Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ο δυσάρεστος είναι μόνο δυσάρεστος και ποτέ χρήσιμος. . Διαφορετικά πρόκειται για παραλογισμό…


Ζούμε την πλήρη απαξίωση, όχι μόνο των εργαζόμενων, αλλά και της κοινής λογικής όταν, με μαζική πλύση εγκεφάλου, επιχειρείται να αναδειχτεί ως ύψιστη πολιτική ανδρεία και υπευθυνότητα η θέση << ..δυσάρεστος αλλά χρήσιμος..>>.


Δεν μπορεί να είσαι χρήσιμος όταν:

- Μειώνεις μισθούς και συντάξεις
- Περιορίζεις κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα
- Καταργείς εργασιακά δικαιώματα
- Σκοτώνεις το όνειρο στη νέα γενιά



Όχι κύριοι, τέτοιες πολιτικές, ωμά και σκέτα, είναι μόνο δυσάρεστες και ποτέ χρήσιμες.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Dhladh o dysarestos gia to kefalaio den einai xrhsimos?

Ανώνυμος είπε...

Κάντε στην πάντα να περάσουν τα φιλολαϊκά μέτρα.
Τι λες ρε από πάνω;

Ανώνυμος είπε...

Έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές σχέσεις του Παπανδρέου με τους τραπεζίτες. Εκεί που μέχρι πριν από λίγους μήνες παραμύθιαζε τον κόσμο ότι θα βάλει μεγάλους φόρους στις τράπεζες και κατήγγειλε ότι «ο Καραμανλής χάρισε στους τραπεζίτες 28 δισεκατομμύρια ευρώ» με το πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας της οικονομίας, αποδεικνύεται τώρα ότι όχι μόνο δεν είναι απέναντι τους αλλά τους έχει συμβούλους επί οικονομικών θεμάτων στο ΠΑΣΟΚ! Το «ΒΗΜΑ» σήμερα παρουσιάζοντας «το οικονομικό επιτελείο του Γιώργου» αναφέρεται στον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλα, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Ν. Καραμούζη, τον αναπληρωτή διευθύνοντα της ίδιας τράπεζας Γκίκα Χαρδούβελη και το μεγαλοστέλεχος του ομίλου Λάτση Απ. Ταμβακάκη. Οι τρεις στους τέσσερις δηλαδή είναι του Λάτση και ο τέταρτος ο Σάλλας. Πώς τυχαίνει και οι προαναφερθέντες είχαν άμεση σχέση με το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων που τόσο πολύ έπληξε την κυβέρνηση πριν από δύο χρόνια, ε.. αυτό αποτελεί απλώς ... διαβολική σύμπτωση. Σημειώνουμε για όσους δεν θυμούνται ότι ο Παπανδρέου είχε συναντηθεί μαζί τους το περασμένο Φεβρουάριο και λίγες ημέρες αργότερα ο Καραμούζης της Eurobank είχε παραθέσει δείπνο στο σπίτι του στην Εκάλη και κάλεσε δεκαπέντε επιχειρηματίες για λογαριασμό του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Σε εκείνο το δείπνο που κρατήθηκε μυστικό και αποκαλύφθηκε μια εβδομάδα αργότερα μετά από σχετική ερώτηση που είχε υποβληθεί στον Παπακωνσταντίνου, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ φέρεται ότι είχε τάξει λαγούς με πετραχήλια στους ... υψηλούς συνδαιτυμόνες του και τώρα απροκάλυπτα βάζει στην Ιπποκράτους τους τραπεζίτες για να του φτιάξουν το οικονομικό πρόγραμμα. Το σχόλιο είναι από το parapolitika.gr. Θαυμάστε τους,αποθεώστε τους και τελικά φέρτε τους στην κυβέρνηση να μας σώσουν. Όξω π..... απ΄την παράγκα. Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΣΤΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 16/9/2001
…εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας (…) θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου. Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση, αν η χώρα πάει πίσω προς το γιο του άλλου. Το βασικό επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ’ όνομά του ενώνει. Εγώ δε δέχομαι να με ενώσει με κανέναν άλλο ένα όνομα (…). Ο Παπανδρέου, με συγχωρείτε που διαφωνώ τόσο πολύ με το συρμό, δεν είναι».
(Θ. Πάγκαλος, «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 16/9/2001)


Τα σχόλια δικά σας.Μανώλης εξ Απειράνθου

Ανώνυμος είπε...

1) ".Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές, όπως και όλοι οι Έλληνες, ξέρουν ότι οι μετοχές στο Χρηματιστήριο έχουν αξία." (Κ. Λαλιώτης, 9/6/99, προεκλογική περίοδος).

2) ".Η συντριπτική πλειοψηφία του ενός εκατομμυρίου επενδυτών. θα αναδείξουν με την ψήφο τους, με την ετυμηγορία τους το ΠΑΣΟΚ ως πρώτο κόμμα και θα δώσουν μια νέα νίκη στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι και θα είναι η εγγύηση για τα κεκτημένα τους, αλλά και για τις προσδοκίες τους." (Κ. Λαλιώτης, 9/6/99, προεκλογική περίοδος).

3) ".Το Χρηματιστήριο αποτελεί και ένα σημείο κοινωνικής αναφοράς, γιατί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν επενδύσει και επενδύουν στο Χρηματιστήριο." (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

4) ".Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά το 1993 μετέτρεψε το Χρηματιστήριο από περιθωριακό οικονομικό θεσμό σε μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας»." (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

5) ".Για τους επενδυτές δημιουργήθηκαν νέες ευκαιρίες τοποθέτησης των αποταμιεύσεών τους με υψηλή απόδοση." (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

6) ".Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές, όπως και όλοι οι Ελληνες, ξέρουν ότι οι μετοχές έχουν αξία γι' αυτό. θέλουν σταθερό πλαίσιο αναφοράς, με συνέχεια, με συνέπεια, με διασφαλίσεις." (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

7) ".Τα διλήμματα είναι υπαρκτά για όλους τους Έλληνες. Είναι υπαρκτά και για τους επενδυτές. όλοι γνωρίζουν σ' αυτές τις εκλογές τι διακυβεύεται." (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

8)".Η υγιής πορεία της οικονομίας επέτρεψε στο Χρηματιστήριο να αποκτήσει τη θέση που έχει και σε άλλες προηγμένες χώρες." (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

9) ".Η συντριπτική πλειοψηφία του ενός εκατομμυρίου επενδυτών. λέει ΝΑΙ στη σταθερότητα, στην ασφάλεια, στην ανάπτυξη. Όλοι αυτοί σκέφτονται, συγκρίνουν, αποφασίζουν και ψηφίζουν στις 13 Ιουνίου." (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

10) ".Είμαστε σίγουροι και αισιόδοξοι ότι και η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών ξέρουν ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι εγγύηση όλα αυτά τα χρόνια, τόσο για τα κεκτημένα τους, όσο και για τις προσδοκίες τους»." (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

Ανώνυμος είπε...

Έχετε όλοι απίστευτη πλάκα (για να μην το χαρακτηρίσω όπως θα ήθελα) που πιστεύτε πως όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες βολεμένοι καραγκιόζηδες θα σας φέρουν μια καλή μέρα. Δουλέψτε, τρέξτε, ξεσκιστήτε, τσακωθείτε, αυτοί θα είναι πάντα από πάνω και θα ζουν εις βάρος μας. Πράσινοι και Μπλε και Κόκκινοι. Καλά σας κάνουν. Δεν αξίζετε τίποτα καλύτερο.