Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Δεν θα γυρίσουν οι … φτερωτές…



Το Σ.τ.Ε. αποδέχτηκε την προσφυγή πολιτών και αποφάσισε την προσωρινή διακοπή των εργασιών του ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΟΡΩΝΟΥ .


Αν και η απόφαση ήταν αναμενόμενη, με βάση προηγούμενο δεδικασμένο, σε ορισμένους κύκλους προκάλεσε αίσθηση και ταραχή.


Θέλοντας να διασκεδάσουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, διαμηνύουν ότι το μέτρο είναι προσωρινό, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και χαρακτηρίζουν “αντικοινωνικά και ύποπτα” τα άτομα που υποκινούν και μεθοδεύουν την “βιομηχανία των προσφυγών” .


Από τα δεκάδες μηνύματά σας, και σας ευχαριστούμε πολύ, επιλέγουμε ένα χαρακτηριστικό.


“δε θα μπρoβάλουνε κατά Μαυρομάρι μεριά ;…”


Το Μαυρομάρι για όσους δεν ξέρουν είναι κατά…Κωμιακή μεριά

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν το παρακολουθήσουμε θα...μπροβάλουνε, αν και είναι βέβαιο ότι οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται, τώρα θα φοβηθούν και θα προσέχουν. Πάντως να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντί τους πριν τολμήσουν να ξεκινήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω ένα απλό?
Σε
όλη αυτή την ταραχή, συμετέχουν οι ντόπιοι?
Τους ρωτησατε τι θέλουν?

Ανώνυμος είπε...

Γιαί τους ρώτησαν αυτοί που τα φύτεψαν;

Ανώνυμος είπε...

Πάνω από τις όποιες επιθυμίες των ντόπιων υπάρχει το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους που ζούμε. Δηλαδή οι όποιες επιθυμίες μας περιορίζονται από τους Νόμους που θέτουν το πλαίσιο. Όταν η περιοχή που αναπτύχθηκε το μακαρίτικο αιολικό πάρκο Κορώνου είναι περιοχή Natura και όταν το πάρκο προσβάλλει λόγω εγγύτητας αυτά που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα για το μνημείο του εναερίου τότε η εξέλιξη είναι αυτή που κατέγραψε η ιστορία με την απόφαση του ΣτΕ.
Σε μιά άλλη χώρα που θα υπήρχε τσίπα στους κυβερνώντες όλοι αυτοί οι άχρηστοι ταμάνγκος (=τα μαγκώνω) που έκαναν τις μελέτες θα έπρεπε να αποδείξουν στη Δικαιοσύνη ότι δεν είχαν δόλο αγνοώντας το Νόμο.
Σκάστε και βγάλτε τη βούβα λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Το τελευταίο ρε φίλε, τι το 'θελες;
Δεν καταλαβαίνεις οτι χάνεις το δίκιο σου;

Ανώνυμος είπε...

Φρεσκότατη πληροφορία.
Στη Νάξο έχει πέσει μαγάλο ταράκουλο.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά χάνω το δίκιο μου και το χάνω ηθελημένα όταν μετά τόσα και τόσα υπάρχουν άνθρωποι που προβάλλουν το "τι θέλει ο λαός". Ο λαός (5-6 άτομα δηλαδή) μπορεί να αποφασίσει/θέλει ότι θέλει το σπίτι σου. Θα το πάρει κιόλας;

Ανώνυμος είπε...

Έλα στη θέση τους.
Λένε ακριβώς το ίδιο.
Ότι δηλαδή 5-6 άτομα θέλουν να κάνουν κουμάντο στο σπίτι τους.
Άστο. Είναι αυτό που λένε : “θέλει τρόπο”

Ανώνυμος είπε...

Στη Νάξο έχει πέσει μαγάλο ταράκουλο./????

τι εννοείς?

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλαράκο εσύ που θες να μας μάθεις "τρόπους":

Αφήνεις να εννοηθεί ότι συμφωνείς που γίνονται οι προσφυγές (αφού μάλιστα επιβεβαιώνεται ότι ΠΑΝΤΑ έχουμε δίκιο), αλλά διαφωνείς με τον τρόπο που "πλασάρουμε" στην "τοπική κοινωνία" τις απόψεις μας.

Θες να συμφωνήσουμε σε κάτι;

Άσε εμάς τους...απαράδεκτους να κάνουμε τις προσφυγές στα δικαστήρια και ανέλαβε το επικοινωνιακό κομμάτι ΕΣΥ αν θες να βοηθήσεις για μία καλύτερη Νάξο.
Είσαι μέσα ή θα στρίψεις δια του αρραβώνος;;;;

Για να σε δω... γιατί το επιχείρημα "δεν έχετε τρόπο" το λένε αυτοί που στην πραγματικότητα διαφωνούν ή φοβούνται να τα βάλουν με την τοπική εξουσία και την κοινωνία η οποία έχει μάθει στην παρανομία, το σμυρίγλι και την πελατειακή σχέση ή είναι τα ίδια τα λαμόγια.

Απόδειξέ μου ότι κάνω λάθος και πες αυτά που λέω με καλύτερο τρόπο (αφού συμφωνείς ότι έχουμε δίκιο στην ουσία αλλά το χάνουμε με τον..."τρόπο").
Μη μου πεις όμως τη μαλακία να μην κάνουμε προσφυγή γιατί τους είδες τι έκαναν:
Ακόμα και όταν ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ η Προσφυγή τρέχουν να τα φτιάξουν για να μιζαριστούν τα λαμόγια ενώ ξέρουν ότι μπορεί να χάσουν τη δίκη. Φαντάσου να μην είχαμε κάνει προσφυγή και απλώς να.......το συζητούσαμε "και καλά" δημοκρατικά. Θα μας είχαν βάλει και στον κώλο μας ανεμογεννήτριες οι θρασύτατοι και εμείς θα τους λέγαμε ΕΥΓΕΝΙΚΑ: Μήπως μας τις βάλατε πολύ βαθιά; Δε σφάξανε.

Ανώνυμος είπε...

Το "σκάστε και βγάλτε τη βούβα" νομίζω αναφέρεται στους τζάμπα μάγκες-τοπικούς άρχοοντες, σε τύπους σαν το σημερινό Νομάρχη Κυκλάδων που ζητά...συνταγματική εκτροπή: "να μην μπορεί το ΣΤΕ, λέει, να επεμβαίνει και να σταματά έργα που έχουν ξεκινήσει"...ο σοσιακιστής και το στέλεχος του κόμματος που στο πρόγραμμά του μιλάει για...πράσινη οικονομία.
Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ τ' ακούς;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ξέρετε όχι τι διαπίστωσα ,αλλά τι διαβεβαίωσα απόψε; Είμαστε μια χούφτα άνθρωποι που συντηρούμε 5-6 blogs και οι υπόλοιποι (οι πολλοί) χαμπάρι δεν παίρνουν με αυτά που γίνονται.
Αυτό το ξέρει η εξουσία και δεν ιδρώνει το αυτί της.
Δεν μιλάω για τους μόνιμους που βρίσκονται στη μόνιμη αφασία τους, αλλά και για συμπατριώτες μας στην Αθήνα.
Η σχέση τους με την τεχνολογία ξεκινάει και τελειώνει στην … Πετρούλα!!

Ανώνυμος είπε...

Ένα απέραντο φρενοκομείο. Και το ΣτΕ μια χούφτα (παρα)δικαστικών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το δώσε ημίν σήμερον καρέκλες και αξιώματα....

Η περιοχή του Αιολικού Πάρκου ΔΕΝ είναι NATURA 2000. Επαναλαμβάνω ΔΕΝ είναι Natura. Και ξανά ΔΕΝ είναι NATURA.

Τα όρια της NATURA είναι πολύ δυτικότερα από την άλλη πλευρά του δρόμου Σταυρός Κεραμωτής-Κόρωνος.

Ας μας πει λοιπόν η κ. Γανωτή που έχει πολύ αξιόλογη δράση και μπράβο της, γιατί όμως τόσο καιρό αδρανεί η ορνιθολογική εταιρεία (χρόνια! δεκαετίες!) και δεν έχει πετύχει με στοιχεία, να ενταχτεί και αυτό το κομάτι στο δίκτυο NATURA, αφού είναι τόσο βέβαιο πως έχει τόσο μεγάλη ορνιθολογική αξία;

Ανώνυμος είπε...

Όταν θα μάθεις να διαβάζεις και, πολύ μετά, όταν θα μάθεις να χειρίζεσαι το διαδίκτυο θα αντιληφθείς ότι η περιοχή του μακαρίτικου πρώην αιολικού πάρκου (της δύστυχης) Κορώνου ΕΙΝΑΙ περιοχή Natura 2000 και μάλιστα είναι χαρακτηρισμένη ως ΖΕΠ (Ζώνη Ειδικής Προστασίας) με κωδικό GR4220026. OK άσχετε;

Ανώνυμος είπε...

Άσχετος είσαι εσύ πουλάκι μου.

Υπάρχουν και τα τοπογραφικά διαγράμματα ξέρεις που ορίζουν τις περιοχές και όχι μόνο το μπλα μπλα,
Η χωροθέτηση του Αιολικού έγινε εκτός Νατούρα και τα όρια της Νατούρα είναι εμφανώς δυτικότερα του δρόμου που λέω σε εκείνη την περιοχή. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΟΥΤΕ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

Τώρα βέβαια και το νατούρα στο Ελλαδιστάν είναι μια σαχλαμάρα μεγάλη αφού κανείς δεν παίρνει ευθύνη να ορίσει νομοθετικά και να θεσμοθετήσει συγκεκριμένες χρήσεις και αναμένονται χοντρά πρόστιμα από την ΕΕ ΚΑΙ για τον λόγο αυτό.

Δεν είδα να ιδρώνει γι' αυτό κανένα αυτάκι όμως..

Όσον αφορά ειδικότερα την Νάξο υπάρχει Ειδική Χωροταξική Μελέτη έτοιμη που βολοδέρνει στα συρτάρια του ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1999 και δεν παίρνει τελική υπογραφή (παγκόσμιο ρεκορ Γκίνες!!!!!) γιατί θίγει τα συμφέροντα των δυτικών παραλιών της υπερεκμετάλλευσης και της ντροπής. Ούτε γι' αυτό βλέπω να ιδρώνει κανένα αυτάκι

(Και στην συγκεκριμένη περιοχή επιτρέπει έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, φυσικά, η ειδική χωροταξική μελέτη, που χαλάει τους φίλους μας τους ξενοδόχους..)

Αλλά τώρα τρέχα γύρευε...

Όλο με βίσματα κολλητηλίκια και τηλέφωνα, βλέπεις, παίζεται το παιχνίδι στο Ελλαδιστάν...

Τώρα για το ΖΕΠ που λες δεν ξέρω σε τι αντιστοιχεί ακριβώς? Είναι κάτι καινούργιο? Μήπως είναι νέα μόδα και νέα εσοδεία προστατευόμενων περιοχών να 'χουμε να λέμε?

Πάντως το αιολικό πάρκο αδειοδοτήθηκε και σωστά πολύ εκτός από το όριο νατούρα.

Τώρα για το αν είναι μακαρίτικο το Αιολικό Πάρκο εμένα ποσώς με κόφτει.

Μακαρίτικο είναι το νησί γενικότερα έτσι όπως το' χουν καταντήσει και που ' σαι ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

Και για συμπλήρωμα να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ... Το τσέκαρα τώρα και είναι πολύ εύκολο.

ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΛΟΙΠΟΝ !

Το GR4220026 τελικά
είναι περιοχή νατούρα τύπου SPA από αυτές που υπήρχαν και ήταν ήδη γνωστές, αν δείτε τον χάρτη θα διαπιστώσετε ότι το ΑΙΟΛΙΚΟ είναι πάρα πολύ εκτός ...

http://www.minenv.gr/1/12/121/12103/g1210300/00/2008/SPA_v25_south_greece.pdf

Τσεκάρετε το link και θα δείτε ότι το Αιολικό Πάρκο είναι χωροθετημένο στο μεσοδιάστημα της άσπρης (απροστάτευτης) περιοχής μεταξύ των δύο κίτρινων ...

Καρατσεκαρισμένο και με οριακές γραμμές συντεταγμένων πάνω σε τοπογραφικό 1:50.000 της ΓΥΣ.

Κι εγώ απλά ρωτάω :Αν ήταν τόσο σημαντική και η υπόλοιπη "άσπρη" περιοχή γιατί δεν ίδρωσε κανένα αυτάκι να ενταχτεί εγκαίρως στο δίκτυο (λέμε τώρα .... γιατί χωρίς θεσμοθετημένες χρήσεις μια σαπουνόφουσκα είναι κι αυτό και γελάει μαζί μας όλος ο ντουνιάς...)

Περιβαντολόγοι οικολόγοι και οικολόγεροι...ασχοληθείτε σοβαρά !... και αφήστε τις δημόσιες σχέσεις και τις "εύκολες" προσφυγούλες στο ΣτΕ του παραδικαστικού κυκλώματος..

Ελλαδιστάν ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΟΕ

Αυτά....

Ανώνυμος είπε...

Το link ξανά γιατί δεν πέρασε σε ενιαία γραμμή

http://www.minenv.gr/
1/12/121/12103/g1210300/
00/2008/
SPA_v25_south_greece.pdf

Ανώνυμος είπε...

και η αρχαιολόγος πήγε το 2000 κια της έδειξαν ο,τι ήθελαν. Στην κορφή του βουνού που έχει αρχαία δεν την πήγαν, γιατί εκεί δεν θα...έβαζαν ανενογεννήτριες. Τελικά φύτεψαν αρκετές κι εκεί και τώρα η αρχαιολογία που πήγε και στην κορφή, βρήκε αρχαία. Αλλά και για τον Εανέριο ήξεραν ότι έχει ζώνη προστασίας 50 μέτρα γύρω γύρω. Το σεβάστηκαν αυτό; Πήραν άδεια από την Εφοράι Νεωτέρων μνημείων;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως δεν φοράνε και κράνος ;

Τι έγινε η καραμελίτσα της NATURA μας ψόφησε;

Ανεμογεννήτριες στην πλαγιά δεν υπάρχει π-ο-υ-θ-ε-ν-ά. Σιγά μην μπουν ανεμογεννήτριες στην πλαγιά εμ που θα μπουν , εμ που ΔΕΝ θα παράγουν κιόλας, εμ που θα τρώνε και την τύρβη (στροβιλισμούς)του αέρα...

Στην κορυφογραμμή μπαίνουν και μόνο στην κορυφογραμμή, όταν υπάρχουν απότομα βουνά (Ελλάδα, Ισπανία κλπ).

Ή σε πεδιάδες αν μιλάμε για Δανία και Βόρεια Γερμανία που δεν υπάρχουν βουνά.

Και τα τοπογραφικά διαγράμματα των αδειών που έβγαλαν ΦΥΣΙΚΑ και κορυφογραμμή δείχνουν ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ...

ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΕΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ..

Τώρα αν ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ πρέπει ή δεν πρέπει να γίνουν Αιολικά στα νησιά είναι άλλο θέμα, που άπτεται του (ΑΝΎΠΑΡΚΤΟΥ) Χωροταξικού σχεδιασμού της Χώρας και δεν είναι θέμα που αντιμετωπίζεται σοβαρά με "πορδές" και μάλιστα κατόπιν εορτής...

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα στη Νάξο ο αέρας έπαιρνε τον κόσμο.
Έκανε κορέντιο που λένε.
Μήπως η φωτιά που μπήκε στο “Διόδι” ( με τέτοιες συνθήκες) είναι λίγο ύποπτη;
Μήπως προετοιμάζουν το έδαφος για τις ανεμογεννήτριες;

Ανώνυμος είπε...

Η μεταστατική πορεία της νόσου εξελίσσεται ραγδαία.
Τώρα χτυπάνε και οι … μισθοφόροι, οι κονδυλοφόροι και στρατολογούνται όλων των ειδών οι ψευδολόγοι.
Μπήκε η ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ χοντρά στο χορό και αυτό δείχνει περισσότερο πανικό παρά σιγουριά.
Είμαι σίγουρος ότι θα στρατολογηθεί όλη η μαυρίλα της Νάξου, αλλά υπάρχουν πολλά…. Αντισώματα.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα.....

Η απόλυτα ξεφτίλα του νεοκωλοέλληνα πελάτη!

Και συνηθισμένη πρακτική του ΣτΕ για τις καυτές πατάτες...

Ζητάνε μια δήθεν μελετούλα επιπλέον για τα πουλάκια για να δέσει η κομπόστα και έχουνε το κεφάλι τους ήσυχο... Θα πάει και ειδικός πουλολόγος στην κορυφογραμμή να παρατηρήσει; Για πόσο καιρό ; Να προσέχει μην του την ανάψουνε οι κυνηγοί...

Χαχαχα...

Η σοβαρότητα της Ζουαζηλάνδης είναι παροιμιώδης...

Αντί να ασχοληθούν σοβαρά οι όποιοι υπεύθυνοι, με το θέμα της ενέργειας και του Χωροταξικού Σχεδιασμού, ασχολούνται με επικοινωνιακές πορδές, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΑΣΟΒΑΡΑ, ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΟΥΑΖΗΛΑΝΔΗΣ..

Και μέσα σ' όλους αυτούς φυσικά βρίσκονται και οι ίδιοι οι καταγγέλοντες, ούνα φάτσα - ούνα ράτσα...