Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

οι υποψήφιοι του ΚΚΕ


Για όλη την Ελλάδα κάντε κλικ ΕΔΩ

Στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαύρα χάλια σύντροφοι. Στο νομό μας είναι μόνο μια γυναίκα υποψήφια, ενώ σε όλη τη χώρα είναι το 1/3 των υποψηφίων γυναίκες. Όσο για την κοινωνική σύνθεση, που τόσο μας έχει ζαλίσει τα ούμπαλα το ΚΚΕ, τι να πεις. Ενώ πανελλαδικά έχει 4,7% συνταξιούχους στα ψηφοδέλτια, στις Κυκλάδες οι συνταξιούχοι υποψήφιοι αποτελούν το 40%!!!
Άραγε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ απεικονίζει την κοινωνική σύνθεση του νομού; Αστειεύεστε. Έχουμε σε τέτοιο ποσοστό συνταξιούχους; Αλίμονο. Πού είναι οι εργαζόμενοι; Και αυτό δεν είναι ένα στοιχείο της κρίσης πολιτικής εκπροσώπησης που έχει η χώρα;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σημαντικό που υπάρχουν δύο συνδικαΛΗΣΤΕΣ. Πόσο ιδρώτα έχουν χύσει εργαζόμενοι αυτοί οι παρείσακτοι της εργασίας;

Ανώνυμος είπε...

Ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, με την ψήφιση πέντε βασικών νομοσχεδίων στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου

Η φορολογική δικαιοσύνη, η ενίσχυση των μικρομεσαίων και των μισθωτών, η δημιουργία ενός σταθερού και ευνομούμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η προστασία των δανειοληπτών περιλαμβάνονται στις εξαγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγές στις Πανελλήνιες εξετάσεις, κατάργηση του ΕΤΑΚ, ενιαία φορολόγηση όλων των εισοδημάτων και επαναφορά του φόρου κληρονομίας. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι θα «ανοίξει» το ασφαλιστικό τον πρώτο χρόνο ανάληψης της εξουσίας και ότι θα δώσει έμφαση στην «πράσινη» ανάπτυξη και στην ευρυζωνικότητα. Αναφερόμενος στο κόστος των σχεδίων αυτών, ο κ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το ερώτημα πού θα βρούμε τα λεφτά απαντιέται με το ερώτημα πού πάνε τα λεφτά»

Μιλώντας από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Παπανδρέου ανέλυσε τα σχέδιά του για την οικονομία, ξεδιπλώνοντας τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα εφαρμόσει με την ανάληψη της εξουσίας.

«Είναι η ώρα των αποφάσεων. Η οικονομία χρειάζεται αποφάσεις. Η χώρα χρειάζεται αποφάσεις. Όχι προφάσεις που δικαιολογούν το αδιέξοδο», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου στην αρχή της ομιλίας του.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτές οι αποφάσεις είναι αναγκαίες για ένα κράτος ευνομίας, δικαιοσύνης και ασφάλειας.

«Δεν οραματίζομαι το ανέφικτο, αλλά το αυτονόητο που δικαιούται ο ελληνικός λαός», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις για την χώρα και την κοινωνία:

«Μία αντίληψη που μιλά για περικοπές - και μία που μιλά για επενδύσεις. Μία που μιλά για συρρίκνωση, και μία για επενδύσεις. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα αστείρευτων δυνατοτήτων και έχει αποδείξει ότι ξέρει να τις αξιοποιεί για το καλό της χώρας».

«Στην οικονομία, εφαρμόζουμε άμεσα σχέδιο 100 ημερών», για τη στήριξη της αγοράς και των εισοδημάτων, συνέχισε, λέγοντας ότι θα κατατεθούν πέντε νομοσχέδια στις πρώτες 100 ημέρες της νέας διακυβέρνησης. Στο κράτος, «εφαρμόζουμε άμεσα μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη ριζική αντίθεση του στις εξαγγελίες του κ. Καραμανλή για το «πάγωμα» μισθών και συντάξεων» και είπε ότι αυτό το μέτρο μαζί με τη «συνεχή φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη» οξύνουν και βαθαίνουν την ύφεση και τελικά οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόβλημα.

«Το ερώτημα πού θα βρούμε τα λεφτά απαντιέται με το ερώτημα πού πάνε τα λεφτά» είπε.

Ακόμα, υποσχέθηκε να βάλει τέλος στα καρτέλ, προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας παρακολούθησης της αγοράς, άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, την κατάργηση των stages και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανοίξει το Ασφαλιστικό, με εκτενή διάλογο με όλους τους κοινωνικούς εταίρους.

Ανώνυμος είπε...

Σχέδιο 100 ημερών στην οικονομία

Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

1) Στήριξη του εισοδήματος για λόγους κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.

2) Αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

3) Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προγράμματα κοινωνικής εργασίας.

4) «Νοικοκύρεμα» στα δημόσια οικονομικά, με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.

Το σύνολο των μέτρων αυτών θα έχει τεθεί σε εφαρμογή εντός των πρώτων 100 ημερών, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και ιεράρχηση προτεραιοτήτων, με την ψήφιση συγκεκριμένων νομοσχεδίων που ταυτόχρονα βάζουν τα θεμέλια για την ανασυγκρότηση της χώρας, την επάνοδο σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας κυβέρνησης, σημείωσε, θα κατατεθεί στη Βουλή και στην ΕΕ ένα νέο τριετές αξιόπιστο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα στοχεύει στην ανάκτηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας και τη δημοσιονομική ανασυγκρότηση.

Για το σύνολο της τετραετίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι να δημιουργηθεί νέος πλούτος μέσα από την «πράσινη ανάπτυξη», προστιθέμενη αξία στη χώρα, για να μπορέσει να γίνει πράξη ο στόχος της δίκαιης αναδιανομής στη βάση ενός ολοένα και μεγαλύτερου εθνικού εισοδήματος.

«Βαθιές τομές» στο κράτος

«Οι βαθιές τομές στο κράτος είναι η δεύτερη μεγάλη προτεραιότητα του Σχεδίου Εθνικής Ανάτασης», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. Το δεύτερο μέτωπο των 100 πρώτων ημερών είναι η λήψη άμεσων μέτρων αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς, το κράτος και το πολιτικό σύστημα, υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στα «άμεσα μέτρα» για την θωράκιση της αυτονομίας της πολιτικής και τη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο δαπανάται κάθε ευρώ, όπως ένας νέος εκλογικός νόμος, η διαφάνεια στη χρηματοδότηση της πολιτικής και στα δημόσια έργα και προμήθειες, η αναβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση, η ενίσχυση του ΑΣΕΠ και η ριζική αποκέντρωση.

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι κάθε πολιτική και κάθε ενέργεια του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση «θα διέπεται από αξιοκρατία, διαφάνεια, ποιότητα, συμμετοχή, αξιολόγηση και λογοδοσία».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και επιλογών», την πίστη του «στις δυνάμεις του κάθε Έλληνα και Ελληνίδας» και τη δέσμευσή του «να προχωρήσουμε όλοι μαζί τις μεγάλες τομές και αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».

Ανώνυμος είπε...

Το εμπεδώσαμε αλλά δεν θα πάρουμε.

Ανώνυμος είπε...

Το Μ-Λ ΚΚΕ κατεβαίναι και στις Κυκλάδες. Υποψήφιος ο ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ. Γιατί δεν τους γράφετε όλους και κάνετε διακρίσεις;