Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Η πολιτική, ο Ιάκωβος και οι … Ιακωβίνοι (part 2)

Δεν είναι μικρό πράγμα να αποκαλείς κάποιον με το μικρό του όνομα…
… και εμείς για τον Ιάκωβο έχουμε πάρει θέση. Σαφή θέση.


Σήμερα επιβεβαιωνόμαστε και επιπλέον διαπιστώνουμε ότι στην ουσία ο Ιάκωβος προβάλλεται και καταξιώνεται κύρια από τους… αντιπάλους του..

Θυμίζουμε:

“ Εμείς το μόνο Ιάκωβο που ξέραμε μέχρι τώρα ήταν ο… μαθητής του Χριστού και ένας Γιακουμής απ’ το στρατό, όμως….

…απ’ ότι καταλάβαμε, Ιάκωβος είναι και ένας νέος , αξιόλογος Ναξιώτης, που άθελά του, έγινε ένας ιδιότυπος πολιτικός σάκος του μποξ για να τον χτυπούν α-δέξιοι δήθεν φίλοι του.

Επειδή ο κάθε Ιάκωβος μπορεί να γίνει το μέσον και ο στόχος μέσα από θανάσιμους εναγκαλισμούς αναγκαζόμαστε να κάνουμε αυτήν την αναφορά.

Όπως αναδείχθηκε από τους σχολιασμούς, ο πολιτικός λόγος και οι θεμιτές πολιτικές αντιθέσεις υποτάσσονται σ ένα στείρο κομματικό και απολίτικο ανταγωνισμό και καταλήγουν σε φαινόμενα ανθρωποθυσίας για τον εξαγνισμό και δήθεν δικαίωση των φθηνών κομματικών τους σκοπιμοτήτων.

Επειδή ο σκοπός ποτέ δεν αγιάζει τα μέσα αλλά ούτε και τα μέσα το σκοπό, οι θανάσιμοι φίλοι μετατρέπονται από …Ιακωβίνοι σε δυνάστες και της πολιτικής και των προσώπων.”
12 Σεπτεμβρίου 2009

Λάβαμε:

Αξιότιμοι κύριοι(ες) διαχειριστές του blog a-naxios,

Καταρχάς θέλω να σας δηλώσω ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα το γεγονός ότι, στις 3:07 τα ξημερώματα μεταξύ Παρασκευής 11/12/2009 και Σαββάτου 12/12/2009, η απασχόλησή σας ήταν η ανάρτηση άρθρου: «Αύριο η Ο.ΝΑ.Σ. έχει (με το συμπάθιο) … εκλογές» το οποίο αναφέρεται στο πρόσωπό μου.

Επειδή είμαι τακτικός αναγνώστης του blog σας (μάλιστα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου 2009 συμφωνούσα με την πλειοψηφία των απόψεών σας – στην συνέχεια κάτι άλλαξε και πολλοί το αποδίδουν στο σταμάτημα των αλληλοκατηγοριών ανάμεσά σας και στην εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα «Το Βήμα της Νάξου») έχω να παρατηρήσω ότι οι απόψεις σας κινούνται στον προοδευτικό χώρο και είστε θιασώτες της ανανέωσης προσώπων και ιδεών. Επομένως, μου προξένησε μεγάλη εντύπωση η άνανδρη (καθότι ανώνυμη) επίθεσή σας σε εμένα προσωπικά, με προφανή στόχο να πλήξετε την υποψηφιότητά μου για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), καθότι ήμουν ο νεότερος υποψήφιος ενώ τόσο τα ακαδημαϊκά μου προσόντα όσο και η μέχρι τώρα παρουσία μου στο Απεραθίτικο, Ναξιώτικο και Κυκλαδίτικο γίγνεσθαι μόνο σε συντηρητική πολιτική, ωχαδελφισμό και καρεκλοκενταυρισμό δεν παραπέμπουν. Άρα τα κίνητρα της επίθεσής σας είναι προσωπικά και όχι πολιτικά.

Επί της ουσίας των «κατηγοριών» σας, τώρα:

1. Στόχος μου δεν υπήρξε ποτέ η εξουδετέρωση κανενός. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τις ενέργειες των «αντιπάλων» μου είτε στον επιχειρηματικό είτε στον πολιτικό στίβο ακόμη και όταν αυτές με αδικούσαν κατάφωρα. Όποτε θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω βγαίνω μπροστά λέγοντας ανοιχτά την άποψή μου και δεν κινούμαι υπόγεια. Προφανώς ως «εξτρεμιστική πολιτική» ορίζει ο αρθρογράφος σας το γεγονός ότι χωρίς να κατέχω καμία δημόσια θέση και κανένα κομματικό αξίωμα μετέχω με τις απόψεις μου και την παρουσία μου στα Απεραθίτικα, Ναξιώτικα και Κυκλαδίτικα δρώμενα. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν επιζητώ ούτε οδοιπορικά, ούτε χορηγίες, ούτε αξιώματα προκειμένου να ασχολούμαι με τα κοινά. Αν αυτό είναι «εξτρεμιστικό» τότε η κοινωνία μας έχει χάσει τον κοινό νου.

2. Οι «πολιτικοί μου στόχοι» περιορίζονται από το κριτήριο του κόσμου για το αν μπορώ να προσφέρω ή όχι. Την στιγμή που ο φυσικός κριτής όλων μας (που στην δημοκρατία είναι ο κόσμος και όχι οι μηχανισμοί) με ειδοποιήσει ότι δεν έχω να του προσφέρω τίποτα θα αποσυρθώ εκείνη την στιγμή. Επίσης, είναι τουλάχιστον ανάξια απαντήσεως η κατηγορία ότι χρησιμοποιώ θεμιτά και αθέμιτα μέσα για την επίτευξη των στόχων μου όταν αυτή εξαπολύεται από ανώνυμους αρθρογράφους σε ανώνυμα blog ή σε παραπολιτικές στήλες τοπικών εφημερίδων προώθησης στελεχών σε κομματικά και κρατικά οφίτσια.

3. Ο Απεραθίτικος Σύλλογος δεν είναι σκαλί προώθησης πολιτικών φιλοδοξιών (άλλωστε κανένα μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Απεραθίτικου Συλλόγου δεν έχει προωθηθεί σε ανώτερα κομματικά ή κρατικά αξιώματα). Είμαι πρόθυμος να δεχτώ κριτική για την ενασχόλησή μου με τον Σύλλογο τα τελευταία δύο χρόνια (π.χ. εάν ο Σύλλογος είναι ενεργός, αν έχει πραγματοποιήσει πολλές και ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, εάν δίδει τακτικές αφορμές στους Απεραθίτες της Αθήνας να συγκεντρώνονται, εάν έχει βοηθήσει το χωριό και τους μόνιμους κατοίκους του, κλπ) και θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι είμαι απλό μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου.

4. Η δίκη προθέσεων που έκανε ο αρθρογράφος σας ότι «…φαντασιώνομαι την Ο.ΝΑ.Σ. ως σκάλα που ακουμπά στο κατώφλι της Βουλής» έπαιξε το ρόλο της στο αποτέλεσμα των εκλογών, όμως υπήρξαν και εκλέκτορες που (γνωρίζοντας την δράση μου) έκριναν ότι έπρεπε να είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.ΝΑ.Σ. και προς μεγάλη σας λύπη κατάφερα, έστω και «τσίμα-τσίμα» να εκλεγώ. Από εδώ και πέρα θα μπορείτε να με κρίνετε για το έργο μου και την προσπάθειά μου ως μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Και επειδή «λαχάνιασα» να σας απαντώ, σας παραθέτω μέρος της ομιλίας μου στην Γενική Συνέλευση της Ο.ΝΑ.Σ. που δείχνει και τον τρόπο που θα κινηθώ ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας:

«...Είναι πεποίθησή μου ότι το νέο συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα πρέπει να αποτελείται από καλά ενημερωμένα και ικανά άτομα, τα οποία με έντονο διεκδικητικό τρόπο θα καταστήσουν την Ομοσπονδία επίσημο σύμβουλο τόσο του Ενιαίου Δήμου όσο και της Κυβέρνησης για τα προβλήματα της Νάξου. Η ΟΝΑΣ, ως δευτεροβάθμιο όργανο, θα πρέπει να βοηθάει τους Συλλόγους-Μέλη της στις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις, να οργανώνει εκδηλώσεις που αφορούν περισσότερα από ένα χωριά (π.χ. Σμυριδικό, Ανανεώσιμες Πηγές, κ.α.) και να δρα επιτελικά για την προάσπιση των συμφερόντων του νησιού. Επίσης η αναβάθμιση των Ναξιακών θα πρέπει να είναι από τις προτεραιότητες του νέου Συμβουλίου...»

Σας ευχαριστώ και σας προτρέπω να μην ξενυχτάτε για εμένα στο μέλλον.

Μετά τιμής,

Ιάκωβος Β. Γιακουμής
Μέλος Δ.Σ. ΟΝΑΣ

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ιάκωβε, δεν σε γνωρίζω προσωπικά, αλλά κάνω αυτό το σχόλιο επειδή θεωρώ ότι τους νέους ανθρώπους τους έχει ανάγκη ο τόπος μας. Προκάλεσες είναι αλήθεια με τον τρόπο που προσπάθησες να μπεις στην πολιτική. Αυτό αφορά εσένα.
Η όλη σου όμως συμπεριφορά, από τα γραφόμενά σου, αλλά και από όσα σχόλια γράφτηκαν για σένα, κακεντρεχή ή όχι, δείχνουν ότι είσαι ένας νέος με προοπτική, με ικανότητες και υπομονή. Στην ΟΝΑΣ μπορείς να προσφέρεις αρκει να μη συμβιβαστείς με το τρισάθλιο κατεστημένο της, που ειναι έτοιμο να σε κατασπαράξει.
Αν σταθείς όρθιος μέσα εκεί, αν δεν συμβιβαστείς, μπορεί να προσφέρεις έργο. Η ΟΝΑΣ αργοπεθαίνει, θέλει ανανέωση το συντομότερο, θέλει εκ βάθρων επανίδρυση. Κουβαλά όλες τις αρρώστιες ενός παρελθόντος που φεύγει βυσσοδομώντας. Μπορείς πστεύω να γίνεις πόλος συσπείρωσης νέων δυνάμεων, προοδευτικών άνθρώπων, όχι του κομματικού σωλήνα, και να πάτε μπροστά, Δεν είμαι Απεραθίτης, δεν είμαι Φιλωτίτης, δεν είμαι τοπικιστής, δεν είμαι ΝΕΟΣ. Δεν σε γνωρίζω καν, ούτε στη φάτσα. Αλλά νομίζω ΜΠΟΡΕΙΣ και μαζι σου ίσως κι άλλοι που τώρα σιωπούν.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιάκωβος σαν νέος και ολίγον φουριόζος και παρορμητικός έχει κάνει ένα δυο μικρο-χοντρό λαθάκια τακτικής. Ελπίζω να μην τριτώσει το κακό τώρα στο καρεκλοπάζαρο. Θα τον βάλουν στο λούκι οι παλιές καραβάνες. Αν νοιώθει γερά τα πόδια του ας κρίνει σύμφωνα με τη συνείδησή του και ας μην πιέζει το χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που λέτε τα λέτε γιατί δεν ξέρετε.
Εμ δε ρωτάτε.
Αμα έχεις το μικρόβιο της ανάδειξης στο τέλος δεν έχεις ούτε το θεό σου.

Ανώνυμος είπε...

Κάνατε κι εσείς φίρμα το Γιακουμή?

Ανώνυμος είπε...

είναι νέο παιδί, αυτοδημιούργητος και οφείλουμε να του δώσουμε "περίοδο χάρης". Τα λέει ένας που δεν είναι νέος, δεν είναι Απεραθίτης, δεν τον γνωρίζει.

Ανώνυμος είπε...

αχ με πήραν τα ζουμιά...

Ανώνυμος είπε...

Γέμισε ο τόπος κλακαδόρους του Γιακουμή, αν δεν τα γράφει ο ίδιος.
Aν όλοι που σχολιάζουν εδώ υπέρ του είναι υπαρκτοί τότε την άλλη φορά θα εκλεγεί Κυκλαδάρχης.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ενοχλείστε άμα λέει κάποιος μια καλή κουβέντα για ένα νέο παιδί; Σας αρέσει η γεροντοκρατία; Ξέρετε την ηλικία αυτών που πρωτοστατούν στην ΟΝΑΣ για να φωτογραφίζονται κάθε τόσο; Ο μέσος όρος της ηλικίας τους είναι τα 70 χρόνια. Ε δεν πάει πολύ; Παλιά στην ΟΝΑΣ οι Πρόεδροι τουλάχιστον δεν έκαναν πάνω από 2, το πολύ τρία χρόνια. Από το 1976 μέχρι το 1986 η ΟΝΑΣ άλλαξε 5 Προέδρους. Τώρα για μετρήστε να δείτε τι γίνεται και πώς τα τελευταία 20 χρόνια ανακυκλώνονται στην ηγεσία της ΟΝΑΣ 4'5 πρόσωπα ασταμάτητα.

Ανώνυμος είπε...

Ίσα-ίσα που μας αρέσουν οι καλές κουβέντες για τα νέα παιδιά. Το πρόβλημα με τον Γιακουμή είναι πως το μόνον του "προσόν" είναι πως είναι νέος, αν κάτι τέτοιο είναι προσόν. Ένα προσόν όμως που φθίνει μέρα με την ημέρα καθώς γερνάει όπως όλοι μας. Σε αυτή την περίπτωση ας αναζητήσουμε τον επόμενο πρόεδρο της ΟΝΑΣ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αλλά τότε μην αποκλείετε το γεγονός να δείτε τον Γιακουμή με πιπίλα, σοσονάκια και κουδουνίστρα προκειμένου να γίνει πρόεδρος. Στράτα-στρατούλα Ιάκωβε. Μαμ, τώρα μάμ.

Ανώνυμος είπε...

Το καλαμπούρι σου καλό, αλλά δεν ταιριάζει σε μια σοβαρή συζήτηση. Ρώτησα και έμαθα για τον Ιάκωβο, που δεν τον γνωρίζω και είναι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, μορφωμένος και δραστήριος. Αυτά ξέρω και επίσης είδα ότι αντιμετωπίζει με σεμνότητα και ήθος τις επιθέσεις που δέχεται από διθάφορους στα μπλόκ.

Ανώνυμος είπε...

Το ήθος του φερέλπιδος εν λόγω νέου είναι γνωστόν τοις πάσι. Τυγχάνω γαρ κοινωνός των σκεψεών του περι της ημεδαπής κοινωνίας και των προβλημάτων αυτής. Ούκ ολίγας φοράς είχον την ευκαιρίαν, και την τιμήν ομολογώ, να συμφάγω με τα του λαμπρού αυτού επιστήμονος και πολιτικού. Και ουδέποτε εθεάθη μετα πιπίλας ή κουδουνίστρας. Αι κατηγορίαι αύται απέχουν τα μάλα της πραγματικότητος. Δύναμαι να διαβεβαιώσω την ομύγηρην περι αυτού

Ανώνυμος είπε...

πω πω πολύ αρχαίο έπεσε...
νέος ειναι ο άνθρωπος...

Ανώνυμος είπε...

Εις την αρχαίαν ελληνικήν δεν συναντώνται αι βαρβαρικαί λέξεις
«πιπίλα» και «κουδουνίστρα».
Σείστρον και λείχιον επί το ελληνικότερον. Αδαείς σύντροφοι
υπερφιάλου προσώπου.

Ανώνυμος είπε...

Ο αρχαιολάτρης κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει...

Ανώνυμος είπε...

Μην ανατρέξεις εις τας υπόπτους συναναστροφάς σου. Μηδέποτε μετείχον εις παρομοίας τοιαύτας.