Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…



Μετά τη δραματική, αλλά αναμενόμενη εξέλιξη του ΒΟΘΡΟΥ στον Απόλλωνα, νομίζω ότι και ο πλέον καλόπιστος θεατής της ΕΝΟΧΗΣ ΑΝΟΧΗΣ αρμόδιων και αναρμόδιων τοπικών παραγόντων και παραγοντίσκων, πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος.


Το σωστό και φυσιολογικό θα ήταν να ξυπνήσουν οι ΜΟΝΙΜΟΙ κάτοικοι από τον αιώνιο λήθαργο, να θυμώσουν, να αντιδράσουν και να τοποθετήσουν οι ίδιοι την ταμπέλα της φωτογραφίας στον …. ΕΛΙΓΜΟ !!!

Αν δεν το κάνουν, ίσως κάτι … τσιμπήσουν από τη φετινή τουριστική περίοδο.

Θα χάσουν όμως οριστικά και αμετάκλητα όλες τις υπόλοιπες.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Σίγουρα η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι απλή.

Ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι η λύση δεν πρέπει να δοθεί ,ως συνήθως, από το γνωστό πηγαδάκι της παραλίας, χοροστατούντος της Αυτού Μεγαλειότητας!

Η αρχή που είναι το ήμισυ του παντός, είναι, να παρθεί ΟΜΟΦΩΝΑ και ΟΜΟΘΥΜΑ η απόφαση για οριστική κατάργηση του ΒΟΘΡΟΥ.

Εδώ και τώρα.

Κάθε προσωρινό μέτρο σημαίνει διαιώνιση του προβλήματος και συνειδητή συμμετοχή στον κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.


Αν και το θεωρώ πολύ προχωρημένο καλό θα ήταν οι δύο Σύλλογοι (ουάου) να ζητήσουν από τις υπηρεσίες όλα τα σχετικά έγγραφα και πλήρη ενημέρωση και να τα δημοσιοποιήσουν μέσω των εφημερίδων τους (ξανά ουάου) ώστε να ξεκινήσει ένας διάλογος με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, την κοινωνική αποδοχή και συναίνεση ώστε να αποφευχθούν πιθανές ενστάσεις και προσφυγές που θα στείλουν τη δημιουργία του νέου ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΒΙΟΚΑ στην επόμενη δεκαετία.

Και μην ξεχνάτε.

Σε πολύ λίγο καιρό έχουμε Ευρωεκλογές, Εθνικές Εκλογές και ακολουθούν οι Δημοτικές Εκλογές.

Φανταστείτε τι ζόρια πρέπει να περάσουν οι μνηστήρες των καρεκλών…

Τέλος πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να ακουστούν πολλές και τεκμηριωμένες απόψεις ώστε η τελική απόφαση να είναι η ΣΩΣΤΗ απόφαση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mου θυμίζεις τους 86.Αφού απαιτούνται τουλάχιστον 2 χρόνια (με εξαιρετικές συνθήκες και προϋποθέσεις)για τη μεταφορά σε άλλο μέρος.Μεχρι τότε θα κάνουμε την ανάγκη μας στο ρυάκα;

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι να αποκτήσει ο Απόλλωνας πραγματικό βιολογικό θα απαιτηθεί πολύς χρόνος και πολλά χρήματα. Νέο ΚΠΣ δεν θα υπάρξει. Ο σημερινός δήμαρχος Δρυμαλίας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Ο Απόλλωνας δεν τον ενδιαφέρει. Οι γνωστοί παραγοντίσκοι με επί κεφαλής την αυτού ...μεγαλειότητα όπως λέτε ενδιαφέρονται να τα έχουν καλά με την εκάστοτε τοπική εξουσία για δικούς τους προφανώς λόγους. Ο τόπος δεν τους ενδιαφέρει, το επιβεβαιώνουν και οι δραστηριότητές τους στο παρελθόν (οικόπεδο ΟΤΕ στον Απόλλωνα).
Μια λύση υπάρχει προσωρινά. Να σφραγιστεί ο βόθρος και τα λύματα να μεταφέρονται με βυτιοφόρα από τον Δημο Δρυμαλίας στον βιολογικό της Χώρας. έτσι κι αλλιώς ο νυν δήμαρχος αυτό αν πιεστεί θα το πράξει. Είναι έγκλημα να συνεχίσουν να ρίχνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σ' αυτό τον ...φάραγγα. Ας τα διαθέσουν να αγοράσουν 2-3 βυτιοφόρα για να κουβαλούν σε καθημερινή βάση τα λύματα στη Χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το 86 σας έχει κάτσει βαθειά στο μάτι. Αλλά τόσα ξέρετε τόσα λέτε. Πατείστε σε μια μηχανή αναζήτησης την λέξη "Απόλλωνας" όπως θα έκανε κάθε βορειοελαδίτης ας πούμε, που κάτι έχει ακούσει για τον Απόλλωνα. Θα του παρουσιασθούν μπροστά στον υπολογιστή του και και τα αναγραφόμενα στα blogs και άρα τα του βιολογικού. Και τότε μην τον είδατε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ομπάμα είπε κάτι για το...βόθρο του Απόλλωνα;