Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Σύλλογος Κορωνίδας: Ο μεγάλος απών του χωριού του


Φέτος η Νάξος πλημμύρισε από κόσμο αλλά και από πολυποίκιλες πολιτιστικές δράσεις φορέων και Συλλόγων.


Ο μοναδικός Σύλλογος που έλαμψε δια της απουσίας του ήταν ο Σύλλογος Κορωνίδας.


Όπως μας ενημέρωσαν μάλιστα λειτούργησε και αρνητικά σε τοπικές πρωτοβουλίες που είχαν ο Αθλητικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών.


Είναι κρίμα για ένα ιστορικό χωριό που αναπτύσσονται διάσπαρτες πολιτιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες, ο Σύλλογος Κορωνίδας να εμφανίζεται να αγνοεί τους τοπικούς φορείς, την ιστορία και τις ανάγκες του χωριού.


Ανεξάρτητα, αν διακατέχεται από έλλειψη, είτε ιστορικής μνήμης είτε από διάθεση για δράση, είτε ακόμα χειρότερα αν πρόκειται για συνειδητή επιλογή, αποτελεί μελανή σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου να εμφανίζεται ως ο μεγάλος απών…


Φαίνεται η ιστορία 100 χρόνων του Συλλόγου Κορωνίδας αποτελεί μεγάλο βάρος για τις πλάτες ή τις επιδιώξεις ορισμένων.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΑΣ.
ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ, ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΡΥΨΕΙ. ΑΡΑΓΕ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΕΛΕΥΣΗ? ΠΟΥ ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ?
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ, ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΩΜΙΑΚΙΤΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΞΙΩΝ ΤΗΑ ΑΘΗΝΑΣ. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Πώς, έκανε τραπέζι στον Βρούτση. Μην το ξεχνάμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σύλλογος του Επίτιμου νέκρωσε τελείως, ούτε ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ, ούτε ΑΓΙΑ, ούτε βεγγαλικά, ούτε πολεμικά πλοία. Κουράστηκαν οι άνθρωποι και στους δυο Συλλόγους, γέρασαν, αλλά μυαλό δεν έβαλαν. Η καρέκλες τους αρέσουν, γιατί άραγε;
Να ένα ερώτημα αναπάντητο.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητοί φίλοι,θα εκφράσω μια διαφορετική άποψη.Σε κάθε συλλογική δράση η ηγεσία,είναι η μηχανή που τραβάει μπροστά αλλά είναι απαραίτητα και τα βαγόνια κλπ,κλπ.
Σήμερα σε μιά εποχή απόλυτα ατομικοκεντρική οι συλλογικότητες "έχουν πρόβλημα". Σε αύτο το πλαίσιο την "απαξία του συλλόγου" την μοιράζοντε,Η ηγεσία,τα μέλη και οι συνοδοιπόροι.
Είναι γεγονός ή όχι? ότι σε κάθε εκλογική διαδικασία με το ζόρι συμπληρώνεται ο αρηθμός των υποψηφίων.
Ηθελημένα ή οχι,αδίκως πετροβολάτε τους συγκεκριμένους ανθρώπους,οι οποίοι κατά το παρελθόν αλλά και στο παρόν έχουν έργο,και όχι λόγια,να επιδείξουν.
Εξάλου δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση ή αντίστοιχο παράδειγμα να γίνει σύγκριση επί του έργου .
Η στείρα αντιπολίτευση και μάλιστα "ανώνυμη" είναι εύκολο πράγμα.
ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ.
Κάτι πρέπει να κάνετε με το όνμα του ιστιότοπου το Α- ΝΑΞΙΟΣ αδικεί τους ομολογουμένως ποιοτικούς συμετέχοντες και σχολιαστές.
Ο ουτοπιστής.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν κάνει κάτι οι συγκεκριμένοι για να προσελκύσουν κάποιο κόσμο; Όχι. Θα έλεγα το αντίθετο. Επομένως έχουν ευθύνες.

Prevenios είπε...

Γιάννης Δ. Πρεβενιός(Καθηγητής Μουσικής)
Το πρόβλημα σε αυτό το site είναι ότι οι ανώνυμοι κρίνουν τους επώνυμους οι οποίοι δεν λέμε ότι πράττουν πάντα σωστά αλλά ο κάθε ανώνυμος πέρα από την κριτική αυτός ο ίδιος τι κάνει για να βελτιωθεί η κατάσταση που κρίνει πολλές φορές κακοπροαίρετα;
Για μένα η ανωνυμία κρύβει δειλία και δεν πρέπει πολλές φορές να την παίρνουμε στα σοβαρά. Ας μου εξηγήσει κάποιος τι εξυπηρετεί η ανωνυμία;;;

Ανώνυμος είπε...

Η ανωνυμία είναι βασικός κανόνας των blog. Δεν θα υπήρχε αυτή η άνθιση των blog αν δεν είχαν ανωνυμία. Και ποια είναι η διαφορα κύριε Πρεβενιέ; Το videaki με τον μακαρίτη τον Λώλο να τρώει και την μακαρίτισσα την Πορδομαρία να είναι βυθισμένη στο Αλτσχάιμερ, το ανέβασε στο blog σου ....αξιοπρεπής επώνυμος και όχι ....αναξιοπρεπής ανώνυμος.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
a-naxios.blogspot.com είπε...

Κύριε Πρεβενιέ,

Καλά όσα υποστηρίζεις, για σκέψου το λίγο παραπέρα. Οι εξουσίες μας θέλουν επώνυμους, φωτογραφημένους, με DNA κλπ. Και ξέρεις γιατί, για να είμαστε ευάλωτοι και του χεριού τους. Έτσι είναι και πολύ απλά τα πράγματα. Το κατεστημένο έχει τις υπεράκτιες εταιρίες τις ανώνυμες για τις νόμιμες και ηθικές δράσεις του. Η επωνυμία σε σκληρές εξουσίες δεν είναι μαγκιά είναι βλακεία.
Ο λόγος είναι η δύναμη, εν αρχή είν ο λόγος,δεν μπορεί και δεν πρέπει να ελέγχεται. Βέβαια μιλάμε για πολιτικό λόγο και όχι για λόγο που μπορεί να φτάνει τα όρια του ποινικού νόμου.
Επειδή διαθέτεις και Blog μπορείς να καταλάβεις την παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για έλεγχο και φίμωση των Blogs.

Εμείς πάντως σε έχουμε συμπεριλάβει στη λίστα μας και σε έχουμε προτείνει στους φίλους μας πράγμα που ελπίζουμε να κάνεις κι εσύ

Prevenios είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε δεν ισοπεδώνω την ανωνυμία ούτε ισχυρίζομαι ότι αυτά που λέτε και γράφετε δεν είναι σωστά.
Απλά πιστεύω ότι η επωνυμία ίσως βοηθάει περισσότερο στο να πιεστούν καταστάσεις και πρόσωπα για να διορθώσουν τα σφάλματα και τις παραλείψεις τους.
Εγώ παρακολουθώ το blog σας και πραγματικά γράφονται μεγάλες αλήθειες και εφόσον μου το επιτρέπετε θα βάλω την διεύθυνση σας στους συνδέσμους του www.komiaki.ning.com και σας ευχαριστώ που μας προτείνετε στους φίλους σας.
Το site αυτό το δημιούργησα με ανοιχτές συμμετοχές μελών και με απώτερο σκοπό να μαζέψουμε υλικό φωτογραφίες, βίντεο, ιστορίες, χωρατά και ότι άλλο θα μπορούσε να μείνει στα παιδιά μας για να μη χαθούν πολιτιστικά, παραδοσιακά και ιστορικά στοιχεία του αγαπημένου μας χωριού μέσα στην λαίλαπα της σύγχρονης εποχής στην οποία τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί δεν υπάρχει πλέον ούτε ιερό ούτε όσιο.
Για το θέμα του βίντεο το ανέβασε κάποιος επώνυμος συγχωριανός μας. Τα πρόσωπα αυτά εμείς τα ζήσαμε έτσι όπως τα είδαμε στο βίντεο και γι αυτό μπορεί να μην το είδαμε με την αισθητική του θεατή που τα βλέπει πρώτη φορά.
Μάλιστα όταν κάποιος ανώνυμος επισκέπτης του site έθιξε το θέμα επειδή η θέση μου ήταν δύσκολη και για να μη κατηγορηθώ για λογοκρισία το έβαλα σε μια μορφή ψηφοφορίας στα μέλη του site και πρόλαβαν πριν το αποσύρει το μέλος που το ανέβασε και κάποιοι ψήφησαν 4 ναι στο να παραμείνει γιατί δεν προσβάλει την αισθητική τους.
Η δική μου καθαρά προσωπική γνώμη είναι ότι επειδή έζησα τους συγκεκριμένους ανθρώπους και τους αγαπούσα τώρα με το να κατεβεί το βίντεο προσπαθώ να τους διαγράψω από την μνήμη μου απορρίπτοντας τους επειδή έτυχε να είναι άτομα με ειδικές ανάγκες.
Σέβομαι όμως την επιθυμία και την ενέργεια του μέλους που την ανέβασε όπως θα σεβόμουνα και το να μου έλεγε κάποιος συγγενής τον εικονιζόμενων την άρνηση του στο να είναι στο διαδίκτυο το συγκεκριμένο βίντεο.(τότε θα το κατέβαζα με δική μου πρωτοβουλία και ευθύνη).
Πάντως θέλω να πιστέψεις ότι δεν υπήρχε κάποιος δόλος εκ μέρους μου και φυσικά ούτε του μέλος που το ανέβασε.
Ζητώ συγνώμη που πλάτειασα και ίσως κούρασα τελειώνοντας όμως θέλω να πω ότι διάβασα με ενδιαφέρον την άποψη σου για την ανωνυμία και κάποια στιγμή θα ήθελα να συζητήσουμε και την δική μου πάνω στο θέμα αυτό.

Σε ευχαριστώ πολύ
Γιάννης Δ. Πρεβενιός
Καθηγητής Μουσικής

Ανώνυμος είπε...

Ο συγκεκριμένος που ανέβασε το video με τον Λώλο κ.λ. που στη συνέχεια το κατέβασε, έγραφε γισ καιρό ανώνυμα το άρθρο της "Κορωνίδας" "ετσά ιατί που λες" και έχει συκοφαντήσει από εκεί διάφορους συγχωριανούς.
Γιάννη Πρεβενιέ, πρέπει να παραδεχτείς ότι ήταν λάθος το ανέβασμα αυτού του video.
Η ΘΎΜΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΆ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥς ΤΙΜΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.
ΤΟ VIDEO ΑΥΤΟ ΕΔΕΙΧΝΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ.

Prevenios είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε το σωστό και το λάθος είναι πολλές φορές πολύ κοντά το θέμα είναι να μην πυροβολούμε την άποψη του άλλου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να την ασπαστούμε … απλά να την σεβόμαστε.
Εγώ πραγματικά βρέθηκα σε δύσκολη θέση από την στιγμή που κάποιος έστω και ανώνυμος επισκέπτης εξέφρασε την αντίρρηση του και για αυτό ζήτησα και την γνώμη των άλλων μελών.
Επειδή το ζητούμενο φαντάζομαι δεν είναι η δική μου συγνώμη την οποία την ζητάω από όλους όσους ενοχλήθηκαν αλλά και από εσένα προσωπικά αλλά πες μου τι θα έλεγαν κάποιοι αν το κατέβαζα αυθαίρετα και τι θα έπρεπε να πω στα μέλη του site που ανώνυμα ψήφησαν ότι δεν τους ενοχλεί.
Τώρα για τα υπόλοιπα που αναφέρεις για το συγκεκριμένο μέλος ότι έγραφε για καιρό ανώνυμα το άρθρο της "Κορωνίδας" "ετσά ιατί που λες" και είχε συκοφαντήσει από εκεί διάφορους συγχωριανούς εγώ δεν το ξέρω και δεν μπορώ να πάρω θέση αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αν αυτό έχει συμβεί επιβεβαιώνει την θέση μου ότι η ανωνυμία πολλές φορές μπορεί να σε κάνει να παρεκτρέπεσαι.

Να ξέρεις πέρα από τον σύνδεσμο του blog Α-Ναξιος που έβαλα ήδη στο www.komiaki.ning.com και στην αρχική σελίδα έχω βάλει σε σύνδεσμο και αυτή μας την ενδιαφέρουσα συνομιλία (αν έχεις αντίρρηση σε παρακαλώ γράψε μου το) για να την διαβάσουν και όσα μέλη του site το επιθυμούν.
Και πάλι σε ευχαριστώ για την επικοινωνία μας.

Γιάννης Δ. Πρεβενιός
Καθηγητής Μουσικής

Ανώνυμος είπε...

το όνομα αυτού του κυρίου ηταν γνωστό στο Δ.Σ. του Συλλόγου και στη Συντακτική Επιτροπή της "Κορωνίδας" και αυτοί τον είχαν επιλέξει. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ.