Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

"Ανεβαίνει" η αιολική ενέργεια...


Επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία σ’ αυτόν τον τόπο και επειδή η “επένδυση” στην αιολική ενέργεια έχει “πάρει τη ρότα” της, μήπως πρέπει να….γαϊδουροδέσουμε ;

Πριν δύο μέρες καταθέσαμε ορισμένους προβληματισμούς και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι «Δεν είναι και τόσο απλό να πεις Ναι ή Όχι» στην πολιτική της εφαρμογής της εναλλακτικής ενεργειακής πολιτικής που στηρίζεται στην αιολική ενέργεια.



Παραθέτουμε δημοσίευμα από το ΣΚΑΪ.gr για να διαπιστώσετε πως διαμορφώνεται η κατάσταση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και να προβληματιστούμε με τι τρόπο θα αντιμετωπίσουμε την επέλαση των εργολάβων. (διάβασε περισσότερα)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από την περιοχή της Κορώνου, που ήδη εγκαθίστανται ανεμογεννήτριες, υπάρχει σχεδιασμός για την υπόλοιπη Νάξο; Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει ΠΟΣΕΣ και ΠΟΥ θα τοποθετηθούν;

Ανώνυμος είπε...

Στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ www.rae.gr πάνε στο "Αρχεία Μητρώου Αδειών Παραγωγής, Αδειών Προμήθειας, Ανακλήσεων, Θετικών και Αρνητικών Γνωμοδοτήσεων της ΡΑΕ". Σε πρώτη φάση δες το αρχείο αδειών παραγωγής. Με την "εύρεση" μπορείς να δεις τί πρόταση έχει γίνει για κάθε Δήμο.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω,
μετά μπορείς να δεις το "αρχείο αιτήσεων άδειας παραγωγής και προμήθειας" και τα "αρχεία αιτήσεων για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ". Αφού πάρουν άδεια παραγωγής, πάνε για περιβαλλοντική αδειοδότηση, άδειες επέμβασης και μετά παίρνουν άδεια εγκατάστασης από τη ΡΑΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η φωτο που έβαλες. Ούτε μπάζα πεταμένα στις πλαγιές, ούτε το τσιμεντένιο βάθρο της ανεμογεννήτριας φαίνεται, ούτε καλώδια. Ποιός Έλληνας εργολάβος έκανε τόσο κόπο και έξοδο για αποκατάσταση;

Ανώνυμος είπε...

Γράψτε αν μάθετε κάτι για το Φιλώτι γιατι αυτός ο δεξιός μας τα κρύβει.

Ανώνυμος είπε...

Το αιολικό πάρκο Κορώνου από σήμερα Πέμπτη 5 Φεβ 2009 αποκαλείται Μακαρίτικο Αιολικό Πάρκο Κορώνου. Άλλη μία κλωτσιά στα αχαμνά όσων νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τις διαδικασίες.