Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Τελικά μόνο ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ κάνει αντιπολίτευση…

… και πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα του βγει σε καλό!

Ας ρίξει μια ματιά στην κορυφή της ιεραρχίας για να διαπιστώσει ότι στα ψηλά επικρατεί πλήρης άπνοια… και σύμπνοια…

Για του λόγου το αληθές, σας μεταφέρουμε αποκλειστικά τον διάλογο των δύο πολιτικών αρχηγών κατά τη συνάντησή τους λίγο πριν το διάγγελμα!!!

- Αντώνη εδώ σε θέλω. Βάλε πλάτη για την οικονομία γιατί βουλιάζουμε…
- Στηρίξου πάνω μου Γιώργο. Όμως κάνε κάτι για το μεταναστευτικό γιατί με πρεσάρει άγρια ο Καρατζαφέρης…
- Ok. Agreed, piece of cake…

Μετά από δυο ώρες όπως όλοι ξέρετε, ο Αντώνης έκανε τις γνωστές δηλώσεις και ο Ραγκούσης ανακοίνωσε ΕΠΤΑ (!) τροποποιήσεις στη δημόσια … διαβούλευση για το μεταναστευτικό…

Παρ’ όλα αυτά, ο Γιάννης συνεχίζει να αντιπολιτεύεται.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την ανεργία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, με σοβαρές επιπτώσεις και στην πραγματική οικονομία, μειώνει την απασχόληση και αυξάνει την ανεργία στη χώρα μας.
Οι συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά και στην κοινωνική συνοχή είναι σοβαρότατες.
Με την έννοια αυτή, οι πολιτικές και οι δράσεις για τη στήριξη της απασχόλησης αποκτούν ιδιαίτερα σημαντική προτεραιότητα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού ακύρωσε τις πολλές προγραμματισμένες και συγκεκριμένες δράσεις του ΟΑΕΔ, με το πρόσχημα ότι «δεν υπάρχει σάλιο», έρχεται τέσσερις μήνες μετά και εξαγγέλλει προθέσεις και σκέψεις για οκτώ προγράμματα στήριξης της απασχόλησης.

Φαίνεται ότι «βρέθηκαν λεφτά».

Κάθε μέτρο που μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας είναι αυτονόητα θετικό. Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέες θέσεις εργασίας, μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, προγράμματα κατάρτισης για την αναπλήρωση του εισοδήματος των εργαζομένων που μπαίνουν σε προγράμματα εκ περιτροπής απασχόλησης, ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης.

Δράσεις γνωστές με οριακές αλλαγές και προσθήκες.
Ωστόσο, λείπουν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες, τόσο το ακριβές περιεχόμενο των δράσεων, όσο και οι προϋποθέσεις ένταξης στις δράσεις αυτές. Λείπει, κυρίως- και είναι ιδιαίτερα σημαντικό- ο χρόνος κατά τον οποίο θα υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Η ανησυχία μας είναι ότι θα καθυστερήσουν πολύ.

Οι χειμαζόμενοι άνεργοι και οι δοκιμαζόμενες από την ύφεση επιχειρήσεις δεν αντέχουν να περιμένουν.
Απαιτείται οι δράσεις να γίνουν συγκεκριμένες, να αποκτήσουν περιεχόμενο και να υλοποιηθούν χωρίς χρονοτριβή».

OI ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΗΡΑΣ & ΘΗΡΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

Σε απόγνωση και αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί οι παραδοσιακοί αμπελοπαραγωγοί της Θήρας και της Θηρασιάς από την αδιαφορία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στα προβλήματα τους. Πιο συγκεκριμένα, η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. αναγνωρίζοντας την αξία των θηραϊκών αμπελώνων σε παγκόσμιο επίπεδο, στήριξε τους αμπελοπαραγωγούς εντάσσοντας τις πρότυπες και μοναδικές καλλιέργειες τους τόσο στο Γ΄ ΚΠΣ (μέτρο 3.15 ΕΠΑΑ), όσο και στην 4η Προγραμματική Περίοδο (μέτρο 214-δράση 4.2 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ).

Παρόλα αυτά και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομία των Κυκλάδων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δείχνει να αδιαφορεί, αφού δεν δίνει λύσεις στα αλλεπάλληλα διαβήματα των αγροτών και της Ένωσης των δυο νησιών.
Οι αμπελουργοί των δύο νησιών δεν έχουν εισπράξει ακόμα όλη την ενίσχυση που δικαιούνται από τη δράση «Διατήρηση Παραδοσιακού Αμπελώνα Ν. Θήρας» (Μέτρο 3.15 – ΕΠΑΑ 2000-2006). Μέχρι σήμερα, έχουν εισπράξει μόλις 488.525 € από το 1,5 εκατ. € που δικαιούνται. Ενώ, αβέβαιο παραμένει ακόμα το πότε θα ξεκινήσει η δράση «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον Αμπελώνα Θήρας-Θηρασιάς» (Μέτρο 4.2 - Πρόγραμμα Αλ. Μπαλτατζής 2007-2013).

Για τους παραπάνω λόγους ο κ. Βρούτσης με την υπ’ αριθμό 5278/28-01-2010 ερώτηση του στη Βουλή, κάλεσε την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα των αμπελουργών, επισημαίνοντας ότι δεν ζητούν ελεημοσύνη.
Απαιτούν την οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται και την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας. Η παραδοσιακή καλλιέργεια των θηραϊκών αμπελώνων πρέπει να διατηρηθεί και να στηριχθεί. Σήμερα, δυστυχώς απειλείται με εγκατάλειψη από την στάση της Κυβέρνησης.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ
ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ


Τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει ο διαδικτυακός τζόγος στην Ελλάδα επισήμανε με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή – μαζί με άλλους 16 συνυπογράφοντες βουλευτές - ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γ. Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία, ο διαδικτυακός τζόγος στην Ελλάδα ευημερεί με ετήσιο τζίρο που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 5 δις €. Πόσο, το οποίο δυστυχώς δεν φορολογείται, στερώντας το ελληνικό δημόσιο από σημαντικούς πόρους, μιας και τα τυχερά παιχνίδια μέσω του διαδικτύου ελέγχονται από off shore εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες εκτός Ελλάδος (Γιβραλτάρ ή νησιά Κέιμαν).

Στην επερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού, ο Βουλευτής Κυκλάδων ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι εν λόγω εταιρείες δεν πρέπει να μένουν άλλο στο απυρόβλητο, ζημιώνοντας περισσότερο το ελληνικό κράτος, ενώ παράλληλα η ανεξέλεγκτη δράση τους πρέπει να περιοριστεί, αφού όπως έχει διαπιστωθεί υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι διαφημιστικές πινακίδες τους, παρανόμως, διαφημίζονται σε ελληνικά κρατικά στάδια, καθώς και ελληνικά έντυπα πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Ο κ. Βρούτσης κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα για την εξεύρεση λύσεων στο συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που ευνοεί σκανδαλωδώς τις εξωχώριες εταιρείες, ακόμη και σε βάρος του ΟΠΑΠ, ο οποίος κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα διαχείρισης και διεξαγωγής των εν λόγω παιγνίων μέχρι την 12.10.2020.

Πιο συγκεκριμένα επισήμανε ότι: «Η απαράδεκτη δράση των εταιρειών αυτών ξεπερνά τα όρια του ηλεκτρονικού παιχνιδιού και παράλληλα ευνοεί την τεράστια φοροδιαφυγή. Εξέλιξη που αντιβαίνει πλήρως στο πνεύμα της φορολογικής δικαιοσύνης που ευαγγελίζεται σήμερα η κυβέρνηση».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί "φοβόσαστε"? Ακολουθεί τα χνάρια του Ρήγα με τα ατελείωτα Fax-σεντόνια και τη γνωστή ξύλινη γλώσσα. Χαβαλέδες είναι και οι δύο, το μεροκάματο καλό, χρόνο έχουν, δελτία τύπου να φαίνεται πως είναι και δραστήριοι.

ο δεξιος είπε...

kαλα ρε παιδια μην στενοχωριεστε και τοσο πολυ για τοον κυριο βρουτση ,και σας ;ανεβει καμια πιεση,και αλλο η συναινεση και αλλο καντε οτι θελετε ,η συναινεση ειναι σε ορισμενα πραγματα.

Ανώνυμος είπε...

Πως θαβγαζες τον Παπανδρέου φιλοαμερικάνο και με,,,άθλια αγγλικά. Είσαι γελοίος.

Ανώνυμος είπε...

TI EΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΙΝΑΤΕ ΟΡΦΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ ?ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΗΤΕ ΟΠΩΣ ΧΑΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ .ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑΑΑΑ ΜΠΡΡΡΡ!!!!!!