Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Αυτό δεν είναι πρωταπριλιάτικο

Ας θυμηθούμε και το σχετικό άρθρο μας

1 σχόλιο:

tarzanakos είπε...

Μ.ΠΕΜΠΤΗ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ.
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2010
"Η Ελλάδα υπέγραψε έκθεση της Κομισιόν για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον Ιδιωτικό τομέα"


"Δραστική μείωση των μισθών με περικοπή των επιδομάτων και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ανασφάλιστη εργασία, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, απελευθέρωση των απολύσεων και επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας, είναι το πακέτο των νέων μέτρων που προωθεί η ΕΕ, σε αγαστή συνεργασία και συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση...
Οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις αφορούν κατά βάση στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και για το δημόσιο, θέτουν θέμα «άρσης της μονιμότητας» και «περικοπής όλων των επιδομάτων που ξεπερνούν το ύψος του καθιερωμένου βασικού μισθού».

Το νέο πακέτο των σκληρών μέτρων ζητήθηκε και εγκρίθηκε από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ - και της ελληνικής - στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες (25 - 26 Μαρτίου). Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής βασίζονται σε απόρρητη έκθεση που είχε υποβάλει ήδη από τον Γενάρη ο τότε επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ Χ. Αλμούνια στην Κομισιόν (αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «euro2day») και αποτελούν εξειδίκευση των στρατηγικών κατευθύνσεων που είχε εγκρίνει το «ΕΚΟΦΙΝ» (σύνοδος των υπουργών Οικονομικών των χωρών - μελών της Ευρωζώνης) στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2009, με τη συμμετοχή και του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου."

Συνέχεια στο http://prezatv.blogspot.com/2010/04/13-14.html

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΘΕΛΑΜΕ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΝΩ LINK