Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Στην εποχή της αγνότητας

Ήταν κάποτε μια κοινωνία που λειτουργούσε κυριολεκτικά ανθρώπινα, ήταν Κοινωνία.

Τα μέλη της με ειδικές ανάγκες ήταν ενσωματωμένα και χωρίς διακρίσεις στη μικρή κοινωνία και οι ηλικιωμένοι μπορούσαν να πεθαίνουν στα σπίτια τους με τη φροντίδα των δικών τους ανθρώπων.

Αυτή ήταν η εποχή της Αγνότητας και η προηγούμενη ανάρτησή μας αυτό ήθελε να αναδείξει.

Ο σημερινός δήθεν αστικός καθωσπρεπισμός με τα κολαστήρια ανθρώπινων ψυχών, που οι ηλικιωμένοι θεωρούνται βάρος και στην οικογένεια και στο δείκτη της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας τους, προφανώς δεν συνθέτουν ανθρώπινη κοινωνία.

Επιγραμματικά, πρόοδος και εξέλιξη με διακρίσεις και χωρίς ανθρώπινο πρόσωπο απλά δεν υπάρχει.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AMPELOFILOSOFIES
TA PROSOPIKA DEDOMENA PARABIASTHKAN KAI APO SENA XRHSTO KAI APO TON PREBENIO KAI APO TON G.A.KRHTIKO

Γνωστοί παρότι ανώνυμοι είπε...

Κανένα επιχείρημα, και μια και μιλάς για προσωπικά δεδομένα, αναφέρεις ονόματα χωρίς να λες το δικό σου. Το να πάρεις κάποιον στο δρόμο δεν παραβιάζει κανένα προσωπικό δεδομένο, εκτός αν απαιτεί αμοιβή. Αλλά δεν θέλω να σκεφτώ πως παραβιάζονται στα καφενεία και πως ανακατεύονται και έχουν γνώμη για όλες τις οικογένειες χώρια του τι τραβάει κάποιος που έχει ένα τόσο δα προβλημα... Ξαφνικά κάποιοι έγιναν political correct εκ του ασφαλούς...

Ανώνυμος είπε...

Τα δυο ονόματα είναι γραμμένα στο blog.
Μπα ποιος σου είπε ότι έχεις το δικαίωμα να βιντεοσκοπείς κάποιον στον δρόμο σε μια προσωπική του στιγμή και στη συνέχεια να τον ανεβάζεις στο διαδίκτυο; Ωραία άποψη έχεις για τα προσωπικά δεδομένα, φασίζουσα άποψη!
Ποιον ρωτήσατε επί τέλους που δείχνετε τη γιαγιά μου άρρωστη;

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=6YN72ZsADhg

να ρε κοτσονάτοι γέροι !!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι χαρακτηρισμοί προφανώς αφορούν στον εαυτό σου. Ο Νόμος 2472, που δεν ξέρω πως τον αξιολογείς ρυθμίζει αυτά που δεν ξέρεις ποιος μου είπε... Και εμείς δεν δείχνουμε τίποτα για να σου πάρουμε την άδεια

Ανώνυμος είπε...

Ατυχές bloΓκάρισμα !!!
Η ανάρτηση του συγκεκριμένου βιντεο χωρίς την προηγούμενη συμφωνία,των συγγενών,των προσώπων που προταγωνιστούν,είναι τουλάχιστον ατυχής και απαράδεκτη.
Ανεξάρτητα απο τις όποιες προθέσεις έγινε "ΠΑΤΑΤΑ" γ'αυτό και υπάρχει η συγνώμη αν και αυτή δεν είναι πάντα αρκετή.Οσο για το πνεύμα και το γράμμα του νόμου,το νόμιμο δεν είναι και ηθικό όλες τις φορές.
Ο ουτοπιστής αναγνώστης..

Ανώνυμος είπε...

Σκόπιμη ή όχι η "παρανόηση" περί νομίμότητας ή μη, ολίγον από τη μόδα Πελέκη - Βουλγαράκη νόμιμον και ηθικόν να λες κουλτούρες, και λίγη φευγάτη ουτοπία, για την ωφέλιμη ουσία κουβέντα. Δεν μπορεί τίποτα θετικό να μη βλέπει κανείς (όσο και αν δεν το θέλει...). Πασίγνωστη και μη εξαιρετέα στάση. Για την ηθική να μη μιλάμε. Να την διαθέτουμε και να την εξελίσουμε... Εξάλλου φαίνεται...
Αιχμηροί και μάλιστα με στυλ και όχι με πατατογκαρίσματα μπορεί να γίνονται πολλοί

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε κατανοώ την ανάκγη σου να απολογηθείς.
θα'θελες να μας πείς σε ποιά "ωφέλιμη
ουσία" αναφέρεσε,που υπάρχει ουσία ? και για ποιόν είναι ωφέλιμη ?
Για την"εξελίξιμη ηθική" τι να πεί κανένας,θα ενοείς μια ηθική λάστιχο να μας τεριάζει γάντι.
Όσο για τα πατατογκαρίσματα, καλύτερα να λές γι'αυτά παρά να τα κάνεις. ΟΥΤΟΠΙΣΤΗΣ... ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΣ ?