Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Συνέδριο στη Νάξο, με θέμα: ¨Επαρχεία και Αυτοδιοίκηση – Νέα δεδομένα και προοπτικές¨


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΝΑΞΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΠΑΡΧΩΝ

Με συμμετοχή πολλών εν ενεργεία και πρώην Επάρχων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 25, 26 και 27 Ιουνίου Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Νάξου «Ιάκωβος Καμπανέλλης».
Μετά τους χαιρετισμούς του Επάρχου Νάξου κ. Βασίλη Κορρέ, του Προέδρου του Συνδέσμου Επάρχου Καρπάθου - Κάσου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτου, του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Καθολικών Νάξου και παντός Αιγαίου κ. Νικολάου, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση από το Σύνδεσμο για την ουσιαστική συμβολή του στη λειτουργία και στην αξιοποίηση των Υπηρεσιών των Επαρχείων των Κυκλάδων ( Άνδρου, Θήρας, Κέας, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Τήνου) στο Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάϊλα, που κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους:

Ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Γιώργος Πουσσαίος, με θέμα : «Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη»,
ο Αντινομάρχης Κυκλάδων κ. Λάζαρος Θεόφιλος, με θέμα «Ο θεσμός του Επάρχου και η ιστορική του διαδρομή»,
η Έπαρχος Μήλου κ. Νότα Καλογεράκη, με θέμα «Θεσμός των Επαρχείων: Απολογισμός – Προσφορά- Κοινωνική Αποδοχή»,
ο Σύμβουλος Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Κυκλάδων κ. Γιάννης Τομαής, με θέμα: «Καλλικράτης: Νέα δεδομένα και προοπτικές»,
ο Έπαρχος Κέας – Κύθνου κ. Στέφανος Λέπουρας, με θέμα « Οικονομική κρίση και κοινωνικοί αγώνες»,
ο Μηχανικός Χωροταξίας κ. Βασίλης Δενδρινός, με θέμα: «Νεολαία: Συμμετοχή, Προβληματισμοί και Δυνατότητες».

Ακολούθησε απονομή τιμητικών διακρίσεων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιρετών Επάρχων στους: Εφημέριο της Αρχιεπισκοπής Καθολικών Νάξου π. Εμμανουήλ Ρεμούνδο για την κοινωνική του προσφορά και τη συμβολή του στην έρευνα της ιστορίας και του πολιτισμού της Νάξου, με παρουσίαση του βίου και του έργου του από το φιλόλογο κ. Μανώλη Κορρέ. Ιστορικό Μπεν Σλοτ, ερευνητή της ιστορίας των Κυκλάδων, με παρουσίαση του έργου και της προσφοράς του από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου κ. Μανώλη Μανωλά. Πρόεδρο της Κοινότητας Ηρακλειάς κ. Φάνη Γαβαλά για την εικοσαετή θητεία του με παρουσίαση του βίου και του έργου του από τον Αντινομάρχη Κυκλάδων κ. Λάζαρο Θεόφιλο. Δημοσιογράφο, Διευθυντή του περιοδικού ¨ Τ’ Απεράθου¨ κ. Μιχάλη Γρατσία με παρουσίαση του έργου του από τον Έπαρχο Κέας – Κύθνου, Κυκλαδίτη δημοσιογράφο και συγγραφέα κ. Στέφανο Λέπουρα. Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου κ. Μανώλης Λιγνός, λόγω απουσίας του τιμώμενου για λόγους υγείας.

Το Σάββατο, 26 Ιουνίου, ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους οι κ.κ.:
Βαγγέλης Διβάρης, Ειδικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα : «Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης».
Δημήτρης Σουσούνης, Προϊστάμενος Αρχής Πιστοποίησης ΕΣΠΑ, με θέμα : « Αναπτυξιακά Προγράμματα - Χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκή Ένωση».
Μητροπολίτης Παρο-Ναξίας Σεβ. Καλλίνικος, με θέμα: « Η παρουσία και η προσφορά της Τοπικής Εκκλησίας στα κοινωνικά δρώμενα».
Θεόδωρος Τσέκος, Γενικός Γραμματέας Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα : «Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στην Ελλάδα».
Σωτήρης Ζώτος, Υποδιοικητής Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων, με θέμα: « Υγεία και Κυκλάδες».

Ακολούθησε απονομή τιμητικών διακρίσεων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιρετών Επάρχων στους: Αρχιμανδρίτη π. Αλέξανδρο Μοστράτο για την κοινωνική του προσφορά, με παρουσίαση του έργου του από τον ιστοριοδίφη κ. Ιάκωβο Καμπανέλλη και το Μητροπολίτη Σεβ. Καλλίνικο. Πρώην Δήμαρχο Νάξου κ. Βασίλη Κόκκοτα για την προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση και στη Νάξο, με παρουσίαση του έργου του από τον Έπαρχο Νάξου κ. Βασίλη Κορρέ. Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννη Προμπονά για το σπουδαίο επιστημονικό του έργο και τις δράσεις του για τη Νάξο , με παρουσίαση του έργου του από το Δρα φιλόλογο κ. Στέφανο Ψαρρά, ο οποίος παρέλαβε και τη διάκριση, αφού ο τιμηθείς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί για λόγους υγείας. Έπαρχο Νάξου κ. Βασίλη Κορρέ για την προσφορά του στα νησιά του Επαρχείου και για τη συμβολή του στην ίδρυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιρετών Επάρχων, με συνοπτική παρουσίαση του έργου του από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και Έπαρχο Καρπάθου – Κάσου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο.

Το Σάββατο, 26 Ιουνίου, το απόγευμα, οι συμμετέχοντες αναχώρησαν για το Κουφονήσι, όπου το βράδυ συμμετείχαν στη «Γιορτή του Ψαρά» που είχε οργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφονησίου, με προσφορά θαλασσινών φαγητών, ψαρόσουπας και άφθονο κρασί. Στην εκδήλωση έπαιξαν μουσικά συγκροτήματα από το Κουφονήσι ( Η Γιωργούλα με τις κόρες της ), ο καπετάν – Γιάννης Σκοπελίτης, Ναξιώτικο και Αντιπαριώτικο συγκρότημα παραδοσιακών οργάνων και χόρεψαν τα χορευτικά του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νάξου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφονησίου. Ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάϊλας και οι Έπαρχοι συνεχάρησαν τους υπεύθυνους της διοργάνωσης.

Την Κυριακή, 27 Ιουνίου, το απόγευμα, μετά την επιστροφή τους από το Κουφονήσι, τα Μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιρετών Επάρχων πραγματοποίησαν τη Γενική Συνέλευσή τους και στη συνέχεια αντάλλαξαν απόψεις και συνόψισαν τα του Συνεδρίου, με συντονιστές τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και Έπαρχο Καρπάθου – Κάσου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο και τη Γενική Γραμματέα του Συνδέσμου και Έπαρχο Κυθήρων κ. Χριστίνα Φατσέα.

Οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο επισκέφθηκαν τα χωριά Χαλκί, Απείρανθο, Σαγκρί, Ποταμιά και δείπνησαν σε εστιατόρια της περιοχής τους.

Οι Σύνεδροι και οι παρακολουθήσαντες τις εργασίες του Συνεδρίου και των παράλληλων εκδηλώσεων συνεχάρησαν τον αγαπητό σε όλους Έπαρχο Νάξου κ. Βασίλη Κορρέ και τους άξιους Συνεργάτες του στο Επαρχείο κ. και κ. Δέσποινα Μαράκη – Δρύλλη, Βασίλη Προμπονά και Ελένη Σκουμπρή – Πετρά για την άψογη διοργάνωση και την επιτυχημένη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Εμμ. Α. Λιγνός
Πρόεδρος Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ισως είναι παγκόσμιο φαινόμενο.
Τριήμερος εξώδιος ακολουθία με τη ταυτόχρονη παρουσία της ορθόδοξης και της καθολικής εκλησίας.
Με φορτηγό κουβαλούσαν τις τιμητικές πλακέτες.
Αξιος ο μισθός τους....

Ανώνυμος είπε...

Πόσα πλήρωσε το κράτος γι αυτή την...κηδεία; Ο κ. Γενικός του ΕΟΤ δεν ντράπηκε; έτσι θα μειωθούν οι δαπάνες του κράτους;

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι κόστισε 25.οοο ευρόπουλα;
Μπράβο στους εκλεκτούς του Γιωργάκη που δίνουν το καλό παράδειγμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει ο κύριος Έπαρχος να δώσει στη δημοσιότητα το κόστος αυτής της "κηδείας",ετσι θα δικαιωθεί και ο Γιώργος όταν έλεγε ότι "υπάρχουν λεφτά".

Ανώνυμος είπε...

25.000 ευρώπουλα. Τα έξοδα του ΙΕΚ Νάξου που έκλεισε δεν ήταν τόσα. Μπράβο στους Επάρχους.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.ταρζανακος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΤΑ "ΒΟΛΕΜΕΝΑ" ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ? Ε, ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΥ. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΞΕΡΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!!
ΔΝΤ: OYST RE!!!!!!!!!!!!!
Εμένα ο μισθος παντως μειώθηκε!!!!!!!! ουστ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Socialoktipimenos