Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Άραγε μερικοί θα συνεχίσουν να επιμένουν;…

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί το Μάιο ο «Καλλικράτης», γεγονός που θα φέρει σημαντικές αλλαγές στα αυτοδιοικητικά δεδομένα της χώρας.

Τα πάντα βέβαια θα εξαρτηθούν από τη γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση, και τίποτα δεν πρέπει να αποκλείσουμε…

Τα νέα δεδομένα ίσως δεν τα έχουν συνειδητοποιήσει οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες και οι πρακτικές και τακτικές τους φανερώνουν ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη από διαχειριστές μικρορουσφετιών…

Τους αναφέρουμε μερικές από τις αρμοδιότητες των νέων Δήμων, μήπως αποκτήσουν επίγνωση της κατάστασης, μετρήσουν τα όρια των δυνατοτήτων τους και επανεξετάσουν τις προθέσεις τους…

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι οι δήμοι θα ενισχυθούν με αρμοδιότητες που σχετίζονται κυρίως με την εξυπηρέτηση του πολίτη ή έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και ασκούνται από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Οι νέες περιφέρειες θα έχουν...
κυρίως αναπτυξιακό ρόλο.

• αρμοδιότητες υγείας

• πολεοδομικές αρμοδιότητες

• πολιτικές πρόνοιας

• προγράμματα δημόσιας υγιεινής

• αρμοδιότητες παιδείας

• αρμοδιότητες εμπορίου.

• αρμοδιότητες ανάπτυξης. έργα υποδομών, αγροτική οδοποιία

• αρμοδιότητες μεταφορών

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΛΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ , ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.
ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ? ΞΕΡΕΙ ?, ΔΙΑΒΑΖΕΙ? ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ? Ή ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ?.
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΑΚΗ? Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΞΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ? ΑΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ.
ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΟ ΜΑΡΑΚΗ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΟ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. Η ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ Η ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ο Μαράκης την δημοσκόπηση στην Κυκλαδική την βλέπει?
Βλέπει οτι η υποψηφιοτητά του οδηγει με μαθηματική ακρίβεια τον Μαργαρίτη στον Δήμο?
Γιατί δεν συνεργάζεται με τους άλλους τους Πασόκους να πάνε όλοι μαζι , αλλα με άλλο υποψήφιο Δήμαρχο? δεν βλέπει οτι η υπόθεση ,αν επιμείνει, είναι χαμένη για αυτόν? και θα είναι διπλό το κρίμα για αυτόν γιατί έβγαλε Δήμαρχο δεξιό?. Έλεος πια μόνο η συνταξη και ο εαυτούλης του τον ενδιαφέρουν? τη Νάξο που την γράφει? στα ..... του?

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τι κακό έχει ο δήμαρχος αν είναι "Δεξιός"? Μήπως το ΠΑΣΟΚ είναι... αριστερά? Μήπως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να κοιτούσαμε ικανότητες και υπόβαθρο του κάθε υποψήφιου? Βιογραφικό? Μήπως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξεκολλήσουμε από τα κομματικά - και προσωπικά οφέλη??? ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΠΙΑ???

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΦΩΝΕΣΤΕ ΠΙΟΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΥΤΑ .Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΖΗΛΕΥΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΥΤΕ ΑΠ ΕΞΩ ΝΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ !!!!!Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΠΝΙΣΤΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΡΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΡΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ, ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΓΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΠΩΣ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΟΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ