Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Ξηλώνετε κάθε αφίσα που κυκλοφορεί για μια πιο καθαρή Νάξο.


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ. ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝΕ ΠΙΑ. ΝΑ ΜΗΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ . ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ -ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ-ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΠΡΟΚΟΠΗ. Ο !! ΧΑΜΟΣ!!!! ΦΡΑΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ. ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΤΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΕΙΧΕ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥ ΜΗΤΣΑΚΑ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΙΟΥ,-ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ-ΕΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ;)ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ! 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΠΑΛΙ ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΚΕΙ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΙΑ,ΚΑΙ;;; ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΥΤΙΛΑ. ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ,ΑΝΑΞΙΟΙ,ΛΑΔΩΜΕΝΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ.ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ, ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΛΑΤΗΝΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΓΙΑ 100 ΜΕΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ",ΕΝΩ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΗ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΗ,ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΠΛΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΛΑΖΑ,Ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ,Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΗΛ ΑΓ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΛΑΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ!! ΟΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΒΕΙ . ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΒΑΦΛΕΣ(ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΣ) ΕΓΩ ΜΕ ΒΕΣΠΑ,Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΟΙΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΘΕΩΡΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΑ ΔΡΟΜΟΣ ΕΚΕΙ!!. ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΡΕ!! "Η ΦΩΝΗ"

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΔΕΞΙΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
π.

Ανώνυμος είπε...

Να τελειώνουμε με την αλόγιστη αφισορύπανση της Νάξου!

Η Νάξος, η πόλη κυρίως, παρουσιάζει μια τριτοκοσμική και αντιαισθητική εικόνα στα περισσότερα σημεία του οικοδομικού της ιστού. Ένας από τους σοβαρότερους λόγους αυτής της εικόνας είναι η αλόγιστη αφισορύπανση. Κολώνες, δένδρα, τοίχοι, πινακίδες οδικής κυκλοφορίας και σημάνσεως, κάδοι απορριμμάτων φιλοξενούν ένα άναρχο και κακόγουστο μωσαϊκό από διαφημίσεις επαγγελματιών, έντυπα ενοικιάσεων και πωλήσεων, κηδειόχαρτα, κάθε είδους συνθήματα γραμμένα με μπογιά ή σπρέϋ, κακόγουστα γκράφιτις, πολιτικά και συνδικαλιστικά έντυπα, αφίσες και ανακοινώσεις. Το απόλυτο κιτς! Αυτή δεν είναι σοβαρή εικόνα σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης του 2009.
Η παραβίαση του δημόσιου χώρου απενοχοποιείται. Ο δημόσιος χώρος εμπορευματοποιείται. Σε μια κοινωνικοπολιτισμική πραγματικότητα όπου η διάχυση των ιδεών και η πληροφορία ανάγονται σε ύψιστα κοινωνικά αγαθά, άραγε θα εισακουσθεί η επιχειρηματολογία περί αφισοεισβολής και πληροφοριακού φασισμού; Πολλές φορές ο νόμος περί αφισοκόλλησης βαπτίσθηκε "επιβολή λογοκρισίας" με το δικαίωμα στη ρύπανση να αποτελεί πλέον συνώνυμο της ελευθερίας του λόγου!
Οι μάχες για την ιδεολογική απελευθέρωση του δημόσιου χώρου οδήγησαν τελικά στην άκρατη εκμετάλλευσή του κυρίως από επιχειρηματικούς και εμπορικούς παράγοντες που χρησιμοποιούν για τη διαφήμισή τους τη δημόσια περιουσία χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ γι'αυτό! Ο δημόσιος χώρος κακοποιείται, η δημόσια αισθητική υποβαθμίζεται .Το τραγικότερο αυτής της ιστορίας είναι ότι δεν υπάρχει κοινωνική δυναμική για να επανακατακτηθούν οι δημόσιοι χώροι επειδή ακριβώς η καταπάτησή τους είναι γενικά, πολιτικά και κοινωνικά, αποδεκτή, με τη διαστροφή του αισθητικού κριτηρίου, την παραπλάνηση και την καλλιέργεια της απάθειας και του ατομικισμού. Όποιος προλάβει καταπατά, κολλά ή μπογιατίζει! Και αν κάποιος διαμαρτυρηθεί, τότε αυτομάτως χρίζεται λογοκριτής ή φασίστας!
Πως μπορεί να αντιμετωπισθεί αυτός ο διαρκής βιασμός του δημόσιου χώρου;
Η διαχείριση της αφισορύπανσης αλλά και της γενικότερης ρύπανσης υπάγεται στις αρμοδιότητες της εκάστοτε Δημοτικής αρχής. Δυστυχώς όμως τίποτα δεν έχει γίνει από κανένα μέχρι σήμερα έτσι ώστε να βελτιωθεί η απαράδεκτη εικόνα της πόλης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο(και το Επαρχιακό, για τον επαρχιακό δρόμο) δεν ασχολείται με τέτοιου είδους θέματα , ούτε οι πολίτες, που τα θεωρούν ελάσσονα από συνήθεια, αδιαφορία, άμβλυνση της αισθητικής αντίληψης ή διαστροφική αντίληψη της δημοκρατίας.
Γιατί όμως, αφού υπάρχουν οι νόμοι, δεν επιβάλλονται κυρώσεις;
Γιατί η Δημοτική αρχή δεν εκμεταλλεύεται οικονομικά την ανάγκη των επαγγελματιών να διαφημίσουν τις υπηρεσίες και τα αγαθά τους σε δημόσιο χώρο; Γιατί δεν έχει αναπτυχθεί κίνημα πολιτών με διαρκείς διεκδικήσεις σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος ;
Γιατί ο πολίτης επιλέγει να καταπατά το δημόσιο χώρο, να τον εμπορευματοποιεί αλλά να μην τον οικειοποιείται;
Κατά τη γνώμη μου, το όλο ζήτημα ανάγεται στο επίπεδο της κουλτούρας, στο κατά πόσο δηλαδή ο Ναξιώτης(αν και το πρόβλημα δεν είναι μόνο ναξιακό) αντιλαμβάνεται το δημόσιο χώρο.
Σύμφωνα με το άρθρο 57, παρ.2 του Ν.1416/1984, το άρθρο 8, παρ.5 του Ν.2946/2001 και το άρθρο 10 του Ν.2946/2001, η αφισοκόλληση αποτελεί παράνομη διαφήμιση.
Αντίστοιχα αξιόποινη πράξη ορίζεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και η αφισοκόλληση για την προώθηση πολιτικού ή συνδικαλιστικού υλικού.(Για τις ξενόγλωσσες επιγραφές καλύτερα να μη μιλήσουμε…)
Υπάρχει σε μας και ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου που προβλέπει αυστηρές κυρώσεις και χρηματικά πρόστιμα για όσους ρυπαίνουν τους δημόσιους χώρους.

Για να εκλείψει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο ο Δήμος οφείλει:
-να προχωρήσει άμεσα, όπως κάνουν άλλοι Δήμοι, στην κατασκευή και εγκατάσταση ομοιόμορφων και καλαίσθητων πινάκων ανακοινώσεων και αφισοκόλλησης σε συγκεκριμένα σημεία
-να εφαρμόσει αυστηρά τους νόμους και τους κανονισμούς κατά των παραβατών.

ΑΡΙΑΔΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Αν περιμένετε να πάει η Νάξος μπροστά με το να κολλάτε και να ξεκολλάτε αφίσες είστε εντελώς !@#$%.Εδώ υπάρχουν τόσα άλλα προβλήματα που βγάζουν μάτι οι αφίσες μας μάραναν.

Ανώνυμος είπε...

"Για να εκλείψει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο ο Δήμος οφείλει:
-να προχωρήσει άμεσα, όπως κάνουν άλλοι Δήμοι, στην κατασκευή και εγκατάσταση ομοιόμορφων και καλαίσθητων πινάκων ανακοινώσεων και αφισοκόλλησης σε συγκεκριμένα σημεία
-να εφαρμόσει αυστηρά τους νόμους και τους κανονισμούς κατά των παραβατών.

Φίλη ΑΡΙΑΔΝΗ έχεις δει τίποτα καλαίσθητο από το Δήμο? Καραγυφταριό είναι και τα πλαίσια που έχουν ήδη μπει, και ενοικιάζοναται αλμυρότατα στους επιχειρηματίες. Φυσικά θα βάλουν και άλλα...

Όσον αφορά την αφισοκόλληση και σε άλλα νησιά δεν πάνε πίσω. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να γίνουμε μπάχαλο ακόμα περισσότερο. Αλλά αν για κάτι δε φημίζεται η Νάξος είναι για την καλαισθησία της. Πάρε από οικοδομές, σπίτια και ξενοδοχεία, σκουπδόκαδους, δρόμους καιβάλε... Ένα χάλι παντού.
Φυσικά όλα εδώ πληρώνονται...

Ο ΚΑΚΟΣ ΛΥΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Den exete pai stin alyki teleytea giafto milate gia tis afises Ta skata pou rixnoun stis 3 limnes kai stin alyki ston prokopi den milaei kaneis e

Ανώνυμος είπε...

Για να ξεβρωμίσουμε τον έρημο αυτό τόπο μάλλον θα έπρεπε να ξηλώσουμε μερικούς ξεφτίλες από το νησί...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΙΣΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΛΑΪΕΡΣ ΤΗΣ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ Ε? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! ΤΟΜΑΘΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ε ΠΑΙΔΙΑ?