησε στην Κύπρο ολόκληρη μεραρχία στρατού με την οποία οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να τα βάλουν. Ποιοι την πήραν από κει; Η χούντα της 21ης Απριλίου. Και ποιοι ήταν οι λεγόμενοι συνταγματάρχες; Αυτοί που έκαναν και εφάρμοσαν το σχέδιο "Περικλής" με το οποίο η ΕΡΕ κέρδισε τις εκογές του 1961 (της βίας και της νοθείας".

Ανώνυμος είπε...

Α! και κάτι ακόμα για τον W
O Βενιζέλος είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας πολιτικός και θα παραμείνει ακόμη για πολύ. Αν δεν είχε χάσει τις εκλογές του 1920, άλλη θα ήταν σήμερα η Ελλάδα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Οι νάνοι που τον διαδέχτηκαν προσπάθησαν να τον μιμηθούν και προκάλεσαν την Μικρασιατική καταστροφή.
Την αστική δημοκρατία ο Βενιζέλος την θεμελίωσε στην Ελλάδα. Αυτά έξυπνε μπορείς να τα διαβάσεις και στα σχολικά βιβλία της ιστορίας που διδάσκεται στο γυμνάσιο,

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε.
Είναι προφανές πως οι γνώσεις ιστορίας που έχεις περιορίζονται σε εκείνες του σχολικού βιβλίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Έχεις ακούσει τίποτα για κριτική σκέψη?
Θα σε παρέπεμπα στο έργο του Ν.Ψυρούκη ο οποίος κάθε άλλο παρά δεξιός ήταν.
Τα υπόλοιπα είναι α-νάξια λόγου.
Καλό Καλοκαίρι σε όλους.
W