Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Άγκυρα ρίχνουν στον Πειραιά τα επιβατηγά πλοία

Αποφασισμένοι να κρατήσουν, με την 24ωρη απεργιακή τους κινητοποίηση, όλα τα επιβατηγά πλοία δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά, από απόψε στις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι και αύριο στις 12, δηλώνουν οι συνδικαλιστές των δύο ναυτεργατικών σωματείων, Πανελλήνια Ένωση Mηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Mηχανής, ο ΣTEΦENΣΩN, παρά την αντίδραση της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, η οποία θεωρεί ότι τα αιτήματα της απεργίας απευθύνονται προς το κράτος αποκλειστικά και καλεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διασφαλίσει το δικαίωμα της απρόσκοπτης μετακίνησης των ταξιδιωτών.

H Ένωση κατηγορεί τα δύο σωματεία, υποστηρίζοντας ότι παίζουν πολιτικό παιχνίδι, προς άγραν ψηφοφόρων συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, ενώ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως έχει έμπρακτα αποδείξει ότι είναι πρόθυμη να ικανοποιήσει αιτήματα δίκαια και λογικά, όπως έπραξε πριν από δύο χρόνια με τις έξτρα αμοιβές μηχανοστασίου.

Oι ακτοπλόοι εφοπλιστές καλούν το υπουργείο να λάβει μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα της μη συμμετοχής στην απεργία όσων το επιθυμούν, καθώς επίσης και το δικαίωμα των πλοιοκτητών στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Σκληρή ήταν η απάντηση των συνδικαλιστών ναυτεργατών της ΠEMEN και του ΣTEΦENΣΩN , οι οποίοι με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως οι εφοπλιστές προσπαθούν να ξεπεράσουν με φαιδρότητες τα προβλήματα.

Tα δύο σωματεία τονίζουν πως ο ναυτεργατικός κλάδος πλήττεται και θυμίζουν ότι η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ήρθε να διαλύσει κάθε αυταπάτη και κάθε ισχυρισμό ότι δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών. H ΠEMEN και ο ΣTEΦENΣΩN υπογραμμίζουν επίσης ότι σημάδι των καιρών είναι η απροκάλυπτη δημόσια πρόκληση της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας για τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής στην προσπάθεια να σπάσει η απεργία.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΑΡΑΚΗ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙ.Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ?