Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ο έχων δύο χιτώνας…τι πρέπει να κάνει;


Αυτή τη στιγμή η Εκκλησία είναι ο τελευταίος τσιφλικάς στην Ελλάδα.

Έχει στην κατοχή της 1.300.000 στρέμματα γης. Μερικές χιλιάδες ακίνητα. Το 1,9 των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και μετοχές στην Πειραιώς και στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Το 2007 μάλιστα η Εκκλησία ως καλός επενδυτής –όσο και πνευματικώς άραγε- όταν είδε να πέφτει το χρηματιστήριο αγόρασε 1.600.000 επιπλέον μετοχές στην Εθνική.

Η οικονομική λειτουργία της Εκκλησίας κρύβεται σε 10.000 περίπου νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αλλά και σε εταιρείες. Τελευταία ανακαλύφθηκαν και οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Την ίδια ώρα το Κράτος πληρώνει 268.000.000 ευρώ γα μισθοδοσία και συντάξεις ιερέων. Τα 4,3 απ αυτά πάνε σε 100 μόλις ιεράρχες.

Ακόμη και το παλιό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανήκε στην Εκκλησία και αυτή εισέπραττε ενοίκιο από το υπουργείο που πλήρωνε τους ιερείς της. Ούτε μια δωρεά δεν έκανε.

Μετά από αυτά γιατί να φορολογούνται;

Εμείς τι να πούμε, ας κάνουμε μια παράφραση « νόμος είναι το δίκιο των παπάδων»

http://www.koutipandoras.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001002005&nodeId=15&articleId=2032

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ BLOG ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΕΝΩΝ ,ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΔΙΧΟΝΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΡΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. KEEP WALKING........

Ανώνυμος είπε...

Κύριε διαχειριστά συμφωνώ και επαυξάνω με την Εκκλησία. Μήπως μπορείς όμως να ανοίξεις την "ψαλίδα" με αυτούς που πρέπει να βοηθήσουν για την σωτηρία της χώρας; Πρέπει να δώσουν πίσω τα κλεμμένα πολλοί.Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται. Οι βοσκοί με τις μαιμού επιδοτήσεις και αποζημιώσεις; Οι γεωργοί με τις επίσης μαιμουδιάρικες επιδοτήσεις και αποζημιώσεις; Οι "αγρότες" της Αθήνας με τις μαιμού αγροτικές συντάξεις; Οι μαιμού σμυριδεργάτες που δεν προσφέρουν το παραμικρό. ....Και άλλοι πολλοί....

Ανώνυμος είπε...

ειδικά οι τελευταίοι δεν προσφέρουν τίποτα, δεν παράγουν τίποτα και ασφαλίζονται ισοβίως ΔΩΡΕΑΝ, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και μάλιστα με ένσημα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις μεγάλο λάθος. Εγώ ξέρω έναν σμυριδεργάτη που έχει προσφέρει: Αντι να κάθεται όλη μέρα και να ξύνεται, έχει ανοίξει αυτό το blog, και ολημερίς γυρνοβολά στο ιντερνέτι και βρίσκει θέματα για να κάνει αναρτήσεις στο blog του κάθε μισάωρο. Και όταν δε βρίσκει θέματα βάζει κομματικά κουτσομπολιά, αφού τηλεφωνηθεί με τους ανταποκριτές του. Και έτσι εσύ και εγώ ενημερωνόμαστε για το νησί μας. Κατάλαβες αχάριστε; Δεν πληρώνονται τζάμπα όλοι οι σμυριδεργάτες. Αν δεν ήταν όμως αυτός σμυριδεργάτης και έπρεπε να δουλέψει για πες μου πώς θα ενημερωνόσουν τόσο έγκαιρα για το νησί σου;

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΕΣ ΛΑΜΟΓΙΟ ΜΟΥ; ΕΒΑΛΕΣ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 'ΒΓΑΛΕΣ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΑΘΩΣ ΠΑΛΛΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ;
ΠΗΓΕ ΣΕ ΛΟΥΞ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.
ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ, ΑΠΟ ΑΡΓΟΜΙΣΘΕΣ ΘΕΣΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

Τι λέει θέλει να πει ο ποιητής των 5:45 μμ ;

Ανώνυμος είπε...

Και ο ποιητής των 3:32 κάτι παραπάνω ξέρει. Μπορεί να γίνει σαφέστερος;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΕΒΑΣΜΙΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΔΕΣ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΕΚΑ ΤΡΕΙΣ ΧΙΤΩΝΕΣ

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΩΝ 5:45

Ανώνυμος είπε...

Καλά για συνδικαλιστές μην πας μακριά. Σε πολλές αναρτήσεις, οι διαχειριστές μας πλασάρουν τη ΓΣΕΕ ως τον μόνο φορέα με θέσεις. Και αυτά τα λένε μέσω του συνεργάτη τους, που υπογράφει συχνά πυκνά με το ψευδώνυμο Στέφανος Ροδινός, που αν είναι αυτός που υποψιάζομαι ακόμα αγοράζει παραπανίσιους...χιτώνες και δίνει και στα παιδιά του. Ζήτω ο συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ και οι Α-Νάξιοι που τους δίνουν βήμα να παριστάνουν και διαδικτυακά τους εργατοπατέρες!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ..4. ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ. ΑΓΓΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

οδηγός σε υπηρεσία χωρίς αυτοκίνητο (ΔΙΟΡΙΣΜΈΝΟς ΑΠΌ ΤΟΝ ΨΕΚΑΣΜΈΝΟ)
Σμυριδεργάτες 40αρηδες συνταξιούχοι,
φωτα στις καφετέριες που πληρώνουμε εμείς (λιμενικό ταμείο κλπ)
βοσκοί με επιδοτήσεις,
ΚΤΕΛ με επιδοτήσεις
μηχανικοί που χτίζουν την θάλασσα
μελέτες για λιμάνι
κλπ. κλπ. κλπ.....

Αφού έχετε τα άντερα καταγγείλετε επίσημα όπω ςκόλλησαν τα ονοματεπώνυμα των 33 τα λαμόγια
Δεν είμαστε ανόητοι να πληρώνουμε για αυτούς και άλλους.

ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΨΑΝΕ ΓΙΑ ΣΠΕΡΜΑ, ΑΙΜΑ , ΦΛΕΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο ο Κρυστάλλης, λίγο ο Μαυρίκης που κάτι τους «πειράζει» σ’ αυτό το μπλογκ, ξεπουλούν την πραμάτεια τους.
Όνομα είπατε, διεύθυνση είπατε, το κατηγορητήριο το υποθέτω, την ποινή ξεχάσατε σκατορουφιάνοι.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ξέχασες πολλούς

γράψε ονοματεπώνυμα και κατάγγειλε

νησάφι πιά

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ασχοληθείτε ρε με τα πραγματικά προβλήματα
πχ κάθετα αντίθετος στην πρόταση του ΛΑ.ΟΣ για δημιουργία μονάδας πυρηνικής ενέργειας στην χώρα μας, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει πλούσιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που πρέπει να εκμεταλλευτεί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Τουρκία και την Βουλγαρία, λέγοντας ότι χρειάζεται επαγρύπνηση διότι δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε, ότι πρέπει να ανοίξει διάλογος για την χρήση πυρηνικής ενέργειας για να μην τρέχουμε πάλι πίσω από τα γεγονότα καθώς δίπλα μας η αγορά εξυπηρετείται από αυτήν.

Ανώνυμος είπε...

Ένας μη συνταξιουχος "σμυριδεργάτης" παίρνει τζάμπα ένσημα, εχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δωρεάν, έχει επίδομα Χριστούγεννα -Πάσχα από τον ΟΑΕΔ. Παίρνει κανονική σύνταξη στα 58.

Ανώνυμος είπε...

έχει τόσους χαραμοφάηδες του δημοσίου, που δεν μας εξυπηρετούν κιόλας στην δουλειά τους, οι σμυριδεργάτες σας φταίνε; Έχετε πάει σε ορυχείο;

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΦΑΓΟΘΕΙΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΤΣΟΥΞΙΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

Οι "σμυριδεργάτες" πάνε; Κλειστα΄είναι όλα τα παλιά λόγω επικινδυνότητας.