Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Η πολιτική, ο Ιάκωβος και…οι Ιακωβίνοι


Εμείς το μόνο Ιάκωβο που ξέραμε μέχρι τώρα ήταν ο… μαθητής του Χριστού και ένας Γιακουμής απ’ το στρατό, όμως….

…απ’ ότι καταλάβαμε, Ιάκωβος είναι και ένας νέος , αξιόλογος Ναξιώτης, που άθελά του, έγινε ένας ιδιότυπος πολιτικός σάκος του μποξ για να τον χτυπούν α-δέξιοι δήθεν φίλοι του.

Επειδή ο κάθε Ιάκωβος μπορεί να γίνει το μέσον και ο στόχος μέσα από θανάσιμους εναγκαλισμούς αναγκαζόμαστε να κάνουμε αυτήν την αναφορά.


Όπως αναδείχθηκε από τους σχολιασμούς, ο πολιτικός λόγος και οι θεμιτές πολιτικές αντιθέσεις υποτάσσονται σ ένα στείρο κομματικό και απολίτικο ανταγωνισμό και καταλήγουν σε φαινόμενα ανθρωποθυσίας για τον εξαγνισμό και δήθεν δικαίωση των φθηνών κομματικών τους σκοπιμοτήτων.

Επειδή ο σκοπός ποτέ δεν αγιάζει τα μέσα αλλά ούτε και τα μέσα το σκοπό, οι θανάσιμοι φίλοι μετατρέπονται από …Ιακωβίνοι σε δυνάστες και της πολιτικής και των προσώπων.

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε !

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια
. Βάλατε το θέμα στη σωστή πολιτική του διάσταση.
Γι αυτό σας παρακολουθώ αφού έχετε κρίση, άποψη και σοβαρό πολιτικό προβληματισμό

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ναι ωραίες αοριστολογίες. Καλά το πάτε. Σε λίγο θα φτάσετε τον "ξύλινο" λόγο των πολιτικών που κοροιδεύατε σε παλιά ανάρτησή σας (http://a-naxios.blogspot.com/2009/09/blog-post_5575.html). Εγώ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ποιος είναι ο Ιακωβος, ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι παιχνίδια έχουν παιχτεί, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ από πού και ως πού μου τον χαρακτηρίζεις αξιόλογο (και το παρουσιάζεις σαν αδιαμφισβήτητο γεγονός - χαρακτηριστικό του). Κατά τα άλλα βέβαια....εσύ μου το έβαλες..."στη σωστή πολιτική του βάση". Αν είναι να τα λέτε μεταξύ σας, να γνωρίζετε από αλλού τα γεγονότα και να έρχεστε εδώ για να γράφετε αποφθεύγματα με τα οποία μάλιστα συμφωνείτε και μεταξύ σας και αληλλογλείφεστε, κλείστε το το μπουρδέλο και συναντηθείτε κάπου σαν ωραίο παρεάκι που είστε να φιλοσοφήσετε από κοντά την περίπτωση του κάθε "Ιάκωβου" και να "αλληλο-θαυμαστείτε". Αν όχι τότε γράψτε τι ακριβώς συμβαίνει, για να κρίνουμε και εμείς από μόνοι μας....
Διαφορετικά, αυτό λέγεται ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, και οι δύο από πάνω λέγονται αυλοκόλακες...
Άντε γιατί το έχετε παραξεφτυλίσει....

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα
Είμαι ναξιώτης, γνωρίζω τον κο Γιακουμή. Μου είναι μάλλον συμπαθής. Δεν είμαστε φίλοι, ίσως χαιρετηθούμε καμιά φορά. Αυτό είναι όλο.
Πράγματι κάτι που ξεκίνησε σαν αστείο, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, πήρε υπερβολικές διαστάσεις. Ομολογώ πως με κάποιες από τις αναρτήσεις γέλασα. Όχι κακοπροαίρετα. Το πράγμα όμως ξέφυγε μετά από ένα σημείο. Παράγινε. Βέβαια ο ίδιος ο κος Γιακουμής είναι συνυπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό. Επεδίωκε την δημοσιότητα. Και αυτό νομίζω πως πληρώνει. Εξετέθη πολύ και προκάλεσε. Αυτό πάντως επ ουδενί δεν δικαιολογεί τον κατασπαραγμό του.
Όσον αφορά την πολιτική του πορεία τώρα νομίζω πως και ο ίδιος δεν μπορεί ενδόμυχα να πίστευε πως θα είναι υποψήφιος. Έβαλε όμως την πρώτη πέτρα και αν δουλέψει μεθοδικά, και λίγο πιο σεμνά, ίσως τα καταφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι Απεραθίτης βέρος και όχι γιαλαντζί όπως ο τρίτος σχολιαστής.
Είπα το «εύγε» γιατί το ‘νοιωθα, επειδή εκράζανε τα όρνια επί δικαίων και αδίκων και αηδίασα.
Τώρα όση σχέση έχω με το μπλόγκι, τόση έχει το μυαλό του με το οτιδήποτε.
Καλά κασάδια.

Ανώνυμος είπε...

Ποια είαι η κομματική και κοινωνική δράση του κυρίου Γιακουμή, ώστε να διεκδικεί θέση σε ένα ψηφοδέλτιο και μάλιστα ενός μεγάλου κόμματος που έχει υπερπληθώρα στελεχών; Είμαι παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο χώρο των Ναξιωτών της ΑΘήνας και της Νάξου και δεν τον έχω ακούσει, ούτε τον έχω διαβάσει κάπου. Συνήθως η συμμετοχή κάποιου σε ένα ψηφοδέλτιο υποψήφιων βουλευτών προϋποθέτει ορισμένα στοιχειώδη πράγματα, τουλάχιστον αναγνωρισιμότητα η οποία προκύπτει από κάποια παρουσία, κάποια δράση κομματική, κοινωνική, πολιτική, επιστημονική κ.λπ. Δεν ξέρω αν είχε κάτι από αυτά ο κ. Γιακουμής.

Ανώνυμος είπε...

Αν συνεχίζατε την ποιητική σας αντιπαράθεση με κόσμιο τρόπο, θα ήταν όλα πολύ καλύτερα.
Πάντως κι εγώ συμφωνώ με τις συστάσεις του διαχειριστή.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ο Πασόκος των 5:36 ξέρεις την Τούντα που είναι στο ψηφοδέλτιο; Και ο Καπίρης τι έχει προσφέρει; Δε γαμιόμαστε λέω εγώ;
Γι΄αυτόν τον 3:55, δε ξέρει πώς λειτουργούν τα μπλογκ; Τα μπουρδέλα να τα ψάξει δίπλα του/

Ανώνυμος είπε...

- "θανάσιμους εναγκαλισμούς" (!!!!!)
- ο Ιάκωβος μπορεί να γίνει...ΚΑΙ μέσον...ΚΑΙ στόχος... (!!!!?????)
- φηνές κομματικές σκοπιμότητες (!!!!??? ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ?)

Όλα τα παραπάνω είναι Α Φ Η Ρ Η Μ Ε Ν Α, ΑΟΡΙΣΤΑ και ερμηνεύονται όπως αρέσουν στον ΚΑΘΕΝΑ.

Επομένως οι διαχειριστές πέραν του προφανούς "μη βαράτε τόσο τον Ιάκωβο" και "πάψτε να είστε τόσο κομματόσκυλα" δεν είπαν τίποτα παραπάνω, ενώ τα υπονοούμενα (πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου) μέσα από αυτόν τον δήθεν φιλοσοφημένο οίστρο ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ και μάλιστα μέσα σε προεκλογική περίοδο!
Και ξαναλέω: Εγώ δεν έχω άποψη για τη συγκεκριμένη υπόθεση του..."Ιακώβου". Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Οι διαχειριστές όμως οφείλουν να ΜΗ μου τον πλασσάρουν ως..."αξιόλογο" και μάλιστα χωρίς επιχειρήματα, ούτε να τον παρουσιάζουν "θύμα" και μάλιστα με φρασεολογία και ύφος που θυμίζουν ξύλινο πολιτικό λόγο όπως της ανάρτησης που προανέφερα στο προηγούμενο σχόλιό μου και που -υποτίθεται- ήταν ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ(http://a-naxios.blogspot.com/2009/09/blog-post_5575.html). Κοινώς οι διαχειριστές είναι κατά τη γνώμη μου είναι ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ στις απόψεις τους.

Ναι λοιπόν, δεν ήξερα ότι τα blog είναι για να μιλάτε μεταξύ σας όταν δεν μπορείτε να βρεθείτε από κοντά. Εγώ εδώ έμπαινα για να μάθω τίποτα για τη Νάξο και έτσι ξεκίνησε και αυτό το Blog: Να ενημερώνει για τη Νάξο. Αντ' αυτού οι διαχειριστές πλέον αρκούνται σε αναρτήσεις κουτσομπολίστικου ύφους, με "αμπελοφιλοσοφικό χαρακτήρα". Ταυτόχρονα έχουν δείξει κατά καιρούς διαθέσεις χειραγώγησης, ενώ η μετριοπάθεια που τους χαρακτήριζε παλιά, σιγά σιγά χάνεται από τις αναρτήσεις τους.

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ.
Αν θέλετε κύριοι διαχειριστές με ακούτε. Αν δε θέλετε, συνεχίστε να γράφετε για να τα διαβάζει ο...."βέρος" Απεραθίτης, ο οποίος -αν κρίνω από το επίπεδο του σχόλιου του- ήταν απόλυτα λογικό να θαυμάσει την ανάρτησή σας.

ΦΙΛΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΥΣΤΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Σας προτρέπω να σταματήσετε να μιλάτε για πολιτική και πολιτικούς των σχημάτων που σέρνονται δεξιά, αριστερά στο κέντρο και σύριζα με ΛΑΟΥΣ ή χωρίς λαούς .
Περιμένετε στο μέλλον ένα άλλο πολιτικό σχήμα (και όχι πρόσωπα) έξω από σημερινό βόθρο που θα μας προσφέρει ένα άλλο πολιτικό λόγο και οπωσδήποτε ελπίδα.
Με τους κουρασμένους, τους αμερικανόφερτους, τους λαικίζοντες,τις παπαρήγες που στέλνουν τα παιδιά τους στο Κολλέγιο, τους αναξιοπρεπείς, τους αργυρώνητους, τους αριβίστες και τους ύποπτους που πορευόμαστε φως δεν πρόκειται να δούμε.
Αναλογιστείτε τα τελευταία 35 χρόνια τι ήττες έχουμε ως πολίτες υποστεί στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό μέτωπο .
Αναφέρω κάποιες επιγραμματικά: ΚΥΠΡΟΣ 74, Αναγνώριση ψευδοκράτους, ΙΜΙΑ, ΟΤΣΑΛΑΝ, ΜΑΔΡΙΤΗ 98, ΑΙΓΑΙΟ σουρωτήρι, S-300, FYROM, Δάση, Χρηματιστήριο, VODAFONE, Ζαχόπουλος, Παυλίδης, Βατοπέδιο, SIEMENS, Καλαμπόκι και η παράθεση θα μπορούσε να μην έχει τελειωμό (και τα χειρότερα που λέγονται Βραχονησίδες και Έλεγχος του Αιγαίου έρχονται).
Πόσες φορές τα γουρούνια που υπερασπίζεστε εδώ σας έκαναν να αισθανθείτε υπερήφανοι ως Έλληνες;
Π Ο Τ Ε.
Γιατί τους υπερασπίζεστε;
Μήπως για λόγους που εύκολα μπορεί κάποιος να μαντέψει;
Τα δάνεια, οι επιχορηγήσεις, οι χορηγίες πρέπει να βρουν ανθρώπους να τα καταβροχθίσουν.
Και βέβαια καλύτερα να τα φάμε εμείς για να μην τα φάνε οι άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είναι πολλά χρόνια στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες, Νομαρχιακή σύμβουλος η Τούντα, δημοτικός σύμβουλος ο Καπίρης, παρόντες και γνωστοί στον κόσμο και στην τοπική κονωνία, έχουν αναγνωρισιμότητα. Δεν λέω ότι είναι πρω΄τα ονόματα, αλλά έχουν πολύχρονη παρουσία.

Ανώνυμος είπε...

Σε καταλαβαίνω λίγο. Και εγώ δε βγάζω άκρη από αυτά που λένε. Όλο κοτσάκια, ατάκες του τύπου "σε φάγανε οι άσπονδοι φίλοι σου Ιάκωβε" και φουλ παρασκήνιο που δεν τολμάει κανείς να το πει με ονοματεπώνυμο. Συγγνώμη που παρεμβαίνω και εγώ αλλά πιστεύω πως πρέπει κάποια στιγμή να πείτε συγκεκριμένα πράγματα για να ξέρουμε ποιους ψηφίζουμε. Μην ξεχνάτε ότι πολλοί (καλώς ή κακώς) έρχονται από την Αθήνα να ψηφίσουν και δεν έχουν την ενημέρωση που έχετε εσείς. Ή αποκαλύψτε το παρασκήνιο ή σταματήστε να συζητάτε, γιατί για πολλούς δε βγαίνει άκρη.

Ανώνυμος είπε...

Αλα της μεγαλεία ο Γιακουμής. Πρώτο θέμα στα blogs. Αυτό θα πει πολιτική διεισδυτικότητα. Θα πάει μπροστά αυτό το παιδί.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα. ε τωρα παιδια μην τρελλαθουμε. η τουντα; κορθφαιο στελεχος του πασοκ 20 χρονια.ο καπιρης το ιδιο,πασιγνωστος, ακομη ακομη και η θεολογιτου. βεβαια ξερετε ειναι οι πασοκοκολλαουζοι,ε πιους θελετε τα κομματα να βαλουν; τον αγνωστο γιακουμη; αν ηταν καμια τηλεπερσονα γνωστη ..ισως. ΩΝΑΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ούτε η Τούντα, ούτε η Θεολογίτου είναι τηλεπερσόνες, δυο σοβαρές κυρίες είναι με αξιόλογη παρουσία και δράση στα νησιά. Θα ήταν χρήσιμο και για το κοινό να είχαμε δημοσιευμένο το βιογραφικό του κ. Γιακουμή.

Ανώνυμος είπε...

Φτωχό ψηφοδέλτιο. Και με το Γιακουμή το ίδιο θα ήταν. Αλλά το ίδιο δεν ήταν και σε όλες τις εκλογές; Άχρωμοι, άγευστοι, άοσμοι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να προσφέρουν στο λαό αυτά που περίμενε και περιμένει αλλά ούτε και στην πολιτική ζωή κάτι ιδιαίτερο.

Ανώνυμος είπε...

Το Μ-Λ ΚΚΕ κατεβαίναι και στις Κυκλάδες. Υποψήφιος ο ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ. Γιατί δεν τους γράφετε όλους και κάνετε διακρίσεις;

Ανώνυμος είπε...

13 Σεπτέμβριος 2009 10:16 πμ
Εσύ δηλ. τι θα ήθελες για να είσαι ευχαριστημένος; τον Ομπάμα, τον Πούτιν, τον Ντε Γκωλ, την Θάτσερ, ποιον;

voudi είπε...

Επειδή μ' όλο αυτόν τον ντόρο γύρω από το φιάσκο της υποψηφιότητας του ΙΓ πολλοί αναρρωτιούνται τι μέρος του λόγου είναι ο κατά φαντασίαν υποψήφιος θα επιχειρήσω όσο πιο αντικειμενικά γίνεται να παρουσιάσω το βίο και την πολιτεία του.
Ο ΙΓ κοντεύει τα σαράντα, είναι χημικός μηχανικός και ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που λέγεται ότι πάει καλά.
Στα φοιτητικά του χρόνια διατείνεται ο ίδιος ότι ήταν μέλος της ΠΑΣΠ, κανείς όμως δεν θυμάται να έχει αναπτύξει δράση την περίοδο εκείνη.
Πριν δυο χρόνια εμφανίζεται ως κομήτης βάζοντας υποψηφιότητα για το δ.σ. του Απεραθίτικου Συλλόγου όπου κατεβαίνουν 9 και εκλέγονται όλοι. Από το περιβάλλον του διαδίδεται ότι ο Γιακουμής σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον Α.Σ. ως εφαλτήριο για μια πολιτική καριέρα που γρήγορα θα τον οδηγήσει στα έδρανα του κοινοβουλίου. «Σιγά μην χαραμιστεί ο Ιάκωβος με τους συνταξιούχους του Συλλόγου», διατυμπανίζουν.
Ο Καραμανλής έχει κερδίσει πριν λίγους μήνες τις εκλογές του '07 και φαντάζει πανίσχυρος. Οι φήμες θέλουν τον ΙΓ να διαπραγματεύεται την ένταξή του στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Αργότερα, όταν το κλίμα αντιστρέφεται υπέρ του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί λυτούς και δεμένους για να προσχωρήσει στις πράσινες λίστες.
Στον Α.Σ. μπαίνει ως ταύρος εν υαλοπωλείω. Υπογράφει ότι κάνει με το σλόγκαν «Απεραθίτικος Σύλλογος εν δράσει» λες και μέχρι τότε ο σύλλογος ήταν σε πλήρη αδράνεια.
Αποδείχτηκε αναποτελεσματικός με ότι έχει καταπιαστεί και σαν να μην έφτανε αυτό δημιούργησε αντιπαλότητες, αντιπάθεις, έριδες.
Ετσι εξηγούνται όλα αυτά τα νόστιμα σχόλια αλλά και η εμπάθεια που κρύβουν πολλά απ' αυτά.

voudi είπε...

Συνεχίζω.
1. Πρότεινε την ανακαίνιση της παιδικής χαράς στο δημοτικό σχολείο Απεράθου. Θεάρεστο έργο που μεθοδεύτηκε, όμως, με τόσο λανθασμένο τρόπο που όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε δυο χρόνια τώρα αλλά οδήγησε σε ρήξη τον Α.Σ. με το σχολείο (αν είναι δυνατόν). Ο Α.Σ. υπό την πίεση του ΙΓ που βιαζόταν να κάνει κάτι για να προβληθεί, βουλευτιλίκι γαρ, αποφασίζει την ανακαίνιση χωρίς να μπει στον κόπο να ενημερώσει τη σχολική επιτροπή και το σύλλογο διδσκόντωn του σχολείου, που το έμαθαν μήνες μετά από τον τοπικό τύπο. Δηλ. σου ανακαινίζω το χώρο χωρίς καν να σε ρωτήσω. Οι σχεδιασμοί του ΙΓ και του Α.Σ. δεν ταίριαζαν με αυτούς που ήδη είχε κάνει το σχολείο με αποτέλεσμα το έργο να παγώσει. Ο Α.Σ. καταγγέλλει τώρα το σχολείο. Θου κύριε.
2. Ο ΙΓ πρωτοστατεί στην έκδοση ενός φυλλαδίου του συλλόγου με τον τίτλο -τι άλλο- «Απεραθίτικος Σύλλογος εν δράσει». Εκεί εμφανίζεται ως υπεύθυνος, υπογράφει ως εκδότης και άλλα ευτράπελλα. Αρκεί να προβάλλεται το όνομά του. Το εφημεριδάκι γράφεται από μια ομάδα φοιτητών που ο ενθουσιασμός και η ζωντάνια τους καλύπτουν κάπως τα χάλια της έκδοσης. Μετά τα πρώτα φύλλα ο ΙΓ και το δ.σ. του συλλόγου έρχονται σε ρήξη με τα παιδιά για ασήμαντο λόγο. Ηθελαν να επιβάλλουν με κάθε τρόπο τη δική τους άποψη, ακόμα και λογοκρίνοντας. Ολοι αυτοί οι νέοι και είναι πολλοί πνέουν μένεα εναντίον του ΙΓ. Εννοείται ότι μετά απ' αυτό η έκδοση σχεδόν σταμάτησε.
3. Ο ΙΓ δεν μπορεί να ελέγξει την ιστοσελίδα www.apeiranthos.gr που συνεργάζεται με το σύλλογο. Βάζει τα μπισμπίλα στα μέλη του δ.σ. ότι τάχα το apeiranthos δεν προβάλλει το σύλλογο. Αποτέλεσμα ρήξη του συλλόγου με την ιστοσελίδα, δημιουργία νέας στην οποία προβάλλεται φαρδιά πλατιά το όνομα του ΙΓ. Φυσικά η ιστοσελίδα του συλλόγου έχει να ενημερωθεί μήνες και πνέει τα λοίσθια. Η άλλη ζει και βασιλεύει.
Αυτά κατάφερε μέχρι τώρα στο σύλλογο ο ΙΓ. Κι ήθελε να γίνει και βουλευτής να σάσει και τις Κυκλάδες. Τόσο αξιόλογος είναι> Γι' αυτόν τον στολίζουν έτσι.
Τόσοι κοπήκανε από τις λίστες. Δεν εναρρωτηθήκατε γιατί κράζουνε μόνο αυτόν. Θα επανέλθω...

Ανώνυμος είπε...

Τον προωθούσε όμως και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απεραθιτών τον οποίο συνόδευε παντού και τον σύστηνε σε διάφορα πρόσωπα.

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε και εμείς στον Απόλλωνα ρε παιδιά έναν σαν αυτόν τον Γιακουμή που περιγράφετε μόνο που ο δικός μας δεν έχει στόχους αλλά έχει κάνει περισσότερη ζημιά. Είναι στο προσκήνιο καμιά εικοσαριά χρόνια.
Δυστυχώς. Κάθε χωριό και την περίπτωση του...

Ανώνυμος είπε...

Eκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ ο Γιακουμής, εκτός και ο Σημίτης. Η κρίση στο κίνημα παίρνει μορφή χιονοστιβάδας.

voudi είπε...

Επανέρχομαι λοιπόν.
Το ότι ο ΙΓ είναι αξιόλογος δεν προκύπτει από πουθενά. Απεναντίας τα θαλάσσωσε μάλλον σε ότι ασχολήθηκε παρά πρόσφερε έστω και το παραμικρό. Κι αυτά σε επίπεδο Απεραθίτικου Συλλόγου. Φανταστείτε στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Το νέο στην πολιτική δεν σχετίζεται με την ηλικία του κάθε ατόμου αλλά με τις ιδέες που πρεσβεύει. Θα περιμέναμε λοιπόν από έναν «νέο» και «αξιόλογο» υποψήφιο να μας εξηγήσει το όραμά του, τι σκοπεύει να αλλάξει στο γερασμένο πολιτικό σύστημα, πώς τέλος πάντων θα πορευτεί.
Τίποτε όμως απ' όλα αυτά δεν συνέβη. Τους τελευταίους έξι μήνες ο ΙΓ δεν άφησε ούτε μια ναξιώτικη εκδήλωση που να μην παραβρεθεί. Στο Γαλάτσι, στην υπόλοιπη Αθήνα, στη Νάξο, στην Πάρο και αλλού. Σε καμμία απ' αυτές δεν μπήκε στον κόπο να πάρει το λόγο πείθοντας τις οργανώσεις και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ γιατί πρέπει να τον εμπιστευτούν. Δεν απευθύνθηκε στο κόσμο των Κυκλάδων έστω με ένα κείμενο στον τοπικό τύπο, στο οποίο θα αναφερόταν στις ιδέες του. Σιγή ιχθύος.
Προτίμησε να πολιτευτεί με τον πιο αρτηριοσκληρωτκό, γερασμένο και οπισθοδρομικό τρόπο: το παρασκήνιο.
Επεδίωκε να τον συστήσουν στα στελέχη της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ και σε όσους παράγοντες θεωρούσε σπουδαίους, με προφανή στόχο να αξιοποιήσει τις γνωριμίες αυτές. Η οικοδόμηση του προφίλ του βασίστηκε στα «κονέ» και όχι στη συμμετοχή στις κοινωνικές διεργασίες.
Αν ο ΙΓ είχε στοιχειώδη σοβαρότητα όφειλε να μην εμπλέξει στην περιπέτειά του τον Απεραθίτικο Σύλλογο, στο δ.σ. του οποίου παραμένει μέλος. Αρχή του συλλόγου είναι να κρατάει ουδετερότητα στις κομματικές αντιπαραθέσεις προτάσσοντας αυτά που ενώνουν και όχι αυτά που χωρίζουν τους συγχωριανούς. Για προφανείς λόγους δεοντολογίας θα έπρεπε πριν αυτοπροταθεί για βουλευτής να έχει παραιτηθεί από το δ.σ. του συλλόγου. Για να απαλλάξει τον Α.Σ. από το βάρος μιας τέτοιας κίνησης και να μη δώσει τροφή στους οπαδούς των άλλων κομμάτων να καταφερθούν εναντίον του.
Του ίδιου δεν του πέρασε απ' το μυαλό ασφαλώς! Αλλά πως να του περάσει...
Θα επανέλθω...

Ιάκωβος είπε...

Αγαπητέ ''φίλε'' και συγχωριανέ voudi,
Παρόλο που δεν πρέπει να απαντάει κανείς σε ανώνυμα σχόλια, θα πρέπει να γίνει μία εξαίρεση καθώς με τα τελευταία ''σοβαροφανή'' σχόλιά σου εμπλέκεις τον Απεραθίτικο Σύλλογο στην προσπάθειά σου να πείσεις για την ορθότητα των επιχειρημάτων σου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν:

1. Είμαι 35 χρονών χημικός μηχανικός και επιχειρηματίας στους τομείς του περιβάλλοντος, της ανακύκλωσης και των ανανεώσιμων πηγών.
2. Στην διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων διατέλεσα γραμματέας της ΠΑΣΠ Χημικών Μηχανικών και υπάρχουν (δόξα τω θεώ) αρκετοί Απεραθίτες συμφοιτητές μου που μπορούν να στο πιστοποιήσουν.
3. Διάφοροι διασκόρπισαν φήμες (όπως λες) για τα ΝεοΔημοκρατικά μου πιστεύω με προφανή στόχο. Εάν με κάποιο διαπραγματεύτηκα ή έστω συζήτησα να βγει να το πει.
4. Στην ιστοσελίδα www.aperathitikossyllogos.gr υπάρχουν τα τεύχη του δελτίου του Συλλόγου ''Απεραθίτικος Σύλλογος εν δράσει...'' όπου κανένας μπορεί να διαπιστώσει το πόσο ''χρησιμοποιήθηκαν'' οι δύο αυτές δραστηριότητες του Συλλόγου για την προβολή μου (π.χ. με το πλήθος των αναφορών στο όνομά μου ή στο πλήθος των φωτογραφιών μου υπάρχουν είτε στην ιστοσελίδα είτε στο έντυπο).
5. Σε ότι αφορά την παιδική χαρά την ανακαίνιση της οποίας πρότεινα μετά από δύο σοβαρά ατυχήματα που έγιναν σε αυτή, ο Σύλλογος πραγματοποίησε εκδήλωση στην οποία μαζεύτηκαν 2000Euro. Στην συνέχεια (και μετά από συνάντηση με την σχολική επιτροπή και την προτροπή του Νομάρχη) ο Σύλλογος εκπόνησε (με την βοήθεια γνωστού Ναξιώτικου τεχνικού γραφείου, που εργάστηκε χωρίς αμοιβή) μελέτη για την ''Ανάπλαση του Προαυλίου Χώρου του Δημοτικού Σχολείου Απεράθου'' που περιλαμβάνει (εκτός από την παιδική χαρά) την ανακαίνιση και μεταφορά των τουαλετών (σημειώνεται ότι σήμερα δεν έχουν ούτε αποχέτευση) και την διαμόρφωση των δύο προαυλίων του σχολείου. Η μελέτη εγκρίθηκε από το Επαρχείο (το έγγραφο υπάρχει στο site www.aperathitikossyllogos.gr) με προϋπολογισμό 59000Euro και το έργο βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης. Βέβαια ο Σύλλογος δεν μπορεί να παρέμβει αν κάποιοι ''φίλοι'' συγχωριανοί δημιουργούν προσκόμματα προκειμένου να το καθυστερήσουν.
6. Σε ό,τι αφορά τις δημόσιες παρεμβάσεις μου, τα άρθρα/καταγγελίες μου για τα μηχανογραφικά των Επαγγελματικών Λυκείων των Κυκλάδων εκτός Σύρου, την Σμύριδα, τις ανεμογεννήτριες και το νοσοκομείο της Νάξου δημοσιεύθηκαν σε πολλά έντυπα των Κυκλάδων και υπάρχουν και στα δύο blogs a-naxios και naxios (δεν υπάρχουν βέβαια στο site www.aperathitikossyllogos.gr για προφανείς λόγους). Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δρυμαλίας με τίμησε άλλωστε δίδοντάς μου βήμα ως ομιλητή στο Συνέδριο ''Δρόμοι Αναζωογώνησης των Χωριών μας'' στις 19/7/2009 όπου εισηγήθηκα το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κτηνοτροφία, η αμπελουργία και οι εγκατελλειμένες εγκαταστάσεις της Σμύριδας για την ανάπτυξη του Ορεινού Δήμου.
7. Η δραστηριοποίηση του υπάρχωντος ΔΣ του Απεραθίτικου Συλλόγου (που αποτελείται από ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με τον Σύλλογο και έχουν προσφέρει πολλά) υπήρξε πολύ έντονη με κορυφαία επιτυχία την αγορά λέσχης 122τ.μ. και την μεταφορά του Συλλόγου σε αυτήν. Η δική μου συμβολή σε αυτή την επιτυχημένη δραστηριοποίηση είναι το 1/9 του συνόλου, ενώ είμαι εξαιρετικά περήφανος για την πορεία του Συλλόγου μας και τους φίλους που έκανα την τελευταία διετία. Προφανώς και έπρεπε να παραιτηθώ την στιγμή που έθεσα υποψηφιότητα. Όμως το γεγονός ότι δεν υπάρχει αναπληρωματικός με οδήγησε απλώς να τραβηχθώ από το 1ο πλάνο μέχρι να τελειώσει η θητεία μου, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Τέλος, με τίμησε το γεγονός ότι αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στήριξαν την υποψηφιότητά μου μέχρι τέλους. Το ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε είναι ψηφοδέλτιο νίκης και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Ιάκωβος Β. Γιακουμής

voudi είπε...

Τι περιμένεις από ένα voudi, αγαπητέ ΙΓ.

Ειλικρινά δεν χάρηκα για το ότι είσαι εκτός λίστας. Χαίρομαι όμως που σε γενικές γραμμές επιβεβαιώνεις όσα γράφω. Παραθέτεις μια πενιχρή δραστηριότητα στη Νάξο και το νομό και μάλιστα τους τελευταίους μόνο μήνες, η οποία δεν σε οδήγησε στο ψηφοδέλτιο. Χαίρομαι επίσης που θα παλαίψεις με όλες σου τις δυνάμεις για την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και σου εύχομαι, αν βεβαίως το θέλεις ακόμα, να είσαι υποψήφιος την επόμενη φορά.

Εγώ πάντως, παρότι voudi, αν ήμουν στη θέση σου δεν θα πάλευα για την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Κι αν ναι, όχι με όλες μου τις δυνάμεις. Γιατί η αυτοδυναμία δεν θα με σύμφερε. Θα προτιμούσα η επόμενη ευκαιρία μου να είναι το Νοέμβριο κι όχι σε τέσσερα χρόνια. Αλλά πάλι δικό σου είναι το θέμα, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

Επίτρεψέ μου όμως να συνεχίσω, γιατί η παρέμβασή σου μου έκοψε τον ειρμό.

Έπρεπε να παραιτηθείς ΙΓ κι ας μένανε 8 σύμβουλοι. Κάνουνε δουλειά κι οι 8. Αφού μάλιστα το σκέφτηκες έπρεπε να παραιτηθείς. Και δεν έπρεπε να αφήσεις τον πρόεδρο να εκτεθεί. Γιατί ο πρόεδρος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί εκπροσωπεί τον Απεραθίτικο Σύλλογο. Το σύλλογο δεν έπρεπε να εκθέσετε, ιδίως ο πρόεδρος. Τους εαυτούς σας δεν πείραζε.

Δεν έπρεπε να τον αφήσεις να λειτουργήσει σαν κομματάρχης σου. Να σε συνοδεύει σε όλες τις ναξιώτικες συνάξεις στο Γαλάτσι, την υπόλοιπη Αθήνα, τη Νάξο, την Πάρο και αλλού. Να σε συστήνει σε τόσο χρήσιμα για την υποψηφιότητά σου πρόσωπα. Να σε προτείνει για τόσα αξιώματα. Από πρόεδρο του ΠΟΑΝ μέχρι δήμαρχο, λένε. Παραβιάσατε κι οι δυο μια απ' τις βασικές αρχές του συλλόγου: την ουδετερότητα στις κομματικές (και ενδοκομματικές) αντιπαραθέσεις.
Κι είστε υπόλογοι κι οι δυο γι' αυτό.

Δεν έπρεπε ακόμα να διαδίδετε σ' όλο τ' Απεράθου ότι η υποψηφιότητα σου είναι βέβαιη τόσο που όλο το χωριό να τη θεωρεί δεδομένη. Να που το πληρώνετε τώρα. Πολλά δεν έπρεπε ΙΓ. Στερνή μου γνώση όμως.

Τη λέσχη τη χαιρόμαστε ήδη ΙΓ και μπράβο σας. Αλλα πράγματα που κάνετε όμως μας θλίβουν πολύ.
Είναι αδιανόητο ο Απεραθίτικος Σύλλογος να βρίσκεται διαμάχη με το δημοτικό σχολείο. Το σχολείο πρέπει να το στηρίζουμε και να καυχιόμαστε γι' αυτό κι ας μη μας κάνει τα κέφια. Είναι καταστροφικό που διαλύσατε τη συνεργασία με τα Φανάρια. Που απομακρύνατε κακήν κακώς τα παιδιά της εφημερίδας για ένα γινάτι. Που έχετε απομονωθεί από το χωριό.

Μ' όλα αυτά δυστυχώς αποδεικνύεστε κατώτεροι των περιστάσεων και του χωριού. Αυτά. Απ' ό,τι βλέπω θα επενέλθω...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ιάκωβε
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ιστοσελίδα του συλλόγου αποδεικνύει το ατζιγκλίκι του σας με το σχολείο.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα.
Από την στιγμή που υπήρχαν περισσότεροι του ενός απεραθίτες υποψήφιοι-υποψήφιοι ο Σύλλογος θα έπρεπε να τηρεί ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε voudi! Σε πάω. Μας άνοιξες τα μάτια. Άρχισε, επιτέλους να γίνεται μία κουβέντα πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα. Ιάκωβε βγες ξανά τώρα να μας πεις το παραμύθι σου. Βγες μόνο κατά τις 21:30 για να το διαβάσω στον μικρό να κοιμηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε Ιάκωβε...59000 ευρώ για τη μεταφορά των τουαλετών και για να σενιάρετε 2 μικρά προαύλια. Τι είστε εσείς οι Απεραθίτες ρε; Η Νάξος δεν έχει δρόμους, τα μισά χωριά με κάποιο τρόπο τρώνε στη μάπα τα σκατά τους και εσείς θα φτιάξετε τις τουαλέτες του σχολείου....με 59000 ευρώ; ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΜΑΡΜΑΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ;;; Μ' αρέσουν και τα 2000 ευρώ. Αυτά θα αφαιρεθούν από τα 59000 ευρώ ή θα τα δώσετε στον φιλεύσπλαχνο μελετητή σαν δώρο επειδή δεν δέχτηκε αμοιβή για τη ΦΟΒΕΡΗ μελέτη που χρειάστηκε να κάνει;;; Στην κατοχή οι Απεραθίτες ήταν από τους λίγους που δεν πείνασαν γιατί έκλεβαν ζώα. Αυτό ήταν ΜΑΓΚΙΑ και όχι έλλειψη πολιτισμού και αξιοπρέπειας. Σήμερα είναι το μόνο χωριό της Νάξου που ξεχωρίζει γιατί έχει μάθει και..."συγκεντρώνει" όλα τα κονδύλια. Καλός ο σωβινισμός, ωραίο και το χωριό σας, αλλά θα σας πάρει κανένας διάολος καμιά ώρα. Κατάλαβες Ιάκωβε που μου κορδώνεσαι για τα λεφτά;

Ανώνυμος είπε...

Ωραίοι κύριοι. Ανοίξανε πόλεμο με το σχολείο -τα διάβασα κι εγώ- και κάνανε το σύλλογο εκλογικό κέντρο του Γιάκωβα. Φτου να μη σας βασκάνω.

Ανώνυμος είπε...

κ. Γιακουμή, κάτι δεν μας λέτε καλά. Εδώ μας ΓΡΑΨΑΤΕ για 59000 ευρώ και για μελέτη με τίτλο ''Ανάπλαση του Προαυλίου Χώρου του Δημοτικού Σχολείου Απεράθου''. Στο site του Απεραθίτικου Συλλόγου στο οποίο παραπέμπετε και μάλιστα στην αρχική σελίδα ΓΡΑΨΑΤΕ (ή ΕΓΡΑΨΑΝ) για έργο ύψους 50000 ευρώ, αυτή τη φορά με τίτλο "Αποκατάσταση του Προαύλιου Χώρου του Δημοτικού Σχολείου στ' Απεράθου".

Πρώτον άλλο "Ανάπλαση" και άλλο "Αποκατάσταση" και 2ον τι έγιναν τα 9000 ευρώ διαφορά; Δεν είναι και λίγα...ή μήπως είναι δύο διαφορετικές μελέτες; Μήπως δηλαδή πρέπει να προσθέσουμε τα ποσά κιόλας (δηλαδή 109000 ευρώ για τις παιδικές χαρές);;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. Πάντως κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Και μιλάω για λάκκο γιατί εμπλέκεται και ο "πολύς" κος Κορρές ο έπαρχος ο οποίος λέτε ότι τα ενέκρινε όλα αυτά και πως το έγγραφο της έγκρισης υπάρχει στο site www.aperathitikossyllogos.gr. Και πράγματι υπάρχει ένα έγγραφο έγκρισης από τον έπαρχο το οποίο δεν εγκρίνει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ. Εγκρίνει το έργο με τίτλο: "Βελτίωση - προσθήκη χώρων υγιεινής στο Δημοτικό Σχολείο Απεράθου Νάξου" και μάλιστα δεν αναφέρει κόστος!!!!!

Τι γίνεται κύριε Γιακουμή; Πόσα "έργα" έχουν εγκριθεί ταυτόχρονα για το ίδιο "θέμα" με διαφορετικό "τίτλο"; Τι μπαλαμούτια είναι αυτά; Τι πάτε να "περάσετε" με αυτές τις αλλαγές "τίτλων"; Ο κ. Έπαρχος σας τα έμαθε να τα κάνετε αυτά; Δεν έιδατε ότι αυτά αποτύχανε και στο λιμάνι της Χώρας (τη μία το ονόμαζε επέκταση, την άλλη επισκευή κ.λ.π.) και στην "επισκευή λιμένος"/ "λιμάνι" / "Αλιευτικό Καταφύγιο" του Απόλλωνα; Ωραίες παρέες κάνετε...και ωραία νοοτροπία. Ευτυχώς...γλιτώσαμε από έναν..."νέο" υποψήφιο βουλευτή με "παλιές τακτικές" προώθησης και επιβολής έργων...πνοής.

Ανώνυμος είπε...

Εκανε λεει 4 καταγγελίες και τον καλέσανε να μιλησει σε μιά εκδήλωση κι ηθελε να γίνει βουλευτής. Μα δεν τον ειδατε. Ειναι λέει ψηφοδέλτιο νίκης και θα τα δοσει όλα για την αυτοδυναμία. Για ηλίθιους μας περνάει? Αυτός καλα-καλά δεν ξεκίνησε κι ειναι χειρότερο λαμόγιο απο τις παλιές καραβανες. Βρε ουστ

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολλά τα λεφτά παιδιά.
Αν πέσει ποτέ στα χέρια σας διαβάστε την "Ιστορία (κωμικοτραγική) του Ελληνικού κράτους 1830-1974" του Βασίλη Ραφαηλίδη και θα δείτε γιατί πολλοί ονειρεύονται να μπουν στη Βουλή. Ξέρετε τι σημαίνει το "Με προσωπικές ενέργειες του Βουλευτού
μας Μπλαμπλα Μπλαμπλαμπλα σύντομα θα αποκτήσουμε νέο λιμάνι, νέο αεροδρόμιο, και τον κακό μας τον καιρό". Πολλά λεφτά.
Και μην μου πείτε ότι ανωνύμως σπιλώνω υπολήψεις γιατί θα σας ρωτήσω αν γνωρίζετε έργο στην Ελλάδα χωρίς την μίζα του.

Ανώνυμος είπε...

Πιο πολύ φταίει ο πρόεδρος του Συλλόγου. Εκανε βαρύ φάουλ από αυτά που παίρνεις κόκκινη κάρτα

Ανώνυμος είπε...

"ΒΕΡΕ" ΑΠΕΡΑΘΙΤΗ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ, ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΤΟΝ...ΙΑΚΩΒΟ; ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ. ΗΛΠΙΖΑ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ. ΑΠΟ ΌΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΡΙΩΝΕΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ: "ΜΕ ΤΥΦΛΟ ΣΑΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ, ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΑΛΛΗΘΩΡΙΖΕΙΣ...". ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ. ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΟΜΩΣ...ΕΤΣΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΛΗΔΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Ιάκωβε δεν πρέπει να έχεις ΚΑΝΕΝΑ παράπονο.
Με όλη αυτή την συζήτηση γύρω από την υποψηφιότητα σου έγινες γνωστός.
Η δημοσιότητα, αυτό που επεδίωκες άλλωστε, έστω και αρνητική, λειτούργησε υπέρ σου. Αν μη τι άλλο θα πρέπει να σε έχει μάθει ήδη και ο θυρωρός της πολυκατοικίας σου. Θα εκτιμηθεί δεόντως από το ΠΑΣΟΚ η αναγνωρισιμότητά σου αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Που κρύβεσαι τώρα Ιάκωβε; Πες μας αν έχεις κότσια καμμιά ιστορία με λυκάνθρωπους ή σου έχουνε πει οτι τα καλά παιδιά δεν μιλάνε με αγνώστους;

Ανώνυμος είπε...

Oso περνάνε οι μέρες και πάνε χαμηλά οι αναρτήσεις χάνεις τη δημοσιότητα Ιάκωβε. Κάνε καμμιά παρέμβαση πάλι να μας βάλεις στη θέση μας. Και τον εαυτό σου εκεί που του αξίζει. Καραγκιόζης της κάλπης με τον μπερντέ όμως ψηλά.