Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Το σμυριδικό, ο προϋπολογισμός και ο… χασάπης…


Με δεδομένο ότι ο φετινός πλασματικός προϋπολογισμός, δεν θα εφαρμοστεί, όλοι ελπίζουν ότι οι προβλεπόμενες 550.000 ευρώ για τη λειτουργία των Σμυριδωρυχείων Νάξου, τουλάχιστον δεν θα μειωθούν.


Όπως φαίνεται στον πίνακα της φωτογραφίας (κλικ για μεγέθυνση) οι φετινές δαπάνες είναι μειωμένες κατά 23% περίπου, σε σχέση με τις περσινές.


Αν επιμείνετε να μελετήσετε τον πίνακα, μην αγανακτήσετε.

Στην Ελλάδα του κ. Αλογοσκούφη ζούμε.

Τόση σημασία δίνουν στη σύνταξη του προϋπολογισμού, που ο σχετικός κωδικός περιλαμβάνει και δαπάνες… εκμεταλλευόμενων ΑΛΥΚΩΝ !!!

Πολύ πιο ενδιαφέρουσες είναι οι επόμενες δαπάνες.

Αυτές που …δεν εντάσσονται πουθενά και οι διάφορες… σύνθετες δαπάνες !

Εκεί τα λεφτά είναι καλά. Δεν τα 'φαγε η λιτότητα.


…..χασάπη γράμματα…

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι δηλ. Δ/στη υπέρ της συνέχισης αυτής της κατάστασης; Γιατί άλλα γράφεις σε άλλο post για το σμυριδκό.

http://naxios.blogspot.com είπε...

Στο πόστ Αλλού τρώς και πίνεις κι αλλού πας και….. απαντωντας σε ανώνυμο σχόλιό στην ανάρτηση με τίτλο “χαλαρά…” που έλεγε χαρακτηριστικά: «Πόσοι από εσάς που υποστηρίζετε ότι είστε ντόπιοι, είστε γραμμένοι στην Κορώνο ως σμυριδεργάτες κατά παράβαση και ενάντια σε κάθε νόμο που καλύπτει τους γνήσιους σμυριδεργάτες;» απαντάς σωστά ότι πιστεύεις πως το τελευταίο που ενδιαφέρει είναι το πόσοι και ποιοι είναι γραμμένοι στη Μέση στο Σκαδό ή στην Κόρωνο. Το πόσοι όμως ήταν πέρυσι οι σμυριδεργάτες και πόσοι είναι φέτος νομίζω ότι ενδιαφέρει . Όπως νομίζω ότι ενδιαφέρει πόσοι είναι αυτοί που το μόνο και κύριο επάγγελμα τους είναι σμυριδεργάτες για να κρίνουμε αν σωστά η λάθος οι φετινές δαπάνες είναι μειωμένες κατά 23% περίπου, σε σχέση με τις περσινές οπως φαίνεται στον πίνακα της φωτογραφίας (κλικ για μεγέθυνση)

Ν-ΝΑΞΙΟΣ είπε...

Για να είμαι σαφέστατος και ξεκάθαρος.
Η ανάρτηση του πίνακα δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση την αρχική τοποθέτηση διότι παραθέτουμε στοιχεία με βάση την υφιστάμενη κατάσταση.
Αυτό δεν σημαίνει ότι την επικροτούμε.
Προφανώς η στρέβλωση με το καθεστώς του “προνομίου” δεν πρέπει να διαιωνιστεί. Και αυτονόητο είναι ότι το σμυριδικό πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα σε νέα αναπτυξιακή και κοινωνική βάση,

Ανώνυμος είπε...

Όποιος γεννιέται στην Κόρωνο ή κατάγεται από κει κουβαλάει κι ένα λαχείο σε όλη του τη ζωή. Αυτό της ΔΩΡΕΑΝ ασφάλισης και συνταξιοδοότησης από το ΙΚΑ. ΛΑΧΕΙΑΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι ρε παιδιά το "προνόμιο?

Ανώνυμος είπε...

Και πρόσεξε Δ/στη και κάτι άλλο, (αφού κάποιοι σε έβαλαν στη λογική του κονδυλίου που προβλέπει κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός και που κάθε χρόνο είναι λιγότερο από όσο χρειάζεται για την ασφάλιση των γραμμένων στον κατάλογο, αλλά στο τέλος ΟΛΟΙ ασφαλίζονται πλήρως). Ποια από τα χωριά του καταλόγου έχουν στην περιφέρειά τους σμυρίγλι; Μόνο δυο: Κόρωνος και Απείρανθος. Τότε τι δουλειά έχουν στον κατάλογο τα άλλα; Μέση, Σκαδό, Κεραμωτή και Δανακός; Και γιατί δεν είναι στον κατάλογο η Κωμιακή και το Φιλώτι; Το τελευταίο έχει μάλιστα σμυρίγλι και πολύ παλιά το παρέδιδε.
Και άλλο ένα ερώτημα σε σένα Δ/στη. Όσοι κατάγονται από τα χωριά που παραδίδουν "σμύριδα", ανεξαρτήτως πού μένουν μόνιμα ή πού εργάζονται (στην ΑΘήνα ή στο εξωτερικό) είναι γραμμένοι στους καταλόγους και ασφαλίζονται, εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους. Και ξέρεις γιατί αυτοί που μένουν μόνιμα στο χωριό και θεωρούν τους εαυτούς τους πραγματικούς σμυριδεργατες δεν αντιδρούν και δεν ζητούν να διαγραφούν απ' τον κατάλογο οι μη μόνιμοι έστω κάτοικοι; Γιατί δεν θα υπάρχουν...πελάτες να αγοράζουν "σμυρίγλι" από τους μόνιμους για να το παραδίδουν και να ασφαλίζονται. Αν είσαι Κορωνιδιατης ή από οικογένεια που είνα στον κατάλογο ξέρεις, αν δεν είσαι, το κατάλαβες;
Ας το λοιπόν και μην το σκαλίζεις γιατί βρωμάει απ΄πο παντού κια θα σου πουν ότι ...σαμποτάρεις.

Ανώνυμος είπε...

Προνόμιο λένε οι κάτοικοι αυτών των χωριών το αποκλειστικό δικαίωμα που έχουν να παραδίδουν το σμυρίγλι που "βγάζουν" στο κράτος. Σήμερα προνόμιο σημαίνει το δικαίωμα που εξακολουθούν να έχουν όσοι είναι δημότες των χωριών αυτών να ασφαλίζονται ΔΩΡΕΑΝ από το κράτος στο ΙΚΑ. Κάθε χρόνο δηλ. το κράτος τους βάζει ΌΛΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ χωρίς αυτοί να πληρώνουν δεκάρα, επειδή είναι γραμμένοι στην Κόρωνο, την Απείρανθο, την Κεραμωτη, το Σκαδό, τη Μέση, τον Δανακό. Προνομιάρα, λαχειάρα, πες το όπως θες.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή οι υπάλληλοι της ΔΕΗ που οι περισσότεροι κάααααθονται ,παίρνουν πολύ καλούς μισθούς, ακόμα καλύτερη σύνταξη, και έχουν σχεδόν τσάμπα ρεύμα, δεν έχουν… προνόμιο;
Αυτοί που δεν έχουν αρμέξει ποτέ τους ζούλα και άμα ρίξει τρείς ψιχάλες δηλώνουν ότι τους πήρε ο ποταμός το … κοπάδι για να εισπράξουν την επιδότηση, δεν έχουν … προνόμιο;
Εγώ που είμαι στη δουλειά και διαβάζω από το πρωί blogs δεν έχω… προνόμιο;
Οι Κορωνιδιάτες θα ρίξουν έξω τον προϋπολογισμο;

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις τι είναι να γεννιέσαι και νά' χεις τσάμπα ισόβια ασφάλιση και συνταξιοδότηση; Από πλευράς ...ασφαλιστικού είμαστε πράγματι Δανία και Σουηδία εκεί κατά ...Κόρωνο μεριά.

Ανώνυμος είπε...

Πέραν αυτών , μιά χαρά είναι να είσαι Κορωνιδιάτης και να είσαι στο σμυρίγλι. Τι θέλουν με το σμυρίγλι οι καταστηματάρχες του Απόλλωνα και οι ψαράδες της Λαμπρινής που είναι γραμμένοι σκανδαλωδώς στην Κόρωνο και τη Μέση ;

Ανώνυμος είπε...

Ο ψαράς απ' τη Λαμπρινή σου μπήκε στο μάτι. Βελόνα είναι ή δοκάρι; Για να δούμε αν σου περάσει.

Ανώνυμος είπε...

Η Χώρα Νάξου είναι γεμάτη από "σμυριδεργάτες" Απεραθίτες, Κορωνιδιάτες, Κεραμιώτες κ.λπ.