Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Πως γίνεται η νύχτα μέρα…και η παρακολούθηση λέγεται ταυτοποίηση!!!


Έχουμε γράψει για τη συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων που ψηφίζει η ΝΔ, δήθεν για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Με ποιο τρόπο τα παρουσιάζει και τα δικαιολογεί η κυβέρνηση και ο βουλευτής κος Βρούτσης, που ήταν εισηγητής, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Απαιτεί φοβερό θράσος, ή άγνοια, να παρουσιάζεις τη νύχτα μέρα. Απολαύστε ευρηματικότητα: η παρακολούθηση λέγεται ταυτοποίηση!!!
Επειδή δεν δηλώνουμε ηλίθιοι, νομίζουμε ούτε κι εσείς
, χωρίς άλλα σχόλια ενημερωθείτε απ ευθείας από τον κο Βρούτση που δηλώνει περιχαρής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 20.7.2009
ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

ΗΔΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΟΜΙΛΙΑΣ.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ “ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ”.

Το σχέδιο νόμου με θέμα «Ταυτοποίηση των κατόχων και χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας» ψηφίστηκε αυτή την εβδομάδα στη Βουλή. Σκοπός του είναι η ταυτοποίηση των χρηστών κινητών τηλεφώνων με προπληρωμένο χρόνο ομιλίας. Οι καταναλωτές πλέον θα μπορούν να αγοράζουν χρόνο ομιλίας ή την κάρτα SIM από όλα τα σημεία πώλησης, όπως ακριβώς γίνεται σήμερα. Αυτό που αλλάζει είναι ότι την κάρτα SIM θα την ενεργοποιούν οι πάροχοι μόνο μετά τη διαδικασία ταυτοποίησης, η οποία θα γίνεται στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

Πρέπει να επισημανθεί πως οι νέες ρυθμίσεις δεν πλήττουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα περίπτερα που πουλούν κάρτες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες θα συνεχίσουν να πωλούν. Απλά ο χρήστης της κάρτας θα χρειασθεί, αφού την αγοράσει, για να την ενεργοποιήσει να δώσει στον πάροχο ορισμένα προσωπικά του στοιχεία που ορίζει ο νόμος.

Καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση δεν θα υπάρξει για τους χρήστες καρτοκινητών τηλεφώνων. Το κόστος των νέων μέτρων θα το αναλάβουν μόνο οι πάροχοι.


Ότι ισχύει για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών κινητών με συμβόλαιο θα ισχύει το ίδιο για τους χρήστες καρτοκινητής τηλεφωνίας ή λιγότερα.
Ο χρόνος που δίνεται στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για αυτή την προσαρμογή είναι μέχρι 30 Ιουνίου του 2010 μέχρι τότε έχουν υποχρέωση να ενημερώσουν και να ταυτοποιήσουν τους χρήστες.
Επίσης, με τροπολογία επί του σχεδίου νόμου προωθείται η δημιουργία αρχείου DNA στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, οι διωκτικές αρχές θα είναι υποχρεωμένες στο εξής να λαμβάνουν γενετικό υλικό από το πρόσωπο για το οποίο υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχει τελέσει κακούργημα, ή πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.
Στη συζήτηση του σχεδίου νόμου στην ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 14 Ιουλίου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, εισηγητής εκ μέρους της Ν.Δ, επεσήμανε μεταξύ άλλων:
«Μέχρι σήμερα, οι συνδρομητές των καρτοκινητών τηλεφώνων τα αγοράζουν, χωρίς να υποβάλλουν στοιχεία ταυτότητας. Αυτή η ανωνυμία δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο έργο των διωκτικών αρχών. Στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι πολλές παράνομες πράξεις στη χώρα μας παραμένουν ανεξιχνίαστες, διότι δεν μπόρεσε να γίνει η ταυτοποίηση του καρτοκινητού. Αναφέρω ενδεικτικά τη διακίνηση ναρκωτικών, τρομοκρατικές επιθέσεις, ληστείες, εκβιάσεις, η εμπορία ανθρώπων, η πορνεία, η λαθρομετανάστευση κλπ.
Αντίστοιχα εκεί που είχαμε ταυτοποίηση κινητού με τον χρήστη, είχαμε σημαντικά αποτελέσματα από τις διωκτικές Αρχές και καταδικαστικές αποφάσεις από τη Δικαιοσύνη. Μια σειρά από δικαστικές αποφάσεις αποδεικνύουν αυτά τα δεδομένα.
Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει αποτελεσματικά το βασικό κοινωνικό αγαθό της τάξης και της ασφάλειας για όλους τους πολίτες.


Οι πολίτες απαιτούν να μπει φραγμός στη βία και την παρανομία. Απαιτούν σεβασμό στο στοιχειώδες δικαίωμά τους να ζουν, να εργάζονται και να δημιουργούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Δεν μπορεί τη μια να διαμαρτυρόμαστε για την εγκληματικότητα και την άλλη να καταλαμβανόμαστε από φοβικά σύνδρομα και να εναντιωνόμαστε σε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην αντιμετώπισή της.

Η κατάχρηση του απορρήτου των επικοινωνιών για τους σκοπούς τέλεσης εγκληματικών παραβάσεων, που μάλιστα οδηγούν σε παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν μπορεί να είναι ανεκτή. Το κράτος δικαίου πρέπει να εγγυάται σε κάθε πολίτη την τιμωρία των εγκληματιών και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων του από τις εγκληματικές ενέργειες. Αυτή την εγγύηση ενισχύουν οι νέες ρυθμίσεις. Αφού συνδέονται παράλληλα κι από τις απαραίτητες εγγυήσεις αμερόληπτης κρίσης για την άρση του απορρήτου από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και το σύνταγμά μας.
Όσο αφορά την τροπολογία για τη δημιουργία αρχείου DNA, η χώρα μας, στο πλαίσιο της Συνθήκης Ρrum, που αφορά το διασυνοριακό έγκλημα, έχει την υποχρέωση να δημιουργήσει και να τηρεί εθνικό αρχείο DΝΑ. Το ελληνικό θα δημιουργηθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Η δημιουργία του αρχείου θα συμβάλει καθοριστικά στη διαλεύκανση ανεξιχνίαστων εγκλημάτων, δεδομένου ότι θα παρέχεται η δυνατότητα σύγκρισης του ληφθέντος γενετικού υλικού με τα ευρήματα στον τόπο εγκλήματος.»

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι αν σου κάτσει;

Του ‘κατσε του Γιάννη το λαχείο να είναι εισηγητής στο νομοσχέδιο της ντροπής.
Χάθηκε ο κόσμος να πει ότι είναι άρρωστος, ότι (κτύπα ξύλο) πέθανε η προγιαγιά του, ότι τέλος πάντων είδε κακό όνειρο.
Κρίμα γιατί ένας νέος πολιτικός συνδέει το όνομά του με κάτι που η ιστορία και η ζωή θα καταδικάσει.
Το πλέον δυσάρεστο είναι ότι αυτά που έλεγε τα πίστευε.

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε σε πόσο καιρό το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει το νόμο. (χαχαχα)

Ανώνυμος είπε...

Βέρος νεοδημοκρατης σας δηλώνει τα εξής:
ΠΑΥΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΤΑ(ΝΔ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΩ ΣΤΑ ΤΣΙΡΛΙΑ(ΠΑΣΟΚ).
ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΩΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΝΤΕΣ.
ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ ΑΝΤΕ ΠΙΑ !!!!
ΤΕΛΟΣ!!!! ΟΥΣΤ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σιγα φιλε σε πιστεψαμε που εισουν Βέρος νεοδημοκρατης τα α........ κουνιοντε εισουν αντε νουμερο .και που σαι αμα εισαι Βέρος νεοδημοκρατης και οντωσ εεις α.......που κουνιουντε γραψε το ονομα σου

Ανώνυμος είπε...

Αναξιε ξερεις κανενα ηλιθιο που το δηλωνει(Επειδή δεν δηλώνουμε ηλίθιοι, νομίζουμε ούτε κι εσείς)αρα .........

Ανώνυμος είπε...

“…Μάλιστα, οι διωκτικές αρχές θα είναι υποχρεωμένες στο εξής να λαμβάνουν γενετικό υλικό από το πρόσωπο για το οποίο υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχει τελέσει κακούργημα, ή πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών…”

Αυτά τα είπες ΕΣΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ;

Γιατί παραδόθηκες άνευ όρων στη μαύρη αντίδραση;
Ποιος μωρέ Γιάννη θα κρίνει τις «σοβαρές ενδείξεις»;
Η ασφάλεια;
Δεν είναι ανάγκη να είσαι αριστερός για να μπορείς να κρίνεις το ρόλο τους.
Εμείς στα 20 χρόνια του ΠΑΣΟΚ περνούσαμε καλά;

Έκανες λάθος ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ γιατί Νεοδημοκράτης σημαίνει πάνω απ’ όλα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ και καμία σχέση με ασφάλειες και τα τοιαύτα.

Ανώνυμος είπε...

πω!πω!πω!πω!πω!πω!πω!πω! ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ
ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ;ΘΑ ΚΛΑΨΩ ...ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Autos pou trabikse tin pic prepei na einai kai polu meraklantan kai gamw tis pics RESPECT ston fotografw.