Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Καλή σχολική χρονιά….


…και σας ευχαριστούμε που μας θυμίζετε ότι:

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ


Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε τα χαρακτηριστικά του στενού αστικού κράτους του 18ου αιώνα . Δεν είχε ποτέ στενά σύνορα, ήταν πολυπολιτισμική και κυριαρχούσε με τις αξίες της χιλιάδες χρόνια.

Σήμερα που η Ελλάδα είναι χώρα υποδοχής μεταναστών καλούμαστε να δοκιμαστούμε αν και κατά πόσο είμαστε συνεχιστές αυτών των Ελληνικών αξιών, ή μας κατατρέχει μια εθνικιστική φοβία.
Η Ελλάδα για να συνεχίζει να υπηρετεί τις αξίες της πρέπει να ενσωματώνει και όχι να διαχωρίζει τους ανθρώπους.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα δοκιμαστούμε αν και κατά πόσο τα παιδιά των μεταναστών θα τα βάλουμε απέναντι με εθνικιστική φοβία ( τι πράγμα είναι κι αυτό, από ποιούς κινδυνεύουμε; ) ή θα συζήσουμε με τις ιδιαιτερότητες μας και τον πολιτιστικό πλούτο μας που τον έχουν ανάγκη και οι μετανάστες.

Κόντρα στη συντήρηση του κατεστημένου οι δάσκαλοι έχουν το πρώτο λόγο.

Η δασκάλα Στέλλα Πρωτονοταρίου
αποτέλεσε πρωτοπορία με τη δράση της
και το παράδειγμά της πρέπει να βρει συνεχιστές.


Eυχόμαστε σ' όλους τους μαθητές:

- Να μην ξαναϋποχρεωθούν σε αναστολή της παιδικότητάς τους

- Να επαναλάβουν ακηδεμόνευτα την παρατεταμένη δημόσια εκδήλωση της οργής τους, του προηγούμενου Δεκέμβρη

- Nα πραγματοποιήσουν το υπέροχο εκείνο σύνθημά τους:

«ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΜΑΣ
ΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΑ».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Κοντά στα παιδιά, μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, κοντά στους γονείς, είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε ότι το αγαθό που λέγεται γνώση θα είναι δικαίωμα για όλους...

Ποιότητα στη γνώση και πάθος γι' αυτήν που θα μεταφραστούν σε δύναμη για την Ελλάδα", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος παραβρέθηκε στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο Συκεών και το 2ο δημοτικό σχολείο Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

Στην τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως, Σταυρουπόλεως, Συκεών και δυτικής Θεσσαλονίκης Βαρνάβας, ο οποίος δώρισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μία εικόνα του Άι Γιώργη.

Στο σύντομο χαιρετισμό, που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε γονείς και μαθητές είπε ότι "χρωστάμε σ' εσάς τις σωστές υποδομές, τα σωστά σχολεία και εκείνη την εκπαίδευση η οποία θα μετατρέπει τη μάθηση σε χαρά και δημιουργία και μαζί με τις αξίες της ειλικρίνειας, του σεβασμού και της δημοκρατίας που πρέπει να μάθετε σας εύχομαι να φτιάξετε ένα καλύτερο κόσμο από αυτό που ζούμε.

Θα είμαι κοντά σας και σήμερα, και αύριο ως πρωθυπουργός, λαού θέλοντος", είπε ο κ. Παπανδρέου, τον οποίο στην επίσκεψή του στο σχολικό συγκρότημα συνόδευσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ά. Διαμαντοπούλου, Θ. Δραγώνα, Σπ. Βούγιας και Ι. Μαγκριώτης, ενώ πέραν του Μητροπολίτη τον προσφώνησε και ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

troktiko