Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Γιάννης Βρούτσης: “ζητάμε συγνώμη από όσους απογοητεύσαμε”…

Τους νέους ανθρώπους “τους πάμε”…
Αρκεί βέβαια να ακολουθούν τις … συμβουλές μας και να πορεύονται στο σωστό δρόμο που τους έχουμε χαράξει…

Σας ακούστηκε λίγο φάλτσο… ίσως ανατριχιάσατε και πολύ καλά κάνατε. Το ίδιο όμως δεν είναι, αν αντί για τις «συμβουλές μας» γράφαμε «τη γραμμή του κόμματος;»

Μετάφρασέ μας αγαπητέ Γιάννη αυτό το… «Το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε τις εκλογές. Τις έχασε η Νέα Δημοκρατία.»

Ανάλυσέ μας λίγο περισσότερο αυτό το… «Αποδοκίμασαν τις συμπεριφορές ορισμένων στελεχών που παραβίασαν τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας.»


Το μήνυμα των εκλογών είμαστε σίγουροι ότι το έλαβες.
Περιμένουμε λοιπόν από ένα νέο άνθρωπο, μια σωστή πολιτική ανάλυση και με χαρά θα την αναρτήσουμε.

Η ανακοίνωση του κ. Βρούτση.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν θετικό για τη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες των Κυκλάδων που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίζοντας τα πολλά και σημαντικά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη στα νησιά μας τα τελευταία χρόνια. Δεν παραβλέπουμε όμως το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας με την αποχή εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους προς την Κυβέρνηση. Αποδοκίμασαν τις συμπεριφορές ορισμένων στελεχών που παραβίασαν τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ζητάμε συγνώμη από όσους απογοητεύσαμε

Σίγουρα, οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να εξετάσουμε με κάθε ειλικρίνεια τα αίτια της ήττας. Οφείλουμε επίσης να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ταχύτητα πάνω στα μεγάλα προβλήματα της χώρας και των πολιτών. Μόνο έτσι θα αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύξαμε με τους πολίτες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι χρέος, αλλά και καθήκον μου, να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για να δικαιώσω τις κοινές μας προσδοκίες για τις Κυκλάδες και την Ελλάδα όπως κάνω από την ημέρα της εκλογής μου έως σήμερα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε τις εκλογές. Τις έχασε η Νέα Δημοκρατία. Παρά την απογοήτευση τους, οι Κυκλαδίτες δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ. Δεν στράφηκαν σε ένα ΠΑΣΟΚ που χωρίς προτάσεις, σχέδιο και όραμα για τα νησιά μας επέμενε στην σκανδαλολογία κατά την προεκλογική περίοδο. Αντί η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να δηλώνει χαρούμενη και δικαιωμένη για τα αποτελέσματα του κόμματος της, ας αξιολογήσει καλύτερα γιατί εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες σχεδόν 10.000 λιγότεροι ψηφοφόροι από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2007 και 1.500 λιγότεροι από τις ευρωεκλογές του 2004 (Ευρωεκλογές 2009: 22.301 - Βουλευτικές 2007: 31.925 - Ευρωεκλογές 2004: 23.706).

Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι δουλεύοντας με ευθύνη και συνέπεια στις επόμενες εκλογές μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία και τους πολίτες και να αντιστρέψουμε το πολιτικό κλίμα.

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η έρευνα την οποία παρουσίασε σήμερα ο ΣΚΑΪ και η εταιρεία Public Issue. Τα αποτελέσματα της έρευνας διαψεύδουν όσους υποστηρίζουν ότι η διαφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα άνοιξε τις τελευταίες ημέρες.
Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα σκάνδαλα, η λάθος πολιτική, αλλά και η έλλειψη κυβερνητικού έργου θεωρούνται από τους πολίτες ως οι σημαντικότεροι λόγοι που οδήγησαν τη ΝΔ στην ήττα, στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.Ειδικότερα, όπως καταγράφεται στην πρώτη έρευνα της Public Issue για το ΣΚΑΪ μετά τις ευρωεκλογές, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 10 Ιουνίου σε δείγμα 1.052 ατόμων, το 32% απάντησε ότι ο λόγος που η ΝΔ έχασε τις ευρωεκλογές ήταν τα σκάνδαλα και διαφθορά. Ποσοστό 28% απάντησε ότι έφταιξαν η κακή διακυβέρνηση και η λάθος πολιτική, ενώ 21% απέδωσε την ήττα σε έλλειψη κυβερνητικού έργου και ανικανότητα διακυβέρνησης. Ακολουθούν η αντιλαϊκή πολιτική (9%), η οικονομική πολιτική, η ακρίβεια και η ανεργία (9%), η γενική δυσαρέσκεια (6%), ενώ μόλις το 2% απαντά ότι η ήττα οφείλεται στην παγκόσμια οικονομική κρίση.Επιπλέον, 58% δηλώνει δυσαρεστημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα, 45% απαντά ότι αισθάνεται αδιαφορία απέναντι στην ήττα της ΝΔ.Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των ποσοστών του ΛΑΟΣ, το 47% τη θεωρεί θετική και το 44% αρνητική. Κατά ψήφο, το 64% από όσους ψήφισαν ΝΔ στις ευρωεκλογές πιστεύει πως είναι θετική η άνοδος του ΛΑΟΣ και το 26% αρνητική, ενώ στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ 37 στους εκατό απαντούν πως είναι θετική η άνοδος του ΛΑΟΣ και 53 στους εκατό πως είναι αρνητική.Για το 55% των ερωτηθέντων η αποχή δεν είναι τρόπος για να εκφράσει πολιτικά κάποιος αυτό που πιστεύει σε αντίθεση με το 43%.Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η γνώμη των ψηφοφόρων για τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα. Στις θετικές γνώμες προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου, στη δεύτερη θέση είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στην τρίτη ο Κώστας Καραμανλής, στην τέταρτη η Αλέκα Παπαρήγα και στην πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας. Στις θετικές γνώμες για τα κόμματα προηγείται το ΠΑΣΟΚ, στη δεύτερη θέση ο ΛΑΟΣ, στη τρίτη το ΚΚΕ στην τέταρτη ο ΣΥΡΙΖΑ και στην πέμπτη θέση η ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Ο κος Βρούτσης αν δεν κατάλαβε τίποτα μέχρι στις παραμονές των εκλογών για την πολιτική και τη συμπεριφορά της ΝΔ γιατί θα καταλάβει στις 7 Ιουνίου τι έφταιξε;
Ο άνθρωπος συνεχίζει να υποτιμά τον εαυτό του και φυσικά εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Κε Βρούτση λέτε ότι πήρατε το μήνυμα, ότι θα κάνετε αυτοκριτική…τι ακριβώς εννοείτε;
Τι συγκεκριμένα κάνατε λάθος, τι άλλο θα έπρεπε να κάνετε και θα το κάνετε τώρα, ή ποια ήταν η συμπεριφορά των στελεχών σας;
Αυτό θα πει αυτοκριτική αλλιώς θέλετε να μας ρίξετε στάχτη στα μάτια.
Είστε νέος πολιτικός και οι νέοι συνήθως δείχνουν ανδρεία.
Εκτός κι αν εννοείτε πως το μήνυμα που πήρατε ήταν, όπως λέει και ο Καραμανλής, να πάτε πιο δεξιά !!!

Ανώνυμος είπε...

Ένα λάθος που έκαναν ήταν ότι δεν εγκαινίασαν το νοσοκομείο για 4η φορά, τρεις φορε΄ς ήταν λίγες......

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΠΟ ΤΟΝ ΑΗΜΝΗΣΤΟ ΚΟΡΡΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΟΤΕ ΟΝΑΣ ΤΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΗ ΑΛΛΑ ΤΙ ΨΑΧΝΩ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΑΖΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

ο Κώστας Καραμανλής στην τρίτη θέσηq MPRABO ΤΟ ΑΛΑΦΟΥΖΕΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά κ. Α-ΝΑΞΙΕ δεν σε κατάλαβα.
Γιατί δίνεις μια τρίτη ευκαιρία στον κ. Βρούτση?
Είχε μια πρώτη ευκαιρία προεκλογικά.
Τότε γιατί δεν μίλαγε?
Γιατί ΔΕΝ ζήτησε συγνώμη τότε και γιατί ΔΕΝ αποδοκίμασε τις συμπεριφορές ορισμένων στελεχών που παραβίασαν τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας τότε?

Έχουν περάσει τέσσερεις μέρες από τις ευρωεκλογές. Είχε όλο το περιθώριο να σκεφτεί, να προβληματιστεί, να πάρει την κομματική γραμμή και σαν νέος και φέρελπις πολιτικός να τοποθετηθεί επί της ουσίας και επί συγκεκριμένων πολιτικών πεπραγμένων.
Δεν το έκανε.

Άρα προς τι η Τρίτη ευκαιρία?

Ανώνυμος είπε...

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Γιάννης Βρούτσης καταλήγει:

“Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι δουλεύοντας με ευθύνη και συνέπεια στις επόμενες εκλογές μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία και τους πολίτες και να αντιστρέψουμε το πολιτικό κλίμα.”

Να εννοήσουμε ότι μέχρι τώρα δεν δούλευαν με συνέπεια και ευθύνη;
Μα αυτό είναι προφανές.
Με χορούς, πανηγύρια, εξωκλήσια και λιτανείες, πολιτική δεν γίνεται. Στην πολιτική πρέπει να βλέπεις πολύ μακριά… και αντί να ανάβεις πιο χρήσιμο είναι να κατεβάζεις καντήλια.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να μας δείξετε ένα έργο που έκανε η Ν.Δ. στη Νάξο; Το ΠΑΣΟΚ έκανε έργα, όχι εγκαίνια
Η δεκάρα-διαφορά ήταν γερό χαστούκι!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συντροφιά συμφωνούμε ότι η Νέα Δημοκρατία και η πολιτική της αποδοκιμάστηκαν και η δεκάρα-διαφορά ήταν γερό χαστούκι!!!!!
Σύντροφοι καλά τα αστειάκια για σφαλιάρες και η ειρωνείες για τον Βρουτση.
Έχω όμως σύντροφοι ένα ερώτημα πόσους ψηφοφόρους από αυτούς που χαστούκισαν την Νέα Δημοκρατία και η πολιτική της ΠΗΡΕ το Πασοκ ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΙΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης Βρούτσης προς το παρόν είναι καλό παιδί, λεβεντόπαιδο που λένε. Για να γίνει και καλός πολιτικός, για το σύνολο και όχι απλά για το κόμμα του, θέλει πολύ δρόμο και αλλαγή φιλοσοφικής θεώρησης.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βρούτσης ενδιαφέρθηκε για πολλά πράγματα. Εκείνος που φταίει που πάτωσε η ΝΔ είναι ο Κόκκινος.

Ανώνυμος είπε...

Ρήγα πες αλεύρι.
Ο Ραγκούσης σε γυρεύει

Ανώνυμος είπε...

Τώρα πολλοί νεοδημοκράτες χτυπάνε την ξερή την κεφαλή τους που δεν πήγαν να ψηφίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι του Τσουκατου υπάρχει απάντησή στο ερώτημα πόσους ψηφοφόρους από αυτούς που χαστούκισαν την Νέα Δημοκρατία και η πολιτική της ΠΗΡΕ το Πασοκ ;

Ανώνυμος είπε...

Του Γιάννη Πρετεντέρη

(από το Βήμα)


Εγώ συμφωνώ με τον Μίμη Ανδρουλάκη. «Κανείς δεν πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών» δήλωσε προχθές. Και ο λόγος είναι απλός: επειδή κανείς δεν ενδιαφέρεται να καταλάβει τι πραγματικά συνέβη. O καθένας ενδιαφέρεται απλώς να προωθήσει τις πωλήσεις του μικρο- ή μεγαλο-μάγαζου που διευθύνει. Προσωπικά, δεν έχω καμία φιλοδοξία να κάνω τον ταχυδρόμο. Εχουμε πει άλλωστε ότι οι ευρωεκλογές είναι σαν τα φιλικά του καλοκαιριού: προσφέρονται για συμπεράσματα αλλά δεν παράγουν αποτελέσματα. Δεν μπορώ όμως να μην υπενθυμίσω μερικά πραγματικά και αδιαμφισβήτητα γεγονότα. - Την περασμένη Κυριακή, η ΝΔ πήρε περίπου 1.350.000 ψήφους λιγότερες από τις βουλευτικές εκλογές του 2007. - Το ΠαΣοΚ πήρε 850.000 ψήφους λιγότερες. - Το ΚΚΕ έχασε 160.000 ψήφους. - Και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλες 120.000. Σύνολο; Τα τέσσερα μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά κόμματα έχασαν όλα μαζί 2.480.000 ψήφους, περίπου το 35% των ψηφοφόρων του 2007! Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται μήνυμα, μερικοί το αποκαλούν και «σφαλιάρα». Από εκεί και πέρα, μπορούμε να κουβεντιάσουμε ποιος έχασε λιγότερο, ποιος κέρδισε περισσότερο ή ό,τι άλλο θέλετε. Μόνο που οι αριθμοί είναι, δυστυχώς ή ευτυχώς, ξεροκέφαλοι. Ασε που υπάρχουν και μερικοί αριθμοί ακόμη: ο ΛΑΟΣ, οι Οικολόγοι Πράσινοι και το σύνολο των εκτός Βουλής κομμάτων ανέβασαν ψήφους και ποσοστά, φτάνοντας αθροιστικά στο 18%. Περίπου οι μισοί ψηφοφόροι του 2007 δεν ψήφισαν την «Αγία Τετράδα». Η χειρότερη προεκλογική εκστρατεία των τελευταίων δεκαετιών κατέληξε και σε ένα πρωτοφανές αποτέλεσμα. Υποθέτω ότι τα κόμματα (με όσο μυαλό κουβαλάνε...) θα προσπαθήσουν να βάλουν κάτω τους αριθμούς, να εξηγήσουν τι συνέβη. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα το καταλάβουν και ακόμη λιγότερο ότι θα μας το πουν. Διότι αυτό που προκύπτει συνολικά από τα αποτελέσματα και πέρα από τις αποτυχίες ή τις επιτυχίες του καθενός, είναι η αδυναμία συνολικά του κομματικού συστήματος να εμπνεύσει πολιτικά και να εκπροσωπήσει εκλογικά μεγάλους αριθμούς πολιτών, αριθμούς πρωτοφανέρωτους στη χώρα μας. Και αυτό κανένα κόμμα και καμία ηγεσία δεν είναι διατεθειμένη να το παραδεχτεί, αφού στρέφει τα φώτα στη δική της ανεπάρκεια πρωτίστως. Αν ψάχνουμε λοιπόν για μήνυμα, το μήνυμα είναι ένα. Οτι το σημερινό πολιτικό σύστημα λειτουργεί σε κατάσταση ασταθούς ισορροπίας και ότι είναι θέμα χρόνου, ευκαιρίας ή απλώς προσώπου πότε θα τους πάρει και θα τους σηκώσει όλους μαζί. Οχι επειδή πολιτεύονται όπως πολιτεύονται. Αλλά επειδή αρνούνται να καταλάβουν πως πολιτεύονται.

Ανώνυμος είπε...

Τσουκάτοι υπάρχουν και θα υπάρχουν, το ζητούμενο είναι αν τα κόμματα τους απομονώνουν και τους αποβάλουν. Το ΠΑΣΟΚ αυτό έκανε και αυτό πρέπει να κάνει. Το ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στη Νάξο ανέκαμψε δυναμικά γιατί τώρα φαίνονται καθαρά τα έργα που έκανε, αφού η Ν.Δ. είχε στα 5 χρόνια μηδενική απόδοση, απέραντη φλυαρία και παλαιοκομματική λειτουργία.

Unknown είπε...

Επιτέλους πιστεύω ότι βρήκα την άκρη του νήματος.
Αρχίζω να ξεκαθαρίζω ορισμένα πράγματα, και να δίνω στον εαυτό μου και πάντα κατά την κρίση μου ορισμένες εξηγήσεις και απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα.
Στο ερώτημα «γιατί η κατάσταση στον Απόλλωνα έφτασε πολλές φορές σε οριακό σημείο», νομίζω ότι υπάρχει απάντηση.
Τις αντιμαχόμενες παρατάξεις τις χωρίζει το χάος. Τους χωρίζει απόσταση από τον Απόλλωνα μέχρι την Ευρώπη. Με δεδομένο ότι η ο Απόλλωνας δύσκολα μετακινείται και η Ευρώπη σαν γηραιά ήπειρος δεν πολύνοιάζεται για διακοπές συμπεραίνουμε ότι πολύ δύσκολα κάπου θα συναντηθούν.

Η μακροσκελής εισαγωγή γίνεται για να στρωθεί το χαλί και να υποδεχτούμε την ανάλυση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών από τον διαχειριστή του blog του Απόλλωνα κ. Ducamel01.
Αναφέρει:
“ Όσο για την ουσία του πράγματος προσωπικά έχω να παρατηρήσω πως όπως και να ερμηνευθούν τα αποτελέσματα το ότι ο Κωμιακίτης ψηφοφόρος ψήφισε με κριτήριο την εσωτερική πολιτική της Χώρας του (ή ακόμα χειρότερα του Δήμου του) και όχι με κριτήριο την Ευρωπαϊκη πολιτική που εφαρμόζουν τα Ελληνικά Κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο είναι πιστεύω γεγονός και μάλιστα θλιβερό.
Φυσικά δε φταίνε αποκλειστικά οι ψηφοφόροι, όσο τα ίδια τα κόμματα και τα ΜΜΕ που φροντίζουν να μετατρέψουν τις Ευροεκλογές σε "εσωτερική" κομματική αναμέτρηση, αφήνοντας μας όλους στο σκοτάδι.

Αν πάλι θεωρήσω πως ισχύει η ερμηνεία του Apolloniatis για το κριτήριο με βάση το οποίο ψήφισαν οι Κωμιακίτες, τότε η αποτυχία -κατά τη γνώμη μου- είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού 1ο κόμμα βγήκε το ΠΑΣΟΚ το οποίο κοροϊδεύει εδώ και 15 χρόνια τους ντόπιους για τους 2 ΒΙΟ.ΚΑ. και για άλλα θέματα.

Όπως και να έχει πάντως...είχαμε ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ και όχι ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.”

Θεωρεί –λέει- θλιβερό το γεγονός ότι οι Κωμιακίτες δεν ψήφισαν με … Ευρωπαϊκά κριτήρια …
Έλα------- στον τόπο σου.
Μήπως κ. Ducamel01 είσαι Νεφελίμ;

Ανώνυμος είπε...

Αν ο βιοκά έγινε με κοινοτικά κονδύλια και πήγανε στράφι, η Ευρώπη ήρθε κοντά στον Απόλλωνα και κάποιοι της γύρισαν την πλάτη, για να μην πω οτι τη γράψανε...Μήπως ήρθε η ώρα να ξανάρθει η Ευρώπη-τιμωρός; Ποιος...Δίας θα τη φέρει από δω;

Ανώνυμος είπε...

Απο τα έργα που έκανε το ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες και στη Νάξο ανέκαμψε δυναμικά γράφει κάποιος Φίλος Μαλιστα.
Από το πρωί ρωτάω πόσους απο αυτούς που χαστούκισαν την Νέα Δημοκρατία και η πολιτική της ΠΗΡΕ το Πασοκ ;
Βρε παιδιά αφου δεν ξερετε ποσους πήρε πως ξέρετε οτι ανέκαμψε
Γράφει και άλλο ωραίο ο φίλος
Όπως οτι Τσουκάτοι υπάρχουν και θα υπάρχουν, το ζητούμενο είναι αν τα κόμματα τους απομονώνουν και τους αποβάλουν. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ αυτό έκανε τους απομόνωσε;
και έφερε Νέα στελέχη στις Κυκλάδες και δεν έχει πλέον παλαιοκομματική λειτουργία.
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΝΕΒΗΚΕ

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τον Βρούτση κι ελάτε να βοηθήσουμε τα στελέχη του αύριο. Ο Ιάκωβος Γιακουμής θα δώσει την νέα πνοή στο ΠΑΣΟΚ της Νάξου και των Κυκλάδων. Μην γυρνάτε στις αποτυχημένες υποψηφιότητες του χθές. Κι αν ο Ιάκωβος δεν σας αρέσει υπάρχει και ο Πρωτονοτάριος. Αν δεν τους ξέρετε ρωτήστε να μάθετε. Αφήστε τους Άγγλους τους Γάλλους και τους Γερμανούς και προχωρήστε μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι είναι αυτοί και γιατί είνια καλύτεροι απ' τους άλλους; έχουν κάπου δοκιμαστεί;

Ανώνυμος είπε...

Είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες και αυτό είναι σημαντικό προσόν 'ετσι όπως έχει καταντήσει η πολιτική, που έχει γίνει επάγγελμα και ασκείται κυρίως από ανεπαρκείς και ανάξιους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τους ξέρω τους ανθρώπους. Το ότι είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες είναι θετικό. Το ότι επέλεξαν το ΠΑΣΟΚ για να ανέλθουν στην πολιτική σκηνή και δεν δημιούργησαν δικό τους ανεξάρτητο σχηματισμό....είναι ύποπτο. Και μόνο με το να δεχθείς να είσαι κάτω από κάποιο από τα πολλά κόμματα δείχνει κάτι. Το λιγότερο δείχνει ότι θες να εκμεταλλευθείς τον "Πράσινο Ήλιο" από άποψη marketing. Εμένα λοιπόν μου τέτοιοι τύποι μου μοιάζουν ότι απλώς θέλουν να πετύχουν σαν επαγγελματίες ΚΑΙ στην πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ οι άλλοι δεν είναι πετυχημένοι επαγγελματίες!!
Και καλά αυτοί θέλουν όπως φαίνεται να είναι υποψήφιοι για βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ τους θέλει; τους υποσχέθηκε δηλαδή ο Πρόεδρος ή ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ότι θα είναι υποψήφιοι; Και ποιοι θα κοπούν για να μπουν αυτοί; Ο Ρήγας; ο Καπίρης; ο Παπαμανώλης; η Νταλάρα; ο Ραγκούσης (αν θελήσει να βάλει στις Κυκλάδες); ο Ανωμερίτης που κατοικοεδρεύει στη Νάξο; Ποιοί από όλους αυτούς;
Στην Ελλάδα είσαι ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Τον Γιακουμή και τον Πρωτονοτάριο τους ξέρει η μάνα τους, αν τους μάθει και ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους έχουν όλα τα προσόντα για να σταδιοδρομήσουν στο ΠΑΣΟΚ.
"Μάθαν οτι .... πλακώσανε κι οι γύφτοι"

Ανώνυμος είπε...

ποσους ηξερε μονο η μανα τους το 1981 που ενας κατσιφαρας τους γνωρισε με το θυρωρο και τον ιδιοκτητη της πολυκατοικιας(αλλη πολυκατοικια αυτη και οχι του καρατζαφερη-γεμισαμε μπετα και ντουβαρια). Αυτους τωρα ουτε η μανα τους δε τους ξερει, γιατι καθενας κρινεται με το εργο και τη συμπεριφορα του.

Ανώνυμος είπε...

κανένας δεν γεννιέται ΚΑΠΟΙΟΣ με εξαίρεση ορισμένους από γνωστά πολιτικά τζάκια, όλοι οι άλλοι γεννιούνται άγνωστοι.

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ σύντροφε, ΟΛΟΙ κάποιοι γεννιόμαστε και με αυτή την πεποίθηση διεκδικούμε τον ρόλο μας στον στίβο της ζωής. Αλλά σίγουρα για να διεκδικήσουμε αξιώματα και έδρες πρέπει να έχουμε κάποια αναγνωρισιμότητα στον κοινωνικό μας περίγυρο. Η άνοδος είναι βαθμιαία, διαφορετικά η χαράδρα της αποτυχίας θα μας κλείσει στον κόρφο της.

Ανώνυμος είπε...

Η αντίληψη περί "κάποιων" και περί "τζακιών" δεν ταιριάζει σε ένα κίνημα όπως το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα,εγώ προσωπικά πιστεύω στα ΤΖΑΚΙΑ και στους ΚΑΠΟΙΟΥΣ που έχοντας ένα όνομα και μία παράδοση να τιμήσουν διατηρούν κάποιους ενδοιασμούς. Αντίθετα με τρομάζουν οι περιπτώσεις του "υιού του αγωγιάτη" και "της αεροσυνοδού" που μη έχοντας τίποτα να χάσουν ορμήσανε στον ταμπλά με τα κουλούρια με τις γνωστές συνέπειες.

Ανώνυμος είπε...

λάθος κάνετε κι οι δυο τελευταίοι ο άνθρωπος μπορεί να γεννιέται με κάποιες έμφυτες ικανότητες, αλλά δεν έχει την "σφραγίδα της δωρεάς". Οι πραγματικοί ηγέτες που τράβηξαν μπροστά την κοινωνία και την ιστορία δεν ήταν τα διάφορα βουτυρόπεδα των διάφορων...τζακιών. Ο Βενιζέλος ήταν ένα χωριατόπεδο, ο Μαρίνος Αντύπας ένας δασκαλάκος, ο Μανώλης Γλέζος ένα χωριατόπαιδο γιος μιας δασκάλας, ο Νικηφόρος Μανδηλαράς γιος ενός σμυριγλά και πάει λέγοντας. Να μη μιλ΄σουμε για Μαρξ, Λένιν, Τσε Γκεβάρα κ.λ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ....
Καλά, αλλά τι σχέση έχει ο Μανδηλαράς με τον Μαρξ,ή τον Τσέ αγαπητέ???!!!.
Είπαμε η αμετροέπεια να έχει τα όριά της. Η μήπως φαντάζεσαι πως κάπου στην μακρινή Αργεντινή έφηβοι στολίζουν τα δωμάτιά τους με φωτογραφίες του αδικοχαμένου Νικηφόρου?
ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Λίγος σεβασμός στους ήρωες και μάρτυρες δεν βλάφτει, ανόητε.

Ανώνυμος είπε...

Αλίμονο σε όσους έχουν ανάγκη από ήρωες

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαρξ και ο Τσε, που αναφέρει κάποιος πιο πάνω, ήταν από...τζάκια, από πλούσια σπίτια, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να χαράξουν το δικό τους δρόμο στην επαναστατική σκέψη και πράξη και να σημαδέψουν την ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Και θα προσθέσω επίσης πως ο γέρο-Κάρολος είχε την πολυτέλεια να τον τρέφει εκείνος ο καπιταλιστής που τον έλεγαν Έγκελς.
Αλλά και στα εγχώρια, η πλέον σεβαστή μορφή της αριστεράς ήταν ο Ηλίας Ηλιού, ένας αστός στην καταγωγή και στην αγωγή.
Αντίθετα οι τσαγκαράδες της ηγεσίας του Κ.Κ.Ε. έφεραν το κίνημα εκεί που βρίσκεται.

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανώνυμο 8.20 π.μ.
Όποιος δεν σέβεται δεν είναι ανόητος.
Ασεβής είναι αστοιχείωτε.

Ανώνυμος είπε...

έλα ρε γλωσσολόγε. Ο συγκεκριμένος είναι ανόητος.
Οι πρωτοπόροι στην ιστορία, πολιτικοί, θεωρητικοί, στρατιωτικοί,επαναστάτες δεν ήταν από πολιτικά τζάκια, απλά παιδιά του λαού ήταν, αγωνιστές της ζωής και της κοινωνίας. Αν ξέφυγε και κανένας, π.χ. Ανδρέας Παπανδρέου, αυτό δεν αναιρεί τον κανόνα.
Ο Γ. Παπανδρέου είχε πει για τον Σοφοκλή Βενιζέλο ότι είναι "αχθοφόρος μεγάλου ονόματος" και "μικρός υιός μεγάλου πατρός".

Ανώνυμος είπε...

Ρε καρντάσια μήπως παρασυρθήκαμε?
Για δείτε τον τίτλο της αρχικής ανάρτησης, έχει καμία σχέση με όλα αυτά που λέγονται για τζάκια και μαγκάλια?!?!?
Μην χαλάτε τις καρδιές σας, όλοι δικοί μας είμαστε, και όλοι για την Νάξο μας πονάμε.
Αφήστε τους ψευτοεγωισμούς και τις μωροφιλοδοξίες.
Άντε και καλό καλοκαίρι

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

λάθος κάνετε κι οι δυο τελευταίοι ο άνθρωπος μπορεί να γεννιέται με κάποιες έμφυτες ικανότητες, αλλά δεν έχει την "σφραγίδα της δωρεάς". Οι πραγματικοί ηγέτες που τράβηξαν μπροστά την κοινωνία και την ιστορία δεν ήταν τα διάφορα βουτυρόπεδα των διάφορων...τζακιών. Ο Βενιζέλος ήταν ένα χωριατόπεδο, ο Μαρίνος Αντύπας ένας δασκαλάκος, ο Μανώλης Γλέζος ένα χωριατόπαιδο γιος μιας δασκάλας, ο Νικηφόρος Μανδηλαράς γιος ενός σμυριγλά και πάει λέγοντας και ο Γιακουμης γιος κτηστη . Να μη μιλ΄σουμε για Μαρξ, Λένιν, Τσε Γκεβάρα κ.λ.