Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Αντι-Βιολογικός του Απόλλωνα


Συνθήματα
Μας τα έστειλαν φίλοι και συμπυκνώνουν όλη την πραγματικότητα σχετικά με τον ΑΝΤΙ.ΒΙΟ.ΚΑ του Απόλλωνα.
<< Αν οι κάθε είδους τοπικοί παράγοντες δεν δουν "ξύπνιους" τους πολίτες παριστάνουν και αυτοί ότι...κοιμούνται.>>

<< Διατηρείτε τον Απόλλωνα καθαρό, πετάτε τα σκ….. σας στο Δήμο >>

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την έγκαιρη και έγκυρη όπως φαίνεται ενημέρωση. Σημαντικό αλλά δεν αρκεί για το...σκαμπίλισμα της παχύδερμης εξουσίας. Χρειάζεται και η κινητοποίηση του κόσμου, που είναι τώρα αρκετά ενημερωμένος. Χρειάζονται πρωτοπόροι αγωνιστές και συλλογικά υποκείμενα, οι υποκειμενικοί παράγοντες που λέγαμε εμείς οι παλιοί αριστεροί. Για να ξυπνήσει η καταπιεσμένη και εφησυχασμένη οργή της κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που λες ότι χρειάζεται έγινε χτες στο δημ. συμβούλιο. Δεν άλλαξε το κλίμα στον Απόλλωνα και στο δημ. συμβούλιο διά της...επιφοιτήσεως του Αγίου πνεύματος!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δε βλέπω σημαντική αλλαγή. Δε φάνηκε οτι άμεσα προωθείται κάποια πειστική λύση για τον υπάρχοντα βόθρο. Ποια θα είναι η διαχείριση των λυμμάτων από δω και πέρα, μέχρι τη...μετακόμιση του ΒΙΟΚΑ; Αφού όλοι συμφωνούν στο τελευταίο, νομιμοποιημένος ή ανομιμοποίητος θα λειτουργεί μέχρι τότε, γιατί άλλη εφικτή και αποδεκτή λύση δε φαίνεται. Τα πρόστιμα λες οτι θα επισπεύσουν τη μεταφορά; Το κλίμα είναι ακόμα...άστατο και μόνο ένα συλλαλητήριο στο Χαλκί θα τους έδινε ένα γερό μάθημα.

Ανώνυμος είπε...

Το κλίμα μπορεί να το αλλάξει μόνο η...Πετρούλα!

Ανώνυμος είπε...

Πού ξέρεις μπορέι να γίνει κι αυτό. Χτες έγινε μια καλά αρχή. Πήγε στο δημοτικό συμβούλιο μια αντιπροσωπεία και μίλησαν σκληρά και αναλυτικά. έπεισαν τουλάχιστον την αντιπολίτευση και προβλημάτισαν αρκετούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Τα άκουσε συμπτωματικά κια ο Περιφερειάρχης που έτυχε να περάσει από εκεί για...ευχές. Αυτός δεν πήγε στη φιέστα της ΟΝΑΣ.
Απουσίασαν όμως από την Τραγαία χτες οι...παράγοντες του Απόλλωνα...

Ανώνυμος είπε...

Όποιος ξέρει να διαβάζει πολιτικά και πίσω από τα επιφαινόμενα τις αποφάσεις, θα δει οτι και εδώ παίχτηκαν παραταξιακά παιχνίδια πίσω από τις πλάτες του κόσμου. Η αντιπολίτευση στο Δήμο που είναι περισσότερο υπεύθυνη για το "αυθαίρετο" δε ψηφίζει μεν τη νομιμοποίησή του αλλά θέλει την προβληματική λειτουργία του. Δηλαδή να χρεώνεται η τωρινή δημοτική αρχή με πρόστιμα και το πολιτικό κόστος να το έχει η παρούσα αρχή, αλλά ο βόθρος να λειτουργεί "ως έχει". Το "ως έχει" της αντιπολίτευσης σημαίνει οτι λειτουργεί σωστά ή δε λειτουργεί σωστά με ευθύνη της διοίκησης Μπαρδάνη! Επομένως επί προκατόχων ο ΒΙΟΚΑ δούλευε ρολόι! Όσο για τα πρόστιμα, ποιος πιστεύει οτι μπορούν να επισπεύσουν τη διαδικασία δημιουργίας άλλου ΒΙΟΚΑ; Οι διαδικασίες μελέτης, ένταξης και εκτέλεσης έργων είναι δυστυχώς χρονοβόρες και συναντούν πολλές φορές απρόβλεπτα εμπόδια.
Προσπάθησαν λοιπόν στο Χαλκί να καλύψουν, καθένας με τη θέση του σήμερα στο Συμβούλιο και τις βλέψεις του για το μέλλον, τα ανομήματα του παρελθόντος και του παρόντος και να διαχειριστούν το πρόβλημα προς όφελός τους ή με το λιγότερο πολιτικό κόστος για το μέλλον. Καθαρά μικροπαραταξιακη λογική, μακριά από την ουσιαστική προσέγγιση ενός μεγάλου προβλήματος ενός μικρού τόπου. Χαρακτηριστική περίπτωση του πως λειτουργεί η πολιτική σε μεγάλη ή μικρή χωρική κλίμακα. Γι' αυτό και απωθεί τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Ποια αντιπροσωπεία; Διαδήλωση έπρεπε να γίνει στο Χαλκί Συμφωνώ με τον παραπάνω. Πολύ ωραία τα λέει. Τη μειοψηφία δεν την έπαιρνε άλλο. Η διαφοροποίησή της όμως δεν αλλάζει πολλά πράγματα. Το μέλλον θα δείξει.

Ανώνυμος είπε...

Ας μην αναφερόμαστε στο παρελθόν. Ξέρετε πότε και από ποιον έγινε αυτό το παράνομο. Επί προεδράις στην Κωμιακή Α. Αλιμπέρτη και με πρόταση κοινοτικού συμβούλου Απολλωνιάτη και επί...συγκυβέρνησης> Καλά ως εδω; Γιατί χτες δεν ήταν αυτοί οι δυο στο δημοτικπό συμβούλιο; Ο ένας βρισκόταν στον Απόλλωνα κι ο άλλος στην Κωμιακή!!!
Λύση υπάρχι μέχρι να γίνει νέος BIOKA: Να μεταφέρονται τα λύματα με βυτία στη Χώρα και φυσικά με δαπάνες του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Ευθύνονται αυτοί που λες, αλλά και αυτοί που έκαναν τις μελέτες και τα πολιτικά πρόσωπα(βουλευτές και πολιτευτές της εποχής) που δεν έβγαλαν άχνα και αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια ώφειλαν να μιλούν και όχι να σιωπούν καιροσκοπικά. Όλοι αυτοί, άλλος λίγο-άλλος πολύ, μας έφεραν στη σημερινή κρίση. Μόνο η...φουκαριάρα η μάνα μου δε φταίει.

Ανώνυμος είπε...

Η παράταξη Τζουάννη υποστήριξε να μείνει ο ΒΙΟΚΑ όπως λειτουργεί, μέχρι να πάει σε άλλο μέρος. Τη λύση της Χώρας ποιος την προτείνει επίσημα; Έχει ρωτηθεί ο Δήμος;

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να την προτείνει κάποιος επίσημα; Ο κόσμος θέλει να απαλλαγεί από τα λύματα τώρα. Ξέρεις εσύ κανένα άλλο τρόπο μέχρι να γίνει ένας νέος βιολογικος; Ο άλλος τρόπος είαι να τα αφήσουν να πέφτουν στη θάλασσα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν η τότε κοινότητα Κορωνίδας το 1990 αποφάσισε αυθάιρετα να φτιάξει εκεί που είναι σήμερα τον βιολογικό, σε αντίθεση με όσα έλεγαν κάποιες υποτυπώδεις μελέτες, ευθύνονται εκείνι που τους άφησαν (1990-1992). Σωστό λοιπόν έιναι να μην γενικεύεις και να αποδίδεις τις ευθύνες σε κείνους που τις έχουν την εποχή που έγινε αυτή η πρωτοφανής παρανομία. Και να ρωτήσεις και πόσο κόστισε αυτή η παρανομία σε μια εποχή που δεν υπήρχαν ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια η παράταξη του ΚΚΕ δια΄της εκπροσώπου του τι πρότεινε χτες με την τοποθέτησή της; Κια η ΚΟΒΑ ΚΚΕ Κωμιακής πού ήταν χτες;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ γιατί δε μίλησες τότε; Όποιος ανακατεύεται στα κοινά δε δικαιολογείται να σιωπά επειδή δεν έχει τότε εκλεγεί. Γιατί μ' αυτή τη λογική δεν έπρεπε και τώρα να μιλά.

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω εγώ πόσο κόστισε το έργο. Τριάντα εκατ. δραχμές. Η κακοτεχνία όμως και η συντήρησή του κόστισαν πολύ-και χωρίς ουσιαστικό πολλές φορές αποτέλεσμα- και έβλαψαν εκτός από τα οικονομικά του Δήμου, τη φήμη και την εικόνα του Απόλλωνα. Αλλά πες μας πόσα άλλα έργα γενικά αλλά και βιολογικοί(όπως του Χαλκείου) δεν έχουν τα ίδια προβλήματα και δεν φάγανε τζάμπα λεφτά; Και όχι μόνο την περίοδο 1990-1992. Τα δημόσια έργα στο νησί είναι μια πονεμένη ιστορία.
Εκτός απ' το ΚΚΕ, ποια άλλη κομματική οργάνωση στο νησί πήρε θέση και τότε και τώρα; Λίγη αυτοσυγκράτηση και λίγη αυτοκριτική.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που αυθαιρετώντας έφτιαξαν το παράνομο κτίσμα στον Απόλλωνα ήταν στελέχη του ΚΚΕ, ναι ή όχι; Όχι πως έφταιγε γι αυτό το ΚΚΕ, αλλά μη βγαινετε και από πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι άλλοι(δημόσιοι άντρες και κόμματα) που έβοσκαν; Έκλαιγαν τη μοίρα τους; Ή υπήρχε λαΐκή δημοκρατία στην Κωμιακή και τους απαγόρευαν να μιλήσουν και να γράψουν;

Ανώνυμος είπε...

Τότε κυβερνούσε η συγκυβέρνηση, μην το ξεχνάς αυτό και σημασία έχει τι έκαναν εκείνοι που είχαν την εξουσία και όχι οι άλλοι που ήταν στη γωνία.

Ανώνυμος είπε...

Στη γωνία και τσιμουδιά!

Ανώνυμος είπε...

"Τότε κυβερνούσε η συγκυβέρνηση, μην το ξεχνάς αυτό και σημασία έχει τι έκαναν εκείνοι που είχαν την εξουσία και όχι οι άλλοι που ήταν στη γωνία",γράφει κάποιος πιο πάνω.
Ξεπερνώ την ανακρίβεια για το χρόνο δημιουργίας του ΒΙΟΚΑ. Λίγη σπουδαιότητα έχει. Τα έργα της Νάξου, οι εργολαβίες και οι κακοτεχνίες είναι διαχρονικές. Αυτό όμως το απίθανο που υποστηρίζει οτι σημασία έχει τι κάνει η εξουσία και όχι αυτοί που είναι στην "απέξω" πρέπει να πάρει βραβείο πρωτότυπης πολιτικής σκέψης. Δηλαδή σήμερα σημασία έχει μόνο τι κάνει η τοπική εξουσία στη Νάξο και όχι τι κάνουν η αντιπολίτευση, η κοινωνία, ο Τύπος, οι πολίτες. Στη δημοκρατία φίλε μου ΟΛΟΙ κρίνονται διαρκώς.

Ανώνυμος είπε...

γιατί μιλάς για ανακρίβεια, ο "βιολογικός" του Απόλλωνα τότε έγινε, (1990-1992). Ως προς τους κρίνοντες και κρινόμενους, υπάρχει διαφορά, δεν είναι το ίδιο. Δεν κρίνονται εξ ίσου οι έχοντες την εξουσία, κεντρική και τοπική, με τους υπόλοιπους. είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί άλλαξε γνώμη ο Τζουάννης και οι...σύντροφοί του το Σάββατο στο Δήμο Δρυμαλίας; Και η τωρινή θέση τους για το βιολογικό του Απόλλωνα είναι καλύτερη από την πρώτη; Έχω τη γνώμη πως η αλλαγή έγινε για μικροπαραταξιακούς λόγους και μετά την παρέμβαση άλλων παραγόντων και παλιών φίλων. Η νέα θέση τους όμως είναι χειρότερη από τη θέση της πλειοψηφίας. Και αυτό γιατί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του βιολογικού ΜΕΧΡΙ την κατασκευή του νέου, ενώ η διατήρησή του υφιστάμενου ως έχει θα πάσχει από ανεπαρκή συντήρηση όπως γίνεται και σήμερα. εκτός αν επιδίωκαν να τιμωρήσουν τον Μπαρδάνη με συνεχή πρόστιμα.
Αλήθεια, θα γίνει προσφυγή κατά της νέας απόφασης του δημοτικού συμβουλίου;

Ανώνυμος είπε...

Έτσι κατάλαβες εσύ την πρόταση του δημάρχου, ότι θα κάνει μελέτη βελτίωσης του υπάρχοντος βιολογικού; Καλά κια τα 95.οοο ευρώ που ξόδεψαν το καλοκαίρι για να τον φτιάξουν τι αποτέλεσμα είχαν; Στις 30.9.08 πήγαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος και τον βρήκαν διαλυμένο, δεν λειτουργούσε τίποτα, το ίδιο και τα Χριστούγεννα!!!
Ο Δήμαρχος θέλει να βγάλει από τις αρμόδιες υπηρεσίες άδειες νομιμότητας του υπάρχοντος βιολογικού γιατί νομίζει ότι έτσι δεν θα μπορούν να τον τιμωρούν κάθε φορά που θα διαπιστώνεται ότι ο βιολογικός θα ρυπαίνει τη θάλασσα, κατάλαβες; Πιο απλά, αν μείνει η κατάσταση ως έχει το καλοκαιράκι θα κολυμπάμε σε...σκατά...

Ανώνυμος είπε...

Ο Τζουάννης τι είπε; Να λειτουργεί ο βιολογικός-ο Θεός να τον κάνει βιολογικό- όπως είναι σήμερα μέχρι να γίνει ο νέος. Συμφωνείς με αυτή την άποψη; Το καλό είναι οτι ο νέος ΒΙΟΚΑ θα μπει μπροστά(μελέτη και βλέπουμε)και στο χέρι μας είναι να πιέζουμε για τη γρήγορη κατασκευή του αλλά και τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος στον Απόλλωνα(θα μπουν θέματα απαλλοτριώσεων κλπ). Μέχρι τότε όμως τι γίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι να γίνει νέος ΒΙΟΚΑ στον Απόλλωνα και εφόσον θέλουμε να προστατεύσουμε τη θάλασσα και τον κόσμο από τη ρύπανση η μόνη λύση που υπάρχει είναι να μεταφέρονται τα λύματα με βυτία στον ΒΙΟΚΑ της Χώρας.
Η κατασκευή νέου ΒΙΟΚΑ δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Απαιτούνται πολλές αδειοδοτήσεις και διαδικασίες, αλλα και πολλά χρήματα. Το θέμα του χώρου είναι το τελευταίο και δεν θα υπάρξει δυσκολία αγοράς χωραφιού ή και απαλλοτρίωσης.
Υπάρχει όμως και άλλη λύση, φθηνότερη και ευκολότερη χρονικά και τεχνικά. Όπως είναι γνωστό υπάρχουν πλέον και ΕΤΟΙΜΟΙ ΒΙΟΚΑ για κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και για οικισμούς, αναλόγως του αριθμού των ατόμων ή των κατοίκων, δηλ. για 100, 500, 1000, 2000 κ.λπ.κατοίκους.
Οι έτοιμοι βιολογικοί σνδέονται άμεσα με το δίκτυο της αποχέτευσης και λειτουργούν αυτομάτως, ενώ ο χώρος που απαιτείται για να εγκατασταθούν είναι πολύ μικρότερος. Ο Δήμος Νάξου έχει εντάξει στο πρόγραμμά του την εγκατάσταση έτοιμου βιολογικού στο χωριό Κυνίδαρος, που είναι πληθυσμιακά πολύ μικρότερο από τον Απόλλωνα, τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. Στον Απόλλωνα μάλιστα μπορούν να μπουν έτοιμοι ΒΙΟΚΑ ανά γειτονιά ή περιοχή. Στην παραλία για τα μαγαζιά, πίσω στην περιοχή της Καυκάρας, στην περιοχή πάνω από τον αρχαίο μόλο, στην περιοχή της Ασμυρόλιμνου κ.λπ.
Ας τα μελετήσουν οι αρμόδιοι όλα τα παραπάνω. Ένα ψάξιμο στο διαδίκτυο θα διαφωτίσει κάθε ενδιαφερόμενο.
Προτείνω για το θέμα αυτό να ανοίξει στο blog ένας διάλογος.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις κάτι? Στο διαδύκτιο μπαίνω μέχρι εκει που πατώνω. Πες περισσότερα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ειδικός, ρώτησα, έψαξα καιέμαθα. Μην παρεξηγηθώ κιόλα!!!
Αν μπουν συγκεκριμένες ερωτήσεις, όχι τεχνικοοικονομικού χαρακτήρα, ίσως να απαντήσω. Ξέρω ότι πριν ένα χρόνο η δαπάνη εγκατάστασηs έτοιμου ΒΙΟΚΑ στον Κινίδαρο για χίλιους κατοίκους προϋποογίστηκε στα 60.000 ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσύ παππούλη που μπαίνεις στο διαδίκτυο μέχρι εκεί που πατώνεις μάθε να κολυμπάς και μην το παίζεις θύμα και ανήξερος όπου δε σε βολεύει.
Τόσα ξέρεις τόσα λες. Όσο για τον άλλο προβοκάτορα-πληρωμένο του δημάρχου στις 2 Φεβρουάριος 2009 10:57 μμ (άραγε τι χάρη σου έχει κάνει;;) του λέω να σταματήσει να λέει τις ΨΕΥΤΙΕΣ ότι η Μ.Π.Ε. γίνεται για να δουλέψει καλύτερα ο σημερινός ΒΙΟ.ΚΑ. Αυτές τις ψευτιές σταμάτησε να τις λέει και ο ίδιος ο δήμαρχος στο τελευταίο Δημ. Συμβούλιο, αλλά μάλλον "ξέχασε" να σε ενημερώσει. Ο ίδιος ο δήμαρχος στο Συμβούλιο παραδέχτηκε ότι τη μελέτη τη θέλει για να νομιμοποιήσει τον σημερινό ΒΙΟ.ΚΑ. για να γλιτώσει από τα πρόστιμα. Εξάλλου σε άλλο blog που δεν είναι σαν το καφενείο που έχει ανοίξει ΕΔΩ και μπαίνει ο καθένας να πει τη μαλακία του υπάρχουν και έγγραφα του ίδιο του ΔΗΜΟΥ που το ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ότι η μελέτη θα γίνει γιατί κινδυνεύουν από πρόστιμα. Αλλά όταν έχεις μάθει μόνο στον "γλυκύ βραστό", στον "ολυμπιακό" και στα κουτσομπολιά, τι να καταλάβεις....από δημόσια έγγραφα;;; Εσύ θα νομίζεις ότι διαβάζεις Οδυσσέα Ελύτη και θα δυσκολεύεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή αδέλφια.
Έσκασε μύτη ένας από τους 4-5 γνωστούς κουκουλοφόρους.
Ξέρετε τον άουστρο; Είναι χειρότεροι.