Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Φορολογική επιδρομή κατά των μη προνομιούχων !!!


Για την κυβέρνηση της ΝΔ ένας είναι ο εχθρός, οι μη προνομιούχοι.

Ποιοι καταναλώνουν βενζίνη; Μήπως οι πλούσιοι; Θα μας πάρουν 200 εκατ, ευρώ.

Ξέρετε κανέναν πλούσιο με καρτοκινητό; Οι απλοί πολίτες και τα παιδιά τα χρησιμοποιούν και θα πληρώσουν 140 εκατ. Ευρώ. Θα αγοράζουν τα παιδιά κάρτα των 10 ευρώ και θα κάνουν χρήση 8,80 ευρώ.

Βάλανε και ως άλλοθι και τους σκαφάτους άνω των 12 μέτρων για δήθεν είσπραξη 70 εκατ., πλην όμως δεν πρόκειται να εισπράξουν τίποτα γιατί απλά είναι στο όνομα υπεράκτιων εταιριών.

Ξέρετε κανένα πλούσιο με ημιυπαίθριους χώρους; Οι απλοί πολίτες τα κατέχουν και προβλέπεται να πληρώσουν 1,15 δις ευρώ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είδες που τα παπαγαλάκια είχαν τελικά δίκιο;

Ανώνυμος είπε...

Χαράτσι 1,9 δισ. ευρώ για όλες τις τσέπες...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά, ΤΑ ΝΕΑ

Αυξήσεις φόρων σε καύσιμα, κινητά, Ι.Χ. και σκάφη αναψυχής
Άγριο χαράτσι σε οδηγούς αυτοκινήτων, κατόχους κινητών τηλεφώνων, ιδιοκτήτες σκαφών, ακόμη και στους τυχερούς των λαχείων προβλέπουν τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, βάσει του νέου δόγματος «ό,τι κινείται, φορολογείται».
Την ερχόμενη εβδομάδα, εξάλλου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς θα δώσει τη χαριστική βολή ανακοινώνοντας χαράτσι και σε... ό,τι δεν κινείται, συγκεκριμένα τους ημιυπαίθριους χώρους.
Το συνολικό πακέτο, σύμφωνα με...
τους υπολογισμούς του κ. Παπαθανασίου, θα φτάσει το 1,9 δισ. ευρώ- και αυτό είναι μόνο η πρώτη δόση. Όπως ομολόγησε, τον Οκτώβριο θα υπάρξει και συνέχεια με νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα συνοδεύει τον προϋπολογισμό. Υπολογίζεται ότι το ποσό που θα αναζητήσει τότε η κυβέρνηση θα είναι άλλα 3 δισ. ευρώ. Έτσι, μέσα σε ενάμιση χρόνο οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν 5 δισ. ευρώ επιπλέον φόρους για να κλείσει η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού, στερώντας αντίστοιχους πόρους από την ανάπτυξη της οικονομίας.

Εν τω μεταξύ φέτος η ανάπτυξη θα μηδενιστεί, σύμφωνα με τις νεώτερες εκτιμήσεις Παπαθανασίου, ενώ οι διεθνείς οργανισμοί βλέπουν ακόμη και ύφεση της οικονομίας.

Τα μέτρα υπαγορεύονται από τον πανικό που έχει επικρατήσει εξαιτίας του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και γι΄ αυτό χτυπούν αδιακρίτως σε κάθε πιθανή πηγή εσόδων. Χαρακτηριστικό του πανικού είναι ότι, ενώ η κυβέρνηση έδωσε πρόσφατα κίνητρα που ευνόησαν τις πωλήσεις ακριβών αυτοκινήτων, τώρα τιμωρεί όσους τα αγόρασαν με νέο χαράτσι.

Τα μέτρα
Ο κ. Παπαθανασίου είπε χθες ότι χωρίς τα νέα μέτρα, το έλλειμμα θα έφτανε το 5% του ΑΕΠ το 2009 (από 3,7% του ΑΕΠ που ισχυριζόταν μέχρι τώρα). Συγκεκριμένα, τα μέτρα είναι τα εξής(ΒΛ. ΠΑΡΑΚΑΤΩ)

Ανώνυμος είπε...

1 Αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης βενζίνης κατά 14,2%, επιβαρύνοντας τη λιανική τιμή κατά περίπου 6 λεπτά το λίτρο. Για τον μέσο οδηγό που διανύει 15.000 χιλιόμετρα τον χρόνο, αυτό ισοδυναμεί με επιβάρυνση περίπου 108 ευρώ ετησίως. Συνολικά για το Δημόσιο, τα έσοδα από αυτή τη ρύθμιση αναμένεται να δια μορφωθούν σε 200 εκατ. ευρώ. 2 Επιβάλλεται ετήσιος ειδικός φόρος υπέρ του Δημοσίου στα Ι.Χ. και τις μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού, πάνω από 1.929 κ.εκ., ο οποίος κυμαίνεται από 150 ευρώ έως 650 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 5.000 κ.εκ. Πρόκειται για 361.000 αυτοκίνητα, που αντιστοιχούν περίπου στο 8% της αγοράς. Όπως επισημαίνεται μάλιστα από παράγοντες της αγοράς, το μέτρο είναι άδικο γιατί επιβαρύνει ένα σχετικά φθηνό αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού περισσότερο από ένα άλλο πολύ ακριβότερο αλλά μικρότερου κυβισμού. Τα έσοδα για το Δημόσιο από τη ρύθμιση θα φτάσουν τα 80 εκατ. ευρώ. 3 Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κινητής τηλεφωνίας, προκαλώντας τεράστια επιβάρυνση από 20% έως και 250% στα 6 εκατ. των συνδρομητών με συμβόλαια. Η επιβάρυνση είναι κλιμακωτή, αρχίζει από 12% για λογαριασμούς έως 50 ευρώ τον μήνα και φτάνει σε 20% για λογαριασμούς άνω των 150 ευρώ τον μήνα. Επίσης, επιβάλλεται τέλος 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας στα καρτοκινητά τηλέφωνα, που ανέρχονται σε 13,5 εκατ. Η ρύθμιση αναμένεται να αποφέρει πρόσθετα έσοδα 140 εκατ. ευρώ.

4 Επιβάλλονται ετήσια τέλη κυκλοφορίας για τα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων και για τα ιστιοπλοϊκά άνω των 15 μέτρων που ελλιμενίζονται σε ελληνικούς λιμένες, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης τους. Τα τέλη αυτά διαμορφώνονται κλιμακωτά, ανάλογα με το μήκος του σκάφους και αν είναι μηχανοκίνητο ή ιστιοφόρο. Επίσης, επιβάλλεται εφάπαξ έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τα τέλη κυκλοφορίας. Η κλιμάκωση των τελών κυκλοφορίας και της έκτακτης εισφοράς θα ανα κοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

ΑΠΟ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

για τους ημιυπαίθριους χώρους η κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει 1,150 δισ. ευρώ

5 Καταργείται το αφορολόγητο όριο στα κέρδη από λαχεία, λαχειοφόρες ομολογίες, αγορές και παιχνίδια και τα κέρδη από κάθε είδους στοιχήματα. Επιβάλλεται φόρος 10% στα αμοιβαία ιπποδρομιακά στοιχήματα και αυξάνεται σε 10% ο φόρος στα κέρδη των παιχνιδιών που φορολογούνταν έως σήμερα με 5%. Τα σχετικά έσοδα προβλέπεται να φτάσουν τα 180 εκατ. ευρώ.

6 Ρυθμίζεται το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων. Η κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει από το μέτρο αυτό 1,150 δισ. ευρώ, αλλά η εκτίμηση είναι «στον αέρα», καθώς δεν είναι γνωστό πόσοι από τους ιδιοκτήτες των 1,5 εκατ. ημιυπαίθριων χώρων θα αποφασίσουν να τους δηλώσουν.

7 Περιορίζεται η αναπτυξιακή βοήθεια σε τρίτες χώρες κατά 120 εκατ. ευρώ για το 2009. Εξάλλου, ο κ. Παπαθανασίου ανακοίνωσε ότι προκειμένου να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα οι δαπάνες για γιατρούς και δικηγόρους. Το μέτρο θα ισχύσει για δαπάνες από την 1η Ιανουαρίου και μετά. Μέχρι τώρα αφαιρούνταν από τον φόρο 20% των σχετικών δαπανών μόνο για τους γιατρούς.

Ανώνυμος είπε...

Και πούσαι, αυτή είναι η πρώτη δόση, η...ήπια. Ακολουθεί το φθινόπωρο το...αγγούρι αν, ό μη γένοιτο, ξαναβγεί η ΝουΔού. Όχι οτι με το Πασόκ θα τη γλυτώσουμε, αλλά εκεί νομίζω οτι θα είναι μικρότερο το ζόρι.
Τα έσοδα πάντως από τη φορολογία της κατανάλωσης που επιβήθηκε χθες δεν καλύπτουν ούτε τις ΑΥΞΗΣΕΙΣ και τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ των ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ!!!
Τ΄ακούς; Τ΄ακούω να λες.