Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Ενδιαφέρουσα άποψη από Ανώνυμο

Κρίθηκε πως έχει ενδιαφέρον η άποψη Ανώνυμου σχολιαστή και γι αυτό την αναρτούμε στις βασικές προβολές του ιστολόγιου.
---------------------------------
Για να κρατηθεί ψηλά ο πήχης της ποιότητας και της διαφορετικότητας, πιστεύω ότι οι αναρτήσεις πρέπει να είναι επώνυμες.Στο όνομα της ΑΓΑΠΗΣ της ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ έχουν γίνει από επιτήδειους τα μεγαλύτερα εγκλήματα…Η ανωνυμία είναι το άλλοθι των δειλών!!!Προφανώς δεν αναφέρομαι σε αναρτήσεις γενικές και ανώδυνες. Εκεί μπορεί να υπογράψει κάποιος όπως θέλει. Όταν όμως πρόκειται για πρόσωπα και καταστάσεις που μας αφορούν όλους είναι απαραίτητο ο κάθε blogger μαζί με την άποψή του να καταθέτει και το ονοματάκι του.Υπάρχει πλέον εμπειρία αλλά και στοιχειώδης πολιτική αντίληψη και γνώση. Υπάρχει και το παράδειγμα προς αποφυγήν.Υπάρχει το ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.Το ιστολόγιο που αφορά τη βορειο-ανατολική Νάξο. Πρόκειται για το καταφύγιο των … Νεφελίμ και των Ελοχίμ… Πρόκειται για το άντρο των όψιμων και αυτόκλητων κουκουλοσωτήρων… ένθεν και ένθεν… Και είναι το λιγότερο υποκριτικό να «μάχονται» για τις πληγές που θα δημιουργήσουν στο Μαυρομάρι οι ανεμογεννήτριες και από την άλλη να ρίχνουν αλάτι στις πληγές που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι με την αντικοινωνική και ύποπτη συμπεριφορά τους σε μια μικρή και αδύναμη να αντισταθεί στα συμπλέγματά τους κοινωνία.Πιστεύω ότι είναι ευθύνη του διαχειριστή να κρατηθεί ο πήχης ψηλά και επειδή είναι αρχή και δεν ξέρω με ποιους έχω να κάνω θα παραμείνω για πρώτη και τελευταία φορά … ανώνυμος .
-----------------
Σχόλιο δικό μας.
-----------------
Πραγματικά τα blogs αν λειτουργούν ως υβριστικός χώρος αναιρούν στην πράξη το ρόλο που μπορούν να παίξουν στην ενημέρωση και τη γνώση. Υποψιάζομαι ποιους εννοείς και δεν καταλαβαίνω γιατί αφήνουν να διαμορφώνεται ένα κλίμα που τελικά απαξιώνει τα σπουδαία στρατηγικά προβλήματα του νησιού που οι ίδιοι σωστά αναδεικνύουν και δυναμικά προβάλουν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υποστηρίζω ότι το blog είναι ωφέλιμο να λειτουργεί ανώνυμα. Ξέρουμε όλοι μας ότι στην Ελλάδα που ζούμε η παρρησία λοιδωρείται. Ας λοιδωρείται λοιπόν κατά ανωνύμων.
Στο νησί μας περισσεύουν τα φασιστοειδή. Στον εκδότη της ΜΑΣΚΑΣ εκτόξευσαν περιττώματα και οι 33 της Χώρας κυνηγήθηκαν γιατί άσκησαν συνταγματικό τους δικαίωμα. Βλέπουμε τι παίζεται από πλευράς Δήμου με τα νερά της Νάξου. Οι καταγγείλαντες την μόλυνση του φράγματος των Εγγαρών από τα λύματα του Κυνιδάρου εισέπραξαν από τον κ. Μεταδημότευση την ρετσινιά ότι προωθούν το εμφιαλωμένο νερό στη Νάξο.
Αυτοί που επιμένουν στις επώνυμες αναρτήσεις είναι αυτοί που μας θέλουν φιμωμένους.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι γνωρίζουν τι υπέστησαν οι 33 της Χώρας και οι 86 του Απόλλωνα, από τους τοπικούς παράγοντες και παραγοντίσκους, τις διάφορες τοπικές εξουσίες, τότε που ακόμη δεν είχαν εμφανιστεί τα blogs, δεν συμφωνούν με την ύπουλη αντίληψη περί των κινδύνων της ανωνυμίας. Μα αν φούντωσε το διαδίκτυο από blogers, αυτό οφέιλεται ακριβώς στην απόλυτη ελευθερία του διαδικτύου. Διαφορετικά οι τοπικές εφημερίδες, η "Κορωνίδα", τα "Νέα του Απόλλωνα" κ.λπ. αρκετές είναι για το χωριό, με τις φωτογραφίες τους, τις νεκρολογίες τους, τα ανέκδοτα, τα καλαμπούρια και κάπου κάπου και κανένα νέο απ' το χωριό. Το τεευταίο δεν τους πολυενδιαφέρει κιόλας.
Φωνάζουν όλοι αυτοί γιατί τα blog και ιδιαίτερα το πρώτο blog που βγήκε στο χωριό μας, για πρώτη φορά εβγαλε τόσες αλήθειες στην επιφάνεια, για πρώτη φορά αποκάλυψε τον ρόλο των παραγόντων της περιοχής, για πρώτη φορά ανέδειξε σε όλη τους την έκταση προβλήματα όπως ο βόθρος του Απόλλωνα. Ποιους λοιπόν ενοχλεί η ανωνυμία; Μα τους ίδιους τους παράγοντες που βλέπουν ότι καταρρέει το χάρτινο βασίλειό τους, βλέπουν για πρώτη φορά ότι δεν μπορούν να ελέγξουν την είδηση, δεν μπορούν να περάσουν στον κόσμο αυτό που θέλουν αυτοί, βλέπουν ότι ο κόσμος πλέον τα μαθαίνει ΟΛΑ.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί ψάχνουν με μανία να μάθουν ποιοι γράφουν στα blogs, ποιοι είναι διαχειριστές τους, αλλά και αν κρύβονται κάποιοι από πίσω και πάντοτε φαντάζονται ότι όλο και κάποιος είναι καθοδηγητής.
Κουυνια που τους κουνάει.
Δεν βλέπουν ότι οι νέες γενιές, οι γενιές του διαδικτύου με την καλή έννοια της λέξης, δεν δέχονται κηδεμόνες;
Δεν βλέπουν ότι ακόμη και μαζικές κινητοποιήσεις γίνονται μέσω του διαδικτύου;
Οι δυστυχείς δεν έχουν καταλάβει ότι το παιχνίδι έχει χαθεί πλέον γι αυτούς; Δεν βλεπουν ότι αντί να κλείσει το ένα blog του χωριού, που τους ενοχλεί αφάνταστα, τόσο με τις αποκαλύψεις που κάνει, όσο και με την πρωτοφανή επισκεψιμότητα που έχει, ξαφνικά ανέβηκε στο διαδίκτυο και άλλο με τις ίδιες θέσεις και απόψεις; είναι κι αυτό καθοδηγούμενο; Από ποιους; Από τους ίδιους που φαντάζονται ότι καθοδηγούν και το πρώτο, γιατί κάτι τέτοιο άφησε σε σχόλιό του να διαφανεί ο πασίγνωστος ειδικός σ' αυτά σχολιαστής, που δεν έχει άποψη για τίποτε, αλλά ασκεί μόνο κριτική;
Μάλλον έχουν χάσει τον μπούσουλα και δεν ξέρουν τι γράφουν, τι λένε, τι κάνουν.
Ένα είναι γεγονός αναμφισβήτητο γι αυτούς, ότι έχασαν το παιχνίδι. Και όσο βλέπουν την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων των blogers, τοσο χάνουν την ψυχραιμία τους.
Μια λύση υπάρχει γι αυτούς, να αποσυρθούν, γιατί αρκετά ταλαιπόρησαν τον τόπο. Μυαλά να αλλάξουν μάλλον δεν υπάρχει ...χρόνος.