Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Γράφει χιλιόμετρα ο Γιάννης…

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, ως υπεύθυνος Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ., την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010, θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στην τελετή έναρξης του τακτικού συνεδρίου της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.

Την ίδια μέρα θα συναντηθεί με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, ενώ το Σάββατο το πρωί (20 Μαρτίου 2010) θα παρακολουθήσει τις εργασίες της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης της Ν.Δ. στο Βελλίδειο Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, το Σάββατο το απόγευμα θα βρεθεί κοντά στα μέλη της Δημοτικής Οργάνωσης Ν.Δ. Σαντορίνης, όπου στην Ετήσια Χοροεσπερίδα που διοργανώνουν θα απευθύνει χαιρετισμό.

«Χαιρετίζουμε τη συνέχιση από την Κυβέρνηση
του προγράμματος για την ηλεκτρονική επεξεργασία των συνταγών»


Ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση, από τον Υπουργό Εργασίας, του προγράμματος ηλεκτρονικής επεξεργασίας των συνταγών του ΙΚΑ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η ενιαία μηχανοργάνωση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης υπήρξε ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε με το νόμο 3607/07 η «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση της Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.» (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.) για να αποτελέσει την καρδιά του μηχανογραφικού συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν δύο προγράμματα ηλεκτρονικής επεξεργασίας των συνταγών των Ασφαλιστικών Ταμείων, με σκοπό τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των δαπανών στον τομέα υγείας: το πρώτο υλοποιείται ήδη από τις αρχές του 2008 από την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. και αφορά στη «σάρωση» συνταγών όλων των Φορέων, εκτός του ΙΚΑ, το δε δεύτερο εφαρμόζεται από το ίδιο το ΙΚΑ και αναφέρεται στην ηλεκτρονική επεξεργασία των συνταγών του Ιδρύματος.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης χθες, «έκοψε την κορδέλα» του έργου της ηλεκτρονικής επεξεργασίας των συνταγών του ΙΚΑ, έργου που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εξολοκλήρου από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Όφειλε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να το αναγνωρίσει και να προσκαλέσει επίσημα εκπρόσωπο του κόμματος της ΝΔ, πράγμα που δεν έπραξε.

Η Ν.Δ. συμπαρατάσσεται σε όσες προσπάθειες συντείνουν στην καταπολέμηση των φαινομένων της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης ή της προκλητής ζήτησης υπηρεσιών υγείας, που αποτελούν «μάστιγα» για τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να εντατικοποιήσει τους ρυθμούς αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων, αξιοποιώντας και άλλα διαθέσιμα «εργαλεία» που κληρονόμησε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, όπως, μεταξύ άλλων, ο μοναδικός Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), η αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της «μηχανογραφικής καρδιάς» του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε, και το έργο της έξυπνης κάρτας υγείας και ασφάλισης με στόχο τον εξορθολογισμό της αλόγιστης σπατάλης στους Κλάδους Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Σε κάθε περίπτωση, τα έργα αυτά δεν ανήκουν ούτε στη ΝΔ ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ανήκουν και είναι σε όφελος του Ελληνικού Λαού.


«ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ»


«Η άμεση αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, με όρους διαφάνειας και μετρήσιμης αποδοτικότητας, στο πλαίσιο του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, αποτελεί σημαντική συνιστώσα για τη βελτίωση της επάρκειας και βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού μας Συστήματος», υπογράμμισε ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Βρούτσης σε ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Προστασία των Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στα βασικά κριτήρια ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου αξιοποίησης της περιουσίας: διατήρηση της αυτονομίας των Διοικητικών Συμβουλίων των Ταμείων για τη διαχείριση της περιουσίας των ασφαλισμένων τους, επίτευξη της μεγαλύτερη δυνατής απόδοσης με ελαχιστοποίηση του αναλαμβανόμενου κινδύνου, ευρεία διασπορά επενδύσεων και εφαρμογή διαδικασιών διαχείρισης επενδυτικού κινδύνου, ευελιξία στη λήψη των επενδυτικών αποφάσεων, συγκριτική αξιολόγηση των επενδύσεων, ανάθεση του έργου της διαχείρισης σε επαγγελματίες «Συμβούλους Επενδύσεων» και «Διαχειριστές», εφαρμογή διεθνώς αποδεκτών κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, τήρηση αυστηρών προδιαγραφών ελέγχου και εποπτείας της επενδυτικής πολιτικής των Ταμείων

Ο κ. Βρούτσης κάλεσε την Κυβέρνηση, ενόψει και της σημερινής δύσκολης δημοσιονομικής συγκυρίας, να εφαρμόσει άμεσα και πλήρως το υφιστάμενο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο πληροί όλα τα παραπάνω κριτήρια. «Εμείς, ως Ν.Δ., θα είμαστε πάντοτε παρόντες για να επιδοκιμάσουμε ορθές επιλογές και να απορρίψουμε προσεγγίσεις που οδηγούν στην εκποίηση – «ξεπούλημα» της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων. Δηλαδή, στην απαξίωση του ιδρώτα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, υπονομεύοντας παράλληλα τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του ίδιου του Ασφαλιστικού μας Συστήματος».


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΗΓΕΙ ΜΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΓΕ Ο κΒΡΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.Η ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ...ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Τον έχει κοντάτου ο Σαμαράς γιατί ο Βρούτσης σαν εφοριακός και με τεράσρια εμπειρία στην τακτοποίηση φορολογικών και άλλων υποθέσεων,σε βάρος βέβαια των δημόσιων εσόδων και του συνεπή φορολογούμενου, ξέρει καλλίτερα από όποιον άλλο πως να κερδίζεις ψήφους άλλα και να βουλιάζεις και την οικονομία, όπως τη βούλιαξαν. Ποιο θα είχε κοντά του το Μαύρο από την Αμοργό, που δεν ήξερε που πέφτει η εφορεία και τι ήτανε το ΣΔΟΕ.

Ανώνυμος είπε...

Τι τον βάζετε συνέχεια στη μόστρα το Βρούτση. Και αυτοί οι δυο που ασχολήθηκαν μαζί του πολοί ήτανε και κακώς κάνανε να ασχοληθούν.