Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Από την περιοδική Εφημερίδα.. στο Διαδίκτυο

Το διαδίκτυο δεν είναι απλά μια εξελιγμένη τεχνολογία. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ατομικά και δημοκρατικά όπλα του ανθρώπου στη λήψη και αποστολή πληροφοριών. Η συμμετοχή και η γνώση αποτελούν τα μεγαλύτερα ποιοτικά στοιχεία της δημοκρατίας. Αποδυναμώνει το οπλοστάσιο των κάθε μορφής εξουσιών που είναι η επιβολή της κυρίαρχης γνώσης και έτσι απελευθερώνεται η σκέψη για να καταστεί ο άνθρωπος από αντικείμενο και υποτακτικός δέκτης σε πρωταγωνιστή και δημιουργό.
Τα παραδοσιακά τοπικά έντυπα σαν μέσα ενημέρωσης είναι πλέον τόσο ξεπερασμένα που ουσιαστικά θυμίζουν την εποχή του <Ιάννη και του Έργη> της εφημερίδας ΚΟΡΩΝΙΔΑ και δεν εννοούμε την αξία της στήλης αλλά το πρωτόγονο της επικοινωνίας και το γνωστικό τους πεδίο.
Ο λόγος είναι ότι απευθύνονται μόνο σε συνδρομητές, υστερούν χρονικά στην ενημέρωση, γράφονται από λίγους και με συγκεκριμένους στόχους, οι συνδρομητές είναι παθητικοί δέκτες περιορισμένων πληροφοριών και τέλος έχουν τεράστιο κόστος.
Δημιουργήσαμε λοιπόν αυτόν τον ελεύθερο χώρο για να συμμετέχει και να προβάλει ο καθ ένας κάθε σκέψη του και πληροφορία.

2 σχόλια:

sirios είπε...

Καλορίζικο το blog.
Από ψηλά εκεί που βρίσκομαι και όχι "αφ'υψηλού" και όταν βέβαια τα αστρικά νεφελώματα το επιτρέπουν θα τα συζητούμε...

Ανώνυμος είπε...

καλοριζίκο και μπράβο