Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΟΣ: “Δεσμεύομαι να μην προδώσω τις προσδοκίες σας!”


Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Φίλες και φίλοι,

Με αίσθημα ευθύνης και με οδηγό την αγάπη μου για τον τόπο μου έλαβα μια δύσκολη αλλά και σημαντική απόφαση:
Να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Υπακούω έτσι στην επιθυμία πολλών συμπολιτών μας που μου ζήτησαν να ηγηθώ ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Οι συνθήκες όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολες. Τα προβλήματα πολλά. Άγνωστο ακόμη το τοπίο μπροστά μας. Μία νέα διοικητική διαίρεση στον αυτοδιοικητικό χάρτη της πατρίδας μας αλλά και νέα νομοθεσία, νέες αρμοδιότητες άρα και νέα προβλήματα είναι μπροστά μας. Οι προκλήσεις ατέλειωτες και οι δυνατότητες απεριόριστες με σωστό σχεδιασμό και ορθολογική διαχείριση των πόρων.

Χρειάζεται δυναμική αντίδραση και μεγάλη προσπάθεια. Σε αυτή τη δύσκολη περίσταση πείστηκα να θέσω τον εαυτό μου μπροστάρη σε ένα νέο ξεκίνημα στα πολιτικά δρώμενα σε μία νέα περίοδο για τα κοινά μας, με μια νέα δυναμική αυτοδιοικητική δράση.

Εξάλλου, είμαι ένας νέος άνθρωπος, 39 ετών, που με διακρίνει ο δυναμισμός της ηλικίας μου και μπορώ να αντιλαμβάνομαι τις αγωνίες και τις ανησυχίες της νεολαίας και να πιάνω τον παλμό και την επιθυμία της για δράση. Εργάζομαι από μικρός στην οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση, η οποία μου ανήκει από 1997 και έμαθα ότι η σοβαρή και εντατική προσπάθεια σε συνδυασμό με την αγάπη για το επάγγελμά σου, σε οδηγούν στην επιτυχία. Ακόμη κατάλαβα νωρίς ότι είναι απαραίτητη η ειδική θεωρητική κατάρτιση, γεγονός που με οδήγησε σε σπουδές πάνω στο αντικείμενό μου στην Αθήνα και το εξωτερικό. Έχοντας την πεποίθηση ότι η συλλογική προσπάθεια βελτιώνει τις επαγγελματικές συνθήκες ασχολήθηκα από 25 ετών με το συνδικαλισμό και διετέλεσα Γραμματέας της ‘Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου. Αυτοδιοικητική εμπειρία απέκτησα με τη συμμετοχή μου στα κοινά από το 1998 και από τη θέση του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος Εγγαρών, από το 2000 έως σήμερα.

Πιστεύω στη συλλογικότητα και τη συνεργασία.
Εμπιστεύομαι τις δυνατότητες των συνεργατών μου.
Με ενδιαφέρει η σύνθεση και όχι οι αντιθέσεις.
Θεωρώ ότι ο διάλογος και τα επιχειρήματα αποτελούν το καλύτερο πολιτικό όπλο.
Σέβομαι την εμπειρία, τις προσπάθειες και το έργο των άλλων, ιδιαίτερα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Δεν μπορώ όμως να μην διαπιστώνω την αδράνεια, την προβληματική διαχείριση των κοινών και την ανυπαρξία οράματος που μας περικυκλώνουν. Ενοχλούμαι από την έλλειψη πρωτοβουλιών, που θα μας οδηγήσουν στην έξοδο του τέλματος καθώς και από την ανακύκλωση προσώπων που έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους και παραμένουν στο προσκήνιο για την κάλυψη προσωπικών επιθυμιών-φιλοδοξιών-συμφερόντων.

Γνωρίζουμε ότι οι γενικότερες συνθήκες στην πατρίδα μας είναι δύσκολες. Βιώνουμε όμως κάθε μέρα όλο και περισσότερο τις συνέπειες τους και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Τα έργα υποδομής ανύπαρκτα. Τα έργα που έχουμε ανάγκη δεν έχουν καν μελετηθεί ή και για όσα έχουν εκπονηθεί μελέτες αυτές παραμένουν κλειδωμένες στα χρονοντούλαπα λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης για την υλοποίηση τους.
Όλα αυτά έχουν κάνει τον κόσμο να αδιαφορεί για τα κοινά και να απογοητεύεται.
Να μην συμμετέχει….
Να μην ενεργοποιείται…
Να μην αντιδρά…

Υπάρχει όμως ελπίδα …. Υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης! Αυτό είναι το νέο μήνυμα που σας μεταφέρουμε οι συνεργάτες μου κι εγώ. Πιστεύουμε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας κάθετι παλιό και να διεκδικήσουμε αυτό που πραγματικά μας ανήκει. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα στα δημοτικά δρώμενα της Νάξου τώρα που θα έχουμε ένα ενιαίο Δήμο στο νησί και μαζί την ευθύνη των Μικρών Κυκλάδων. Η εφαρμογή του Καλλικράτη και οι σαρωτικές αλλαγές που τον συνοδεύουν φορτώνουν στις πλάτες των αυτοδιοικητικών αρχόντων τεράστιο βάρος ευθυνών.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ δεν ξέρουμε να μοιράζουμε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και να λέμε εύκολα λόγια. Γνωρίζουμε μόνο να δουλεύουμε και να προσπαθούμε να υλοποιούμε στόχους. Δεν αγνοούμε τις δυσκολίες. Ξέρουμε τα προβλήματα. Μελετάμε τα διάφορα θέματα. Συμβουλευόμαστε τους ειδικούς επιστήμονες αλλά ακούμε και τις απόψεις του καθημερινού ανθρώπου. Πιστεύουμε στην αξία της γνώσης και σεβόμαστε απεριόριστα την πείρα. Για μας έχει βάρος η γνώμη του κάθε δημότη, που προβληματίζεται και έχει κάτι να προτείνει για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Κι ακόμη μας ενδιαφέρει η βοήθεια και η στήριξη των παλαιότερων και έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών.

Φίλες και φίλοι,

Είναι γνωστή η ιδεολογική μου τοποθέτηση, την οποία δεν κρύβω. Θεωρώ όμως ότι η αυτοδιοικητική δράση επιβάλει να μην μπαίνουν κομματικές γραμμές σε ανθρώπους που αξίζουν και μπορούν να προσφέρουν στους συμπολίτες τους. Έτσι λοιπόν δεν έχω στεγανά στις επιλογές των συνεργατών μου και δεν αφήνω περιθώρια για κομματικές αντιπαραθέσεις. Το στοίχημα που θέτω στον εαυτό μου είναι να γίνω ένας χρήσιμος για τον τόπο μου Δήμαρχος και όχι απλά να καθίσω στην “πρώτη καρέκλα” του Δημοτικού Μεγάρου. Γνωρίζω ότι η ενδεχόμενη εκλογή μου σημαίνει θυσίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό το τίμημα είμαι προετοιμασμένος και αποφασισμένος να το πληρώσω. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω γιατί βασίζομαι στην αξία των συνεργατών μου και την αγάπη των συμπολιτών μου. Πάνω απ’ όλα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του ψηφοφόρου, που με τη δύναμη της ψήφου του, έχει τη δυνατότητα να αναδεικνύει στα αξιώματα αυτούς που θα τον υπηρετήσουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα με γνώμονα το κοινό κάλο και όχι τα προσωπικά μικροσυμφέροντα.

Δεσμεύομαι να μην προδώσω τις προσδοκίες σας!

Με τιμή
Δημήτρης Λιανός


13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΩ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ. ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΝΔ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ (ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ) ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΛΑ; ταρζανακος

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΚΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΗ ΘΑ ΦΑΣ ΚΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΣ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΒΑΛΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΝΙΕΡΗ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΞΑΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΜΗΠΩΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ?

Ανώνυμος είπε...

Και να φανταστείτε ότι όλα αυτά τα παραπάνω τα γράφουν νέοι άνθρωποι που κανονικά έπρεπε να είναι κοντά στο Δημήτρη. Κοματόσκυλα του κερατά. Που να δουν με την κοματική κουκούλα που τους έχουν βάλλει καθαρά και με όραμα προοπτικής και ελπίδας. Σόνι και καλλά πρέπει να είναι με το Μαργαερίτη οι Νεοδημοκράτες και με το Μαράκη οι Πασόκοι.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ "ΒΟΥΔΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο "Δημητρακης", δει παραπανω απο τα 500 ψηφακια της οικογενειας του, Ναξιωτες ειστε αξιοι (αναξιοι) της μοιρας σας... Και στον Βενιερη τα ιδια κανατε, και στον "αταλλαντο" Μανωλη τα ιδια κανετε... Ελεος χωριανοι... Σταματηστε την πιπιλα με την κομματικη κουκουλα... Καλα κανουν και ψηφιζουν αυτους που θελουν...
Αλλα μια χαρα το παει το γραμμα ο Μαρακης... Καταφερε και διεσπασε το πασοκ την νου-δου και τους λοιπουσ, και παει παλι για περιπατο... Ξυπνατε ρεεεε... Δειτε πως εχει καταντησει το νησι μας.. Αναξιος δημαρχος με Αναξιους δημοτες... Φωτια και λαυρα στο νησι...

Φατε τους στη μουρη...

Υ.Γ. Δημητρακη, οταν γινεις δημαρχος (χαχαχαχαχα) το ξενοδοχειο παλι στην γυναικα σου θα γυρισει?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ. ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!

"ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ
Βοηθήστε μας να ενημερώσουμε άπαντες για το δίκαιο αίτημά μας !!!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ!!!!
Απαιτούμε την πλήρη κατάργηση της βο(υ)λευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών άμεσα !!!...

Το αίτημά μας μεταξύ άλλων αναφέρει
"έχω την εύλογη και δίκαιη απαίτηση να καταργηθεί μέσω της συνταγματικής προβλεπόμενης διαδικασίας πλήρως η βουλευτική ασυλία και οι ειδικοί νόμοι περί ευθύνης υπουργών με αποκλειστικό σκοπό την ισόνομη και ισότιμη εφαρμογή του νόμου και κατά Ελλήνων βουλευτών, υπουργών ή κρατικών λειτουργών, που τυχόν αντισυνταγματικά και παράνομα πλουτίζουν σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους και των Ελλήνων πολιτών και βλάπτουν τα εύλογα συμφέροντα αυτών με οιοδήποτε τρόπο"
και αυτό ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ !!!!! εδώ http://www.gopetition.com/petition/36966.html

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Τελική Έκδοση) ταρζανακος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΟΙ?
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ?
ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Λόγια, λόγια, λόγια. Κούφια λόγια.
Τίποτα το συγκεκριμένο, γιατί αυτό απαιτεί γνώση και ευθύνη, αλλά και έκθεση στην κριτική.
Κατά τα άλλα, νεολαίος ετών...39.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν μπορώ όμως να μην διαπιστώνω την αδράνεια, την προβληματική διαχείριση των κοινών και την ανυπαρξία οράματος που μας περικυκλώνουν".
Από πού πάνε "στην έξοδο του τέλματος";

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.