Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Όλο το Αιγαίο ένα απέραντο φρενοκομείο…


Με συγκίνηση και υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε ότι σήμερα πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας
“πολιτική υιοθεσία”.

Εντάξαμε στην οικογένειά μας, την υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης κ. Λιάνα Γούτα!


Με ένα απλό «κλικ» στην εικόνα μπορείτε να διαβάσετε τις απόψεις της, τις οποίες μετά βδελυγμίας αποκηρύσσουμε και δεν τις σχολιάζουμε.
Η “πολιτική υιοθεσία” έγινε για ένα και μόνο λόγο.
Να επαναφέρουμε την κατά τα άλλα συμπαθέστατη Λιάνα, στην από ‘δω, στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, δηλαδή στην πραγματικότητα.
Από ‘δω που το ξημέρωμα δεν το βλέπουμε με τα μάτια του …Βαρδάρη, αλλά το βλέπουμε σαν την ραδιενέργεια να λειτουργεί προσθετικά στο καθημερινό μας βάσανο.

Την είδηση δανειστήκαμε από τον naxios

7 σχόλια:

http://naxios.blogspot.com είπε...

Αγαπητέ Α-Νάξιε χρονιά σου πολλά .
Αν έκανες τον κόπο να κάνεις ένα απλό «κλικ» στην σελίδα (http://www.lianagouta.gr/liana.php) και διάβαζες το βιογραφικό της συμπαθέστατη Λιάνα όπως ειρωνικά την αναφέρεις θα έβλεπες ότι η κυρία που προσπαθείς να ειρωνευτείς προφανώς επειδή δεν είναι σοσιαλίστρια και ως συνήθως ευαισθησίες γύρω από το περιβάλλον έχουν μονό οι σοσιαλιστές.. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙ συμπαθέστατη Λιάνα φίλε δεν είναι μια απλή υποψήφια βουλευτής που στις βουλευτικές εκλογές του 2007 που απλός μπήκε με τη ΝΔ, Α’ Θεσσαλονίκης για κλίσει το ψηφοδέλτιο της και αναζητά κάποιον bloger «δήθεν ευαίσθητο αλλά άσχετο με το περιβάλλον » να την υιοθετήσει ,έξαλλου τέτοιους έχει πολλούς ο χώρος σας .
Μακάρι αγαπητέ Α-Νάξιε οι βουλευτές όλων των κομμάτων αν ασχολούταν μόνο με θέματα που έχουν σπουδάσει όπως κάνει η Λιάνα Γούτα και να μην είναι ξερόλες όπως πολλοί από μας που το παίζουμε bloger .
Πάντως η άποψη περί ραδιενέργειας πρέπει να προβληματίσει τους επιστήμονες

Προς ενημέρωση και εσένα αλλά και των φίλων αναγνωστών του αξιόλογου blog σας επισυνάπτω το ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ
Βιογραφικό
Η Λιάνα Γούτα ήταν υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ, Α’ Θεσσαλονίκης στις βουλευτικές εκλογές του 2007.
Είναι Χημικός Μηχανικός του Α.Π.Θ., από όπου απεφοίτησε με Άριστα
Εργάζεται επί σειρά ετών στην πετρελαϊκή βιομηχανία σε θέματα σχεδιασμού, τεχνολογίας, βιομηχανικής ασφάλειας και προστασίας περιβάλλοντος.
Διετέλεσε Σύμβουλος σε θέματα Βιομηχανίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Κατά τις πανεπιστημιακές της σπουδές,
• Εισήχθη στο Πολυτεχνείο πρώτη σ’ όλη την Ελλάδα.
• Αποφοίτησε πρώτη από όλες τις σχολές του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης.
• Βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για τις διακεκριμένες πανεπιστημιακές επιδόσεις.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε θέματα της ειδικότητάς της σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Άρθρα και συνεντεύξεις της φιλοξενούνται σε εφημερίδες και περιοδικά σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας αλλά και στον επιστημονικό και ειδικό τύπο, για θέματα Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Αρθρογράφησε σε τακτική βάση στον Ελεύθερο Τύπο, στη στήλη ‘Άποψη’, σχολιάζοντας την επικαιρότητα.
Είναι :
• Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας
• Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» του ΕΣΠΑ.
• Μέλος της Ελληνικής Πλατφόρμας Υδρογόνου.
• Εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-ΤΚΜ
Διετέλεσε :
• Γραμματέας και β’ Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών.
• Γραμματέας του Συνδέσμου Χημικών Βιομηχανίας, τμήμα Βορείου Ελλάδας.
• Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Βιομηχανίας, Τεχνολογίας, Υλικών, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΕ-ΤΚΜ.
Δραστηριοποιείται σε συλλόγους πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς.
Είναι :
• Μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης (ενώ υπήρξε μέλος του χορευτικού συγκροτήματος επί 10 χρόνια)
• Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φίλων Λυκείου Ελληνίδων
• Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου ΑΝΕΜΗ για τα παιδιά
• Μέλος της επιτροπής διοίκησης του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας, Παράρτημα Θεσσαλονίκης
Ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Από την παράθεση του βιογραφικού και την πολιτική δραστηριότητα της κ. Γούτα δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για αξιόλογο και δραστήριο άτομο.
Αυτό πιστεύω εκφράζει και ο υπεύθυνος του blog με την έκφραση «συμπαθέστατη Λιάνα» και προσωπικά δεν βλέπω διάθεση υποτίμησης.
Πρέπει όμως να υπενθυμίσω στην κ. Γούτα ότι δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος αντίθετος με τις εναλλακτικές και ήπιες μορφές ενέργειας. Το θέμα είναι ποιοι και πως διαχειρίζονται αυτή την πολιτική. Και το γεγονός ότι παντού υπάρχουν αντιδράσεις σημαίνει ότι ο κόσμος έχει πλέον καταλάβει ότι η επένδυση , η αναγκαία επαναλαμβάνω επένδυση σε νέες ενεργειακές τεχνολογίες, οφείλεται στο ότι χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και στρατηγική, καταλήγει να είναι «επένδυση» κάποιου ιδιώτη που θα μας τη φορτώσει στην πλάτη μα μηδέν ανταποδοτικό όφελος.
Οι ανεμογεννήτριες κ.Γούτα μου δεν είναι γαρδένιες να τις φυτέψουμε εδώ κι εκεί. Χρειάζονται μελέτες και ένα αξιόπιστο φορέα διαχείρισης.
Αυτό είναι το ουσιαστικό και δυστυχώς από στο γλαφυρό σας κείμενο το παρακάμπτετε με περισσή ευκολία.
Θα συμφωνήσω λοιπόν με τον κ. υπεύθυνο στην «πολιτική υιοθεσία» και σας προτείνω να την δεχτείτε διότι η πολιτική εκτός από γαρδένιες έχει και αγκάθια…

Ανώνυμος είπε...

Απ ότι διάβασα έχει αξιόλογους τίτλους και αμέτρητες θέσεις η Κυρία.
Ερώτημα. Πότε δουλεύει;

Ανώνυμος είπε...

καλα η μαλακια ορισμενων σπαει καρυδια . το δικο σου βιογραφικο να μας δωσετε κυριε ανωνυμε

Ανώνυμος είπε...

Naxios, καλά στέφανα.

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΛΕΥΕΙΣ Α-ΝΑΞΙΕ

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος παραπάνω γράφει: "Οι ανεμογεννήτριες κ.Γούτα μου δεν είναι γαρδένιες να τις φυτέψουμε εδώ κι εκεί. Χρειάζονται μελέτες και ένα αξιόπιστο φορέα διαχείρισης".
Δηλαδή στη Νάξο, αν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις, και επειδή κανείς(!) δεν είναι αντίθετος με τις ήπιες μορφές ενέργειας, πόσα αιολικά πάρκα βλέπει; Κι αν μια μελέτη πει οτι το νησί σηκώνει πολλές ανεμογεννήτριες, πρέπει να το δεχθούμε;