Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

"Πολιτική - μικροπολιτική και "πολιτικοί""


"Τα αδύνατα δυνατά κάνουν κάποιοι στα Δωδεκάνησα για να επιβάλλουν τον Νομάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη ως υποψήφιο Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στο Νότιο Αιγαίο .
Η πρεμούρα είναι τέτοια, που στήνουν γέφυρες με τους Κυκλαδίτες,... υποσχόμενοι στους πάντες τα πάντα.

Στο παιγνίδι και κάποια "καλόπαιδα" από του Μαξίμου, που τρόμαξαν όταν είδαν τον ΓΑΠ να συζητά ιδιαιτέρως (στο προ μηνός ταξίδι του στη Ρόδο) για τουλάχιστον 1 ώρα με τον Τάσο Αλιφέρη τον γνωστό Δήμαρχο Τήλου. Το θεώρησαν ως δακτυλίδι επιλογής.

Οι δυστυχείς την καμαρίλα που αποπνέουν, θεωρούν ότι την κουβαλάνε και οι άλλοι.Ο λόγος της συνάντησης αποκαλύφθηκε (εκ των πραγμάτων), όταν πριν μιά βδομάδα ο Αλιφέρης (και με άλλους νησιώτες Δημάρχους) βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να προωθήσει την σύσταση και δημιουργία μιας ενιαίας νησιωτικής Ευρωπαικής περιφέρειας.Μιας Περιφέρειας, που θα αντλεί κονδύλια για την ανάπτυξη των νησιών(ιδιαίτερα των μικρότερων) απευθείας απο τις Βρυξέλλες (μετά το 2013, όταν θα έχουν πλέον τελειώσει και το ΕΣΠΑ. και τα Πλαίσια Στήριξης).
Συμπέρασματα ;
1. Άλλοι κάνουν πολιτική με εθνικά μάλιστα χαρακτηριστικά και συνέπειες...και άλλοι παραμένουν εδώ και χρόνια στη σφαίρα της μικροπολιτικής.
2. Ο ΓΑΠ, με όλα τα λάθη και παραλείψεις του βλέπει και μακριά και μετά το 2013. Όποτε απαιτηθεί, βρίσκει τους κατάλληλους ανθρώπους για να τους εμπιστευθεί την υλοποίηση σοβαρών πολιτικών.
3. Είναι γνωστό 'οτι αν ο ΓΑΠ θελήσει, (γιατί αυτός θα πάρει την τελική απόφαση για όλους τους υποψήφιους Περιφερειάρχες, όπως έκανε και με τους Ευρωβουλευτές) δεν θα υπολογίσει "εισηγήσεις" κατευθυνόμενες ούτε των ομάδων του περιβάλλοντος του, ούτε των τοπικών μικροσυμφερόντων. Θα αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία και η επιλογή του θα είναι πολιτική."

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_6811.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ε ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΕΙ...