Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Η «αποκάλυψη» του ανθρώπου και όχι η καταστροφή του, κάποια στιγμή θα ξανάρθει.


Επειδή στη ζωή δεν υπάρχει μόνο η απλοϊκή πολιτική που γνωρίζουμε και συγκρουόμαστε, σαν κοκόρια στο κοτέτσι ( πλην όμως για σφαγή και κατανάλωση ), αλλά και κάποια άλλη πολιτική που μας κάνει πραγματικά κοκόρια στο κοτέτσι.

Σκέφτομαι, πως τα ζώα δεν τρώνε όλα τα φυτά, ιδιαίτερα κάποια δηλητηριώδη, χωρίς εννοείται να διαθέτουν κάποια γνώση. Εμείς το ερμηνεύουμε ως έμφυτη ικανότητα επιβίωσης και στην καλλίτερη περίπτωση το λέμε ένστικτο.

Τα αποδημητικά πουλιά χαράζουν πορείες όταν αποδημούν, χωρίς καμιά πυξίδα ή άλλο τεχνικό όργανο. Ακόμα και για τα νεογέννητα, που δεν έχουν ξανακάνει τη διαδρομή, το δρομολόγιο είναι το ίδιο. Οι κυνηγοί τα λένε περάσματα και είναι τα ίδια κάθε χρόνο ( ή μάλλον ήτανε ).

Τα χέλια διασχίζουν ωκεανούς, για να πάνε σε συγκεκριμένο τόπο να γεννήσουν και μετά ακολουθούν το ίδιο δρομολόγιο της επιστροφής, χωρίς φυσικά να κάνουν χρήση
GPS ή άλλων οργάνων.

Οι μέλισσες πετούν χιλιόμετρα και επιστρέφουν στην κυψέλη τους, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να χαθεί σε μερικά τετράγωνα ή σε ένα δασύλλιο.

Θα μπορούσα να αναφέρω ατέλειωτα παραδείγματα, μη γνωστικής ερμηνείας για τον άνθρωπο, που η φύση, φυτική και ζωική, λειτουργεί με μια απίθανη τελειότητα.

Αν προσπεράσουμε την απλοϊκή ερμηνεία της «θεϊκής σοφίας του δημιουργού», εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα.

Ο άνθρωπος γιατί δεν διαθέτει παρόμοιες ικανότητες;

Μήπως τις είχε και τις έχασε, επειδή κάποιοι του καλλιέργησαν έναν άλλο τρόπο λειτουργίας του μυαλού, με αποτέλεσμα κάποιες άλλες ικανότητες να ατονήσουν;

Τα μαγνητικά πεδία που αντιλαμβάνονται τα ζώα και συμπεριφέρονται ανάλογα, πως και γιατί ο άνθρωπος, «το τέλειo όν» δεν τα αντιλαμβάνεται ; Είναι «τέλειο όν», όπως και όλα τα ζώα, ή μήπως έχασε την τελειότητά του;

Μήπως συμβολικά εκείνος ο άνθρωπος του «πύργου της Βαβέλ», πριν χιλιάδες χρόνια, πλησίαζε την απόλυτη γνώση και θα γινότανε «παντων-κράτωρ» και έπρεπε να καταστραφεί, για να υποταχτεί σε όσους αποκλειστικά θα κρατούσαν τα ιερά μυστικά και δισκοπότηρα της γνώσης;

Άλλωστε τεχνολογικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας, χιλιάδες χρόνια πριν, δεν μπορούν ακόμα και σήμερα να ερμηνευθούν.

Μάλλον στο σημερινό άνθρωπο κάποιοι στέρησαν συνειδητά γνώσεις και ικανότητες που είχαν χιλιάδες χρόνια πριν οι Μάγιας, οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες και άλλοι λαοί.

Η «αποκάλυψη» του ανθρώπου και όχι η καταστροφή του, κάποια στιγμή θα ξανάρθει.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη του διαχειριστή συμπίπτει με το παρακάτω ντοκυμαντέρ:

http://www.youtube.com/watch?v=3hqAmmWQ7Lk

Ανώνυμος είπε...

Άλλωστε τεχνολογικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας, χιλιάδες χρόνια πριν?

Χμμμ, και πoια είναι αυτά?

Ανώνυμος είπε...

Ενημερωτικά, κάποια πτηνά (π.χ. περιστέρια) έχουν στον εγκέφαλό τους μικροκρυστάλλους από μαγνητισμένα ορυκτά που τους επιτρέπουν να προσανατολίζονται με το μαγνητικό πεδίο της γης. Οπότε, δεν είναι μόνο θέμα "έμφυτης" ικανότητας αλλά και λειτουργικότητας οργανισμού.

Ανώνυμος είπε...

διάβασε Maurice Merleau-Ponty και θα καταλάβεις, ελπίζω, αρκετά. H ύπαρξη του ανθρώπου πολύ πριν την μηχανική και την τεχνολογία, αντικείμενο που γεννιέται αιώνες μετά την Βαβέλ που αναφέρεις. Πάψτε πλέον με την γνωστή αηδία των ψευδοπροφήτης που εναγωνίως προσπαθούν να ευαγγελιστούν την επαναδιατύπωση της ιστορίας όπως τους βολεύει καθαρά και μόνον για να μετατρέψουν τις επόμενες γενναίες σε σκλάβους των μηχανών.-Ξυπνήστε!Τι πάει να πει embodied cognition μπορείς να μου πεις? μπορείς να αντιληφθείς σαν ων και να ερμηνεύσεις αυτά που "είναι" η άπλα ζεις και εσύ την συναισθησία της εποχής?αμφιβάλλω

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα "μικροκρυστάλλους από μαγνητισμένα ορυκτά που τους επιτρέπουν να προσανατολίζονται με το μαγνητικό πεδίο της γης" χαχαχαχαχα πηγή υπάρχει η διαγαλαξιακός Μύθος?

Ανώνυμος είπε...

http://www.scribd.com/doc/23549821/22610449-Dimitris-Evagelopoulos-Texnologia-Ypotagis-Syneidiseon

Ανώνυμος είπε...

Μα ολα αυτα τα λες με την υποθεση οτι ο ανθρωπος ειναι το τελειο ον, πραγμα που δεν ισχυει καθολου. Ο Ανθρωπος ειναι απο τα συγχρονα διαμορφωμενα ζωα και εχει υποστει ελαχιστες μεταβολες κατα τη διαρκεια της βιολογικης του εξελιξης, με σημαντικοτερη την ορθια σταση πριν απο (βιολογικα) μολις 1,5 εκ. χρονια!
Να σε πληροφορησω οτι το επικρατεστερο φυλο ζωου στον πλανητη ειναι τα αρθροποδα με επικρατεστερα τα εντομα. Υπολογιζεται οτι 200 εκ. εντομα αντισοιχον στον καθενα μας! Οπότε κοψτε τις φιλοσοφικες μπαρουφες και να καταλαβουν μερικοι οτι ειμαστε ΠΟΛΥ μικροι ακομα σε αυτον τον κοσμο.

Ανώνυμος είπε...

Και να συμπληρωσω οτι ολες αυτες τις ζωικες ικανοτητες ο ανθρωπος απλα δεν τις χρειαζεται. Για αυτο και δεν τις εχει. Καθε ζωο εχει αναπτυξει τις ικανοτητες που χρειαζεται για να τραφει και οχι για να κανει π.χ. το κονγκο-ελλαδα χωρις να πληρωσει αεροπορικο εισητηριο.

Ανώνυμος είπε...

δαρβίνος!τα λύσαμε όλα!

Ανώνυμος είπε...

http://www.antitetradia.gr/site/newmagaz.php?mid=2&tid=23

Ανώνυμος είπε...

"χαχαχαχα "μικροκρυστάλλους από μαγνητισμένα ορυκτά που τους επιτρέπουν να προσανατολίζονται με το μαγνητικό πεδίο της γης" χαχαχαχαχα πηγή υπάρχει η διαγαλαξιακός Μύθος? "

κρύσταλλοι ανθρακικού ασβεστίου. ψάξε σε βιβλίο βιοανόργανης χημείας και βρες το, τόσο εύκολο!

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_5806.html

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν για να μην περιαυτολογώ όλη την ώρα και για να μην είμαι τόσο δογματικός στην άποψη μου, αλλά ούτε και ένας απλός ανώνυμος εκνευριστικός, θα ήθελα κάποια στιγμή την γνώμη σου πάνω στην εμβιομηχανική όπου βλέπω να κατατείνει ο συλλογισμός σου περι πτυνών ο λόγος. Ξεκαθαρίζω πως προτιμώ την ελέυθερη πνευματική χειραφέτηση παρά στην "εκβιαστική" υλική. Όσο για το εάν ο άνθρωπος είναι το ιδανικό ον νομίζω πως το αντιλαμβάνεσαι εκτός εάν πιστεύεις στα αρθρόποδα όπως η κατσαρίδα πχ.

Ανώνυμος είπε...

πωωωωωω, ρε αδερφια, σας εχει βαρεσει η ζεστη ασχημα !

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ ΑΛΛΑ ΠΗΓΑΤΕ ΑΘΗΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αυτή η βλακειούλα έχει ετικέτα "πολιτικά άρθρα με αριστερή σκοπιά" ;;