Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

Τώρα μπορείτε να ανοίξετε τις τηλεοράσεις σας. Ο κίνδυνος πέρασε…


…οι τηλεαναλυτές πήγαν για ύπνο

Από καλό φίλο αναγνώστη μας, λάβαμε:

“…κατέφυγα στην ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΝΑΞΙΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ για να ημερέψω μετά τη δοκιμασία που πέρασα από την … τηλεμαχία των αρχηγών.
Βρήκα πραγματικά απάνεμο καταφύγιο.
Σας στέλνω ένα ποίημα της Ειρήνης Μάρκου (Βοντορήνης) με τίτλο ΑΞΑ ΜΟΥ (ΝΑΞΟΣ ΜΟΥ). Θα ήθελα όμως την ετοιμολογία των λέξεων μπιριάδα, ανεσκάλου και ανεφάλου…”


ΑΞΑ ΜΟΥ

Αξά μου πολυκόρφαρη
με τα βουνώματα σου
να' χα τη χάρη ενούς σκανιά
να κατοικώ στο Ζα σου

Να βάστου ντα μπιριάδα ντου
κι απάνου ν΄ανεσκάλου
να βγαίνω να ζυάζομαι
στα ζύα τ' ανεφάλου

Να' χω το μάτι γλήορο
παντού να σ' αξανοίω
να χλιώμαι στον αέρα σου
κι ακόμα νά' ναι λίο

blog: αν σου στείλουμε μαγνητοσκοπημένο το debate να το … ξαναδείς, θα μας στείλεις άλλο ένα ποίημα;

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντε μπάτε(debate) to fuck you.

Ανώνυμος είπε...

Και οι στερημένοι έχουν θέση σ’ αυτό τον κόσμο. Μήπως θέλει ο πρώτος να του προτείνω έντυπα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις του επιπέδου του μήπως και χαλαρώσει; Εδώ διαβάσαμε ένα υπέροχο ποίημα, και δεν χωρούν παρείσακτοι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γ. Παπανδρέου πήρε ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα, σε ένα γήπεδο το οποίο θεωρούνταν η «καυτή» έδρα του αντιπάλου του. Στα 75 λεπτά της τηλεμαχίας των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, ο Κ. Καραμανλής προσπάθησε να συσπειρώσει τους οπαδούς του και να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό κατέστησε αόρατη τη δική του περίοδο διακυβέρνησης και άσκησε κριτική στους «άλλους», στις προηγούμενες κυβερνήσεις του Κινήματος και... στη διεθνή κρίση. Αντίθετα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε ψήφο αυτοδυναμίας, προσπαθώντας να κάνει ορατές τις δικές του προτεραιότητες. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αποτυχία σε όλους τους τομείς και παρουσίασε τον άλλο δρόμο που πρεσβεύει ο ίδιος και το κόμμα του.
Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική αναμέτρηση δεν έφερε την ανατροπή στην οποία προσδοκούσε το κυβερνών κόμμα. Αντίθετα, η εξέλιξη της συζήτησης δίνει την ευκαιρία στην Ιπποκράτους να υποστηρίζει πως ξεπεράστηκε και το τελευταίο προβλέψιμο «εμπόδιο» που τη χωρίζει από την εκλογική επιτυχία το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ κατέφυγε ο Κ. Καραμανλής προκειμένου να αιφνιδιάσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: βάφτισε την αναγνώριση της Κοινότητας Ανθούσας και την ένταξή της στο σχέδιο πόλης- την οποία είχε υπερψηφίσει και η Ν.Δ.- ως πράξη αποχαρακτηρισμού αναδασωτέων εκτάσεων στην Ανατολική Αττική!

Κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένη ρύθμιση και επιδεικνύοντας το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στο οποίο είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2002, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι είχε συμβάλλει στην εξαίρεση «σοβαρών αναδασωτέων εκτάσεων».

Όπως, ωστόσο, προκύπτει από τον συγκεκριμένο νόμο η ρύθμιση αφορούσε την περιοχή της... Ανθούσαςκαι δεν επρόκειτο για δασικές εκτάσεις, αλλά για μία ολόκληρη κοινότητα με πάνω από 5.000 κατοίκους και 1.700 κατοικίες, που είχε εσφαλμένα χαρακτηριστεί αναδασωτέα από το 1934. Το αποτέλεσμα ήταν να θεωρείται όλη παράνομη, ακόμη και το κτίριο που στέγαζε την κοινότητα!

Επί σειρά ετών γίνονταν προσπάθειες προκειμένου να επιλυθεί το λάθος αυτό και μάλιστα ο τότε κοινοτάρχης Ανθούσας Θωμάς Μπακαλάκος είχε ζητήσει σχετική γνωμοδότηση από τον καθηγητή Σπύρο Φλογαΐτη, που είναι σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών. Στη γνωμάτευσή του είχε υποστηρίξει πως κακώς η περιοχή είχε ενταχθεί στις αναδασωτέες εκτάσεις!

Η απόπειρα παραπλάνησης στην οποία προέβη ο κ. Καραμανλής αποδεικνύεται εξάλλου και από τη δεύτερη παράγραφο της επίμαχης τροπολογίας. «Από τη ρύθμιση της προηγούμενης παραγράφου εξαιρείται η υπό στοιχεία... περιοχή, ως αποτελούμενη από δάση και δασικές εκτάσεις».

Δηλαδή, όπως ανέφερε στα «ΝΕΑ» και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων η οποία ήταν πραγματικά δασική δεν αποχαρακτηρίστηκε αλλά παρέμεινε ως δάσος. «Ήταν πολύ φτηνό το επιχείρημα του κ. Καραμανλή» σχολίασε η κ. Παπανδρέου. Μάλιστα, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θανάσης Κατσιγιάννης είχε πει στην ομιλία του ότι «το θέμα έπρεπε να είχε λυθεί από δεκαετίες»! Ενδεικτικό επίσης είναι πως το ΥΠΕΧΩΔΕ σε ανακοίνωσή του στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Κοινότητας Ανθούσας αναγνώριζε πως ο νόμος του 2002 είχε εξαιρέσει από οποιαδήποτε πολεοδόμηση τις πραγματικές δασικές εκτάσεις!

Ένα ακόμη ψέμα είπε ο κ. Καραμανλής στο χθεσινό ντιμπέιτ. Αφορούσε τη στάση της Ν.Δ. στο σχέδιο Ανάν. Υποστήριξε ότι η Ν.Δ. κράτησε σθεναρή στάση στο σχέδιο, κάτι που βοήθησε τους Κύπριους αδελφούς να ψηφίσουν όπως ήθελαν. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Καραμανλής τάχτηκε υπέρ του σχεδίου Ανάν- γνωστές είναι οι εντολές που δόθηκαν στους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. υπέρ του σχεδίου με τις οποίες διαφώνησε ο ευρωβουλευτής του κόμματος κ. Χρ. Ζαχαράκης. Ψέμα που αποκάλυψε και ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ: «Εσείς στο Συμβούλιο Αρχηγών είπατε το "ναι". Εκτός, μασήσατε τα λόγια σας. Και τα στελέχη σας έλεγαν το "όχι"».

Ανώνυμος είπε...

Ζητείται επειγόντως Απεραθίτης/ σα, για ερμηνευτική παρέμβαση.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαύρος στη ΝΕΤ κι ο Φλέσσας στο ALTER (και νωρίτερα στη ΝΕΤ) παρουσιάστηκαν ως ειδικοί (δημοσκόποι) , αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για πληρωμένους αναλυτές και υπερασπιστές των πεπραγμένων της Ν.Δ. Το Φλέσσα τον ξεμπρόστιασε στο ALTER ο Μίμης Ανδρουλάκης. "Όταν μιλάς μ' αυτόν τον τρόπο (σαν οπαδός της Ν.Δ. ) δεν έχεις δικαίωμα να παρουσιάζεσαι στη συζήτηση ως ειδικός" .
Στη ΝΕΤ, βεβαίως, δε βρέθηκε κανείς να φτύσει με τον ίδιο τρόπο το Δ.Μαύρο. Ο πληρωμένος δημοσκόπος, καταθέτοντας στο τραπέζι της συζήτησης την ταυτότητα του ειδικού, προσπάθησε με το γνωστό σύστημα (σας το έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό) Γκέμπελς να παρουσιάσει νικητή τον Καραμανλή (που φυσικά δεν ήταν) και ηττημένο τον Παπανδρέου, που στην πραγματικότητα ήταν ο νικητής.

Ανώνυμος είπε...

Πως φαίνεται λοιπόν ότι οι υπεραπασχολούμενοι με την πολιτική στερούνται κάθε ευαισθησίας.
Δεν τους άγγιξε καν η επιθυμία της Βοντορήνης:

Νά' χω το μάτι γλήορο
παντού να σ' αξανοίω
να χλιώμαι στον αέρα σου
κι ακόμα νά' ναι λίο

Επειγόντως διαχειριστές την ετυμολογία των λέξεων: μπιράδια, ανεσκάλου και ανεφάλου.
(από την ΠΑΠΥΡΟΣ-ΛΑΡΟΥΣ-ΜΠΡΙΤΑΝΙΚΑ
ανεφάλλομαι=αναπηδώ ορμώντας εναντίον κάποιου)

Ανώνυμος είπε...

"Να' χω το μάτι γλήορο
παντού να σ' αξανοίω
να χλιώμαι στον αέρα σου
κι ακόμα νά' ναι λίο"

μου τηλεφώνησε φίλος και μπήκα.
Έπαθα.
Και το ποίημα της Ειρήνης Χάλκου και η Κρητική μαντινάδα είναι υπέροχα.
Να μας κάνετε συχνότερα τέτοιες ευχάριστες εκπλήξεις.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι η ποιήτρια λέγεται Ειρήνη Μάρκου και όχι Χάλκου.

Ανώνυμος είπε...

Τα ψηφοδέλτια του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των Τροτσκιστών να βάλετε ,γιατί έχουν και στις Κυκλάδες υποψήφιους και φανατικούς ψηγοφόρους. Λίγους ΄λλά ποτέ δεν ηξέρεις. Μη έρνετε μονόπαντα, νάχετε το μάτι γλήορο και να αξανοίετε παντού σα ντη Χαλκορήνη.

Ανώνυμος είπε...

Η Ειρήνη Μάρκου και όχι Χάλκου είναι η Βοντορήνη πούχει γράψει το ποίημα. Δεν είσαι Απεραθίτης αλλά δε ξέρεις μπάρεμου να διαβάζεις;

Ν-ΝΑΞΙΟΣ είπε...

Δεν φταίει ο γνωστός «δαίμων», φταίμε εμείς και ζητάμε συγνώμη για το λάθος. Το σωστό είναι Ειρήνη Μάρκου και το.. διορθώσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια θα απελευθερωθούν τελικά τα "μαλακά" ναρκωτικά? Θα μπορούμε να φυτέψουμε στα παραθύρια μας? Γιατί α χρειαστούμε μπάφους ατελείωτους τους μήνες που θα έρθουν...

Ανώνυμος είπε...

Σαν παπαρολόγος που είσαι, παπαριές θα γράφεις. Παπάρια μάντολες. Θα συνέλθεις στις 5 του Οκτώβρη ή θα σε ψάχνουν σε κανένα Δαφνί?