Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η Νάξος χορεύει σε άλλη … πλάτσα!

Και όταν λέμε Νάξος εννοούμε ένα τμήμα της Χώρας γιατί η υπόλοιπη και τα χωριά συνεχίζουν τη «χειμερία νάρκη» τους και απολαμβάνουν την αφασία τους …

Κυρίαρχο θέμα είναι οι επιπτώσεις από τη διακοπή των δρομολογίων του «ΜΥΚΟΝΟΣ».

Όπως έχουμε ξαναγράψει τα προβλήματα δε λύνονται συντεχνιακά και αποσπασματικά.
Ας καταλάβουν λοιπόν μερικοί ότι η Νάξος είναι και τυπικά ενιαία και αδιαίρετη και τα πάντα μας αφορούν όλους …

Παρέα λοιπόν με τον πολλά βαρύ και όχι, ας ενημερωθούμε για τα νέα του νησιού όπως τα σταχυολογήσαμε από το δελτίο ειδήσεων της «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ».

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς κάνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων.

Ανακοινώθηκαν και επίσημα από το υπουργείο Υγείας τα ονόματα των νέων διοικητών στα Νοσοκομεία Σύρου, Νάξου και στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων. Όπως μετέδωσε από την προηγούμενη εβδομάδα η Ραδιοφωνία Κυκλάδων, διοικητής στο Νοσοκομείο Σύρου αναλαμβάνει ο οικονομολόγος Νίκος Πόθος, στο Νοσοκομείο Νάξου ο ιατρός ουρολόγος Θεοχάρης Λάμπου και στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων ο η πολιτική επιστήμων Παρασκευή Κουφοπούλου.


Τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων σκέφτεται να διεκδικήσει ο νομάρχης Δημήτρης Μπάιλας, ο οποίος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του για το πολιτικό του μέλλον. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την ίδια θέση ενδιαφέρεται και ο αντινομάρχης Λάζαρος Θεόφιλος.

Με πρωτοβουλία της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Νάξου πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού. Αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή αγώνα, προκειμένου να διεκδικήσει τη βελτίωση και την ενίσχυση των συγκοινωνιών.

Η Σύρος θα αποτελέσει την έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όχι όμως και της Γενικής Διοίκησης Αιγαίου, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος σε περιοδία του στην Ρόδο. Όπως άφησε να εννοηθεί, φαβορί για την έδρα της Γενικής Διοίκησης είναι η Μυτιλήνη και ο Πειραιάς, με αουτσάιντερ τη Ρόδο.

Συνεδρίασε χτες το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης και τοπικοί παράγοντες του νησιού. Στόχος τους ήταν να ασκήσουν πιέσεις, ούτως ώστε να ενισχυθεί η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού. Το ελάχιστο που ζητούν, είναι να δρομολογηθεί άλλο πλοίο στη γραμμή που αφήνει το Νήσος Μύκονος, το οποίο αποχωρεί. Επίσης, να ενισχυθούν τα δρομολόγιο προς Νάξο από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας και να συνδεθεί το νησί με τη Μύκονο.

Κάλεσμα σε όλες τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων να διαφημιστούν μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ έκανε σήμερα το πρωί μιλώντας στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων ο ιδιοκτήτης της διαφημιστικής εταιρίας DK Δημήτρης Καρούσης. Παράλληλα, κατηγόρησε το Δήμο Νάξου ότι ακολούθησε πολύ αυστηρές διαδικασίες στο διαγωνισμό για την τουριστική προβολή του νησιού, αφήνοντας εκτός αυτού αξιόλογες εταιρίες. Σε ότι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στο Δήμο Νάξου, υποστήριξε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες.

Βοά ο τόπος με το σκάνδαλο της Πολεοδομίας Σύρου. Τα περισσότερα αθηναϊκά κανάλια εφημερίδες, κάνουν αναφορά στην απομάκρυνση του προϊσταμένου της υπηρεσίας ο οποίος κατηγορείται χρηματισμό και αναξιοπρεπή στάση προς την υπηρεσία, αφού μετά από έλεγχο πόθεν έσχες βρέθηκαν στους λογαριασμούς του υπέρογκα ποσά και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία. Προσεχώς θα περάσει από το πειθαρχικό συμβούλιο της Νομαρχίας Κυκλάδων και ο αναπληρωτής προϊστάμενος της συγκεκριμένης υπηρεσίας, στο οποίο έχει παραπεμφθεί, καθώς μετά από έλεγχο πόθεν έσχες, βρέθηκε στους λογαριασμούς του τεράστιο ποσό που ξεπερνά το 1,5 εκ. ευρώ και δε μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση το μισθό του.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΛΑΝΑΣΘΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ. ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ,Η ΧΩΡΙΑΝΗ ΣΑΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΑΙ,ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟΥΣ...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ,ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ,ΒΗΜΑ ,ΜΑΛΙΣΤΑ. ταρζανακος

δημότης είπε...

καλά, ταρζανάκο, τώρα έπεσες μέσα. Βρήκες όλα τα "αδέσμευτα" ΜΜΕ να αναφέρεις... Αν έχεις την εντύπωση ότι αυτά που ανφέρεις δεν ελέγχονται, είσαι σίγουρα βαθιά νυχτωμένος! Η μισαλλοδοξία και οι παρωπίδες κάνουν κακό πρωτίστως στην δική σου ενημέρωση. Βλέπε, άκου, διάβαζε και κρίνε.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΟΤΗ,ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ..ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ Ο ..ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ.ταρζανακος

Frank είπε...

το δρομολογιο του "Νησος Μυκονος" επανηλθε!