Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Πρωτομηνιά σήμερα και η «εξ αγχιστείας» μας… κούφανε!!!

«Αγαπητοί φίλοι διαχειριστές

Είμαι εξ αγχιστείας Ναξιώτισσα, θα μου επιτρέψετε όμως να νοιώθω τόσο Ναξιώτισσα όσο τουλάχιστον και οι Ναξιώτες. Πιστεύω ότι το νοιώθω λίγο παραπάνω.

Προσπαθώ να αδειάσω το μυαλό μου από το σύνδρομο «Μενεγάκη» που μας βομβαρδίζουν από το πρωί και σκέπτομαι ορισμένα πράγματα που για εμένα είναι απλά, θα ήθελα όμως και τη δική σας άποψη πολύ περισσότερο τη δύναμη του μέσου που διαθέτετε αν κρίνετε σκόπιμο ότι η πρότασή μου έχει κάποια αξία.

Η πολιτική γεωγραφία της Νάξου, δεν διαφέρει από τις άλλες περιοχές.
Παντού υπάρχουν οι ευνοημένοι και αντίστοιχα οι παραμελημένοι. Παντού κανόνας είναι η ανισότητα και νόμος το εφήμερο, το εύκολο, η βιτρίνα που λέμε και όχι το μακρόπνοο, η προοπτική το μέλλον.

Αυτό πιστεύω οφείλετε σε πολλούς παράγοντες εκ των οποίων τρεις βασικοί είναι:

1. Η έλλειψη πολιτικής
2. Τα πρόσωπα που την εκφράζουν
3. Η δομή της τοπικής εξουσίας ως προέκταση της κεντρικής.

Αν ο «Καλλικράτης» δεν στοχεύει μόνο σε μια απολύτως ελεγχόμενη μελλοντικά νέα δομή εξουσίας μιας και το σημερινό συγκεντρωτικό μοντέλο δεν καλύπτει τις ανάγκες τους γιατί δεν μας δίνουν μια ελάχιστη δυνατότητα.

Να επιλέγουμε και τους τοπικούς άρχοντες με το εξής απλό σύστημα.

Σε ένα ψηφοδέλτιο οι υποψήφιοι Δήμαρχοι
και σε ένα ΑΛΛΟ ψηφοδέλτιο
ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.


Κατανοώ ότι πιθανόν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι όλα ξεπερνιούνται αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

Με τον τρόπο αυτό νομίζω ότι μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε πρόσωπα που μας έχουν πείσει για την κοινωνική τους ευαισθησία, τις ικανότητές τους, την αποτελεσματικότητά τους, γενικά υπεύθυνα άτομα.

Θα καταποντιστούν πιστεύω οι κάθε λογής νεροκουβαλητές, ψηφοκουβαλητές και άβουλοι χειροκροτητές που είναι χρήσιμοι μόνο για τον εκάστοτε Δήμαρχο.

Απευθύνθηκα στο blog σας διότι είμαι σίγουρη ότι τουλάχιστον εκτός από το σύζυγο μου, άλλα τέσσερα άτομα μοιράστηκαν τις όποιες σκέψεις μου.

Σας ευχαριστώ πολύ, σας διαβάζω καθημερινά και τα στοιχεία μου στο mail είναι τα πραγματικά και στη διάθεσή σας.
Καλό σας μήνα.»

Blog: Mέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι το … θηλυκό μυαλό είναι τουλάχιστον ισοδύναμο με το … δικό μας, θέλουμε λίγο χρόνο…

Συμφωνούμε, θα αναδείξουμε τον προβληματισμό σας , θα βρούμε λύσεις και στα τεχνικά προβλήματα που θέσατε, αν χρειαστεί..
Σας ευχαριστούμε πολύ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο απλό, όσο και ανεδαφικό και αναποτελεσματικό. Έχει προταθεί άπειρες φορές και έχει απορριφθεί μετ' επαίνων για πολύ ουσιαστικούς λόγους. Φανταστείτε ένα Δήμαρχο με άλφα αντίληψη για την ΤΑ και την πλειοψηφία του Συμβουλίου με βήτα.
Του Κουτρούλη ο γάμος.
Η "Ναξιώτισσα" μήπως είναι καλή...μαγείρισσα σαν την ομώνυμη ταβέρνα στο Αλυκό;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί πρέπει να απορρίπτουμε την πρόταση-γνώμη της κυρίας a priori?
Κατά την γνώμη μου, είναι μία πολύ σοβαρή πρόταση για να απεμπλακεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον κομματισμό και την διαπλοκή της με τα κόμματα, τα δε δημοτικά συμβούλια να λειτουργούν πραγματικά ως τέτοια και όχι να είναι πάντοτε η ουρά του δήμαρχου 'αφέντη' και παντογνώστη.΄Εχω παρακολουθήσει εδώ και τριάντα χρόνια δημοτικά συμβούλια, στα οποία κατά κανόνα οι παρευρισκόμενοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψηφίζουν όλοι την πρόταση του δημάρχου χωρίς ουδείς να εκφράσει διαφορετική άποψη(η οποία βέβαια πρέπει να συζητηθεί).
Εάν ο δήμαρχος έχει κάποια 'αντίληψη'οφείλει με επιχειρήματα να πείθει τους δημοτικούς συμβούλους ότι είναι η ΟΡΘΗ και εκείνοι να αποφασίζουν-ψηφίζουν υπεύθυνα. Το αλάθητο το έχει τουλαχιστον μέχρι σήμερα,
ο πάπας της ΡΏΜΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Να επικουρήσω στον προηγούμενο σχολιαστή ,αν δεν έχει μεσολαβήσει άλλος, προσθέτοντας ότι το υπάρχον δημαρχοκεντρικό σύστημα επιβιώνει ακριβώς επειδή στηρίζεται στην άκριτη αποδοχή των συμβούλων του.
Έναν ανεξάρτητος, ένας στοιχειωδώς σκεπτόμενος αυτομάτως αποκλείεται . Του στερείται το δικαίωμα ακόμα και της έκφρασης γνώμης.
Μπορείτε να φανταστείτε πόσο διαφορετικές θα ήταν οι προτάσεις των υπηρεσιών και του εκάστοτε Δημάρχου , αν δεν υπήρχε το δεδομένο της άνευ σκέψης αποδοχής τους ;
Για το τελευταίο Δεν ζητώ συγνώμη από τους Δημοτικούς Συμβούλους κανενός Δήμου, διότι ξέρουν!

Ανώνυμος είπε...

Κυρία μου τι είναι αυτά που λέτε. Αν υιοθετηθεί η πρόταση σας τότε κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη θέση για τα προβλήματα και κάθε Δήμαρχος συγκεκριμένο πρόγραμμα για να πάει μπροστά ο τόπος (που σήμερα δεν είναι το επιθυμητό ούτε η προτεραιότητα για τα τρωκτικά που διοικούν και διαρκώς μας υποβαθμίζουν). Τώρα τα πράγματα είναι πολύ πιο δημοκρατικά. Με συνθήματα του τύπου "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά" και "έξω οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ" χορταίνουμε δημοκρατία μέχρι στομαχιάσματος ενώ ταυτόχρονα αποφεύγουμε και τα προγράμματα που δημιουργούν και δεσμεύσεις. Αφήστε που με την πρόταση σας υπάρχει η πιθανότητα να μην εκλεγούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι άλλοι δημοκράτες συνδικαλιστές και να εκλεγούν τίποτα περίεργοι που θα ζητούν τα ρέστα για την σημερινή "ερημιά" στη Νάξο (που ανησυχώ και εγώ επίσης για την κατάντια της). Θα ζητούν τα ρέστα που στον Απόλλωνα το ιντερνετ έχει ταχύτητες προπολεμικές, θα ζητούν τα ρέστα από τους βοσκούς για τις οικολογικές καταστροφές (βοσκή, φωτιές), θα ζητούν τα ρέστα για την αναρχία στη δόμηση και την καταπάτηση του αιγιαλού, θα ζητούν τα ρέστα για το "μάντρωμα" των βουνών με σύρματα, θα ζητούν τα ρέστα για το παράνομο άνοιγμα δρόμων, θα ζητούν τα ρέστα για το χάλι της παραλίας της Χώρας, θα ζητούν τα ρέστα για το αίσχος των σκοπιδότοπων, θα ζητούν τα ρέστα για την έλλειψη πολιτικής διαχειρίσεως των υδάτινων πόρων και άλλα πολλά τέτοια ασήμαντα. Έχετε φανταστεί τη Νάξο χωρίς πρόεδρο του Γεωργικού Συνεταιρισμού υπάλληλο από τον ΟΤΕ και αντιπρόεδρο εργολάβο οικοδομών; Αφήστε που και ο κόσμος με το αλάθητο αισθητήριο του θέλει τα πράγματα όπως είναι. Τώρα το ότι εκλέγει τους άχρηστους που εκλέγει αυτό είναι θέμα άλλης επιστήμης (μην διαμαρτυρηθεί παρακαλώ κανένας για τον χαρακτηρισμό γιατί θα έχει άδικο. Παντού έχουμε χρεωκοπήσει. Υπεύθυνοι οι ανίκανοι διοικούντες). Και κάτι τελευταίο. Η πρόταση σας δεν άρεσε και στους Διαχειριστές (τους οποίους ...κουφάνατε). Ξέρετε ότι το ΚΚΕ ανεξήγητα επιζητεί πάντα να μετρά τις δυνάμεις του. Είναι σαν να αναζητά μιά αυτοκινητοβιομηχανία με γκάλοπ να μάθει την εκτίμηση που έχει ο κόσμος στα αυτοκίνητα της. Μόνο που η αυτοκινητοβιομηχανία έχει κλείσει προ πολλού.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τι να πώ, τα είπες ΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μια παρόμοια πρόταση δεν έκανε ο Αντώνης Σαμαράς;

Ανώνυμος είπε...

Ε και? Έχει σημασία ποιός την κάνει ή τι λέει η πρόταση. Αν και για τον Σαμαρά, αν την έκανε , δεν το γνωρίζω.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ''ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΑ ΦΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ΄΄.ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΜΕ ΣΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΄΄ΣΩΣΤΑ ΑΤΟΜΑ΄΄.ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙ <> ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ.ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ -ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΑ ΛΕΩ-ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΄΄ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ...΄΄ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΧΤΑΡΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.Ν.ΦΙΛ.1963