Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Καλορίζικο αλλά αχρείαστο να ‘ναι…



Αλήθεια, τι ευχή μπορεί να κάνει κάποιος για ένα νοσοκομείο;


Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στη Χώρα, η επίσημη παράδοση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑΞΟΥ από τον υπουργό Υγείας &Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου και στοίχησε 6 εκ. ευρώ.

Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν, όπως ήταν φυσικό, οι αρχές του τόπου και έλαμψε με την απουσία του ο Δήμαρχος Δρυμαλίας κ. Μπαρδάνης.

Στο περιθώριο της παράδοσης έχει ανοιχτεί ένας… δημιουργικός προβληματισμός σχετικά με το σε ποιον θα πιστωθεί το έργο.


Στο ΠΑΣΟΚ, στον κ. Χωματά, στον κ. Βρούτση ή στον… Άγιο Νικόδημο;


Θέλοντας να συμβάλλω στον προβληματισμό τους ας προσθέσω μία συνιστώσα.

Οι… ερυθροί Χμερ της τότε ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ήταν 30 χρόνια μπροστά ή αυτοί εδώ είναι.... καθυστερημένοι;

12 σχόλια:

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ Α- ΝΑΧΙΕ
Αλλα κάνεις ενα λάθος .Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Δρυμαλίας κ. Μπαρδάνης .

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρεις ποιος ήταν πρόεδρος της ΟΝΑΣ το 1980, όταν στο 5ο Πανναξιακό φεστιβάλ στο Γαλάτσι πρώτο πρόβλημα της Νάξου αναδεικνυόταν το Νοσοκομείο, όπως γράφει η "Κορωνίς Νάξου" που αναρτησες; Για ψάξτο λίγο.
ΟΝΑΣίτης

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΝΑΣ είχε θέσει το Νοσοκομείο σε ΠΡΩΤΗ προτεραιότητα από το 1977, με την ιδρυτική Διοικούσα Επιτροπή της. Και η "ΚΟΡΩΝΙΔΑ" ήταν η εφημερίδα που ανάδειξε όσο καμιά άλλη και αγωνίστηκε γ΄' αυτό, όπως και για όλα τα ναξιακά προβλήματα. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Το αίτημα για ίδρυση νοσοκομείου στη Νάξο είναι παλιότερο κι απ' την ΟΝΑΣ. Μπαίνει επιτακτικά από το 1945, όταν οι ναξιώτες κυρίως γιατροί αγωνίζονταν να κρατήσουν σε λειτουργία ένα μικρό νοσοκομείο π[ου είχαν στήσει οι Ιταλοί στην κατοχή για τις δικές τους ανάγκες. Το νοσοκομείο αυτό επιβίωσε για μερικά χρόνια μετά την απελευθέρωση χάρη και στη βοήθεια των Ναξιωτών και το έκλεισε ο Αρ. Πρωτοπαπαδάκης. Το σημερινό νοσοκομείο ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1999. Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές της ίδρυσής τους είναι γνωστό στο λαό της Νάξου. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι με αυτό το έργο δεν έχουν καμιά σχέση αυτοί που το εγκαινιάζουν κάθε 2-3 μήνες.

Ανώνυμος είπε...

Το Νοσοκομείο είναι έργο των αγώνων του ναξιακού λαού. Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής και όλοι οι πολιτευτάκηδες ακολουθούν, θέλοντας και μη. Και μετά τσακώνονται ποιος θα το εκμεταλλευτεί κομματικά και εκλογικά. Αγιάτρευτη πληγή, που ούτε με το Νοσοκομείο δε θα γίνει... καλά. Και η Κωμιακή που είναι στην άλλη άκρια; Ποιος θα μας πει γιατί δε γίνεται πολυδύναμο ιατρείο εκεί;

Ανώνυμος είπε...

Η εφημερίδα "Κορωνίδα" αργ'οτερα βεβαια με ολοσέλιδα ψευδή, όπως αποδείχτηκε, δημοσιεύματά της επιχείρησε να απαξιώσει το Κέντρο Υγείας Νάξου που ήταν η πρώτη ουσιαστική προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών γείας στη Νάξο.

Ανώνυμος είπε...

Η εφημερίδα έγραφε πάντα την αλήθεια για την κακή λειτουργία, τις ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, αναγκαίων ειδικοτήτων και τεχνολογικού-ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και για τις δυσλειτουργίες του Κέντρου Υγείας, όπως τις βιώναμε στη Νάξο. Επίσης για την παράνομη άσκηση της ιδιωτικής ιατρικής από κάποιους γιατρούς, κατά παράβαση του νόμου για το ΕΣΥ.
Το Κέντρο Υγείας ήταν μια σημαντική ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νησί αλλά παρουσίαζε πολλά λειτουργικά προβλήματα που ώφειλε να αναδεικνύει ο ναξιακός Τύπος και αυτό έκανε κυρίως η "Κορωνίδα". Η μετάβαση στο Νοσοκομείο δικαιώνει την εφημερίδα και τους αγώνες του ναξιακού λαού, που δεν πρέπει να παύσει να αγωνίζεται πάντα για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας στη Νάξο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα ξέρεις καλά μεγάλε. Η "Κορωνίδα" μηνύθηκε από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας για συκοφαντική δυσφήμιση και στη δίκη οι συντάκτες του συκοφαντικού δημοσιεύματος έκαναν δήλωση ...μετανοίας ενώπιον του δικαστηρίου και οι γιατροί προς τιμήν τους απέσυραν τη μήνυση. Έτσι τη γλύτωσαν οι κύριοι που είχαν κάνει τη σχετική έρευνα. Αν ενδιαφέρεσαι για περισσότερα να σου δώσω και τα φύλλα της "Κορωνίδας", αλλά και τα ονόματα των "δημοσιογράφων" που συκοφάντησαν το Κέντρο Υγείας. Οι περισσότεροι από τους γιατρούς εκείνους είναι και σήμερα στο νοσοκομείο Νάξου και μερικοί έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι και ένας ήταν υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι ήταν οι συντάκτες αυτών των συκοφαντικών για το Κέντορ Υγείας κειμένων sthn "Kορωνίδα"; Σωστό είναι να μάθουμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα ξέρεις καλά μεγάλε.
Τα δημοσιεύματα της "Κορωνίδας" είχαν ατράνταχτα ντοκουμέντα. Αυτά δεν αμφισβητήθηκαν. Η μήνυση έγινε από ένα γιατρό που δεν είχε ανάμιξη στα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα, με τη συνδρομή ανθρώπων που υπηρετούν και σήμερα στο Κέντρο Υγείας. Ο γιατρός αυτός θεώρησε οτι θίγεται από κάποιες αναφορές στο όνομά του και επήλθε συμβιβασμός και δήλωση ανασκευής ΕΝΟΣ δημοσιεύματος(σχολίου) στο ακροατήριο. Ουδείς άλλος "θιγόμενος" γιατρός αντέδρασε γιατί τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα. Τα δημοσιεύματα εκείνα βοήθησαν και στο κλείσιμο παράνομων ιδιωτικών ιατρείων που λειτουργούσαν παρά το νόμο του ΕΣΥ και στον περιορισμό των πλασματικών εφημεριών και στην ανάδειξη των προβλημάτων της διαπλοκής με την ιδιωτική ιατρική(Η ιστορία του μικροβιολογικού ήταν χαρακτηριστική) κλπ.
Αυτή είναι η αλήθεια, τιτάνιε!

Ανώνυμος είπε...

Τα γραπτά υπάρχουν καιμένουν. Οι συντάκτες της "Κορωνίδας" τότε δήλωσαν πλήρη μετάνοια για όσα έγραψαν σε βάρος του Κ.Υ. προκειμένου να αποφύγουν τη βαρειά καταδίκη. Η δήλωση είναι δημοσιευμένη στο φύλλο του Ιουλίου 1991 στη σ. 5, για κάθε ενδιαφερόμενο. Η λάσπη που έπεσε σε πολλές συνέχειες από τον Δεκέμβριο 1989 μέχρι τον Μάιο 1991 εναντίον των ναξιωτών γιατρών που στήριξαν το Κ.Υ. στα πρώτα δύσκολα βήματά του ήταν πρωτοφανής.
Αυτά και τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Σου αρέσει να θολώνεις τα νερά. Δεν θα καταφέρεις να κάνεις και εδώ το άσπρο μαύρο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές σου.
Η δίκη αφορούσε ΕΝΑ γιατρό, τα ντοκουμέντα της "ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ" ήταν αδιάσειστα και το ρεπορτάζ της βοήθησε τη σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας και τον περιορισμό της ιατρικής ασυδοσίας. Ορισμένοι θώπευαν τους γιατρούς για να δείξουν οτι η υγεία...υγιαίνει στο νησί,ενώ παράλληλα τα ρουσφέτια τους έδιναν και έπαιρναν στο Κέντρο Υγείας(Τα ονόματα είναι γνωστά).
Αλλά γιατί αυτό το μένος για την "ΚΟΡΩΝΙΔΑ"; Υπάρχει εξήγηση που θα σας την αφηγηθώ σε πρώτη ευκαιρία.