Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Τρέμετε αγορές …και πολιτικοί


Το κήρυγμα της Κυριακής από τον άνθρωπό μας Αμβρόσιο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

«…Δεν είμεθα οικονομολόγοι! Παρά ταύτα νομιμοποιούμεθα, ως άνθρωπος, που διαθέτει τον κοινόν νούν, να έχουμε και να διατυπώσουμε τη γνώμη μας. Και χωρίς περιστροφές το λέμε ευθέως:

Η Κυβέρνηση υποβάλλει τον Ελληνικό Λαό σε θυσίες, ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ! Η Χώρα εισέρχεται σε περίοδο μεγάλης δυστυχίας! Ο Έλλην θα πεινάσει! Η δυστυχία θα είναι το γνώρισμα των επομένων ετών. Διότι με τα μέτρα, τα οποία λαμβάνει η Κυβέρνησις το οικονομικό πρόβλημα ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ! Για τον απλούστατο λόγο… (φορολογείται έστω και δειλά η Εκκλησία, αυτό είναι δικό μας)


Από την άλλη πλευρά οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων χαϊδεύουν το κεφάλαιο, χαρίζουν φόρους…(Ώπα και το αντικαπιταλιστικό…) »

Να και η συμβιβασμένη Ιερά Σύνοδος

«….Και τώρα ας έλθουμε στη στάση της Διοικούσης Εκκλησίας. Από την Ιερά Σύνοδο κυκλοφορήθηκε μιά Εγκύκλιος, που θα διαβασθή την προσεχή Κυριακή σ’ όλους τους Ναούς. Το περιεχόμενό της κατά βάσιν είναι καλό, αλλ΄όχι και αρκετό!

Δεν είναι αρκετό, καθ’ όσον δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του!

Δεν παρενοχλεί τους Κυβερνώντες! Δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα της φτωχολογιάς! Δεν αντιστέκεται στην καταλήστευση του Δημοσίου Χρήματος. Δεν καταγγέλλει τους απατεώνες, όποιοι κι αν είναι! Δεν ζητεί κάθαρση!

Δεν επικαλείται την κοινωνική Δικαιοσύνη ως αναγκαιότητα! Δεν υπερασπίζεται τα δίκαια της Εκκλησίας! Δεν ζητεί κάτι από την Κυβέρνηση! Το μόνο που λέγει πρός τον Λαό είναι: «Αφού δεν έχετε να φάτε…..νηστέψτε!»…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: