Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Ποιος έκανε τη μεγαλύτερη καταστροφή στον Παρθενώνα…


Με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης θυμηθήκαμε πάλι τα <<κλεμμένα>> μάρμαρα του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό μουσείο και το όλο θέμα αναδείχθηκε σε εθνικό ζήτημα.
«Ο Παρθενώνας έπεσε θύμα λεηλασίας και το έγκλημα αυτό σήμερα μπορεί να επανορθωθεί»
είπε χειροκροτούμενος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς και -αναφερόμενος στα μάρμαρα της Ακρόπολης, που βρίσκονται στο Βρεταννικό Μουσείο- πρόσθεσε: «Αυτά που δεν βρίσκονται εδώ, αυτά που αποσπάστηκαν και απομακρύνθηκαν πριν από 207 χρόνια θα επανέλθουν.»

Λένε όμως τη μισή αλήθεια γιατί αποκρύπτουν πως αρκετά είτε είναι θαμμένα είτε αποτέλεσαν υλικά για το χτίσιμο εκκλησιών γύρω από την Ακρόπολη.
Μήπως είναι ευκαιρία οι ιστορικοί να αναδείξουν επί τέλους το ζήτημα ποιος έκανε τη μεγαλύτερη καταστροφή στον Παρθενώνα και στον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό;
Στην περίπτωση αυτή πιθανά να διαπιστώσουμε πως οι Εγγλέζοι μάλλον περιέσωσαν και μερικά!!!
Πατήστε για τη συνέχεια ΕΔΩ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τις κατεδαφίσουν όλες μια προς μια και μετά να έρθουν και στη Νάξο να κάνουν το ίδιο.
Εδώ τουλάχιστον τα μάρμαρα τα (κρύβει) ο ασβέστης και δεν σου έρχεται απότομα το αίμα στο κεφάλι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο λεβέντη "Κούρε" του Απόλλωνα. έτσι σου μάθανε; Η χρησιμοποίηση αρχαίων μαρμάρων στο χτίσιμο εκκλησιών έχει σχέση με τα εγκλήματα των διάφορων ξένων αρχαιοκάπηλων τύπου Έλγιν. Μπράβο σου, μου θυμίζεις κάποιους επαναστάτες που τη 10ετία του '50 έλεγαν ότι πρέπει να γκρεμίσουν τον Παρθενώνα για να φτιάξουν κάνουν ασβέστη για τις οικοδομές-σύμβολα του εργατικού προλεταριατου. Έτσι έλεγε θα γίνει πράξη η ανάπτυξη και θά χουν δουλειά οι εργάτες.

Ανώνυμος είπε...

Ατυχέστατες ήταν οι δηλώσεις του ΚΚΕ για το μουσείο της Ακρόπολης.