Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Οι προτάσεις της ΓΣΕΕ για το Φορολογικό


Ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο χρήσιμος πολίτης. Δεν είναι όμως και τόσο εύκολο όταν κατακλυζόμαστε από ευκολοχώνευτα κλισέ δωρεάν του στυλ «διανομή κατ οίκον».

Επέλεξα την παραπομπή σε ολόκληρο το κείμενο και όχι να παρουσιάσω περίληψη, με τις θέσεις της ΓΣΕΕ, προκειμένου να δοκιμάσει ο καθένας τις δυνάμεις και τις αντοχές του αν και κατά πόσο θέλει να γνωρίζει.


Υπάρχει ανάγκη ακόμα να είμαστε ενήμεροι λίγο πριν την ανακοίνωση του νέου φορολογικού τις επόμενες μέρες.


Πατήστε ΕΔΩ

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΜΛΟΓΚ ΣΑΣ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΓΣΕΕ. ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΩΛΟΔΑΚΤΥΛΟ, ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΛΙΟ, ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Για τον παραπάνω σχολιαστή.

Δεν είναι ανάγκη να κοκορεύεσαι για τη βλακεία και το φασισμό σου και μάλιστα να τα κάνεις και σημαία.
Σας βλέπουμε εσένα και τους ομοίους σου και στο διάλογο για το δήμο Δρυμαλίας που το μόνο που ξέρετε να κάνετε κρυπτόμενοι είναι να βρίζετε.
Τι να την κάνετε τη πληροφορία και τη γνώση εσείς αφού ανάμεσα στα αφτιά σας μεσολαβεί το απόλυτο κενό.
Ο ενημερωμένος πολίτης σας είναι μισητό πρόσωπο γιατί η βλακεία σας φαίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Διαχειριστές κάντε τη δουλειά σας όπως την κάνετε μέχρι σήμερα και όσο αφορά τους υβριστές εμείς τους απολαμβάνουμε και για το λόγο πως ανήκουν σε συγκεκριμένο κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.
ΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΑΝΟΗΤΕ. ΤΑ ΑΝΑΜΑΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΓΣΕΕ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ;
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ Η ΓΣΕΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ.
ΕΣΥ ΠΟΥ...ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ ΤΑ ΕΥΛΟΓΕΙΣ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Μην τσιμπάτε,
είναι τα ορφανά του άλλου μπλοκ...και μάλιστα με περι-Κεφαλαία

Ανώνυμος είπε...

Προς τους Διαχειριστές

Αν θέλετε να κρατήσετε το σοβαρό επίπεδο του Μπλοκ, που είναι πράγματι ένα από τα λίγα, προτείνω να ελέγχετε εκ των προτέρων τα ανώνυμα σχόλια. Γνωρίζω ότι αυτό τεχνικά είναι δυνατόν.
Έτσι θα απομονώνονται όλοι οι κομπλεξικοί και φασίστες που μόνιμα λασπολογούν. Εγώ δέχομαι και το φασίστα αρκεί να επιχειρηματολογεί. Και τον δέχομαι γιατί η επιχειρηματολογία του δεν στέκεται στον ανοιχτό διάλογο ή εν πάση περιπτώσει θα κρίνεται.
Παρακολουθώ από καιρό την προσπάθειά σας να έχετε συνεργασίες από επώνυμους και δεν το καταφέρατε.
Πιστεύω γνωρίζετε το λόγο.
Η πρόταση, η σκέψη και οι προτάσεις θα υποκατασταθούν από τη λασπολογία.
Άθελά σας παίζετε το παιχνίδι τους.
Η ανωνυμία των Μπλοκς όσο χρήσιμη είναι άλλο τόσο είναι και επικίνδυνη γιατί παρέχει βήμα σε όσους επιδιώκουν να απαξιώσουν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.
Σκεφθείτε το, ή με τους σκεπτόμενους ή με τους φασίστες.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΜΟΥ. ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ. ΑΡΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι ΘΕΜΑ
Σαν σήμερα (1982) καταργήθηκε η σχολική ποδιά

Η μπλε σχολική ποδιά, χρόνια ολόκληρα στο παρελθόν, μαρτυρούσε την ιδιότητα του μαθητή, υπηρετούσε την ομοιομορφία των μελών της μαθητικής κοινότητας, κατά ορισμένες απόψεις και την συνοχή της.

Πριν από 28 χρόνια, η συζήτηση για το ενδεχόμεο της κατάργησής της, «άναψε» για τα καλά προκαλώντας αντιθέσεις και διχασμούς σε αρκετά σημαντικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας.
Σαν sήμερα, εικοσιοκτώ χρόνια πριν, η σχολική ποδιά «πέρασε» στο παρελθόν. Το κυβερνητικό μέτρο χαιρετίσθηκε από μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ως ένδειξη εκδημοκρατισμού, πλουραλισμού, ελευθερίας στην ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Το μόνο σίγουρο - όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων - ήταν πως ο χρόνος για την κατάργησή της είχε πράγματι ωριμάσει. Η ύπαρξή της δεν εξυπηρετούσε πια καμιά ανάγκη και όλοι αυτοί οι εκφρασμένοι φόβοι περί ανεξέλεγχτης εισαγωγής της μόδας στα σχολεία και της ύπαρξης ενδυματολογικών ανταγωνισμών μεταξύ των μαθητών, στις περισσότερες περιπτώσεις διαψεύστηκαν.

Οι μαθητές, απεκδύθηκαν με μεγάλη ευκολία την μπλε στολή τους. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, δήλωναν ανακουφισμένοι καθώς υποστήριζαν ότι φορώντας την, ασφυκτιούσαν.
Τα τελευταία χρόνια «άνοιξε» δειλά-δειλά η συζήτηση για την επαναφορά της, με διαφορετική ένταση κάθε φορά. Ποτέ όμως, μέχρι σήμερα, δεν έγινε κάποια σχετική ενέργεια από την πλευρά της Πολιτείας...
ΤΟ ΒΗΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Έπιασε πάτο

Η πιστή στην πολιτική του κεφαλαίου πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έπιασε πάτο. `Η μήπως η πολιτική της και η δράση της δεν έχουν πάτο; Σαν τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τα εκφρασμένα στο «Πρόγραμμα Σταθερότητας», αλλά και αυτά που εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. Που θα αναθεωρούνται, στην κατεύθυνση εξαθλίωσης ολοένα και μεγαλύτερων τμημάτων του λαού. Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, μαζί με ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., εξαπολύει καθολική επίθεση ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων. Με επέκταση ελαστικοποίησης της εργασίας, κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, μείωση της σύνταξης, μείωση μισθών, αντιλαϊκή φορολογία, εμπορευματοποίηση Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας. Η σύμμαχος της πλουτοκρατίας ΓΣΕΕ καλεί την εργατική τάξη να αντιπαλέψει τις πιέσεις των αγορών. Δηλαδή, να στηρίξει την κυβέρνηση και την πολιτική αφανισμού των δικαιωμάτων της. Στην ενιαία ολομέτωπη πολεμική επίθεση χρειάζεται ενιαία καθολική αντεπίθεση, σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική στα οικονομικά, κοινωνικά, δημοκρατικά ζητήματα. Ο λαός να μη φοβηθεί. Εχει την ηθική υπεροχή, την υπεροχή ιδεών, του δίκιου και έχει οργανωμένη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει. Πόλεμος στον πόλεμό τους. Οι εργάτες για να ξεμπερδέψουν με την αντεργατική πολιτική πρέπει να ξεμπερδέψουν με τη φιλοκαπιταλιστική ΓΣΕΕ. Ολοι στην απεργία του ΠΑΜΕ στις 10 του Φλεβάρη.

Ριζοσπάστης, 6/2/2010

Ανώνυμος είπε...

Πάντα εσείς που αυτοαποκαλείστε κομμουνιστές είστε όχι μόνο εκτός θέματος αλλά και εκτός πραγματικότητας.
Επί της πρότασης για το φορολογικό τι έχεις να πεις και άσε κατά μέρος τους αφορισμούς. Αν βέβαια έχεις τολμήσει ποτέ να έχεις δική σου άποψη.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Διαβάστε το Μικροπολιτικό σήμερα και θα καταλάβετε την ουσία, το ρόλο και τις... προτάσεις των εργατοπατέρων:
"ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ τηλεφωνήματα από Μαξίμου μόνο προς υπουργούς την Τρίτη το απόγευμα, εν όψει του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού. Μεταξύ αυτών που δέχθηκαν κλήση ήταν και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Νίκος Αθανασάκης. Ο Αθανασάκης έκανε μια σύντομη ανάλυση στον Παναγόπουλο για τις αφόρητες πιέσεις των αγορών επάνω στα ελληνικά ομόλογα και τους κινδύνους για τη χώρα. Και του είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει μέτρα. «Το πρώτο σκέλος δεν σε αφορά», του είπε αναφερόμενος στις περικοπές στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων. Προσέθεσε όμως ότι θα γίνει μνεία στα όρια ηλικίας. Δηλαδή ότι ο Πρωθυπουργός θα αγγίξει στην ομιλία του και το Ασφαλιστικό.
ΔΙΠΛΑ στον Αθανασάκη ήταν ο Χάρης Παμπούκης που έδωσε διευκρινίσεις σε κάποιες ερωτήσεις που έκανε ο Παναγόπουλος.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Επικρατείας είχε τηλεφωνήσει στον Ανδρέα Λοβέρδο. Πρόκειται για μια σχέση που έχει σημαντικά βελτιωθεί. Στο γνωστό κοφτό του στυλ, ο Χάρης είπε στον υπουργό Εργασίας: «Ο πρόεδρος θα πει τρία- το ένα είναι το δικό σου...». Ωστόσο, όπως και με τον Παναγόπουλο, η συζήτηση δεν εξειδικεύθηκε στην ακριβή διατύπωση του κειμένου. Πράγμα που, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, είχε μεγάλη σημασία.
Τι κατάλαβε ο Ανδρέας
Η ΜΝΕΙΑ στο Ασφαλιστικό δεν ήταν έκπληξη ούτε για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ούτε για τον υπουργό Εργασίας.
Και οι δύο είχαν εικόνα του τι γίνεται στην Ευρώπη. Ο Παναγόπουλος όμως δεν αντελήφθη ότι ο Παπανδρέου θα έβαζε θέμα γενικής αύξησης των ορίων ηλικίας- ας πούμε από τα 65 στα 67. Αλλά θεώρησε ότι θα είχαμε εσωτερικές αυξήσεις ορίων, δηλαδή τερματισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων διαφόρων ομάδων. Αντίστοιχα, ο Λοβέρδος, έχοντας πάει πρόσφατα στην Ισπανία για το συμβούλιο των υπουργών Εργασίας, είχε αντιληφθεί το κλίμα μεταξύ των ομολόγων του. Ο Γερμανός και ο Ολλανδός που είχαν αυξήσει τα όρια ηλικίας- είχαν έπαρση και ύφος. Ο Ισπανός που είχε κάνει το ίδιο ήταν πιο μαζεμένος. Και στην Ισπανία όμως η αύξηση ορίων είναι εσωτερική, αφού δεν μπορεί κάποιος που κάνει χειρωνακτική εργασία να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο με έναν διευθυντή επιχείρησης.
ΤΟΥΤΩΝ δοθέντων, η διατύπωση που χρησιμοποίησε ο Παπανδρέου στο μήνυμα της Τρίτης προκάλεσε κάποια έκπληξη ακόμη και σε αυτούς που είχαν δεχθεί τηλεφωνήματα εκ των προτέρων. Η ασάφεια- και η μνεία σε «προσδόκιμο»- έδωσαν την εντύ πωση ότι υπάρχει γενική αύξηση ορίων ηλικίας. Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση τους μετέχοντες στον κοινωνικό διάλογο, δηλαδή τον υπουργό Εργασίας και τη ΓΣΕΕ. Πριν περάσουν δώδεκα ώρες και τιναχθούν όλα στον αέρα, βγήκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και διευκρίνισε ότι δεν έχουμε αύξηση από τα 65 στα 67. Έτσι, η ΓΣΕΕ θα μπορέσει να πάει την Τρίτη στον διάλογο να ακούσει και να φύγει. Είναι μια λύση αντί για πλήρη αποχώρηση.
ΕΚΤΟΤΕ η κυβέρνηση προσπαθεί να συντονιστεί στο Ασφαλιστικό και να εκπέμψει σε κοινή συχνότητα. Το τρίγωνο Μαξίμου- Οικονομικών- Εργασίας δεν είναι ασταθές. Αλλά η μεθοδολογία του διαγγέλματος της Τρίτης είχε σαφώς και στοιχεία αυτοσχεδιασμού".

Ανώνυμος είπε...

Ότι πει το αξιόπιστο ΒΗΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Καλό αυτό το «αυτοαποκαλείστε» κουμμουνιστές. Πως καταντήσανε.
Από το «κάτω τα χέρια από τη ΓΣΕΕ» στο «κάτω η ΓΣΕΕ»

Ανώνυμος είπε...

Πας μη κομμουνιστής , βάρβαρος

Ανώνυμος είπε...

Πως σας φάνηκε η συνομιλία Αθανασάκη-Παναγόπουλου; Χάρμα,ε; Ταξική συναντίληψη, το ανώτατο στάδιο του...κοινωνικού διαλόγου. Τα ΝΕΑ που το γράφουν δεν είναι φιλοκυβερνητικά;