Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Τελευταία έκκληση…για τους ιδιότυπους κουκουλοφόρους

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές πως στόχος είναι το Blog μας να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός χώρου ενημέρωσης και προβληματισμού και έτσι φροντίζουμε, όσο μπορούμε, να κρατάμε ένα επίπεδο.
Μας ενδιαφέρει η γνώση, η διαφορετικότητα, η σύνθεση ακόμα και η σύγκρουση στο επίπεδο των θέσεων, των απόψεων και των πολιτικών.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι μεμψιμοιρίες και οι στείρες προσωπικές αναφορές. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα και είναι ανανδρία, να γίνεται υβριστής εκ του ασφαλούς κριμένος πίσω από την ανωνυμία .
Οι κουκουλοφόροι έχουν πολλές μορφές και αθέατα πρόσωπα και δυστυχώς μπορεί να είναι ανάμεσά μας και στη δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος γι αυτούς
.
Εάν αυτό συνεχιστεί θα αναγκαστούμε να κλείσουμε την επικοινωνία για ανώνυμα σχόλια.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαχειριστές μάλλον τα λέτε μπερδεμένα. Μήπως νομίζετε ότι έχετε να κάνετε με Αρσακειάδες;
Τι ακριβώς δεν θα θέλατε να βλέπετε στο blog σας; Δώστε παραδείγματα που αναγορεύουν τους σχολιαστές σε "ιδιότυπους κουκουλοφόρους". Τουλάχιστον από τα παραδείγματα να μάθουμε τους κανόνες σας ώστε να μην εισπράτουμε την ύβρη "ιδιότυπος κουκουλοφόρος" που απευθύνατε επίσης κουκουλωμένοι. Ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει ο διαχειριστής. Η ελευθερία έκφρασης των ιδεών δεν πρέπει να αποτελεί το άλλοθι και μάλιστα με ανώνυμα σχόλια για χτυπήματα κάτω από τη μέση, για αστήρικτες κατηγορίες, για προσωπικές αντιπαραθέσεις που απομακρύνουν από την ουσία των προβλημάτων και προβληματισμών. Όταν δημιουργήθηκε αυτό το forum ανταλλαγής απόψεων, ειδήσεων και γνώσεων έθεσε κανόνες και κυρίως αρχές, με βάση τις οποίες επιθυμεί να λειτουργεί, παραδειγματιζόμενο και από τη λειτουργία άλλων blogs. Αυτό με κανένα τρόπο δε σημαίνει λογοκρισία. Αλλά επιβάλλεται από όλους αξιοποιηση των θετικών στοιχείων της ανώνυμης γραφής, για να είναι αποτελεσματικός και καρποφόρος ο διάλογος. Οι παλιές Αρσακειάδες και...Ουρσουλίνες είναι αρνητικό παράδειγμα, γιατί ξέρουμε πόση υποκρισία κρύβανε, όπως και κάποιοι ανωνυμογογράφοι. Σ΄αυτό υπάρχει σύμπτωση. Δε θέλουμε να έχουμε απέναντί μας Αρσακειάδες(τις παλιές, να εξηγούμαστε), αλλά ούτε και συνομιλητές που νομίζουν οτι η προσωπική τους εμπάθεια είναι κοινό πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε ρε παιδιά. Επιτέλους έχουμε ένα blog αξιοπρεπές για το νησί μας και έτσι πρέπει να το κρατήσουμε εμείς και να το διαφυλάξετε εσείς. Οι υπόλοιποι που δεν συμφωνούν δόξα το θεό υπάρχουν τόσα άλλα ναξιακά blogs που ανωνύμως μπορούν να ρίχνουν τα βέλη τους επι δικαίων και αδίκων χωρίς να δίνουν λόγο σε κανένα εξυπηρετώντας ενίοτε και ιδιοτελείς σκοπούς και στόχους. Να μην χαλάσει αυτή η έως τώρα σοβαρή προσπάθεια.