Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: μαθήματα … ευαισθητοποίησης…



Με δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα 2/2/09 ο Δήμος Νάξου :


“ καλεί το σύνολο των φορέων του νησιού μας, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη σε διάλογο και συζήτηση επί των προτεινόμενων τεχνικών λύσεων για το Λιμάνι μας, σε ανοικτή συζήτηση την Τετάρτη 04/02/2009 και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου”


Κύριε Δήμαρχε.

Σαν σκέψη είναι καλή, όμως, μήπως περισσεύει η υποκρισία;


Αύριο η Νάξος θα γίνει ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ. Και σαφώς η βελτίωση και η ασφάλεια του μοναδικού λιμανιού μας, πρέπει να γίνει υπόθεση του συνόλου των φορέων του νησιού και προσωπικά του κάθε Ναξιώτη. Από τη Χώρα μέχρι τον Απόλλωνα.


Μήπως οι παρά κάτι … 48 ώρες προθεσμία που δώσατε, είναι «για τα μάτια» που λένε;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν σου δώσει ο εισαγγελέας 48 ώρες προθεσμία για να απολογηθείς, πάντα ζητάς παράταση και την παίρνεις. Εδώ;

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που πρέπει να παραβρεθούν και να λιβανίσουν έχουν ειδοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό…

Ανώνυμος είπε...

Ο διάλογος έπρεπε να ξεκινήσει από την επόμενη μέρα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας και να είναι ευρύς, πολύμορφος, συγκροτημένος και ουσιαστικός. Έτσι όπως γίνεται μου φαίνεται αποσπασματικός και προσχηματικός. Η Νάξος ειναι ΕΝΙΑΙΑ, άσχετα με τις ιδιαιτερότητες κάποιων περιοχών και προβλημάτων της.
Για το έλλειμμα διαλόγου την κύρια ευθύνη έχει η εξουσία. Αλλά και η κοινωνία δεν απέχει και περιμένει μια απόφαση για να δράσει ακτιβιστικά;

Ανώνυμος είπε...

Η Χώρα λειτουργεί με διαφορετικούς ρυθμούς και σε άλλο μήκος κύματος σε σχέση με την υπόλοιπη Νάξο. Διαχειρίζονται διαφορετικές καταστάσεις, υπάρχει άλλη νοοτροπία και γενικά διαφορετική αντίληψη. “Βλέπουν” περισσότερο επενδυτικά , (εμπορικά) τα πράγματα. Αυτό ίσως συντελέσει ώστε να παρατηρηθούν δυσλειτουργίες στην μελλοντική ενοποίηση.

Ανώνυμος είπε...

Το άλλο που το πας; "Διάλογος και συζήτηση επί των προτεινόμενων...τεχνικών λύσεων για το Λιμάνι μας". Το πρόσεξες; ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ. Δεν αλλάζει, δεν μετακινείται, δεν εξετάζεται η "χωροθέτησή" για κανένα λόγο. Και να σκεφτείς ότι Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η μελέτη του..."ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΑΣ" ήταν ότι δεν υπήρχε μελέτη ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ. Οι ψαρόβλαχοι όμως ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ. Το λιμάνι το θέλουν ΕΚΕΙ και ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙ. ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ. Περαστικά στο Δήμο και σε αυτούς που θα πάνε να συμμετέχουν στον..."διάλογο" χωρίς νόημα, αφού και πάλι θα ακυρωθεί για πλάκα στο ΣτΕ. Εκτός και αν ο "διαλογικός" Μαράκης σας, φροντίσει να εξορίσει τους....αντιφρονούντες (μέσω..."μεταδημότευσης". Ξέρει αυτός...)

Ανώνυμος είπε...

Και απ, ότι φαίνεται στις μελέτες που δημοσιεύτηκαν στην "Κυκλαδική" δεν γίνεται κουβέντα για τις οδικές προσβάσεις. Πάνε πάλι να κάνουν λιμάνι στη Χώρα χωρίς να μπορούν να απαντη΄σουν στο απλό ερώτημα, πώς θα μπαίνουμε και θα βγαίνουμε απ' το λιμάνι. Ολόληρη Νάξος και επιμένουν οι τοπικοί παράγοντες...Χωραΐτικα.