Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ: Το τέρμα του κατήφορου…


Σήμερα το απόγευμα στις 6 μ.μ. θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δρυμαλίας.

Αυτό δεν είναι είδηση.


Το 21ο θέμα στην ημερήσια διάταξη έχει τίτλο:

« Έγκριση διαδικασίας για κατ’ εξαίρεση απευθείας ανάθεση Μ.Π.Ε για το ΒΙΟ.ΚΑ Απόλλωνα»

Αυτό ψιλο… είναι είδηση.


Το ευρέως γνωστό:

“Το τέρμα του κατήφορου είναι ο πάτος” , προφανώς το ξέρετε.

Αυτοί δεν θέλουν να το καταλάβουν και αυτό αποτελεί είδηση !


**Μ.Π.Ε. (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων)

Τα… χάπια μου, αθεόφοβοι….

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπα γι αυτούς στον δήμο Δρυμαλίας δεν υπάρχει πάτος έχουν πιάσει τα ...άπατα και δεν τους σώζει ούτε ο ...Περιφερειάρχης με τις κομματικές παρωπίδες. Το κακό είναι ότι μαζί τους βουλιάζει κι ο τόπος.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε μόνο εσείς οι Πασοκοι δεν έχετε κομματικές παρωπίδες .βρε ουστ μας σας είδαμε είκοσι χρόνια που διοικούσατε την ορεινή Νάξο με ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΜΑΝΩΛΑ ΤΖΟΥΑΝΗ ,ΓΛΕΖΟ

Ανώνυμος είπε...

κύριε...ουστ, Τέτοιο χάλι και τέτοια ανικανότητα δεν έχουνε...ματαδεί τα μάτια μας...

Ανώνυμος είπε...

Μας έπεισες φιλέ το μόνο χρέη άφησαν πίσω όλοι τους

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΑΛΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΡΑΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΔΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Έτσι, να βγάζετε τα μάτια σας και να τσακώνεστε για το ποιος φταίει πιο πολύ, γιατί κάποιοι φταίνε. Διαχρονική είναι η ευθύνη. Ανάξιοι εκπρόσωποι και στην αυτοδιοίκηση και στη Βουλή. Εμείς όμως δε τους ψηφίζουμε; Εσείς δηλαδή γιατί εγώ δεν ανέχομαι να μας κυβερνουν αυτά τα υποκείμενα που κατάντησαν έτσι τη Νάξο τα τελευταία 30 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιοι κατάντημα κια τέτοια διάλυση στον δήμο Δρυμαλίας δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι αδιανόητο αυτό που προσπαθούν να κάνουν. Αντί να συζητούν για το πώς θα λυθεί το πρόβλημα βραχυπρόιεσμα και μακροπρόθεσμα, ψάχνουν να βρουν τρόπους να γλυτώνουν από τους ελέγχους και τα πρόστιμα για τη ρύπανση και τους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων και των τουριστών στον Απόλλωνα. Τους ενδιαφέρει το...δέντρο (οι εαυτοί τους) και όχι το δάσος (το κοινό καλό). Σα να λένε: έχεις άδεια οδήγησης; Μπορείς να σκοτώνεις ελεύθερα καιμε το...νόμο. Δεν έχεις άδεια οδήγησης; Αν σκοτώσεις θα πας φυλακή!!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

Ανώνυμος είπε...

χολερες πασοκια εξω απο τον τοπο,τελοσ πια

σας μαθαμε...
χρεη και αισχη...

Ανώνυμος είπε...

επί της ουσίας για το συγκεκρμένο θέμα έχετε να πείτε κάτι; Κομματικά συζητάμε όποτε θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

dεπί της ουσίας για το συγκεκρμένο θέμα έχετε να πείτε κάτι; Κομματικά συζητάμε όποτε θέλετε.

ΑΔΕΛΦΕ ΤΩΝ 3:40 μμ ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙ ΤΙΣ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ . ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ .ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΚΑΦΕΤΖΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ 15.000€ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Ρε κομματόσκυλα θα σταματήσετε και οι δύο ή θα σας κλείσουμε σε μαντρί; Αϊ σιχτηρ δηλαδή. Επειδή ο ένας ήταν απατεώνας και χρεοκόπησε το Δήμο δεν δικαιολογείται ο επόμενως να προσπαθεί να καλύψει τα παράνομα που κληρονόμησε. Υποτίθεται ότι τον πήρε τον Δήμο για να διορθώσει τα των ΠΑΣΟΚΩΝ. Κάντε τουμπεκί και οι μεν και οι δε και κάντε κάτι σοβαρό γιατί εμείς οι υπόλοιποι αν και προς το παρον τρώμε σκατά, δε θα αργήσουμε να σας χέσουμε ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ. Άχρηστα κομματόσκυλα. Μόνο για καφενείο είστε.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι πρέπει να βλέπουμε μπροστά. Ο Μπαρδάνης δεν θα κριθεί από το εργο του προκατόχου του, αλλά από το δικό του και μέχρι τώρα δυστυχώς έχει να δείξει ΜΗΔΕΝ ΕΡΓΟ. Στην περίπτωση του βόθρου του Απόλλωνα είναι σαφές ότι δεν ευθύνεται ο σημερινός δήμαρχος για την υπάρχουσα κατάσταση. Έχει όμως υποχρέωση να ασχοληθεί και να προσπαθήσει να δώσει λύση, είναι δήμαρχος 2 χρόνια ήδη. Δυο πράγματα πρέπει να κάνει: !0 να σφραγίσει τον υπάρχοντα βόθροώστε να μην χύνιονται τα λύματα στη θάλασσα και να τον αδειάζει μυ βυτιοφόρα [που θα τα μεταφέρουν στον ΒΙΟΚΑ της Χώρας. 2) να δρομολογήσει τις διαδικασίες νέου σύγχρονου βιολογικού (υπάρχουν και ετοιμοπαράδοτοι).
Αυτες τις δυο απλές κινησεις έπρεπε ήδη να έχει κάνει κι όχι να προσπαθεί να κουκουλώσει το πρόβλημα. φοβάμαι όμως πως ούτε συνεργάτες έχει, ούτε ο ίδιος μπορεί.

Ανώνυμος είπε...

Με τη συζήτηση που γίνεταιεδώ επαληθεύεται το σχόλιο που έκανα πιο πάνω: "Έτσι, να βγάζετε τα μάτια σας και να τσακώνεστε για το ποιος φταίει πιο πολύ, γιατί κάποιοι φταίνε. Διαχρονική είναι η ευθύνη. Ανάξιοι εκπρόσωποι και στην αυτοδιοίκηση και στη Βουλή. Εμείς όμως δε τους ψηφίζουμε; Εσείς δηλαδή γιατί εγώ δεν ανέχομαι να μας κυβερνουν αυτά τα υποκείμενα που κατάντησαν έτσι τη Νάξο τα τελευταία 30 χρόνια".

Ανώνυμος είπε...

Θα μας ενημερώσετε για την απόφαση σήμερα;

Ανώνυμος είπε...

Εννοείται ρε μεγάλε. Το πρόβλημα είναι ότι όπως τρώγονται μεταξύ τους έτσι τα βρίσκουν και μεταξύ τους. Ούτε και εγώ τους ψηφίζω αλλά ο σνομπισμός τελικά προς την πολιτική αφήνει χώρο σε κρετίνους - ανίκανους-καρεκλοκένταυρους να μας διοικούν. Εμείς (οι πολίτες) φταίμε που έχουμε αφήσει τους άχρηστους ΜπαρδανοΚοκκινοΤζουαννοΒασιλακιδοΜαράκηδοΚορρέδες να πηγαίνουν για φούντο το νησί. Νομίζουμε πως είναι παιχνίδι και αυτή πληρώνονται χιλιάδες ευρώ για να ξύνονται. Και άμα τους ζητήσεις κάτι δύσκολο προσπαθούν να σου βουλώσουν το στόμα...οι τυχοδιώκτες....Να πάνε να γίνουν σκουπιδιάρηδες ή βοθρατζήδες αν δεν μπορούν. Σίγουρα θα ήταν πιο χρήσιμοι και θα τους ταίριαζε και στο χαρακτήρα τους. Αλήτες, παίζετε με τα τομάρια μας.

Ανώνυμος είπε...

Μη νομίζεις ότι έχει σημασία η απόφαση του δημ. συμβ. για τον βόθρο του Απόλλωνα. Και δεν έχει σημασία για τους παρακάτω λόγους: 1)όταν υπάρχει ρύπανση και κίνδυνο για την υγεία δεν έχει σημασία αν τη ρύπανση προκαλεί ένας νόμιμος ή παράνομος βόθρος. Το έγκλημα είναι έγκλημα. 2)Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο στις διάφορες υπηρεσίες, που είναι πολλές να παρανομήσουν και να δώσουν έγγραφα με ψεύτικες διαπιστώσεις για τον βόθρο, οι υπάλληλοι που τυχόν θα το πράξουν θα έχουν διαπράξει το αδίκημα της απιστίς περί την υπηρεσία, το οποίο τιμωρείται πολύ αυστηρά. Ποιος υπάλληλος θα δεχτεί να παίξει τη θέση του και όχι μόνο συμμετέχοντας στα παιχνίδαι της τοπικής εξουσίας και παραεξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ Β(ρωμ)ΙΟ.ΚΑ

Έχω καυτά και φρέσκα νέα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δρυμαλίας που τέλειωσε πριν λίγη ώρα. Τελικά η πλειοψηφία(παράταξη Μπαρδάνη)ψήφισε την ανάθεση της ΜΠΕ, κατ' εξαίρεση απευθείας, δηλαδή χωρίς διαγωνισμό, για τη νομιμοποίηση μιας δεκαεξαετούς παρανομίας. Παράλληλα βέβαια η πλειοψηφία είπε οτι θα δρομολογήσει διαδικασίες μετεγκατάστασης του...νομιμοποιημένου ΒΙΟΚΑ. Η μειοψηφία(παράταξη Τζουάννη) υποστήριξε οτι πρέπει τάχιστα να κινηθούν οι διαδικασίες μελέτης και μετεγκατάστασης και μέχρι τότε να λειτουργεί ο κοινός βόθρος ως έχει.
Κάποιες γρήγορες παρατηρήσεις:
1. Η πλειοψηφία ενδιαφέρεται με την απόφαση αυτή να αποφύγει το κυνηγητό και τα πρόστιμα, που θα χρεωνόταν και η κυρίως ένοχη μειοψηφία αν ήταν στη διοίκηση του Δήμου.
2.Η κάλυψη της τυπικής ακυρότητας της προηγούμενης απόφασης δε σημαίνει οτι και η τωρινή θα εγκριθεί από την Περιφέρεια, που πρέπει να εξετάσει
όχι μόνο τη νομιμότητα λήψης της αλλά και την ουσία της σε ένα μείζον ζήτημα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ που ταλανίζει τον τόπο.
3.Η ΜΠΕ απαιτεί 16 αδειοδοτήσεις και θα χρονίσει, ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο οτι δε θα σκοντάψει κάπου. Μέχρι τότε πόσα πρόστιμα θα επιβληθούν;
4. Το ουσιαστικό όμως είναι δε λύνεται το ΑΜΕΣΟ πρόβλημα του κόσμου αλλά το πρόβλημα της δημοτικής αρχής. Η μειοψηφία πιστεύει οτι μπορεί να λειτουργεί ως έχει ο ΒΙΟΚΑ μέχρι τη μεταφορά του. Μα τα προβλήματα λειτουργίας του, παρά τη δαπανηρή συντήρησή του, επιβάλλουν τη μετεγκατάσταση. Άρα για μερικάχρόνια θα υπάρχει και θα λειτουργεί όπως τώρα ή υπάρχει τρόπος καλύτερης λειτουργίας μέχρι τότε;
5.Τέλος αν εξαιρέσουμε το θολό τοπίο ως προς την ΑΜΕΣΗ αντιμετώπιση του προβλήματος με ουσιαστικό τρόπο, είναι θετικό οτι έχει ωριμάσει η ιδέα του ΝΕΟΥ ΒΙΟΚΑ και πρέπει να πιέσουμε αγωνιστικά για την ταχύτερη δημιουργία του.
Το ανησυχητικό της όλης ιστορίας είναι οτι απόψε δεν κουνήθηκε φύλλο στο Χαλκί από αυτούς που έπρεπε να είναι εκεί, να ακούσουν και να εκδηλώσουν την αντίδρασή τους στον εμπαιγμό, το φιλοτομαρισμό, τον παχυδερμισμό και την ανεπάρκεια των τοπικών αρχόντων.

Ανώνυμος είπε...

σσσσσουτ! Η ΟΝΑΣ απόψε κόβει την πίτα της!

Ανώνυμος είπε...

Tώρα αρχίζω και καταλαβαίνω τη σημασία του μπλογκ. Συγχαρητήρια. Έτσι να μας ενημερώνετε και να σχολιάζετε τα γεγονότα, γιατί ό,τι γίνεται στο δήμο Δρυμαλίας δε γράφεται και δεν ακούγεται εύκολα και γρήγορα. Νομίζουν οτι Νάξος είναι μόνο ο κάτω δήμος. Τώρα ξέρουμε τι γίνεται και τι παίζετε και δε μπορούμε πια να κάνουμε τους ανήξερους. Σε μας είναι η ευθύνη.
Να συνεχίσετε να ασχολείστε και με γενικότερα θέματα, γιατί τίποτα δεν είναι μόνο τοπικό αλλά και γιατί τα γενικότερα έχουν και τοπική διάσταση. Και σ' αυτό η προσπάθειά σας είναι πρωτότυπη. Και πάλι συγχαρητήρια και καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Οι μεμονωμένες φωνές στο Δήμο δεν αρκούν για να ξεβουλώσουν τα αυτιά των καρεκλοκένταυρων. Χρειάζεται φωνή λαού,μαζική αντίδραση και τέτοια δεν υπήρχε χθες στην Τραγαία.

Ανώνυμος είπε...

Σε ενόχλησαν οι χτεσινές φωνές ή δεν σου άρεσαν;

Ανώνυμος είπε...

Οι χθεσινές φωνές δεν ενόχλησαν κανένα. Απλά προκαλούν απέχθεια…

Ανώνυμος είπε...

απέχθεια η αλήθεια; Ποιες φωνές θα άρεσαν σε σενα; μήπως φωνές με συγκεκριμένο...χρώμα;

Ανώνυμος είπε...

Για να κλείσω. Δεν με ενδιαφέρει ότι και να λένε. Σωστό ή λάθος.
Χύσανε την καρδάρα.
Είναι μια ζωή μεσ’ την ξινίλα.
Αυτοί από ‘δω, εγώ από ‘κεί . Τέλος.

Ανώνυμος είπε...

γραφεις ακαταλαβίστικα!!!

Ανώνυμος είπε...

Στον πιο πάνω που γραφει,"Είναι μια ζωή μεσ’ την ξινίλα.
Αυτοί από ‘δω, εγώ από ‘κεί".
δεν ξέρω ποιους εννοεί, αλλά αναφέρεται οπωσδήποτε στους 86, τους 66 και αύριο στους 666..."σατανάδες" του Απόλλωνα.
Δικαίωμά του να επιλέγει τι δεν του ξινίζει, αλλά οι ...ξινίθρες του βιο-βόθρου βλάπτουν όλους τους ντόπιους, τους Αθηναίους και τους ξένους παραθεριστές και σ' αυτό ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει δικαίωμα να σιωπά ως ενεργός πολίτης, υποθέτω κι ο ίδιος.
Αν όμως του...ξινίζουν κάποια από τα πρόσωπα που ασχολούνται με τα προβλήματα του Απόλλωνα, ας τα προσπεράσει, όχι όμως και τα προβλήματα. Αυτό δεν ταιριάζει σε σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Για την πίτα της ΟΝΑΣ που γράφει κάποιος παραπάνω, σας πληροφορώ οτι ο κόσμος ήταν περισσότερος παρά ποτέ και το ΠΑΣΟΚ έδωσε τα ρέστα του. Τι Κακλαμάνης, τι Βάσω Παπανδρέου, τι Πρωτόπαπας, τι άλλοι που δε θυμάμαι ή δεν πρόλαβα να δω γιατί μπρόβαλα αργά, 'ετσι για χάζι. Και μετά μου λένε οτι ο Αντ. Χωριανόπουλος δεν έχει πέραση. Ας είναι καλά το ΠΑΣΟΚ...

Ανώνυμος είπε...

εκλογές έρχονται, όλοι οι πολιτικοί τρέχουν, τους νοιάζει ποιος τους καλεί; Τι έχουν να χάσουν;

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η συμπάθεια του ΠΑσοκ πια με τη ΟΝΑΣ- Δεξιός

Ανώνυμος είπε...

ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται..
χαχα
σας μαθαμε,σας ξερουμε...
σας διώξαμε...

ΕΞΩΩΩ,χολέρες Πασοκια!!!!

Ανώνυμος είπε...

ενώ οι Ν.Δ.κράτες είναι λουλουδάκια ανθισμένα.Όλοι τα ίδια είστε της...κουτάλας!!!

Ανώνυμος είπε...

Άκουσες τι είπε σήμερα ο Πάγκαλος στο MEGA;(Εκπομπή Αναγνωστάκη-Χασαπόπουλου): Ο Σημίτης είναι το όνειρο κάθε συντηρητικού. Βρε τον αθεόφοβο το Θόδωρο, δε σκέφθηκε τους κακομοίρηδες τους Πασόκους και τους σημιτικούς κολαούζους;