Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΑμεΑ ο πρώτος των πρώτων...

Μπράβο παλικάρι!!!

ΜΕ ΤΡΙΑ 20ΡΙΑ, ΕΝΑ 19,9 ΚΑΙ ΔΥΟ 19,8

Νικητής της ζωής, ένα αγόρι με σπαστική τετραπληγία, ο Ραφαήλ Παπαδόπουλος, μαθητής του 20ου λυκείου, είναι ο πρώτος των πρώτων στη Θεσσαλονίκη. Συγκέντρωσε 19.952 μόρια και ονειρεύεται καριέρα πολιτικού...

...Ο Ραφαήλ αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα, αλλά... "δε μασάει" όπως λένε φίλοι και συμμαθητές του.

Οι καθηγητές του δηλώνουν περήφανοι γι' αυτόν και η οικογένειά του βλέπει στο πρόσωπό του, τη δικαίωση των αγώνων της. Λατρεύει τη λογοτεχνία και τα ρεμπέτικα.

"Στα έξι μαθήματα που εξετάστηκα", λέει, "έγραψα τρία 20άρια, ένα 19,9 και δύο 19,8. Οι περισσότεροι μου προτείνουν να δηλώσω τη Νομική Σχολή, όμως εγώ προτιμώ το τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Τα μαθήματα είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντά μου. Βλέπετε... ευελπιστώ να γίνω πολιτικός", εξομολογείται στην "Ε".

"Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη", παραδέχεται. "Έκανα 4,5 ώρες φροντιστήριο την εβδομάδα, όχι όμως και 10 ή 15, όπως άκουγα από συμμαθητές μου. Μελετούσα μεθοδικά και δε χρειάστηκε να ξενυχτήσω ή να κάνω υπερβολές".

Παρ’ όλ' αυτά, ο Ραφαήλ ενδέχεται ν' αντιμετωπίσει άλλο ένα πρόβλημα στις επιλογές του. Με τη μητέρα του Ελισάβετ επισκέφθηκαν το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της σχολής Οικονομικών ,Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ για να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχουν ειδικές ράμπες, ούτε καμιά άλλη υποδομή για ΑμεΑ.

Από το troktiko

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.
Κι ας γίνει παράδειγμα σε όλους εμάς τους κουραμπιέδες

Ανώνυμος είπε...

Ραφαήλ συγχαρητήρια,

για την επιτυχία σου,
για την πρωτιά σου και
για το κατόρθωμά σου να μας αποδείξεις οτι εμεις οι υπόλοιποι έχουμε κινητικά προβλήματα, που δεν μπορούμε να σε "φτάσουμε", κι όχι εσυ...!

Ανώνυμος είπε...

Ραφαήλ, συγχαρητήρια. Απέδειξες πράγματι ότι είσαι άτομο ειδικών ικανοτήτων και όχι αναγκών.Σου εύχομαι να έχεις καλό τέλος και να πετύχεις ΟΛΟΥΣ τους στόχους σου.
Μπράβο σου. "ΑΡΑΧΝΗ"

Ανώνυμος είπε...

Ρωμαλέος
Αγωνιστής
Φανταστικός
Ασυμβίβαστος
Ηλιογέννητος
Λεβέντης

Δυστυχώς όμως μόλις ανοίξεις τη πόρτα της πολιτικής, έχοντας τα παραπάνω χαρακτηριστικά, πάλι εμείς και οι συνομήλικοι σου κουραμπιέδες που σήμερα σε θαυμάζουμε θα σε χαρακτηρίζουμε.

Ρεμάλι
Αργίτη
Φανφαρόνο
Αρπάχτρα
Ηλίθιο
Λαμόγιο

Πως να τον αλλάξεις το κόσμο αγαπητέ μου ΡΑΦΑΗΛ.

Vasileios είπε...

Στα 6 μου λόγω κατάχρησης εξουσίας της δασκάλας δημοτικού και του ξύλου που που έδεινε καθημερινά, γιατί η μητέρα μου δεν έδινε δώρο για την προίκα της κόρης της, είχα καταντήσει δυσλεξικός, και έκλαιγα αντί να μιλάω.

Στα 20 μου είμουν παράλυτος από το λαιμό και κάτω για 6 μήνες. Οι γιατροί με επαναφέρανε, και μου δώσανε μια δεύτερη ευκαιρία αυτόνομης κίνησης.

Αστειευόμουν με τις νοσοκόμες, ότι την επόμενη φορά είναι η σειρά μου να τις κάνω ένεση !

Εκείνες με χαμόγελο, με εξυπηρετούσαν σαν φίλο και αδελφό.

Η κοινωνική υποστήριξη και η ιατρική περίθαλψη, ελαχιστοποιεί ή και εξαφανίζει τις σωματικές αδυναμίες και ανικανότητες.

Και σε όλα τα παιδιά που έχουν ένα βάσανο κίνησης ή έκφρασης , στέλνω ένα μήνυμα ότι είναι "ελεύθερον το εύψυχον" και μην αφήσετε λίγη κούραση και προσπάθεια παραπάνω να σας κάνει να νιώσετε λιγότερο άνθρωποι.

Ότι μας φοβίζει μας σκοτώνει αργά. Σκοτώστε τους φόβους σας και ζήστε τη ζωή.

Και όσοι σκοτώσατε τους φόβους και είστε νικητές, απλώστε το χέρι σε κάθε φοβισμένο και βοηθείστε τους.