Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Ανεμογεννήτριες Κορώνου





Τώρα κατάλαβαν και στην Κόρωνο τι σημαίνει άναρχη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, σύμφωνα με τα συμφέροντα του Επιχειρηματία και όχι σχεδιασμένα και σε αρμονία με το περιβάλλον.
Γιατί να υπάρχουν περιβαντολογικές μελέτες και γιατί να εφαρμόζονται οι Νόμοι;
Για να σιωπούν οι κάτοικοι τους έπεισαν πως ο Δήμος θα πάρει πολλά λεφτά.
Ε..και;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να το κατάλαβαν, ποτέ δεν είναι αργά

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαστε σωστά ενημερωμένοι. Το πάρκο αυτό και περιβαλλοντική μελέτη έχει και άδεια έχει πάρει από το 2003 από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή(ΡΑΕ)-αλλού μας αρέσουν αυτές οι αρχές, αλλού μας ξυνίζουν- και μικρό είναι(9 ανεμογεννήτριες). Ποιος Κορωνιδιάτης αντιδρά; Κάποιοι Απολλωνιάτες και κάποιοι Απεραθίτες της...Αίγινας.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα θα υπήρχε περιβαντολλογική μελέτη για να γίνει ένα έργο. Σίγουρο όμως είναι πως άλλη θα είναι η μελέτη του Επιχειρηματία και της ΡΑΕ και άλλη του Δήμου. Εχουμε δει και άλλες μελέτες που ….δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως και έχει περιβαλλοντική μελέτη. Μόνο που αγνοεί η μελέτη και ο δολοφόνος μελετητής (που θα δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη) την ένταξη στη NATURA 2000 όλης της περιοχής. Αλλά όλα εδώ θα πληρωθούν. Θα τρίβετε τα μάτια σας εγκληματίες του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο η natura, είναι και η υπόθεση του Εναέριου, πολύ σοβαρή μάλιστα και δεν υπάρχει άδεια από την Εφορία Νεωτέρων μνημείων. Αλλά κια η ύπαρξη προϊστορικών κτισμάτων στην κορφή του ΖΑ τσ' Αμόμαξης, που τα ισοπέδωσε η μπουλντόζα. Φαίνεται ότι, όταν πήγε η αρχαιολόγος της ΚΑ΄Εφορίας το 2000 για να κάνει έρευνα στην περιοχή και να δώσει άδεια, όπως κι έγινε, δεν της είπαν ότια θα βάλουν ανεμογεννήτριες και στην κορφή απάνω και δεν πήγε εκεί να κάνει έρευνα. Τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν γιατι η αρχαιολόγος που πήγε πριν μια εβδομάδα φαίνεται ότι παρά την καταδτροφή τα απομεινάρια του προϊστορικού κτίσματος εντοπίστηκαν και αντίστροφη μέτρηση ίσως έχει αρχίσει. Εναέριος κια προϊστορικό κτίσμα συν το πέρασμα των πουλιών (το επιβεβαιώνει και η φωτογραφία) και η natura είναι αγκάθια που δύσκολα θα ξεπερα΄σουν οι...βιαστικοί επιχειρηματίες του αιολικού πάρκου.