Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

«Πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι» (Λουκ. 23,34)

Για να… ξορκίσουμε το κακό που μας βρήκε, καταφύγαμε όπως ήταν φυσικό στις… Γραφές.
Μπορούμε να σας πούμε πως κάπως ημερέψαμε…

Αν είχαμε εμπιστοσύνη και στους παπάδες, ίσως αύριο πρωί -πρωί τρέχαμε να εξομολογηθούμε για όλα τα ανομήματά μας…

Πρώτα και κύρια για τη μετριοφροσύνη μας.



Ναι, ξέρουμε ότι μας διαβάζουν πολύ και πολλοί.

Ναι, ξέρουμε ότι αρέσουμε πολύ σε πάρα πολλούς.

Το σίγουρο όμως είναι ότι με αυτά που γράφουμε ή μπορούμε να γράψουμε «ενοχλούνται» ακόμα περισσότεροι…

Γνωρίζαμε ότι θα συναντούσαμε στο δρόμο μας πολλά παράσιτα.
Σαν … γνήσιοι οικολόγοι, δεν τα πειράζουμε.
Είναι μέρος του συστήματος στο οποίο εμείς είμαστε απέξω…

Για το αρχηγόπουλο το σχολιαστή «13 Νοέμβριος 2009 5:10 μμ» και την κουστωδία του «14 Νοέμβριος 2009 1:12 μμ» που χρησιμοποίησε για το blog την έκφραση «…Αν αυτό δε λέγεται αλητεία και ύπουλος φασισμός πώς λέγεται;…», εμείς ΔΕΝ τους το ανταποδίδουμε...

Σήμερα είναι Κυριακή και το Ευαγγέλιο αναφέρεται στην
« Παραβολή του καλού Σαμαρείτη»

Μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα στις … Γραφές:

«αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν» (Ματθ. 19, 19-20)
«αγαπάτε αλλήλους» (Ιωαν. 12, 13, 17)

«αγαπάτε τους εχθρούς υμών» (Ματθ.5, 44)


Η «παραβολή» του καλού Σαμαρείτη
σε ΕΛΕΥΘΕΡΗ (όπως όλα εδώ μέσα) μετάφραση.


«Ένας Ιουδαίος κάποτε έπεσε στα χέρια των ληστών. Αυτοί αφού τον χτύπησαν, τον λήστεψαν, του πήραν τα ρούχα και τον παράτησαν εκεί μισοπεθαμένο. Μετά από λίγο πέρασαν δυο συμπατριώτες του Ιουδαίοι. Ο ένας ήταν Λευίτης και ο άλλος ιερέας. Τον είδαν, αλλά δεν τον βοήθησαν. Κατόπιν πέρασε ένας ξένος, ένας Σαμαρείτης. Οι Ιουδαίοι βρίσκονταν σε έχθρα με τους Σαμαρείτες, γιατί τους θεωρούσαν ειδωλολάτρες. Ο Σαμαρείτης λοιπόν χωρίς καθόλου να σκεφτεί ότι ο πληγωμένος ήταν Ιουδαίος, τον πλησίασε, του καθάρισε και του έδεσε τις πληγές, τον ανέβασε στο ζώο του και τον πήγε σ΄ ένα πανδοχείο, για να τον περιποιηθούν. Πλήρωσε τον ξενοδόχο για τη διαμονή και τη φροντίδα του πληγωμένου. Την άλλη μέρα φεύγοντας είπε στον ξενοδόχο: «Ό,τι παραπάνω ξοδέψεις θα σου το δώσω, όταν ξαναπεράσω».

Blog: ζητούμε συγνώμη από τους φίλους αναγνώστες μας για την ασυνήθιστη παρέμβασή μας.
Κρίναμε πως ήταν αναγκαία γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάντα κυκλοφορούν και παράσιτα ανάμεσά μας…



24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για το σκάνδαλο της Ένωσης σιωπάς ακόμη, γιατί; Ως τοπική ςφημερίδα, άτυπη μεν, αλλά εφημερίδα, τέτοια ζητήματα πρέπει να τα β΄γαζεις στον αέρα και να τα βαράς αλύπητα. Καλές οι παραωβολές των γραφών, αλλά κρινόμαστε από την ίδια τη ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα και εγώ στο naxios την αναφορά του Κορρέ, που έχει στοιχεία ενδιαφέροντα, αν και περισσότερο η υπόθεση φαίνεται σαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην Ένωση και σαν σύγκρουση συμφερόντων. Είναι σίγουρα είδηση και ο Κορρές από πολύ παλιά κατάγγελνε κάποια πράγματα εδώ στην Ένωση. Τώρα μπορεί να βγει κάτι, αφού έχει ασχοληθεί και ο εισαγγελέας.

Ανώνυμος είπε...

πολιτική απάντηση δεν θα υπάρξει? Τον Καπούνη, από ότι γνωρίζω,τον είχε στηρίξει το πασοκ της Νάξου. Τώρα, αφού ο ίδιος δεν απαντά δημόσια για τα καταγγελόμενα από τον Κορρέ, κυρίως την κακοδιαχείρηση, το πασοκ της Νάξου δεν θα πάρει αμέσως να πάρει δημόσια θέση?

Ανώνυμος είπε...

πολιτική απάντηση δεν θα υπάρξει? Τον Καπούνη, από ότι γνωρίζω,τον είχε στηρίξει το πασοκ της Νάξου. Τώρα, αφού ο ίδιος δεν απαντά δημόσια για τα καταγγελόμενα από τον Κορρέ, κυρίως την κακοδιαχείρηση, το πασοκ της Νάξου δεν θα πρέπει αμέσως να πάρει δημόσια θέση?

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω οτι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να απολογείται για τον κάθε Καπούνη. Δεν τον έβαλε αυτό στη θέση του Προέδρου της ΕΑΣ. Μπορεί όμως και πρέπει να πάρει θέση και για το πολιτικό και κοινωνικό θέμα αλλά και σε προσωπική βάση, αφού ξεκαθαριστεί η υπόθεση σε διοικητικό και δικαστικό επίπεδο.

yannidakis είπε...

ισως να μη σε διαβαζω καθημερινα, αλλα εχω αντιληφθει το νοημα της σελιδας.
Πρεπει να σου πω πως εγω εξομολογουμε συστηματικα στον πνευματικο μου κι αυτο ειναι γεγονος. Και ξερεις ενα πραγμα για την εξομολογηση ειναι πως θα ακουσεις κακα. Ναι. Μεσα σε μια εκκλησια, σε ενα κατανυκτικο χωρο, με εναν ιερεα, κι ομως θα ακουσεις αρνητισμο. Οξυμωρο; Καθολου!
ο σκοπος ειναι να ακους το αρνητικο & να μπορεις να το διαχειριστεις θετικα. Αυτο ευχομαι σε σενα για τη σελιδα σου :[

Ανώνυμος είπε...

Σκάνδαλο Ένωσης και κολοκύθια τούμπανα. Την άλλη πλευρά τη ρωτήσατε και τη ρωτήσανε; Πως βγάζουν μια καταγγελία που έχει πολλά ερωτηματικά. Δε λέω ναι ή οχι, αλλά δεν πρέπει να ερευνηθεί κάτι που αναφέρεται και τι κρύβει;

Ανώνυμος είπε...

Το βήμα είναι ελεύθερο, καθώς και το ραδιόφωνο. Άς βγεί ο Καπούνης να την εκφράσει(την άλλη πλευρά που λέει ο 10:33). Τί περιμένει? Καιρός να απαντήσει και οχι να στρουθοκαμηλίζει.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά κάνατε και δεν ασχοληθήκατε ΤΩΡΑ με το θέμα. Σας λέω λοιπόν ότι εδώ επικρατεί ένας φαύλος κύκλος. Μπορεί περιοδικά να τους χωρίζουν τα κομματικά αλλά ΠΑΝΤΑ τους ενώνουν τα ΣΥΜΦ¨ΕΡΟΝΤΑ.
Εδώ στη Χώρα υπάρχουν 10 άνθρωποι που λύνουν και δένουν παντού. Κατά καιρούς όπως πολύ σωστά έγραψε προηγούμενος σχολιαστής γίνεται ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ.
Έχει ξαναασχοληθεί ο εισαγγελέας αλλά…
Το έγγραφο του κ. Κορρέ σκαλίζει την παρωνυχίδα. Η πληγή στο Συνεταιρισμό είναι πολύ μεγάλη. Ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά υπάρχουν πολλοί διακριτοί ρόλοι όλων των αποχρώσεων. Υπομονή .
Πρώην «αγρότης».

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Η ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ.
ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ.
ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΛΙΣΜΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΑΔΕΡΦΕ Α-ΝΑΞΙΕ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο 10 οι φταίχτες. Είναι πολλοί και περνάνε πολύ καλά. Έχουν θησαυρίσει πολλοί αλλά δεν φαίνεται. Ποιο πολύ αυτοί που κλαίγονται.

Όσο για τσοι πρωβοκάτωρες στην ανεμπουμπούλα χαίρονται. Μεθαύριο θα μετακομίσουν στο Πολυτεχνείο.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι διαχειριστές. Ελάτε χειμώνα μια βδομάδα στη Χώρα και θα μάθετε πολλά. Το πιθανότερο είναι να μην ξανάρθετε ούτε το καλοκαίρι.
Η χωματερή είναι μπαξές μπροστά τους και δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Είναι όλοι κακοί.

Ανώνυμος είπε...

Έχω στο νού μου τους κομπλεξικούς που τσίμπησαν στο δόλωμα του δόλιου «13 Νοέμβριος 2009 5:10 μμ». Είναι όλοι μουράτοι, βολεμένοι και βλαμένοι.
Με όνομα και επίθετο. Τους ξέρει όλη η κοινωνία και τους έχει βάλει στο περιθώριο. Πολύ ΒΑΘΥ σας λέω.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δε λες καθαρά ότι είναι οι παλαιοποσόκοι που είναι χειρότεροι από τους δεξιούς; Ποιος δε βλέπει το μέτωπο των Ρηγικών και των υπόλοιπων που για διαφορετικούς λόγους έχουν συνασπιστεί;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο Πρόεδρο κ Νίκο Χωριανόπουλο που κατάφερε και σας έμαθε την Αγία Γραφή

Ανώνυμος είπε...

Αν διαβάσετε με προσοχή τα σχόλια από την ανάρτηση «Ο περίφημος ελληνικός λόγος του Ζολώτα στα .. αγγλικά.» και πάνω, θα διαπιστώσετε πολλά και αξιόλογα πράγματα.
Όλα ξεκίνησαν με τον «13 Νοέμβριος 2009 5:10 μμ» και τον «14 Νοέμβριος 2009 1:12 μμ» οι οποίοι επανήλθαν και ως.. διαχειριστές.

Επεδίωξαν την δημοσίευση της αναφοράς του κ. Κορρέ.

Δεν γνωρίζω αν είχε σταλεί στον Α-Νάξιο, αλλά το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ του naxios ΄κάτι σηματοδοτεί.

Από πού και γιατί διέρρευσε επιλεκτικά το έγγραφο;

Μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς για κάτι που δεν συνοδεύεται από κάποιο άλλο στοιχείο.

Επειδή γνωρίζω τον κ. Κορρέ είναι ο τελευταίος που θα ενοχοποιήσω. Πιστεύω ότι λειτούργησε υπηρεσιακά, και οι εξελίξεις δημιουργήθηκαν εν αγνοία του. Επαναλαμβάνω εκφράζω την άποψή μου και μόνο.

Όπως και να έχει το πράγμα αυτή η προβοκατόρικη συμπεριφορά των «σχολιογράφων» και ο αποπροσανατολισμός αν οι διαχειριστές είναι τέσσερεις ή ένας ή το φάντασμα της Όπερας τελικά λειτούργησε.

Αν εγώ νοιώθω αμήχανα, υπολογίζω τη θέση τους αφού κατέφυγαν στις … Γραφές.
Δεν έχω κάποιο τρόπο να πείσω τα «ζιζάνια» ότι δεν είμαι μεταμφιεσμένος διαχειριστής αλλά δεν πειράζει.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο φάντασμα της όπερας. Διαβάστε" το φάντασμα της αξόδευτης αγ'απης" της Βαμβουνάκη και ηρεμήστε.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά, τα συμφέροντα στην Ένωση είναι πολλά και υπερκομματικά, αλλά εδώ υπάρχει μια αναφορά-καταγγελία-έκυεση του διευθυντή του λογιστηρίου της Ένωσης, του πιο αρμόδιου δηλ. προσώπου, με σφραγίδες, ημερομηνίες και υπογραφές. Η διοίκηση και ο Πρόεδρος σιωπούν. Τι θα πει δεν έχει ακουστεί και η άλλη πλευρά, μιλάμε για επίσημο έγγεραφο, με νούμερα κια γεγονότα και κυρίως με οικονομικές ατασθαλίες εκατομμυρίων ευρώ. Αναμενόμενο ήταν και πολλά έχουν συμβεί εκεί τα τελευταία 10-15 χρόνια, τι έκανε ο πρώην διευθυντής της Ένωσης και νυν αντιδήμαρχος; ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

κ. διαχειριστη: Είναι εντυπωσιακό πώς επιμένεις να κρύβεσαι πίσω από ανώνυμα σχόλια και αόριστες αναρτήσεις περι Αγίας Γραφής. Γιατί δεν απαντάς ευθέως στα ζιζάνια και παριστάνεις τον ανώτερος δια της συγχωρήσεως; Ένας ανώτερος δε χρησιμοποιεί λέξεις όπως παράσιτα. Με τη στάση σου, με κάνεις και εμένα να πιστέψω ότι έχεις να κρύψεις αν και ήταν άνανδρη η επίθεση που σου έκαναν και για αυτό κρατάω μικρό καλάθι. Για όλους.

Ανώνυμος είπε...

Μ έπιασε το μαζοχιστικό μου και παρακολουθω το διάλογό σας. Επειδή διάβασα κι εγώ τις καταγγελίες του λογιστή μήπως κάποιος μπορεί να το περιγράψει;

Ανώνυμος είπε...

έίμαι ο προηγούμενος

εννοούσα να περιγράψει το σκάνδαλο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;
ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε παίδες υποστείλατε τη σημαία;
Βγάλατε τα εσώψυχά σας και ηρεμήσατε;
Ψυχοθεραπεία κι αυτή !
Να το κάνετε πιο τακτικά…
Ο… διαχειριστής

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν υπέστειλα καμία σημαία. Όπως φαίνηκε όμως, τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς. Εσύ κύριε διαχειριστή δεν ξέρεις να δέχεσαι κριτική. Τελικά αποδείχτηκες πολύ χειρότερος από άλλα blog σε αυτό το θέμα. Εγώ τα έγραψα για να διαβαστούν. Όποιος άλλος κατάλαβε κατάλαβε.Εσύ δείχνεις να μην καταλαβαίνεις τίποτα και...τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.