Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ποιοι είναι οι πλούσιοι στην Ελλάδα


Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το μέσο εισόδημα που δηλώνουν οι διάφορες κοινωνικές ομάδες είναι πράγματι τραγικό. Φτώχεια και φιλότιμο…


Οι μισθωτοί δηλώνουν μέσο εισόδημα 14.400 ευρώ,

οι συνταξιούχοι 11.800 ευρώ,

οι επιχειρηματίες 10.400 ευρώ και

οι ελεύθεροι επαγγελματίες 9.000 ευρώ.


Είναι φανερό και δεν χωράει αμφισβήτηση ότι κοινωνικό επίδομα πρέπει να διεκδικήσουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, ενώ τα υπερήφανα γηρατειά και η αδούλωτη εργατιά πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό της οικονομικής κρίσης.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Δεν αρκεί να διακηρύσσουμε τα μακροπρόθεσμα μέτρα τα οποία πρέπει να προωθήσουμε και θα προωθήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, οφείλουμε να εφαρμόσουμε και άμεσα μέτρα βραχυπρόθεσμα, ταχείας απόδοσης, προκειμένου να θωρακίσουμε τη χώρα απέναντι σε ποικίλες πιέσεις οι οποίες ξεκινούν να έχουν χαρακτήρα χρηματοοικονομικό και καταλήγουν φυσικά να έχουν όπως συμβαίνει πάντα χαρακτήρα πολιτικο-διπλωματικό» υποστήριξε χθες ο Βενιζέλος. Αμφιβάλετε ποιοι θα πληρώσουν πάλι;

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ είναι, ανέκδοτο είναι; Δεν παίρνω όρκο.
Πέρναγε, λέει, ο Γ. Παπανδρέου έξω από ένα μαγαζί και τα ’χασε με τη φτήνια. Βλέπει πάνω σ’ ένα κοστούμι ευρώ 100!.. Πάνω σ’ ένα παντελόνι ευρώ 20!.. Πάνω σ’ ένα ωραιότατο γυναικείο φόρεμα ευρώ 60!.. Πάνω σε μια μπλούζα ευρώ 20!..
Δεν κρατιέται από τον ενθουσιασμό του ο Γιώργος και μπαίνει στο μαγαζί.
– Μπράβο σου… Συγχαρητήρια… λέει στον καταστηματάρχη. Βοηθάς το ΠΑΣΟΚ με τις φτηνές σου τιμές. Μπράβο σου και πάλι.
– Ευχαριστώ πολύ, κύριε πρόεδρε… απαντά έκπληκτος ο μαγαζάτορας.
– Αλλά πες μου όμως, πώς τα καταφέρνεις και πουλάς τόσο φθηνά; επιμένει ο Γιώργος.
– Μα δεν πουλάω, κ. πρωθυπουργέ… Σε καθαριστήριο μπήκατε!..

Ανώνυμος είπε...

Την αγωνία, την ανασφάλεια, τους κόπους και τις θυσίες της πλειονότητας των επαγγελματιών τα ξέρουν εκείνοι μόνο. Όσοι πονηροί καλοπερασάκηδες, διπλοθεσίτες, υψηλόμισθοι, έχουν άλλη απόψη δεν έχουν παρά να ασχοληθούν με το ελεύθερο επάγγελμα τώρα και να αφήσουν τις ζεστές τους καρέκλες. Μπορούν να το κάνουν όποτε θελήσουν αφού είναι τόσο επικερδές!!! κι ας μη φίλαγαν κατουρημένες ποδιές να διοριστούν στο Δημόσιο.

Ανώνυμος είπε...

Η ΓΣΕΕ ποιους εκπροσωπεί; Την Τετάρτη το βράδυ η ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, δηλαδή η παρέα του Παναγόπουλου, αυτού που ως πρόεδρος του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων χειροκροτούσε με πάθος τον πρωθυπουργό στο Ζάππειο(διότι ως γνωστόν η «καλή συμπεριφορά» αμείβεται με βουλευτική έδρα), ο κ. Παναγόπουλος λοιπόν άφησε εκτεθειμένες τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αποσύροντας τη ΓΣΕΕ χωρίς καμία απολύτως αιτιολογία από την απεργία της 17ης Δεκεμβρίου. Άραγε, δεν υπάρχουν άνεργοι; Δεν αυξάνεται η ανεργία; Δεν απειλούνται τα εργασιακά δικαιώματα; Δεν έχουμε νέα φοροεπιδρομή; Δεν απειλούνται οι ασφαλιστικές κατακτήσεις των εργαζομένων; Δεν υπάρχει τίποτ’ από όλα αυτά σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, που επί ΝΔ κήρυττε γενική απεργία(και καλά έκανε) με το παραμικρό; Γι’ αυτό κάποιοι αποκάλεσαν τη ΓΣΕΕ όχι των εργατών αλλά των απεργοσπαστών, γεγονός που θέτει ζήτημα ύπαρξης σ’ αυτή των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς μοιάζει να νομιμοποιούν την απεργοσπαστική και αντιεργατική δράση της πράσινης ηγεσίας του.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ο προηγούμενος διάβασε και λιγάκι Λένιν και αφού μάθεις κάτι τότε να ξαναγράψεις αν το ΚΚΕ είναι κομμουνιστικό ή αριστερίστικο κόμμα.