Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Καβάλα παν’ στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε, αλλά το χρήμα Γιάννη μας, ξανάπεσε στον κάμπο….


Δεν ταιριάζει, ε;
Θα το κάνουμε εμείς να ταιριάζει…

Όταν λοιπόν ο κ. Βρούτσης έτρεχε από επιτάφιο σε επιτάφιο και από Τροπαιοφόρο Γεώργιο σε όποιο ξωκλήσι ήταν φρεσκοασπρισμένο, οι συνάδελφοί του , του κάμπου,έκαναν άλλου είδους ολονυκτίες και “χτύπησαν” ξανά.

Θυμάστε που είχαμε γράψει για εκείνα τα 500 εκατομμύρια ευρώ των αγροτών που η Νάξος έμεινε απ’ έξω…
Το ίδιο περίπου έργο ξαναπαίχτηκε πάλι επιλεκτικά, τη Μεγάλη Τρίτη.
Αλλά όταν εμείς έχουμε το μυαλό μας στο τροπάριο της Κασσιανής, οι άλλοι απολαμβάνουν το.. « Κύριε ελέησον » …

Το τροπάριο, συγνώμη το σενάριο έχει ως εξής :

Με μία εγκύκλιο-έκπληξη που... υπογράφει ο Υφυπουργός, προβλέπεται η παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου σε 10 νομούς της χώρας ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα παρέχει εγγύηση για τα δάνεια - ληξιπρόθεσμα και μη- που δεν μπορούν να αποπληρώσουν οι επιχειρήσεις. Ειδικότερα προβλέπεται η παροχή εγγύησης στις τράπεζες και σε ποσοστό 80%. Επιπλέον το υπουργείο οικονομικών επισημαίνει ότι η εγγύηση του δημοσίου θα παρέχεται μέχρι του ποσού των 15 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση.

Πρακτικά: μετά από αίτηση της ενδιαφερόμενη επιχείρησης το δημόσιο θα παρέχει εγγύηση για δάνεια που έχουν χορηγηθεί για πάγιες εγκαταστάσεις και κεφάλαια κίνησης σε: βιοτεχνικές, βιομηχανικές, μεταλλευτικές, ξενοδοχειακές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις βιοτεχνικού και βιομηχανικού τύπου.

Οι επιχειρήσεις αυτές οφείλουν να που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν, ανεξάρτητα από την έδρα της επιχείρησης, στους νομούς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Πιερίας, Γρεβενών, Τρικάλων, Καρδίτσας και τους Δήμους Ενιππέα, Ναρθακίου, Πολυδάμαντα και Φαρσάλων του Νομού Λάρισας.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις για να επωφεληθούν από το μέτρο πρέπει να έχουν κάνει έναρξη εργασιών στις προαναφερόμενες περιοχές μέχρι και την 31.12.2008.

Πρόβλεψη υπάρχει και για το υπόλοιπο 20% της οφειλής που δεν καλύπτεται από την εγγύηση του Δημοσίου και σύμφωνα με την απόφαση θα αποτελέσει ένα νέο δάνειο, δεκαετούς διάρκειας, το οποίο θα εξοφληθεί σε ίσες εξαμηνιαίες τοκοχρεωλυτικές δόσεις με πρώτη καταβλητέα την 31.12.2010 και τελευταία την 30.06.2019. Οι τόκοι της περιόδου χάριτος κεφαλαιοποιούνται την 30.06.2010.

Σημειώνεται ότι το ύψος της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου δεν δύναται να υπερβαίνει το 80% των υφιστάμενων μέχρι 31.12.2008 ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών από δάνεια για πάγιες εγκαταστάσεις και για κεφάλαια κίνησης προς πιστωτικά ιδρύματα. Το ανώτατο όριο παροχής της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου για κάθε επιχείρηση για την τελευταία πενταετία δεν θα υπερβαίνει το ποσό των €20.000.000,00.

Ως επιτόκιο ορίζεται το εκάστοτε ισχύον επιτόκιο της αγοράς για την κατηγορία της δανειοδότησης για την οποία παρέχεται η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Όσες επιχειρήσεις απασχολούν προσωπικό υποχρεούνται να διατηρήσουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας μέχρι την αποπληρωμή του δανείου

Το αρμόδιο Συμβούλιο Διαχείρισης και Αξιολόγησης της εγγυητικής ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου μπορεί να εξετάζει και την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, σε ποσοστό 80%, και για τα τυχόν νέα κεφάλαια κίνησης που θα απαιτηθούν κατ’ ανώτατο ύψος μέχρι 35% του μέσου κύκλου εργασιών της επιχείρησης των τριών τελευταίων ετών. Σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει κάνει έναρξη εργασιών εντός της τελευταίας τριετίας, θα λαμβάνεται υπόψη το 35% του μέσου κύκλου εργασιών κατ’ αναλογία του χρόνου λειτουργίας αυτής. Σε περίπτωση που η επιχείρηση παρουσιάζει κύκλο εργασιών εντός του έτους 2008, θα λαμβάνεται υπόψη το 35% του κύκλου αυτού.

Τα συγκεκριμένα δάνεια για νέα κεφάλαια κίνησης είναι επταετούς διάρκειας, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου χάριτος, εξοφλούμενα σε ισόποσες εξαμηνιαίες τοκοχρεωλυτικές δόσεις, με περίοδο χάριτος έως 31.12.2010. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί την 30.06.2011 και η τελευταία την 30.06.2016. Οι τόκοι της περιόδου χάριτος βαρύνουν τις επιχειρήσεις.

Αυτό που κάνει εντύπωση με την πρώτη ανάγνωση είναι φυσικά η επιλογή των νομών. Εκτός του νομού Τρικάλων στη λίστα περιλαμβάνονται και άλλοι κοντινοί νομοί, αλλά και συγκεκριμένοι δήμοι του Νομού Λάρισας, ιδιαίτερης πατρίδας του συμμετέχοντος στην Τρόικα του οικονομικού σχεδιασμού και Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι η απόφαση έχει ημερομηνία 14 Απριλίου, ημέρα Τρίτη και μάλιστα Μεγάλη Τρίτη. Επιπλέον, έκτοτε έχουν παρέλθει σχεδόν 15 ημέρες και κανένα μέλος του οικονομικού επιτελείου ή της Κυβέρνησης δεν έχει διαφημίσει το συγκεκριμένο μέτρο όπως έχει κάνει με όλα τα υπόλοιπα και ενώ βάλλεται από την αντιπολίτευση για απραξία απέναντι στην κρίση.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΟ πάντως απαντώντας στο εύλογο ερώτημα για το πώς έγινε η επιλογή των νομών απάντησαν ότι η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα ενώ μερικοί ακόμη νομοί που ενδέχεται να έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά δεν περιελήφθησαν καθώς οι επιτελείς του υπουργείου δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αλλά θα ληφθεί μέριμνα γι’ αυτούς σε επόμενη απόφαση.

Η φωτογραφία είναι από το ΝΑΞΙΟ
Η είδηση είναι από το apneargr

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από πού αλλού θα ήταν οι φωτογραφίες του κ. Βρούτση; ή από την "Κυκλαδική θα ήταν ή από το...naxio.

Ανώνυμος είπε...

Έγινε κανένας σεισμός, λιμός, καταποντισμός σ’ αυτούς τους νομούς και υπογράφτηκε αυτή η επιλεκτική εγκύκλιος;
Ωραία ισονομία έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως φταίει ο Βρούτσης και για τις τράπεζες? Ο κόσμος έχει άλλη γνώμη και αυτό είναι που μετράει.

Ανώνυμος είπε...

Κατσιφόρα έπεσε στην Κωμιακή. Σίγουρα ο Βρούτσης φταίει. Για ψάξτε το.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΡΔΑΝΗ Τ' ΑΚΟΥΣ;

Καταδίκη δημάρχων για το περιβάλλον


Για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας δύο πρώην δήμαρχοι και ένας εν ενεργεία, σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, ενώ για παράνομη παροχέτευση ακαθάρτων υδάτων καταδικάστηκαν δύο δημότες.

Η υπόθεση...


αφορούσε τη ρύπανση περιοχών των δήμων τους με οικιακά βοθρολύματα, που τα άδειαζαν οι δύο δημότες με βυτία, σε ανοιχτούς χώρους. Οι δημότες με τα βυτία έπαιρναν τα λύματα από τα σπίτια, για να αποφύγουν οι κάτοικοι την ανάθεση του έργου στις σχετικές επιχειρήσεις που υπάρχουν, και αυτό είχε ως συνέπεια να εμφανιστούν στο περιβάλλον ρύποι και παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Τα περιστατικά καταγράφηκαν από το Σεπτέμβριο του 2004 και μετά, στους δήμους Νίκαιας, Κοιλάδας και Γόννων και καταδικάστηκαν ο νυν δήμαρχος Νίκαιας, Ρίζος Κομήτσας, και οι πρώην δήμαρχοι Κοιλάδας, Αθαν. Μπάρδας, και Γόννων, Χρ. Καραναστάσης. Οι κατηγορούμενοι δήμαρχοι (ορισμένοι εκ των οποίων παρέστησαν δια πληρεξουσίων δικηγόρων) υποστήριξαν ότι δεν ήταν δική τους αρμοδιότητα ο έλεγχος αυτών των περιστατικών, αλλά των αρμοδίων υπηρεσιών της νομαρχίας Λάρισας, που διαθέτουν τον κατάλληλο μηχανισμό ελέγχου και επιβολής κυρώσεων.

Το δικαστήριο δέχτηκε για όλους το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ανέστειλε την ποινή επί τριετία και όρισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΕ ΦΙΛΕ Α-ΝΑΞΙΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΝΩΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΒΡΟΥΤΣΗ!!!!!!!!!!!
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εμμανουήλ Ροΐδης(1836-1904)

"Aλλαχού, τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουν άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

O ορισμός της λέξεως “κόμμα” ήθελεν είναι ο ακόλουθος: Ομάς ανθρώπων ειδότων να αναγιγνώσκωσι και να ανορθογράφωσιν οίτινες ενούμενοι υπό έναν οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν διά παντός μέσου εις την έδραν του πρωθυπουργού ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι.

Ο ελληνικός λαός αναλίσκει τον χρόνο του εις αγόνους συζητήσεις περί κομμάτων και κομματαρχών και άπαν το χρήμα του δαπανά εις συντήρησιν κοπαδίου κομματικών κηφήνων, χάριν των οποίων στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου.

Οι κομματάρχαι μας εδημιούργησαν (ούτω) συμμορίας, των οποίων όμως αντί να είναι αρχηγοί, κατήντησαν απλοί μεσίται, διά των οποίων οι συμμορίαι αυταί διαπραγματεύονται προς το έθνος τα λύτρα, ανθ’ ων συγκατανεύουσι να παραχωρήσωσιν αυτώ ασφάλειαν ζωής και περιουσίας. Τα λύτρα ταύτα καλούνται κατ’ ευφημισμόν προϋπολογισμός.

Το δε όντως λυπηρόν είναι ότι και υποτασσόμενοι εις πάσαν ταπείνωσιν και κακουχίαν, στέργοντες να μένωμεν άοπλοι και εις πάσαν ύβριν εκτεθειμένοι, πάλιν δεν κατορθούμεν να πληρώνωμεν ολοσχερώς τα κατ’ έτος εξογκούμενα ημών λύτρα, αναγκαζόμενοι να δανειζώμεθα ακαταπαύστως.

Η επιστήμη υποδεικνύει τας οικονομίας ως την μόνην σωτηρίας οδόν (διά να αποφύγωμεν την χρεωκοπίαν). Προς ταύτην όμως ουδείς πολιτευόμενος τολμά να τραπή, όχι εξ ελλείψεως πατριωτισμού, αλλά διότι καλώς γνωρίζει ότι αδύνατον είναι να προχωρήσει επ’ αυτής, χωρίς να προσκρούση ανά παν βήμα εις συμφέροντα προσωπικά αίτινα θέλουσιν ορθωθή κατ’ αυτού ως έχιδναι φαρμακεραί, των οποίων επατήθη η ουρά»
Σας θυμίζει τόποτα σήμερα;

Ο ΔΕΞΙΟΣ είπε...

ετσι πρεπει να τον χτυπατε εσεις ,αυτο συμαινει οτι κανει καλα την δουλεια του ,φανταστητε τι ειστε που θεωρητε αρνητικο το κομβικο λιμανι για τη ναξο,δυστυχως ειστε γνωστοι και ζουμε σε ενα κρατος που κυβερναει η μοιοψηφια και οι ανθρωποι που θεωρητε οτι αναπτυξη ειναι να βγαινουμε απο τα πλοια με λαντζα.ο δεξιο

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κ. ΔΕΞΙΕ.
Αφού έτσι αντιλαμβάνεσαι το δημοσίευμα και τα σχόλια, δικαιολογείς απόλυτα τον αυτοχαρακτηρισμό σου...